Legrottaglie: "Ha teljes a csapat, nagyon erősek vagyunk"

A bajnokság döntő szakaszához érkezett - a Juventus következő öt mérkőzéséből hármat nagy riválisai ellen játszik majd: Udinese, Roma, Fiorentina, és persze a torinói derbi. Ám Claudio Ranieri újra mosolyoghat, hiszen egymás után térnek vissza a sérült nagynevű játékosok.

Amit a teljes kerettel kiálló Juventus nyújtani tud, mindenki számára egyértelmű, ahogyan azt Nicola Legrottaglie is megerősítette tegnapi sajtótájékoztatóján:

Nicola Legrottaglie

"Ha mindenki egészséges, nagyon erősek vagyunk csapatként. Az utóbbi időben látott formahanyatlásunk érthető, hiszen a sok sérülés és eltiltás miatt néhányunknak állandóan kellett játszani, és nem könnyű kimagaslóan produkálni ilyen sok egy más utáni mérkőzésen. Szerencsére kitartottunk, néhányszor döntetleneztünk, de egyszer sem kaptunk ki. Az igaz, hogy vasárnap kihagytuk a kínálkozó lehetőséget, de egészében véve elégedettek vagyunk a szereplésünkkel."

Legrottaglie egyre inkább a csapat vezérévé válik, nemcsak a pályán, hanem az öltözőben is. A védő csak dícsérni tudja társait:

"Minden ellenfelünknek óriási kihívást jelentünk, ha teljes kerettel tudunk kiállni ellenük. Idáig nagyszerűen ment a bajnokság, senki sem számított erre, az a célunk, hogy továbbra is így folytassuk. Most több nagyon fontos mérkőzés következik. Azt szeretnénk, ha megismételhetnénk az idény első felében mutatott teljesítményünket, és ha vasárnap sikerülne győzni Udinében, az hatalmas lökést adna nekünk. Esélyünk lenne a második hely megszerzésére is. A nagy csapatok ellen mindig jól teljesítünk; így kell tennünk most is."

A védelemre ezúttal is óriási felelősség hárul majd: Legrottaglie védelmébe vette a hátsó négyes eddigi szereplését, de már nagyon várja, hogy Chiellini és Buffon visszatérjen, és Sissokótól is jó játékra számít.

"Sokkal könnyebb a dolgunk, ha a védelem a szokásos mechanizmusai szerint működhet, és nem kell állandóan cserélgetni a játékosokat. Giorgio-val nagyon jól ment a dolog. Buffon? Egy ilyen játékos hiányát mindenképp megérzi a csapat, még akkor is, ha Belardi nagyon jól helyettesítette. Ám Gigi pontokat ér a csapatnak, és biztonságot jelent a hátsó alakzatnak. Sissoko nagyon jó benyomást tett rám. Fiatal és igen energikus játékos, úgy érzem, jól megy majd neki Olaszországban. Vele, Zanettivel, Nocerinóval és Tiagóval a keretben nem lesz gond az idény hátralévő részében a középpályán."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr144641592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tdnero 2008.02.07. 10:40:23

Hát legyen igaza, de szerintemis ilyen a dolog mert ha nincsennek a sérülések és Tiagó tudta volna nyújtani amit tud akkor a Zinter mögött lehetnénk 1-2 ponttal.Andrade azokon a meccseken amelyeken játszott midig klasszis teljesítményt nyújtott és jó lenne ha most felépülése után nem sérülne le, mert akkor király védelmünk lenne Bal:Chiellini,2 közép:Andrade,Legro jobb: Grygera szerintem ez a védelem a Bl-ben is megállná a helyét.Persze sokan mondják hogy Grygera szar szerintem ez nemígy van, középen télleg nemjó de szélén kinnt szerintem nagyonjó védő.A középpálya azért szerintem sokat erősödött Sissoko érkezésével és Zanetti formája is kiváló mostanság nagyonjól játszik.Tiagó nagyonjó játékos de valahogy nemmegy neki pedig ő is egy klasszis játékos és ha formába lendülne akkor azzal a Juve nagyot nyerne.Persze Vaart vagy Diego kéne,Nedved legyen még 1 évig, hivjuk vissza Giovincot,Mirantét,De Cegliét,Criscitot,Marchisiót.Ja és középről kihagytam Marchionnit aki ha játszott mindig nagyszerűen teljesitett.Szerintem csak ennyit kéne csinálni a Juvéval meg max venni még 1-2 játékost a nyáron (persze Diégón vagy Vaarton kivűl). De kiváncsi leszek a vezetőségre hogy mit fognak csinálni a nyáron.Mert ha megnézzük nekik már a következő szezonra is gondolniuk kell és persze dolgozniuk hiszen a szezonból már olyan sok nincs hátra. Köszi Lassus a munkád!!!!!!!

tdnero 2008.02.07. 14:20:47

Carlos44 én nem aztmondtam hogy a fiatalokkal leszünk jók!!cserepadra gondolnám őket kivéve Giovincot, és Criscotoról csak annyit mondtam hogy visszakell hozni a bajnokságra jó, mert ugye ha lessz BL oda kellenek a legjobbak és a bajnokságban kaphatna több lehetőséget Criscito.Meg ahoz hogy a Juve ismét európa egyik legjobb csapata legyen ahoz három út a lehetsége: 1.Nagyonsokpénzt költünk:legalább 100-150M eurót 2.kb.:5év hogy folytonosan fejlődjünk lépésről lépésre 3.(ehez azé sokmindennek összekell jönnie) Visszahozzuk a fiatalokat és azok a bizonyítási vágytól égve olyan szinten fognak játszani mint:Rooney,Ronaldo,Messi és lássuk meg erre azért szerintem reális esélye Giovinconak és esetleg De Ceglie-nek van. De valljuk meg ezekből a legvalószínűbb a 2.-ik(sajnos) dehát ez van!!!!!

DJKGB 2008.02.07. 14:52:47

Hát amit itt írtál tdnero a védelemről, hogy Andrade mennyire kellen középre és Chiellini meg a szélre menjen vissza, szerintem ez egy hatalmas baromság lenne... Nem lenne szabad szétszedni Legrottaglie Chiellini kettőst,mert szerintem nagyon jók! És Chiellininek ez volt az álma, hogy középen játsszon. Szerintem egy kőkemény belső védővé vált! Nekem Andrade semmi extra... Felesleges volt leigazolni, mindenki tudta, hogy iszonyat sérülékeny... Szélre kéne venni valakit aki normális teljesítményre képes!

Lassus · http://juventuz.freeblog.hu 2008.02.07. 15:28:17

Azt azért nem egészen értem, hogy miért tekint itt szinte mindenki úgy Giovincóra, mintha messiás lenne. Nem az.

Edgár 2008.02.07. 15:33:37

Először is szerintem kéne egy magabiztos jó kapus, arra az esetre, ha Buffon lesérül. A védelembe egy igazán jó balhátvéd kéne, középen jó legrotaglie, chiellini, andrade. Jobb szélen Grygera szerintem megfelelően teljesített eddig mindig, de ott van még Brazzo, meg Zebina is. Középpályára balra Nedved, Giovinco, középre: Zanetti, Sissoko,Van der Vaart, Nocerino(bár én őt nagyon nem szeretem, helyére kéne még egy jó támadó kp.). Jobbszélre Camoranesi vagy cseréjeként Marchionni, esetleg Brazzo. Viszont csatár nagyon kéne szerintem. Trezeguet és Iaquinta mellé még kéne 1-2 fiatal és energikus csatár, mert szerintem Del Piero már lassan tényleg ki fog öregedni. Jó tudom vannak jó megmozdulásai, de nem igazán hajt, nekem épp ezért szimpatikusabb Iaquinta, mert ő ha kell meghal a pályán a csapatért, mint ahogy egykor Del Piero...

Edgár 2008.02.07. 15:36:27

Lassus, tudjuk, hogy nem akkora nagy sztár, mert azokat eleve nem szokták kölcsönadni, de reménykedünk benne, ha már "ő az olasz Messi"

vizi8 2008.02.07. 15:46:36

Szerintem Legrottaglie nem egy kimagasló védő, ha nem volt mellette Chiellini nem igazán ment neki. Andrade egy tipikus középhátvéd, Chiellinipedig szélső, ugyanis középről nem tud felfutni a széleken olyan gyakran mint szokott. Molinarot mindenki elfelejti pedig tehetséges gyerek, csak nem védelemben hanem szkp.. Gyors, robbanékony és szemtelen és ha kell védekezni is tud.

Lassus · http://juventuz.freeblog.hu 2008.02.07. 15:48:58

#7 Edgár: Jójó, igazad van. Én is bízom azért benne :) #1 tdnero: nagyon szívesen, örülök, hogy olvastok!

Lassus · http://juventuz.freeblog.hu 2008.02.07. 15:51:18

vizi8: ebben maximálisan egyetértek Veled. Szerintem is ki lehetne próbálni Molinarót középpályásként a jövőben. Rengetegszer eszembe jutott már, amikor a meccseket néztem.

Lassus · http://juventuz.freeblog.hu 2008.02.07. 17:25:47

carlos44: az általad felsorolt képességekből elég nagy hiány van jelenleg a középpályán.... Egyébként Molinaro is egy fiatal játékos, a szezon eleji teljesítményéhez képest határozottan látszik a javulás. Lehet szidni - hozzáteszem, teljesen jogosan -, de az tény, hogy belőle lehet jó játékos. Néha tényleg hajmeresztő dolgokat művel a védelemben, éppen ezért gondoltam, hogy középpályásnak beválna.

Ismeretlen_53881 2008.02.07. 18:51:31

Egyetértek, Molinaro-ból jó kis középpályás lehetne. Megvan benne a potenciál, azt pedig szerintem észre kellene venni, hogy hibái nagyrészt a felfutásai miatt vannak. Szóval szinte többet támad mint védekezik - véleményem szerint nem is védőnek való. 2-3 év és nagyon jó kis szélső lenne belőle...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása