Iaquinta: "Erősebbek vagyunk, mint valaha"

"Olvastam a Rómába, vagy Nápolyba történő távozásomról, és meg kell mondanom, kicsit idegesített. Az igazság az, hogy mielőtt elutaztam volna Calabriába nyaralni, leültem a klubbal, és azt mondták, hogy elégedettek velem. Ami engem illet, örülök, hogy itt lehetek, mert a Juventus sokat adott nekem, és érzem a szurkolók szeretetét is."

Vincenzo Iaquinta határozottan tagadta a sajtóban megjelent pletykákat, melyek szerint távozik a klubtól. Az igazság az, hogy Iaquinta jövőre a négy csatár egyike lesz. A Juventus támadósora már eddig is erős volt, de Amauri érkezésével még erősebb lett.

Vincenzo Iaquinta

"Három versenyben is érdekeltek vagyunk, szükségünk volt még egy csatárra. Amauri leigazolása tovább erősíti azt a csapatrészt, mely már tavaly is a legjobb volt. A lehető legtöbbet szeretnék játszani. Motivált vagyok, meg akarom mutatni, mennyit érek. A háromcsatáros játék? Még nem beszéltünk a trénerrel a formációkról, de tavaly a Roma ellen mindkétszer három támadóval játszottunk, és jól ment a dolog."

Az újságírók persze Iaquintát is megkérdezték az érkező középpályásról.

"Nekünk, csatároknak, mindig az a legjobb, ha olyan középpályás játszik mögöttünk, aki képes labdákkal kiszolgálni minket. Azonban azt kell mondani, hogy a Juventusnál már van egy ilyen játékos: Tiago, aki remélem, hogy velünk marad, és meg tudja mutatni, milyen remek játékos. Ha Tiago úgy tudna játszani, ahogyan az edzéseken látom tőle, nem lenne szükségünk senki másra. Tavaly nem játszott sokat, de másik bajnokságból érkezett, alkalmazkodnia kellett ehhez. Aztán ott van Zanetti, aki hosszú passzokkal tudja kiszolgálni a támadókat, láthattuk Del Piero esetében... Renegeteg középpályás nevéről olvastam velünk kapcsolatban. Remélem, tényleg jó játékost igazolunk, és a csapatunk bárkivel felveheti a versenyt. Xabi Alonso nagyszerű játékos, de én szeretem Stanković játékát is, bár a szurkolóink reakcióit olvasva elég valószínűtlen az érkezése..."

Vincenzo bízik benne, hogy idén is remek szezont zár. Tavaly nagyszerűen kezdődött számára az idény, ám a vége felé néhány sérülés hátráltatta a játékát, és emiatt nem utazhatott az Európa Bajnokságra sem. Egyik fő célja most, hogy visszakerüljön a válogatottba.

"Örülök, hogy Lippi visszatért, ő mindig számított rám, hitt bennem, és általa tagja lehettem a világbajnok csapatnak. Donadonit azonban sajnálom, mert ő is bízott bennem."

És végül néhány szó Pavel Nedvedről, aki a felkészülés első néhány napjában a legmotiváltabb játékosnak tűnt.

"Nedved mindig motivált; az elszántsága már akkor lenyűgözött, amikor először találkoztam vele. 36 évesen még mindig ő ösztönzi a többieket az edzésen... Nem hiszem, hogy jövőre visszavonul, sőt, szerintem én hamarabb fogom abbahagyni, mint ő..."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr254642348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PaLLaDiNhO 2008.07.07. 20:38:44

odabaszna ha hamarabb hagyná abba mint pavelpapaXDXDXD nagyon teccik neekm ennek a vicenzo fiunak a hozzáállása:D nagy tapst fog kapni az utolsó meccsén a juve mezben ,remélem tőlünk búcsúzik forza juve forza jáki

gaspy 2008.07.07. 22:53:40

Fantasztikus focista! Példa lehet a hozzállása az ifjú reménységeknek. Forza Juve!

blake11 2008.07.08. 14:26:31

hát nedved fantastico ennyi>>> de azé igazából talán nedved max egy évet még majd ezután elvállalhat többet nem de le a kalappal előtte amaurira panaszkodik mindenki,hogy milyen öreg azt nedvedet is 29 évesen igazoltuk és mégis mekkkora karriert futott be

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4165) mercato (4145) nyilatkozat (7445) Olasz Kupa (327) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása