Marotta: „Az Inter lehet a legnagyobb vetélytársunk a bajnokságban”

marotta_beppe_sajto_reszvenyesek.jpgA Juventus ügyvezető igazgatója, Giuseppe Marotta szerint az Inter lehet csapata legnagyobb vetélytársa a scudetto tekintetében, mert bár nem látványos a futballjuk, de rendkívül hatékony.

A bianconero csapat a Benevento elleni győzelemmel megelőzte Luciano Spalletti csapatát, amely a Torino ellen csak egy döntetlent tudott elérni.

„Úgy gondolom, hogy mivel az Internek nincsenek nemzetközi vagy európai kötelezettségei, ők tudják a legjobban testre szabni a felkészülésüket.” - mondta a vezető a Domenica Sportiva műsorában.

„Nagyon masszív a csapat, a futballjuk nem túl látványos, azonban hatékonyak, és jó eredményeket érnek el. Szóval szerintem az Intertől kell leginkább tartanunk.

A Roma? Az elmúlt években a Roma mindig keresztezte utunkat versenytársként. Bár idén edzőt váltott a csapat, a helyzet változatlan, és nagyon versenyképes keret áll a rendkívül lelkes Eusebio Di Francesco rendelkezésére.

Az ő látásmódja a futball tekintetében modern, de rendkívül szilárd, szóval mindenképpen jogosan merül fel a farkasok csapata valós vetélytársként.

Jelenleg egy ponttal le vagyunk maradva a Napoli csapatától, azonban a tavalyi eredményekhez képest jelenleg egy ponttal többel rendelkezünk. Nem tagadhatom, hogy a Napoli eddig kiválóan teljesít. A tegnapi döntetlen kissé megnyugtatta a bajnokságot, azonban rendkívüli utat jár be a Napoli, míg mi a szokásos formát hozzuk eddig.

Mindeközben tavalyhoz képest teljesen jól teljesítünk, szóval ez is mutatja, hogy nagyon nem egyszerű a legmagasabb szintre jutni és ott megmaradni. Mi a saját modellünket alkalmazzuk, amelyben kiemelt szerepet kap az áldozatvállalás.”

Ezt követően a szakvezetőt a nyári igazolásokról kérdezték, amikor is olyan futballisták érkeztek a Juventushoz, mint Federico Bernardeschi és Douglas Costa, akik azonban eddig nemigen jutottak főszerephez.

„Nem véletlen, hogy a Napoli vezeti jelenleg a bajnokságot, és ha megnézzük a nyári átigazolási időszakukat, csak néhány játékost szerződtettek, mivel a játékosaik jelentős részének a helyzetét megerősítették, ami nagyszerű dolog.

Ugyanez igaz a Juventusra is, ugyanez a Real Madridra és a Manchester City csapatára; a legjobb csapatok nem arra használják az átigazolási időszakot, hogy forradalmi módon felforgassák a csapatot.

Mi a jövőre tekintettel igazultunk futballistákat, így például érkeztek olyan fiatalok, mint Rodrigo Bentancur, Federico Bernardeschi és Douglas Costa, fiatal srácok, akik előtt elég idő áll a képességeik bizonyítására.

Nagy keret áll rendelkezésünkre, amely nagyszerű minőséget vonultat fel, és ne feledjük, hogy az elmúlt szezonban 57 tétmeccset játszottunk, a válogatott mérkőzéseken kívül. Szóval teljesen logikus, hogy népes keretet hoztunk össze.

Hogy élünk-e az átigazolási időszak adta lehetőségekkel? Nem, teljesen kizárt.”

Természetesen Leonardo Bonucci nyári értékesítésének témája ezúttal sem tartozott az elkerülhető témák közé.

„Hogy miért adtuk el Leonardo Bonuccit? Azért, mert rendkívül egyértelmű számunkra, hogy a döntéseket elsődlegesen a játékosok hozzák, ők alakítják a saját sorsukat. Leonardo Bonucci hozott egy döntést, a Juventus pedig nem ragaszkodik olyan játékosokhoz, akik távozási szándéknak adnak hangot.

Ez nem jelenti azt, hogy rossz kapcsolatban lennénk, Leonardo Bonucci nagyszerű futballista, azonban döntést hozott, ezt valószínűleg saját képességeinek javításának vagy új ingerek keresésének célja indokolta.

Bármilyen átigazolást elsődlegesen a játékos szándéka vezérel, szóval ő dönt. Egyértelmű, hogy a klub közvetlenebb konfrontációba is bonyolódhatott volna vele, de ha egy játékosnak más terve van, akkor szerintem jobb elengedni a játékost.”

Paulo Dybala parádésan kezdte a bajnokságot, azonban most mintha kisebb hullámvölgybe került volna, hiszen csak egyszer talált be a legutóbbi kilenc meccsen.

„Szerintem ez a fejlődés természetes útja, és neki is vannak ilyen időszakai. Ne feledjük, hogy Paulo Dybala még a huszonnegyedik életévét sem töltötte be, hiszen november tizenötödikén lesz huszonnégy éves, és természetes az ő jellemzői mellett, hogy teljes érettségre 26 vagy 27 évesen tegyen szert.

Mi mindig csodálatos dolgokat várunk tőle, mivel ahhoz szoktunk, hogy csodálatosan teljesít, ezért ha egy normál meccset hoz, ahogyan ma tette, a tízes skálán a hatos értékelése hirtelen négyes vagy ötös lesz.

Türelmesnek kell lennünk, hogy ismét visszanyerje a formáját. Azt egyértelműen kijelenthetjük, hogy kiemelkedő tehetség, azonban a bajnokká váláshoz idő szükséges. Akkor számít valaki bajnoknak, ha következetesen hozza az eredményeket, következetesen jól játszik, és következetesen jó teljesítményt nyújt.

Jelenleg vannak enyhítő körülmények, hiszen még mindig csak huszonhárom éves, és a Juventushoz való csatlakozásától számított egy-másfél év után nagy felelősség nyomja a vállait. Mindenki kivételes dolgokat vár tőle, de ehhez türelem kell.”

Beppe Marottát a Bajnokok Ligájáról is kérdezték, úgy a két legutóbbi Juve-döntő kapcsán, mint az idei csoportszereplésről.

„A Bajnokok Ligájában átlagos teljesítményt nyújtunk, a csoportunkat kissé bonyolítja a Barcelona jelenléte. Még nem jutottunk tovább, azonban saját kezünkben van a továbbjutás.

A Bajnokok Ligája-döntő kellemes dolog, de meg  kell nyerni. Két versenysorozatban veszünk részt, mármint a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában, és a legjobb lenne mindkettőt megnyerni.

Ha választanom kellene… igen, a Bajnokok Ligája-győzelem olyasmi, amire az összes szurkolónk vár, és mi is. Szerintem a cardiffi csalódás már elmúlt, de akkoriban mély sebet ejtett a vereség. Fel voltunk nagyon tüzelve, és Berlinhez képest sokkal optimistábbak voltunk. A Real Madrid azonban nagyon erős csapat, Európa legjobbja, és ezek az értékek megmutatták magukat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4713195160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya10 2017.11.06. 13:35:23

Igen a City alig igazolt. Túl sokat nyaraltál a nyáron lemaradtál 1-2 dologról... Annyiból jó h a télen ismét kivonod magad a munkád alól h nem hozol még 1 Rincont ide. Az + külön öröm h 58x-jára is elmondod megkora szava van a játékosnak és megkora neked a klubnál. Köszönjük Beppe!

m.martin91 2017.11.06. 13:44:26

Másodjára olvasom (először Allegritől), hogy fiatal játékosokat igazoltunk, mint például Douglas Costa. Douglas Costa 27 éves. Nyilván egy életet számítva, ő még egy fiatalember, de futballistaként távolról sem az.

Apuleius 2017.11.06. 13:52:22

Egyszer olvasnék végre egy nyilatkozatot Marottától, amelyben nem süti el ezt a bránerséget, hogy a játékos akarata a legfontosabb... Hihetetlen, hogy egy európai top klub igazgatója nem tud lekattanni erről a szövegről.

BigP86 2017.11.06. 13:53:08

@m.martin91: mindig ez a lemez nálunk. Dybala nekik 10 év mulva is fiatal lesz.. :D
Érdekes más csapatoknál egy 18-20 evesen klasszis teljesitmenyt nyujtani tudo jatekosz neveznek fiatal tehetsegnek..

Tomy81 2017.11.06. 13:55:27

„Az Inter lehet a legnagyobb vetélytársunk a bajnokságban”

Micsoda???Akkor a 4. helyért kell küzdenünk?

venember83 2017.11.06. 14:09:11

@Apuleius: értettem, máskor kihagyom ezt a kijelentést az idegrendszered megóvása érdekében. :)

Apuleius 2017.11.06. 14:23:38

@venember83: Igazán hálás volnék érte :-)))) Félek, ha kihagyod ezt a rész, csak néhány kósza mondat marad Marotta nyilatkozataiból.

Rivendell 2017.11.06. 15:41:20

nekem a legnagyobb bajom az,hogy még Berna is irtó gyenge.....hiába fiatal én benne semmit nem látok,pedig még Dybalat is veri árban,de negyedét nem hozza

2017.11.06. 16:53:54

Ilyen konkrét megnyilatkozására én viszont nem emlékszem. Valaki esetleg? ---> "A Bajnokok Ligája-döntő kellemes dolog, de meg kell nyerni. Két versenysorozatban veszünk részt, mármint a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában, és a legjobb lenne mindkettőt megnyerni."
"Ha választanom kellene… igen, a Bajnokok Ligája-győzelem olyasmi, amire az összes szurkolónk vár, és mi is."

Nathas 2017.11.06. 18:09:52

@Rivendell: 283 perc alatt 2 gól (abból az egyik milyen!) és 2 gólpassz, tizenegyest is harcolt ki (1-2? ebben nem vagyok biztos). Ráadásul úgy, hogy általában kap 10 percet, azzal hogy "szaladj fiam, most mutasd meg!" Persze nekünk az utolsó 20 percben csak akkor szabad támadni, ha égünk, különben legyünk csak türelmesek. Nagyon jó, szerintem mentálisan is erős játékos lesz belőle, csak győzzük kivárni, míg komoly tényezőként számol vele Allegri :)

Rikoo 2017.11.06. 18:24:49

Érdekes ez a Bernardeschi téma és tényleg érthetetlen miért nem játszik, főleg mert az elmúlt években többször is kiemelte név szerint Allegri, hogy ő jövő nagy játékosa lehet és az olasz válogatottnak alapembere és egy különleges generáció tagja lehet.
Mondjuk a játékát kedvelőknek(köztük én is) szerintem nem kell aggódni, mert ő még tényleg csak 23 éves és ha megérdemli akkor biztosan fix kezdő lesz hosszútávon a jövőben és olasz játékosként valószínűleg ő nem igazol majd vmelyik másik topcsapathoz.
De azért szerintem neki is bőven van még hova fejlődnie és én azt is látom, mintha túlságosan izgulna. Nagyon görcsösen akar és ez nagyon nem jó.

babo0410 2017.11.06. 18:35:37

@Tomy81: Ez csak a nyomásgyakorlást. Tudja jól Marotta is, hogy az inter nem lehet, és soha nem is lesz komoly vetélytárunk. :D
Sajnos elolvastam a kommenteket, és valahogy még mindig azt érzem, hogy itt a blogon megvannak akiket utáltok, utálni kell, és zsigerből írtok arra az illetőre hatalmas marhaságokat. Egyszer érné meg az ember, hogy egy nyilatkozatot objektíven értékeltek, és nem az utálat/szeretet határozza meg a hsz-eiteket.

Ámok 2017.11.06. 18:58:12

"a futballjuk nem túl látványos"

Mert a miénk közönségcsalogató ugye te szerencsétlen....

Mitya10 2017.11.06. 19:09:10

@babo0410: És mi lenne ha 1x végre te is csak a cikkel foglalkoznál és nem velünk? Mi ugyanúgy azt gondoljuk h amiket te írsz óltári baromság de amíg nem tolod ide a képed a kutya nem foglalkozik mással... Írd le h szerelmes vagy belé és kész ne azt h a mi irományaink baromságok. Nevetséges már komolyan...

bulldeo 2017.11.06. 21:14:28

@Rikoo: egy ilyen Benevento elleni meccs tökéletes lehetőség lett volna arra, hogy megkapja a bizalmat, kezdjen, és ne görcsölje szét az agyát a könyöradományként kapott 5-10 percben. December közepéig a Crotone elleni meccs lesz az egyedüli, amin el tudom képzelni, hogy kezdeni fog (valószínűleg azon sem). Így nehéz lesz fejlődni.

MdewC 2017.11.07. 09:04:14

Hol van Höwedes?

Él még?

Sztovicska 2017.11.07. 09:56:54

@Rivendell: válogatottban pl nagyon jó meccsei voltak szerintem. Ott meg mutatta mit is tud és a fiorentinában is nagyon ment. Persze ott nem 7-8 perceket kapott minden harmadik meccsen. Ha a tudását nézzük megért ennyi zsetont. Persze időhúzó cserének abszolút nem

Sztovicska 2017.11.07. 09:57:36

@MdewC: annak szerintem a szerződésében a munkavégzés helye rovatban a gyengélkedő áll

Sztovicska 2017.11.07. 09:58:03

@MdewC: vagy gondnoknak igazolták az orvosira

babo0410 2017.11.07. 15:09:56

@Mitya10: Látom magadra vette. Akinek nem inge...
Én se foglalkoznék folyton a kommentekkel, csak egyszer élnénk meg, hogy objektíven, mindenféle előítélet nélkül alkotna véleményt a blog többsége. De itt ez nem megy. A Mercato még el se kezdődik, de már Marotta egy barom, nyilatkozik két mondatot, már hülye, már neleköt a többség a szavaiba.
Vannak ezen kívül bizonyos játékosok, akik akárhogyan játszhatnak, az sose lesz jó, mindig rossz lesz.
Egyszer kéne végre objektíven megítélni a dolgokat, és akkor én se akadnék ki.

Jamal Jamal 2017.11.07. 20:52:00

@babo0410: +1
Asszem szélmalomharcot vívsz...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1861) bajnokság (3437) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (954) elemzés (40) előzetes (872) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1685) játékosokról (10122) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4214) mercato (4248) nyilatkozat (7554) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása