Nehéz szívvel a Bologna ellen

A Juventus ma este Alessio és Riccardo emlékéért fog játszani a Bologna ellen.

Juventus

Erre a pillanatra senki sem számított. Szerencsére. Ekkor, péntek este, sem újságíró, sem szurkoló, sem bennfentes nem gondolt a show-business és a sport egyik legrégebbi és legbanálisabb mondására, mely szerint: "A show-nak folytatódni kell."

Mindannyian azt mondtuk és gondoltuk, hogy most meg kell állni. Haza kell menni, félretenni a győzni akarást, és a játék szeretetét. Ebben a szezonban ez lett volna az első mérkőzés, hogy a csapat vezeti a tabellát, és a nagy játékosok is éppen visszatértek.

Azonban egyikük sem gondolt a játékra és a góllövésre. A fájdalom és szenvedés pillanata volt, és az még most is. Magánembereknek és közösségeknek; a két fiú családjának és csapattársainak; az idős játékosoknak, akik emlékeznek a két fiatal szenvedélyére és ragyogására; és a számtalan sportolónak, akik még most sem hiszik el, hogy ilyesmi megtörténhet.

Alessio és Riccardo már nincs közöttünk. Ma csak ez számít.

A csapat edzése a kihalt Stadio Olimpicoban érzékelteti talán legjobban az ürességet, az elhagyatottságot, a veszteséget. Üres lelátók és üres fejek. És Vinovoban, a számtalan pályán, ahol Alessio és Riccardo otthagyta álmait, úgy tűnik, nem lesznek többé átívelések, kapuralövések, taktikai eligazítások és kapusedzések.

Hideg és irreális a csönd, mely többet mond ezer szónál.

Nem lesz könnyű újrakezdeni. Del Pieronak, vagy a Belletti játékosainak. Nem lesz könnyű újra dolgozni, és nem lesz könnyű felejteni.

Talán érdemes gondolatainkat Alessióra és Riccardóra, arra a szenvedélyre fordítani, mellyel ezt a játékot játszották. Mikor kint voltak a pályán, és mikor harcoltak minden egyes labdáért.

Ma este Bolognában minden újraindul - szenvedéssel, mely megbénítja a lábat, és a gyomrot. Mert a fájdalom - az igazi fájdalom - soha nem múlik el.

Ma este azonban Alessio és Riccardo is ott lesz velünk a pályán. És ezt a mérkőzést értük játszuk majd!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr774640144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása