Marchionni: "Nagyszerű kezdés"

A középpályás a Newcastle elleni mérkőzés egyik legjobbja volt:

"Fizikálisan rendben vagyok, most már meg akarom mutatni, mennyit érek."

A Juventus számára talán nem alakult a legjobban a mérkőzés végeredménye, de a csapat jól játszott, rengeteg helyzetet alakított ki annak ellenére, hogy az angol játékosok már jóval korábban elkezdték a felkészülést.

Marco Marchionni egyike volt a Juventus játékosainak, akik jó formában játszottak a mérkőzésen. Kitűnően játszott támadóként és középpályásként is a Ranieri által alkalmazott 4-3-3 és 4-4-2 formációkban.

Marco Marchionni

"Már korábban is kipróbáltuk mindkét felállást. A Newcastle ellen a háromcsatáros játékról kénytelenek voltunk a négy középpályás formációra átállni, mivel a pálya ezen részén gyengébbek voltunk. Személyszerint én jól érzem magam mindkettő változatban. A 4-3-3 formációban balszélső csatárként könnyen lőhetek kapura, míg a 4-4-2 felállásnál többféle lehetőségem van, és ezen kívül jól is ismerem ezt a játékstílust."

Marchionni számára nagyon fontos volt, hogy túllegyen a tavalyi térdsérülésén, és ez mostanra sikerült is neki. 

"Számomra ez a legfontosabb dolog - most már egészséges vagyok, és ez önbizalommal tölt el. Mire nagy nehezen sikerült túljutnom a problémákon, tavaly szeptemberben újra megsérültem. És mire ezt is sikerült kihevernem és újra kondícióba kerültem, a csapat játéka sokat javult, így rám nem volt szükség."

Mindezek ellenére Marco tavaly is kapott azért lehetőséget, ám idén szeretné megmutatni, mire is képes valójában.

"Egy ilyen csapatban, mint a Juventus, igazi sztárok és kitűnő játékosok szerepelnek, és én nagyon boldog vagyok, hogy velük dolgozhatom. Persze nagyon bízom benne, hogy sikerül állandó helyet kiharcolni mellettük."

Az első naptól kezdve látszik, hogy Ranieri számít Marchionni játékára, és a középpályás igyekszik meghálálni ezt a bizalmat.

"Mindig, minden csapatnál az a célom, hogy megmutassam, milyen jó vagyok. Itt is ezt kell tennem, és örülök, hogy lehetőséget kapok erre. Mindig azt mondtam magamnak, hogy nem az a nehéz, hogy a Juventushoz kerüljek, hanem hogy ott is maradjak. Számomra még csak most jön a legjava."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr604640890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása