Blanc bízik Del Pieróban

Jean-Claude Blanc arról beszélt, hogy Alessandro Del Piero szerződésének meghosszabbítása jó üzlet volt, és, hogy Tiagót nem fogják eladni januárban.

Jean-Claude Blanc

Bár a Juventus csapatkapitánya 20 %-os bércsökkentést fogadott el, 2010-ig még így is 4.5 millió eurót keres majd évente.

"Del Piero szerződése egy különleges megegyezés volt, mely egy különleges játékosnak szól. És persze újító szerződés is, mert nemcsak a pályán mutatott teljesítményének szól, hanem magában foglalja azt is, hogy arcát és nevét új területeken használjuk majd fel a csapat népszerűsítésére. Alex az olasz futball első számú játékosa. Ő és Buffon segít nekünk, hogy nagy amerikai és kínai vállalatokkal tárgyaljunk a klubról. Ahogy mondtam: ez egy újító szerződés."

A tárgyalások hónapokon keresztül húzódtak, és az egyik szakaszban Alessio Secco, a klub sportigazgatója szerint fennállt a veszélye, hogy elveszítsék Del Pierót. Akkor végül győzött Del Piero?

"Hiba lenne így nézni a dolgot. A Juventus nyert. A csapat és a klub. Az volt a célunk, hogy a csapatot erősebbé tegyük, és ezt elértük. Soha nem kötöttünk olyan szerződést, amit nem akartunk, pláne nem garantáltunk senkinek állandó kezdőpozíciót."

Az elmúlt hónapokban a Bianconeri hosszú tárgyalásokat folytatott Gigi Buffonnal, David Trezeguet-vel, Mauro Camoranesivel és Pavel Nedveddel is, melynek eredményeként sok szurkoló a klub vezetése ellen fordult.

"A klub vezetőiként mi is azt akarjuk, mint a szurkolók - hogy egyensúlyt találjunk. A többségük úgy látja a dolgokat, mint mi: van egy költségvetésünk, amiből gazdálkodnunk kell. A szív beszélhet, de hallgatni is tudni kell."

Igaz, hogy a Juventus csak most tért vissza a Serie B-ből, de versenyben van a Scudettóért. Ennek újabb állomása lesz a ma esti, Genoa elleni találkozó.

"Talán nem tűnök majd túl arrogánsnak, hogy ezt mondom, de engem nem nagyon lepett meg ez a jó kezdés. A fiatalok és tapasztalt játékosok vegyítése bevált, főleg, hogy van egy olyan edzőnk, aki ért az összetevők megfelelő arányú keveréséhez."

Persze vannak hibás alkotóelemek is. Itt van mindjárt Tiago, aki a héten nagy felzúdulást válott ki nyilatkozatával, mely szerint távozik januárban, ha nem kap több lehetőséget.

"Szerintem még mindig beválhat. Nagy harc folyik a helyekért, de én a dolgok jó oldalát nézem - Antonio Nocerino nagyon jól bevált, okos döntés volt megtartanunk őt. Még várok néhány hónapot, mielőtt játékosokról döntenék. Ez egy hosszú idény lesz."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr444641205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása