Buffon: "A Juventusnak szüksége volt rám"

A Juventus kapusa, Gianluigi Buffon megerősítette, hogy maradása a Serie B-ben spontán döntés volt.

"Tudtam, hogy szükségük van rám."

Gianluigi Buffon

Buffon egyike volt azon játékosoknak, akik a másodosztályba történt száműzés ellenére is kitartottak a klub mellett, és ahogy a hálóőr elmondta, nem is bánta meg a döntést.

"Az, hogy itt maradtam, spontán döntés volt. Senki nem kért rá, hogy ezt tegyem. Megértettem, hogy a klubnak szüksége van rám egy ilyen nehéz helyzetben." - mondta Buffon szerdán, amikor diákok előtt beszélt a Torinói Egyetemen.

"Segítő kezet nyújtottam azoknak az embereknek, akik mindig is szerettek, annak ellenére, hogy értelemszerűen nem a Serie B-ben képzeltem el a jövőmet."

Az egykori Parma kapusnál szóba került, hogy nyáron a Milanba, vagy az Interbe távozik, de Buffon azt állítja, hogy még semmi sem dőlt el.

"Nem tudom, mi lesz, mindenesetre szeretnék itt maradni. Kitűnő a kapcsolatom a klubbal, és jelenleg is tárgyalásokat folytatunk arról, mi lehet a jövőben."

A világbajnok kapus ezután a Juventus teljesítményéről beszélt a bajnokságban. Reményét fejezte ki, hogy nem lesz több visszaesés a csapat koncentrációját illetően.

"Most jól megy nekünk, és reméljük, hogy ezt tovább tudjuk folytatni, és megnyerjük a Serie B-t. Elég jól állunk a harmadik helyezett csapattal szemben, de nem szabad a babérjainkon ülni. Biztos vagyok abban, hogy a következő meccseken még jobbak lehetünk, és tovább növelhetjük az előnyünket."

Buffont ezután az erőszakos eseményekről kérdezték, melyekről az a véleménye, hogy nem csak a sporthoz kapcsolódnak.

"Ezek az események nemcsak a világ futballjára vannak hatással. Ezek a történések a társadalom iskolázottságától, fejlettségétől is függnek. Mindenesetre szerintem nem tisztességes, hogy erőszakról beszélünk, miközben csak 50 forrófejű szurkoló randalírozik, akik nem képviselik az összes olasz drukkert."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr464640392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása