Az Ultrák megölik a játékot?

Botrány, erőszak, és ami még rosszabb: halál. Sajnos ezek is a mai olasz futball jellemzői. A legújabb esemény, ami Olaszországban borzolja a kedélyeket, a fiatal Lazio drukker halála. A kormány és a Szövetség pedig próbálja eltakarítani azt a szemetet, melyet döbbenten figyel az egész világ.

Ultrák

A Világbajnoki győzelem és a Bajnokok Ligája elsőség nem tudja feledtetni a pusztítás képeit, melyet mindenki az olasz focival azonosít. Itt az idő, hogy a Liga, a klubok, a hatóságok és a szurkolók feleszméljenek végre, és szembenézzenek a valósággal.

Az Olasz Futball Szövetség elnöke, Giancarlo Abete a következő szavakkal jellemezte a vasárnapi tragikus eseményeket: "Ezeknek semmi közük a sporthoz." És éppen az ilyen, és hasonló kijelentések miatt nem fog az olasz futball ebből a mély gödörből soha sem kilábalni. Amikor rendőrök és szurkolók csapnak össze és halnak meg a futballhoz kapcsolódó erőszak miatt, akkor nagyon is köze van az eseményeknek a sporthoz. Persze Abete és társai soha nem fogják ezt elismerni. Az elavult szabályok és a retorziók hiánya az, ami az ilyen tragédiákhoz vezet, pedig áprilisban új törvényeket fogadtak el Olaszországban, hogy megakadályozzák a stadionokon kívüli erőszakot. Mégsem változott szinte semmi.

A vasárnapi Atalanta - Milan mérkőzés félbeszakadt, mert a bergamói Ultrák betörtek a pályára, tisztelgésül a lelőtt drukker, Gabriele Sandri előtt. Még aznap este Rómában törtek-zúztak, gyújtogattak a Lazio és Roma drukkerei, szolidaritást vállalva a halott szurkolóval. Sokan mondhatják, hogy ez rendben van, de ebből is látszik, hogy az igazi hatalom az Ultrák kezében van, és nem a Szövetségnél, valamint a kormánynál.

Az előbb említett, áprilisban elfogadott törvény azt is kimondja, hogy a kluboknak meg kell szakítaniuk minden kapcsolatot az Ultrákkal, és az erőszakos szurkolókat ki kell tiltani a stadionokból. Ennek ellenére minden vasárnap ott vannak, teljesen zavartalanul. Akárki akármit mond, őket nem érdekli a játék, csak a balhé jár a fejükben. Jogosan merül fel a kérdés: miért engedik be őket, miért folytathatják ezt az egészet, mely már az egész olasz labdarúgást megfertőzi?

Ahogyan vasárnap is láthattuk, úgy tűnik, az Ultrák megnyerték a futball-háborút. Sajnos elég erejük van ahhoz, hogy befolyásolják az olasz labdarúgást. És ez így megy már évek óta. A szomorú dolog az, hogy amíg az Ultrák szabadon garázdálkodhatnak, és megszabhatják, mi történjen, addig nem lesz békés olasz futball.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr124641306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asvééd 2007.11.14. 08:41:18

Sajnos carlos44nek igaza van, ez szélmalom harc!Csak azt nem értem englishéknek ez miért sikerült?Bár ha kiteszik a lábukat az országból.........

Shyr Kahn 2007.11.14. 09:36:17

Az angol példát kell követni és szépen helyre lehet az egészet rakni. Csak éppen most kell lépni és nem holnap.

juvem 2007.11.14. 17:35:44

jaja angoloknál megoldották kb 2 méterre jáccanak a nézőktől és nincs konfliktus... egyszerű azért mert aki vmit megszeg vagy rengeteg pénzbírság vagy börtön... ennyit meg nem ér nekik mert onnan meglógni is nehéz! na mind1 nem bezsüntetni kell hanem a büntetéseket normálisan megszabni

Ismeretlen_22017 2007.11.14. 19:04:55

Ebben nem értek egyet, igenis van szurkolás ott is, csak ésszel, kulturált formában.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása