Napoli - Juventus: egy igazi klasszikus

Hétfő este a nápolyi San Paolo lesz az olasz labdarúgás egyik igazi, nagy összecsapásának a színhelye.

Napoli - Juventus

A Brescia legyőzése után a Juventus a Napoli csapatával találkozik a 10. játéknapon, több, mint két hónappal azután, hogy augusztus 27-én a TIM Kupa harmadik fordulójában egymás ellen játszottak. Akkor is a San Paolo volt a helyszín, és a házigazdák a 3-3-as döntetlen után tizenegyes párbajban harcolták ki a továbbjutást. Azóta azonban sok minden változott, főleg a Juventusnál. Világbajnok játékosok - Trezeguet, Camoranesi - tértek vissza, és a védelem is jelentősen erősödött. Továbbá a TIM Kupa csak a csapat harmadik hivatalos meccse volt. A csapategység mára jelentősen javult, ugyanúgy, ahogy az erőnlét és a morál is, és a csapat a remek eredményeknek köszönhetően a harmadik helyre jött fel a tabellán.

A Napoli azonban több nehézséggel szembesült az idényben, mint amire számítottak, és ez oda vezetett, hogy az Albinoleffe csapatától is kikaptak. Ennek ellenére képességeiket nem lehet megkérdőjelezni, és játékoskeretük a liga egyik legerősebbjévé teszi őket.

A Calaió - Bucchi támadó-kettősük elsőosztályú. Utóbbi a liga egyik legveszélyesebb támadója, akinek tudása félelemmel tölti el az ellenfél védőit. A csatárduó mögött De Zerbi játszik, aki a Rimini játékosához, Ricchiutihoz hasonlóan a bajnokság egyik legerősebb támadó középpályása. Dalla Bona és az uruguayi Bogliacino alkotja a masszív középpálya másik két tagját, akik inkább a rengeteg munkából és a szerelésekből veszik ki a részüket, nem a támadásokból. Ettől függetlenül bármikor képesek problémát okozni az ellenfélnek. Paolo Cannavaro nem lehet ott a hétfő esti összecsapáson, így Domizzi, a magas és megbízható középső védő lesz az, aki a védelemért felel.

Játékosain kívül a San Paolo nagyszerű hangulata is a Napoli csapatát erősíti majd. Rettegett célpontja ez minden idegenben játszó csapatnak, főleg a nagyoknak, akik gyakran 80 ezres ellendrukker tömeggel találkoznak itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr544640022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása