Torino - Juventus: 0-1

A torinói derbit, azaz a 'Derby della Mole'-t (a Mole Antonelliana építmény Torino jelképe) 2003-ban rendezték meg utoljára, a mostani házigazda Torino 1995-ben hagyhatta el győztesként a pályát, és idén sem sikerült még nekik egyszer sem diadalmaskodniuk a bajnokságban.

A Toro több hiányzóval készült a derbire, hiszen nem léphetett pályára Alessandro Rosina, Ivan Franceschini, Nikola Lazetic, Tommaso Vailatti, Roberto Stellone és Marco Di Loreto sem. Persze a Zebrák is több játékosukat voltak kénytelenek nélkülözni, hiszen Vincenzo Iaquinta, Jean-Alain Boumsong, Jorge Andrade, Mauro Camoranesi, Marco Marchionni és Jonathan Zebina is kihagyta a találkozót.

Torino - Juventus: 0-1

Igen látványos volt, ahogyan a két csapat 'kemény magja' a Stadio Olimpico két végét a két klub színeibe öltöztette. Sajnos azonban ugyanezek a szurkolók már a mérkőzés előtt egymással és a rendőrökkel balhéztak a városban.

Ennyit az előzetesről, és akkor jöjjön megint egy kis szubjektív értékelés magáról a mérkőzésről. Mint ahogyan az előző bejegyzés kommentjei között is írtam, most először csalódtam igazán Claudio Ranieriben. Számomra érthetetlen, miért kellett ezeket az ész nélküli felíveléseket erőltetni. Alig volt valami elképzelés bennük, és amelyikben volt is, az sem jött össze.

A mérkőzésen végig azon gondolkodtam, miért kellett Molinarót beállítani. Egyáltalán nem jó védő, rosszak az beadásai, fantáziátlan és a passzokat is sokszor elrontja. Fiatal még, szerintem eléggé meg volt illetődve a derbi miatt. Aztán ahogyan kicsit lehiggadtam a mérkőzés után, eszembe jutott valami....

Ha Chiellini lett volna Molinaro helyén, és Criscito lett volna a középhátvéd, őt biztosan megeszik vacsorára a Torino támadói. Ranieri fejében valószínűleg az járhatott, hogy betesz középre két nagydarab játékost, nehogy átmenjenek ott a Toro csatárai, más megoldás pedig nem nagyon maradt a bal szélre.

Amit nagyon hiányoltam, az a középpálya harapóssága volt. Nedved és Palladino nem volt képes nyomást gyakorloni a széleken, a két középső játékos pedig harmatgyenge volt. Én nem értettem Almiron beállítását sem, nem tudom, mikor kap már végre Tiago bizalmat. Del Pierónak volt már néhány szép megmozdulása, de a játék elején többet törődött a panaszkodással, mint a focival. Lehet, hogy Palladino középen többet ért volna.

Valószínűleg Ranieri minden döntése hátterében az állt, hogy tudta, a derbi egy nagyon küzdős, harcos, sok ütközéssel járó mérkőzés. Ezért volt ott ahol Nocerino, Chiellini, Zanetti, stb. A helyében én inkább megpróbáltam volna játékkal a Torino felé kerekedni, de nem én vagyok a Juventus trénere. Azért jó, hogy a végén sikerült behúzni.

És a végére. Ilyenkor kicsit jogosnak érzem a Juventus ellendrukkereinek azon mondatait, hogy: "na, már megint egy tipikus Juventus-győzelem." Pedig ezt nagyon utálom.

Raffaele Palladino a derbin


Összegzés
:

Gólok: Trezeguet 90' + 3'

Sárga lapok: Nedved 21', Grella 24', Cristiano Zanetti 38', Barone 45', Nocerino 53', Bjelanovics 90+3', Trezeguet 90+4'


TORINO:
Sereni; Comotto, Natali (Rubin 69'), Dellafiore, Lanna; Paolo Zanetti (Motta 76'), Corini, Barone, Grella; Recoba; Ventola (Bjelanovics 87')

Fel nem használt cserék: Fontana, Malonga, Bottone, Oguro

Edző: Novellino


JUVENTUS
: Buffon; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Nocerino, Cristiano Zanetti (Almiron 69'), Nedved; Palladino (Szalihamidzsics 79'); Trezeguet, Del Piero

Fel nem használt cserék: Belardi, Birindelli, Criscito, Tiago, Olivera

Edző: Ranieri


Bíró: Rocchi

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr264641137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G 2007.10.01. 00:07:15

Teljesen igzad van! Még jó hogy van egy Trezeguet-k!

VIZI8 2007.10.01. 08:21:13

A középpálya harmatgyenge Zanettivel és Nocerinoval. Az előző meccsen Tiago jól játszott, neki kellett volna kezdeni. Viszont ha a csatárok összeszoknak Grygra beadásaival, igen sok problémát okozhatnak az ellenfeleknek. Külsővel belőtt passz, hihetetlen pontosan mindig a 11-es pont elé. A cseh válogatottban is hasonlók fordulnak elő.

Szofi 2007.10.01. 08:33:57

egyértelmű h camoranesi nélkül a szélekre nem építhetünk.akkor viszont nem értem miért nem probálunk meg 1 kis kreatívitást a játékba vinni középen...tiago megoldaná érzésem szerint és még akkor is lehetne mögötte zanetti vagy nocerino. alex lassul szegény:( és ez zavarja is.de 1 gól most nagyon kéne neki.... Iaquinta jelen pillanatban folyamatos veszély tud lenni olyan Ibrahimovic stílusban mondjuk én az olaszt gólérzékenyebnek tartom.Szóval Vincenzo és Trez vihez minket elég sokáig.

Szofi 2007.10.01. 08:36:28

a pozitivum Trezegol egyszerűen folyamatosan meglephet bárkit.bármilyen meccsen képes villani.nagyon fontos játékos.Molinaro kellett mert én már nagyon régen vártam Chiellinit középre ésvégre.Ami nagyon tetszet Giorgio és LEGROTAGGLIE játéka.pozitv volt:D és az elmúlt 2 meccsen nem kaptunk gólt!

Dana 2007.10.01. 10:34:02

Győzelem után én most nem kritizálok senkit, hisz ha jobban játszunk akkor is csak 3 pontot kapunk a gyözelemért. Lesz jobb is de ezzel a kerettel szép teljesítmény volt a tegnapi.

Shyr Kahn 2007.10.01. 11:22:09

Nem értem miért kell ilyen kritikusan írni. Palladino igenis nyomást gyakorlot a jobb szélen. Nálam ő volt a MOM!!! Simán kezdetném. Minden beadása és csele veszélyes volt. Középen én is Tiago-t hoztam volna be. Egyébként Ranieri-t nem kell kritizálni, amíg az eredmények és többségében több gólos győzelmek születnek. A rövid passzos játék (ami időnként volt csak jellemző) néha nagyon szép volt, míg a felívelések nekem sem tetszettek. Pörgős kis meccs volt és én inkább Alex teljesítményét kifogásolom még mindig. Lassú, de nagyon. Almirón szintén lassítja a játékot. Palla helyére pedig nem kellett volna Salihamidzic. A középpályánk fő problémája, hogy a nagy öregek, sajnos valóban öregek kezdenek lenni. Nedved és Alex már nem nyújtják azt, ami elvárható lenne tőlük. Abszolút nem ők viszik a hátukon a csapatot.

doki 2007.10.01. 11:38:12

Nem néztem csak a második félidőt, de sokszor csak kapkodást láttam a hátvédsorban.Kellene 1-2 meghatározó ember aki a fiatalabbakat tudja irányítani.A középpályán nem volt elképzelés, vagy csak elég ritkán.Sokszor volt a levegőben a labda , ahelyett, hogy a földön játszottak volna vele.A beivelések sokszor a hosszúra mentek ahol nem volt senki.Nekem személy szerint tetszik Salihamidzic játéka! Palladino játékát elnézve...le a kalappal!!!Kezdőbe raknám és minél több lehetőséghez kellene juttani mert csak igy fejlődhet.Sajna az igaz hogy Del Piero nem leli helyét...vagy öregszik....de adni kell lehetőséget.Trez....egyszerűen hihetetlen!!!!A januári igazolásban viszont kellene 2 jó középpályás és egy jó középhátvéd! Ranierit nem hibáztatom a játék miatt.Ebből a csapatból most ezt lehetett kihozni.Viszont ha kell akkor le kell tudni olyan játékosokat is hozni mint Del Piero....És ami sokedző hibája hogy 5-10 percet ad a cseréknek:( Ha 0-0 az állás akkor meg kell húzni a 60. perc környékén.De ő az edző nem én. De mindent bele, és csak igy tovább!!!!!!

Dana 2007.10.01. 12:29:11

Én úgy látom javul Alex és Nedved játéka is. Szépen belejönnek nem bánom ha kicsit késöbb is mint gondoltuk. Egyébként Del Piero játékára kihat ez a huzavona a szerződésével ezt le merem szögezni. Meglesz a szerződés megnyugszik ( látszik hogy ideges és úgy persze hogy nem megy a játék ha valaki mentálisan nem tökéletes, aki labdarugó az biztos tudja ill. tapasztalta ezt már.) Higgyétek el hogy fogjuk még dícsérni.

DJKGB 2007.10.01. 15:05:12

Én is arra gondolok, hogy Alex a szerződése miatt nem tud teljesen koncentrálni. Végülis szerintem én sem tudnék olyan lendülettel és koncentrációval játszani, amikor a vezetőség igazából nem értékel... Biztos vagyok benne, hogy bele fog lendülni! Palladino remekül játszott a szélen, de utána szerintem Brazzo is! Viszont a középre igazolni kéne valakit, aki visz egy kis ötletet is a játékba! Védelemben kellemesen csalódok! Grygera-Legrottaglie-Chiellini-Molinaro remekül működött! De szerintem a Brazzo-Grygera-Legro-Chiellini is jó lenne!

mmartin91 2007.10.01. 15:17:26

Sztem a védelemnek így kéne összeállnia: Grygera-Andrade-Criscito-Chiellini Csakhát Andrade bemutatta szokásos sérüléseit ezért meg kellene venni Luisao-t.Én annak vok a híve h a 2 KH közül az egyik legyen gyors,az nem baj h kicsit alacsony(pl.Criscito)viszont a másik legyen egy magas erős,jól fejelő játékos(pl.Luisao),a szélen jó a Grygera-Chiellini kettős.Egyébként Grygerában kellemesen csalódtam,a nyáron még án húztam le vmilyen szinten h nem lesz jó,de eddig télleg jól jáccik,vele is az a gond h jáccik 2-3 meccset utána eltűnik 2 hónapra.A középpályán Camo nélkül gyengék vagyunk,de Zaneti is teljesen fölösleges.Én feltenném azt a kérdést h Zanettiben mit lát Ranieri "mester"?Tehát szerintetek mit keres hétről-hétre a kezdőben?Nocerino nem rossz csak még nem Juve kezdőjébe való hanem kiegészítő embernek.Almironnak össze kéne szednie magát,Tiagonak meg végre lehetőséget kéne adni Ranieri "mesternek",hisz ha nem jáccik akkor nem tud formába lendülni.Elöl meg a Trez-Iaquinta párosra szavazok.Del Piero lassú,körülményes,Iaquinta meg odateszi magát és fut,már nem az a center típusú játékos mint régen.FORZA JUVE!!!!!!!

PaLLaDiNhO 2007.10.01. 19:16:16

hát csak behuztuk a meccset trezegooooll!!! egyet értek szinte midenkivel PALLA:csodálatos (hát nem hiába istenitem XD)én csak őt láttam igazábol futni küzdeni kiosztott jonéhány kötényt nagyontechnikás jól ad be középre van fantázia aa játékába ,1szoval lenyügözö és ak ezdőben a helye de nem csak szélen hanem pl csatárnak is (inkább). nekem nem tetszett a tegnapi meccs és a meccs minőségét az is fémjelezte hogy trezeguet mijen sokat ment hátra szinte a tizenhatosig labdáért ,alex gyenge helxébe jsko ill palla forza PaLLaDinhO

zebra 2007.10.02. 01:06:05

Egy katasztrófa ez a Juventus! Nulla játék, szakmai csőd, valamint egy lesgól. Ha Ranieri marad, szemernyi esélyünk sincs a BL-helyre. Pedig most kéne kirúgni a szerencsétlent, amíg még nem kerülünk a tabellén jelentős hátrányba, no meg amíg még Mourinho szabad.

DJKGB 2007.10.02. 08:10:56

Ez azért így elég durva amit írsz zebra! Tény, hogy nem volt vmi közönséget szórakoztató játék, de szerintem azért a keret sem olyan erős, hogy ezt annyira meg lehetne tenni... Alex és Nedved formán kívül... Ranieri meg nem rossz edző! Mourinho egy beképzelt, alattomos segg, nem illik a Juvéhoz! Mondjuk én a real-nál, a dortmundnál vagy a Portugál válogatottnál tudnám elképzelni, de a chelsea-nél is nagyon beleillett a képbe!

juvem 2007.10.02. 15:14:36

áááá real-ba már nem... mostmár szerintem az a shuster bácsi megtalálta a megoldást h nem 60 millás embereket kell minden posztre még cserének is... és így szimpatikusabbá is vált a real és győzelemből győzelembe jáccanak... én a murinnnnyót az interben tudnám leginkább elképelni

mmartin91 2007.10.02. 15:16:32

Sajnos az a gáz h zebrának teljesen igaza van.Egyébként Mourinho naon illene ide hiszen azt kell h mondjam h a Juve kb.olyan mint a PL-ban a Chelsea.Semmivel sem vagyunk különbekk.Bírókat fizettünk le,telenyomtuk doppinggal a játékosokat,nyilván más csapat is telenyomta csak pont nálunk derült ki.És ez a bíró lefizetés dolog meg már nyilvánvaló h nem az utóbbi 2-3 évben kezdődött hanem sokkal korábban.Sajnos örülhetünk annak h "csak" 2 bajnoki címet vettek el tőlünk és "megúsztuk" a másodosztályba történő visszasorolással.

juvem 2007.10.02. 17:41:32

nem tom mit kell szidni a ranit... jó lehet h nem jobb murinnyónál vagyis biztos h nem de én utálom murinnyót szal én nem kérnék belőle... és a legeslegjobb csapatoknál is előfordul h szarul jáccanak v épphogy megnyerik a meccset mint most, ezért foci a foci! lehet h tök szarok vagyunk meg az egész csapat szar meg a rani asse tudja mi az olasz foci de hahó 2.ok vagyunk!!! lehet h szezon eleje de akkor is

DJKGB 2007.10.05. 15:02:24

Teljesen igazad juvem, így játszunk, úgy játszunk, de tényleg másodikak vagyunk!!!! Ja és a másik dologban is tök igazad van, mourinho legjobban az Interbe illene, nem is tudom miért hagytam ki... A real meg tényleg végre egy jobb taktikát követ az átigazolásokban, tényleg szimpatikusabb lett, bár én még így is nagyon nem szeretem!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása