Ranieri: "Ez az én Juventusom"

Claudio Ranieri három csatáros felállásról, Bajnokok Ligáját jelentő helyek egyikének eléréséről, és arról beszélt, miért lesz a Juventus kemény ellenfél mindenkinek. Az egykori Parma-edző lesz a Bianconeri vezetője a 2007/08-as idényben, és igen ambíciózus tervekkel készül a kezdésre.

Claudio Ranieri

"Legrosszabb esetben is az a célunk, hogy Bajnokok Ligája indulást jelentő helyen végezzünk. Amikor találkoztam a klub vezetőivel, rögtön azzal kezdtek, hogy rendelkezésre áll az a pénz, mely ahhoz kell, hogy visszavezessük a Juventust oda, ahova tartozik - a lehető legmagasabbra a tabellán. És ők tartották is a szavukat." - mondta Ranieri a 'Gazzetta dello Sport'-nak.

Eddig a hétig a Juventus megszerezte Sergio Almiront az Empolitól, Tiago Mendest a Lyontól, a világbajnok Vincenzo Iaquintát, Cristian Molinarót a Sienától, Antonio Nocerinót a Piacenzától és Domenico Criscitót a Genoától.

"Tiago és Almiron is rendelkezik azzal a technikai tudással, elszántsággal és munkabírással, mely a középpályára kell. Mindketten vezéregyéniségek. Segítik a támadásokat és a védekezést is, és olyan sokoldalúak, amilyenre szükségem van. Mindketten igazi Juve játékosok, és ez örömmel tölt el, mivel a középpálya a csapat agya."

Ranieri már most tervezgeti a lehetséges felállás-kombinációkat, és az átigazolási időszaknak még nincs vége.

"Sokoldalúságukat tekintve Sergio Almiron, Tiago és Cristiano Zanetti alkothatja a három emberes középpályát. Vagy Pavel Nedved játszhat középen az előbb említett két játékossal. A védelmet tekintve a bal szélen ott van Molinaro - akit a Sienában láttam, és tudom, hogy bírja azt a nyomást, ami a bal szélhez kell -, Criscito és Giorgio Chiellini. A jobb szélen nekem megfelel Alessandro Birindelli és Jonathan Zebina."

Ha David Trezeguet visszautasítja a Juventus utolsó ajánlatát, akkor a csapat támadó alakzatának felállása még kérdéses lesz.

"Miért ne játszhatna Iauqinta Del Piero és talán még Trezeguet mellett is? Kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak az előszezon felkészülési mérkőzései. Iaquintát hat éve figyelem, és már az Udinese-Chelsea barátságos mérkőzés után is dícsértem. Akkor még kicsit nyersebb volt, de látszott, hogy minden képességgel rendelkezik, ami egy nagy játékosnak kell. Mindenesetre most már világbajnok. Szeretem, mert sosem adja fel, és minden labdáért harcol. Ez az a harcos mentalitás, mely a Juventusnak kell."

A legharcosabb Juve játékos Nedved, aki jövő héten dönti el, hogy marad-e a csapatban, vagy visszavonul.

"Mint mindenki, én is bízom benne, hogy maradni fog. Szenvedett a Serie B-ben, de akkor miért maradt, és segítette a csapatot a visszajutásban? Szerintem folytatni fogja, mert olyan, mint azok az elemek, melyek sohasem merülnek le."

Ezen a héten olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint a Juventus felvette a kapcsolatot Fabio Cannavaróval, hogy meggyőzzék, térjen vissza Torinóba. Ranieri nyilatkozata is alátámasztotta, hogy ez a helyzet.

"Még nem fejeztük be az igazolásokat, mert valaki még hiányzik a védelemből. A középső védő a vezér, aki irányítja a hátsó alakzatot, megfelelő intelligenciával rendelkezik, és ösztönzi a többi védőt."

Cannavaro pedig minden követelménynek megfelelne... 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr464640757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mmartin91 2007.06.24. 18:18:43

Hát ez a Ranieri tisztán láccik h bolond.Ez tuti h nem normális.Ilyen embereket akar a kezdőbe:Zebina vagy Birindelli,Zanetti.Ezek alig ütik meg az A-ligás szintet.Ez az ember ez télleg nem komplett,ez vicc,jól elbassza a Juvét.Egy embert akar a védelem közepére?Hát majd az a játékos mellett ki fog jáccani,Boumsong vagy Grygera?Boumsong csak cserének jó,Grygera meg jobb bekknek.Ezzel a felállással jó ha bejövünk 8.-nak a bajnokság végén.

norbisillo 2007.06.24. 18:39:24

zanetti kezdőember volt a rómában amikor bajnokok lettek! amúgy meg sztem akkor fikázz akármilyen profi játékost ha te is olyan szinten vagy nagyobb szinten focizol!

mmartin91 2007.06.24. 20:21:46

Azt ne mondja már vki h Zanetti,Birindelli meg Zebina Juve kezdő szintű játékos...Ezekkel az emberekkel a kezdőben nem kell BL-es helyről beszélni.

Elodv 2007.06.24. 23:12:13

Hát azért Zanetti szerintem simán kezdő szintű játékos, talán az egyeten a keretben aki úgympnd játékmesterként osztogathat középpályáról...

zebra 2007.06.25. 11:24:28

Ranieri ostoba. A jobb szélen egyértelműen a kezdőért kiált Salihamidzsics, vele bezzeg nem számol. Helyette Birindelli és Zebina a megnyugtató megoldás neki. Sötétség! Zanetti szerintem nem rossz csóka, de a belső középpályás poszton a legnagyobb a túlkínálat, valószínűleg csak csere lehet. Az meg mit akar jelenteni, hogy még hiányzik egy középső hátvéd? Méghogy egy?! Legalább kettő! Ha csak egy védőt igazolunk, nincs semmi reményünk a BL-helyre. Két klasszis kell! Milito, Barzagli adja magát, de Cannavaro és Thuram is szóba jöhetne még. Thuram pl. a Barca padján töltötte az egész szezont, szerintem elege van a nélkülözöttségből. Iaquintával kapcsolatban meg ne emlegessék már a kezdőt, mert agyvérzést kapok! Zalayeta helyére vettük, oda jó is lesz, de ha Trezeguet elmegy, akkor őt mindenképpen pótolni kell mondjuk egy Huntelarral vagy a csatár Militoval, aki valószínűleg szívesen követné a fivérét. Ha pedig távozik Camoranesi, mindenképpen szükségünk lesz Quagliarellára, vele valószínűleg lehetne is pótolni, ha jól tudom, kétlábas a csávó csakúgy, mint Nedved, lehetne velük váltogatni a széleket 4-4-2-ben. Különben meg remélem, hogy ez a Ranieri-rémálom csak egy szezonra szól, és jövő nyáron visszatér Lippi, de esküszöm, ezek után Capellot se bánnám.

mmartin91 2007.06.25. 11:50:26

Zebra te király vagy! Én is ugyanígy látok mindent ahogy te,nem elég 1 középső bekk,kell kettő,de én mondjuk a Pepe-Milito kettősre szavazok,Ranieri takarodjon innen(bár még el se kezdte a munkáját),mondjuk sztem Zanetti naon gyenge(ebben tér el csak a véleményünk),ha Camo elmegy akkor kell csak Quagliarella egyébként nem,viszont sztem trez nem fog elmenni,de én attól félek Iaquinta ennél a köcsög Ranierinél lehet h kezdő lesz.Hozzáteszem Lippi is naon komálja szal lehet h nála is kezdő lenne,de ettől függetlenül Lippi kell ide.

gabesz 2007.06.25. 13:16:43

A két szakértőnek csak egy apró üzenet: Ugyan hagy bizonyítson már Ranieri Mester, még mielőtt "elzavarnátok." Az elején sokan jó döntésnek (2. legjobb lehetőség) tartottátok, most meg egyre jobban fikázzátok. Ez így nem jó. Ez eddig nem volt "juvés szokás" (ezt mondom)

norbisillo 2007.06.25. 14:46:02

Sztem meg nem kéne elküldeni még mielőtt megkezdődik a szezon! de ha ott lennénk az 1-2. helyen egyből az lesz hogy milyen jó döntés volt idehozni ranierit!

Daccc 2007.06.25. 14:51:07

Ime a Juventus szurkolok ket szegyene! Zebra es mmmartin91! Ha mi a kurvaanyatok van? Ranieri ahany helyen edzett mindig kituno munkat vegzett! Nezzetek meg h felhozta a Parmat! A Chelseavel elondontoig ment a blben mikor fele annyi sztar se volt ott! Basszatok meg h meg 3 klasszis! Hat akkor huzzatok ki ti a zsebetekbol 60 milliot bazz! Beszelni konnyu! Szoval eleg egy kozepso hatved(leginkabb Militot kivannam) mert mar ott van Grygera es o jol nyomja! Kozeppalyan nincs mit targyaljak Camo(szntem marad) Almiron Tiago es Nedved. Gyonyoru kozeppalyank van, sok kituno cserevel(Zanetti,De Ceglie,Marchisio) a csatarokat se kell targyaljam! Johet attol Quaglirella nem haraxom meg! De hiaba fikazzatok Ranierit mert bl hely 100% h meglesz! Es azzal is lehet szamolni h a Milanoi csapatok pontlevonast kapnak szal a Scudetto se lehetetlen! Punktum

yuuzer 2007.06.25. 15:10:59

Nem tudom rajtam kívül ki van vele tisztában de Ranieri nem a 4-4-2-t preferálja, hanem a 4-2-3-1-t. nem tudom miért a jobb szél itt a legnagyobb gond amikor jelenleg oda van a legtöbb játékosunk, Camoranesi, Marchionni, Salihamidzsics, ha kell Iaquinta is tud játszani ott. Akit ugyan ne húzzunk már le vb-t nyert, és ráadásul a legjobb korban van. A védelembe szinte biztos, hogy két ember érkezik még meglátásom szerint, úgyhogy várjuk ki mit tesz le az asztalra az új mester. Én személy szerint a bajnokság végén a 2-3 helyre tippelek

Zebra 2007.06.25. 15:20:21

Daccc! Ne nyilatkozzál légyszíves a Juventus szurkolók nevében, mert te is csak magadat reprezentálod itt, épp mint én vagy mmmartin91. Ranieri soha nem tesz naggyá minket, ahogy egyetlen klubot se tett még hosszú és gyötrelmes karrierje során. Két gyalázatos alkalommal is megbukott a Valenciánál, pedig ott aztán bombaerős a keret. Soha nem nyert a csávó semmit sem, egy született lúzer. Ha Deschamps marad, még az is jobb lett volna, bár akkor se lennék elragadtatva. Szánalmas, hogy bajnoki címről ábrándozol, de ez persze a te dolgod. Sajnos elképzelni se tudom, de persze szívből kívánom, hogy ne legyen igazam. Ranieri dolga pedig nem a negyedik hely lenne, amiről te itt fölényeskedsz, hogy az tuti meglesz, hanem a jövő bajnokcsapatának felépítése, amire pedig garantáltan alkalmatlan. Grygera nálad standard kezdő lenne a középső hátvéd poszton??? Hiszen ő szélső! Szükségből esetleg játszhat középen, de ne vicceljél már, hogy nálad ő lenne a védelem oszlopa! Az UEFA-kupa se lesz meg, ha így állunk föl. A te dolgod, hogy hogyan ásod alá a saját realitásérzékedet a hurráoptimizmusoddal, de légyszi, ne várd már el ugyanezt mástól! Forza Juve!

Daccc 2007.06.25. 19:25:22

Zebra amennyire vagyok en optimista annyira vagy te pesszimista! Es nezz utana nyugodtan Grygera eredeti posztjara, megnyugtathatlak h kozepso vedo! lehet szelsokent kezdte mint sok mas aztan kozepso lett belole!

Daccc 2007.06.25. 19:26:36

De tudod mit fogadjunk :D. Te azt mondod h 4dik hely alatt lesz en meg az h vagy 4dik vagy folotte

Ismeretlen_22017 2007.06.25. 20:19:13

Én is amellett vagyok, hogy jók az igazolások, nem kellene már a szezon előtt leszólni Ranieri munkáját. Ha tényleg nem lesz jó a csapat, akkor lehet kritizálni, de előtte balgaság lenne. És egyértelmű, hogy a védelembe még lesznek érkezők. Hosszú még a mercato...

Elodv 2007.06.25. 23:25:33

Szerintem Ranieri épp azért jó választás mert nem nyert még "semmit", így nagy motívációja lehet,ami egy új csapattal komoly szakmai elismerést vonhat maga után, az estleges sikerekkel, ugyhogy az edző személyét nem tartom gyenge pontnak, a kereten viszont lehetne még erősíteni...Quiagirella megszerzése nagyon jó pont lenne, több helyen is bevethető, de leginkább Del Piero kitűnő cseréje lehetne kreatív támadóként...

Victor90 2007.06.26. 02:16:22

nah hát kezdjük ott hogy ranieri,cseppet buta!!! a hátvédsorba legalább Cannavaro kell,mert Zebina és Birindelli hurkák sztem.... a középpályával nem lesz gond.én úgyérzem mert Tiago nagyszerű focista!! és Almiron is nagyon tehetséges futballista..C.Zanetti pedig sztem nem rossz futballista sztem..elfog férni a csapatba!!! és sztem még a csatársorba is el kellene 1 játékos mint pl..Hunteelar!!!! a hátvédsorba pedig sztem 2 ember kell min...nah hát ez csak az én véleményem!!! mindegy..FORZA JUVE!!!!!!! rem...lesz 1 komoly csapatunk!!!bízunk benne!!!

mmartin91 2007.06.26. 10:47:48

Ezzel az edzővel soha a büdös életben nem lesz jó csapatunk,ha Zebinák meg Birindellik jáccanak a védelembe.Zebrával megint egyet kell értenem,Grygerát hagyjuk már h ő középső védő lenne,ő inkább szélső,de én meg se vettem volna aJuvéba mer még jobb hátvéd poszton is kevés lenne ide,az a szerencse h ingyen jött,mer ezért az emberért nem adtam volna semmit.A taktikáról sztem kár beszélni,ez a 4-3-2-1 ez vicc lenne ide,főleg úgy h Zanetti lenne a 3.védekezőbb típusú játékos,előtte meg Alex és Nedved,elől meg trez?Érdekes,de eddig Ranieri mindig azt mondta h Iaquintával számol a kezdőben,de sztem kurvára nem fog beférni,Miccoli-t el kell cserélni Barzaglira és kell vagy Milito vagy Pepe,MERT 1 KÖZÉPSŐ VÉDŐ NEM ELÉG,mer akkor télleg még az UEFA-s helyre se jövünk be.

juvem 2007.06.27. 19:26:00

hallod mmartin91 te ahogy látom tök jó lennél KÖZÉPSŐ VÉDŐNEK!!! nem gondolod? sztem mennyél már oda a Rani-hoz és kérd már meg... tuti jobb vagy grygera! én komolyan drukkolok neked(meg annak h kb megaprítsanak) na mind1... Victor90 ő már korrektül mondja h mi a baja szal őt nem is bántjuk... de mondjuk Hunti már minek? annyi csatárunk van mint a ... szal sok

mmartin91 2007.06.27. 19:56:29

Pont beletrafáltál,középső védő szoktam lenni.De azért ide én kevés lennék,ettől függetlenül Grygera kurva kevés lesz a védelem oszlopának,úgy át fogják jáccani h az hihetetlen...Ezért kell 2 középhátvéd.

juvem 2007.06.28. 11:23:20

hát 1 középső védő még fog jönni csak kérdés ki... én nem szólom le Grygerát mert nem láttam még játszani de az Ajax sem olyan szar csapat... szal annyira elbaszott nem lehet szegény gyerek...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása