Nedved: "Még szoknunk kell"

A cseh középpályás jól érzi magát a Serie B-ben is, de tudja, a Bianconeri számára a hírnévnél sokkal többet jelent, hogy visszaszerezze helyét a futball élmezőnyében.

"Nagyon sokalt javultunk az elmúlt mérkőzések során, büszke vagyok a csapatra, de négy mérkőzés után még mindig szoknunk kell a Serie B közegét. Nagyon fontos, hogy ezzel a mentalitással játszunk továbbra is, csak így lehetünk az igazi Juventus." - Pavel Nedved elmélkedő hangulatban volt ezen a délutánon, és óvatos, hiszen ezek még csak az első napok.

"A -7 pontos hátrányunkkal még mindig van mit behoznunk. A mutatott játékunk ellenére is utolsók vagyunk, szóval inkább azt javaslom, ne nézzük még a tabellát. Nem érdemeljük meg ezt a helyet, a végsőkig fogunk küzdeni. Szerencsére még van 38 mérkőzés, úgyhogy van még időnk."

Ezután Nedved arról beszélt, hogyan alkalmazkodott a csapat az új követelményekhez. "Mostanra elfogadtuk a sorsunkat. A Serie B-ben vagyunk, -17 pont a hátrányunk, felesleges a többi csapattal foglalkozni, nem lenne helyes. Úgy gondolom, Del Piero és Buffon döntése fontos üzenet volt a többi játékos felé, és most már mindenki boldog, hogy segítheti a Juventust. Mindannyian egy csónakban evezünk, és mindannyian vissza akarunk kerülni oda, ahol voltunk, ahova tartozunk."

Pavel Nedved

Az Aranylabdás játékos a megváltozott körülmények ellenére sem bánta meg döntését. "Ugyanaz a feladatom a Serie B-ben is, nem változott a hozzáállásom. Talán többet kell majd tanulmányoznunk ellenfeleinket, hiszen majdnem mindenki ismeretlen, de a foci az foci. Még nem szoktunk teljesen hozzá a bajnoksághoz, tudjuk, hogy keményen kell küzdenünk, meg kell ismernünk ellenfeleink játékát. A Serie B nem egyszerű, számos szempontból kemény bajnokság, sok mindent kell még tanulnunk."

A középpályás tudja, hogy csak a jó öreg, kemény munka a fontos. "Keményen kell harcolnunk, és izzadnunk minden egyes gólért, ha győzni akarunk. A csapatunk több, mint képes a Serie B megnyerésére, de nem akkora a fölényünk, mint azt az emberek mondják, itt mindenki megverheti a másikat. Ahogy Buffon is mondta, hinnünk kell önmagunkban."

Nedved nem szentel túl nagy figyelmet a médiának. "Mindannyian hallottuk a Rimini elleni meccs után, hogy szoknunk kell a másodosztályt. Az utolsó három mérkőzés után mindenki pont az ellenkezőjét mondja. Számomra semmi sem változott, arra kell összpontosítanunk, hogy a leggyorsabban ledolgozzuk a hátrányunkat."

A nyári események után úgy tűnik, a közvélemény jobban szimpatizál a fekete-fehér mezes csapattal. "Úgy gondolom, szerethetőbbekké váltunk. Csak meg kell nézni a Crotone elleni meccset, ahol a legjobbat kellett mutatnunk. Még a hazai szurkolók is megtapsoltak. Minden egyes percét élveztem, egy igazi futball-ünnep volt, és azt hiszem, ekkor értettük meg, hogy a Juventust nem ítélik ell annyian, mint azt mi hittük."

A Bianconeri Serie B-s szereplése olyan lett, mint egy koncertturné. "Tudom, mire gondolnak. A rajongók a szállodánk előtt sátoroznak, óriási ovációval fogadnak. Néha még az ellenfél játékosai is a mi mezünket szeretnék, már a mérkőzés alatt! Hatalmas érzés a másodosztályban játszani, de azért más. Azt kell mondanom, nagyon boldog vagyok, hogy így döntöttem."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr24639904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása