Buffon élvezi a játékot

Gianluigi Buffon kételkedik abban, hogy csapata esélyes lenne idén a Scudetto elhódítására, de azt elismeri, hogy mindenkire veszélyt jelenthetnek.

Gianluigi Buffon

"Túl gyakorlatias és realista vagyok ahhoz, hogy higyjek a bajnoki címünkben, mivel legalább két-három csapat is van, akik szervezettebbek és egységesebbek nálunk. Ha tovább folytatjuk ezt a hozzáállást, és nyerjük a mérkőzéseinket, akkor a Bajnokok Ligája indulást elérhetjük. Szerintem el kell fogadni, hogy a Juve idén még nincs annyira összerakva, mint az Inter, vagy a Milan, így ebből a szerepkörből kell kihoznunk a legtöbbet."

A Bianconeri tegnap este 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a listavezető Inter ellen, így továbbra is a bajnokság élmezőnyében tanyázik.

"A döntetlen jó eredmény, folytatnunk kell az eddigi menetelésünket."

A két csapat először találkozott hivatalos mérkőzésen a bundabotrány óta, de szerencsére elmaradt az erőszak, amitől sokan tartottak a mérkőzés előtt.

"Igazából ezen a mérkőzésen maximum a három pont sorsa forgott kockán, semmi több. A külső  tényezők növelhetik a játékosokon a nyomást, de ezúttal mindenki kifogástalanul viselkedett. Azért a médiának is meg kell köszönnünk, hogy nem ruházta fel túl nagy jelentőséggel ezt a mérkőzést."

A világbajnok kapus ezúttal is több óriási védéssel segítette csapatát, ám szokásához híven megőrizte szerénységét.

"Jól szerepeltem, de ezt várják el tőlem, és én is ezt várom el magamtól! Raffaele Palladino megérdemelte, hogy ő lett a "Mérkőzés embere", mivel brilliánsan játszott az egész mérkőzésen. Szerintem egyre jobb a posztján."

A mérkőzés egyik legfeszültebb pillanata volt, amikor a hálóőr Christian Chivu lövését Esteban Cambiasso elé ütötte, aki gólt is szerzett, ám a játékvezető (jogosan) les miatt érvénytelenítette azt.

"Nem láttam Chivu szabadrúgását, mert nagyon sokan álltak a sorfalban. Megpróbáltam megfogni a labdát, de nagyon csúszós volt, és kiejtettem a kezemből. Elemeztük az Inter mérkőzéseinek felvételeit, és azt figyeltük meg, hogy sokszor állnak lesen a játékosaik, így ezt próbáltuk kihasználni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr254641264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása