Allegri: „Bonucci a lelátóról követi majd a meccset”

allegri_massimiliano_bl_sajtotajekoztato_2.jpgMassimiliano Allegri megerősítette, hogy Leonardo Bonucci valóban nem foglal majd helyet a padon sem, csak a nézőtérről követheti majd a meccset fegyelmi okokból.

A Bajnokok Ligája legjobb tizenhatja között a Juventus holnap a Porto együttesével küzd meg a 20.45-kor kezdődő mérkőzésen.

„A Porto olyan csapat és klub, amely hozzászokott a BL-ben való versenyzéshez. Szeptember óta nem kaptak ki, és mindössze tizennégyszer talált be a hálójukba az ellenfél.” - kezdte a sajtótájékoztatót a mester.

„Az elmúlt három évben hazai pályán megverték a Bayern München és a Chelsea csapatát, kiváló eredményekkel rendelkeznek, ezért ez nehéz próba lesz. Ismerjük, hogy milyen problémákkal nézünk szembe.

A hazai és idegenbeli meccs közötti különbség az, hogy idegenben gólt kell szerezni.”

A sajtótájékoztató során lényegében minden újságíró arra volt kíváncsi, játszik-e Leonardo Bonucci, vagy valóban azzal bünteti a mester, hogy a lelátóra száműzi, amiért a Palermo elleni meccsen a védő tiszteletlenül szólt oda a mesternek.

Az Estádio do Dragão gyepén este tartott séta során Massimiliano Allegri és a játékosok a gyepen sétáltak, míg Leonardo Bonucci csak a padon foglalt helyet fülhallgatóval a fején.

„Holnap Leonardo Bonucci a lelátón foglal majd helyet. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy nagy ügyet kellene ebből generálni. A klubbal, a csapattal és a szurkolókkal szembeni tisztelet miatt ez volt a helyes döntés.

Az ügy lezárva. Leo megértette a helyzetet, és ez nem meglepő, mivel ő intelligens futballista, aki fontos a Juventus számára. Ez a pillanat hasznos lesz a jövőre nézve. Én is helytelenül reagáltam, és a reakcióm nem felelt meg annak, ahogyan a futballra tekintek, főképp mivel szurkolók és gyerekek is figyelték a meccset, ezért holnap jótékonykodni fogok.”

A mester ezt követően arról kérdezték, hogy miért kapott Leonardo Bonucci büntetést, miközben Paulo Dybala vagy Stephan Lichtsteiner megúszta a sportemberhez nem méltó viselkedést büntetlenül?

„Történtek dolgok, és ennyi. Amennyiben Leonardo Bonucci lett volna az első, aki így reagál, talán nem kellett volna ilyen komoly árat fizetnie. Az életben már csak így megy, valakinek fizetnie kell.

Megadom négy kezdőjátékos nevét: Juan Cuadrado, Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala és Mario Mandžukić. Hogy Miralem Pjanić játszani fog-e? Azért kérdezik, hogy megtudják, játszik-e mind az öt sztárjátékos, igaz? Okos. Nos, Miralem Pjanić játszani fog.

Andrea Barzagli és Giorgio Chiellini jól érzi magát. Ez a szezon fontos pillanata, négyen a lelátón lesznek, de a következő ellenfél az Empoli és a Napoli, ezért fontos, hogy a játékosok egységes csapatként viselkedjenek ezen időszakban.

A szezon során mutatkoznak egyes feszültségek, és egy kis káosz is felütheti a fejét, ez a sport része, azonban nem kell a dolgokat a valósnál rosszabbá tennünk. Mindent elrendeztünk, most pedig a jövővel foglalkozunk.

A legfontosabb dologra kell koncentrálnunk, ami maga a meccs. 180 nagyon nehéz perc vár ránk, a Porto legkellemetlenebb opció, akit kaphattunk a legjobb tizenhat között, és nem akarjuk, hogy elterelje a figyelmünket egy olyan helyzet, ami nem létezik. Semmi más nem történt, beszéltem Leóval, ő megértette, most pedig továbblépünk.”

Massimiliano Allegri szerint a Porto egy vagy két csatárral fog pályára lépni?

„A Bajnokok Ligája csoportköre után nincsenek favoritok, különösen a Juventus és a Porto esetében. Nem tudom, hogyan fognak játszani, de nagyon szilárd csapatra számítok, illetve kevésbé portugál játékra, mint amit az elmúlt években láthattunk.

Soha nem mondanak le a szilárd védekezésről, legyen szó hazai vagy idegenbeli meccsről. Természetesen kicsit jobban koncentrálnak majd holnap a támadásokra, hogy kihasználják a hazai pálya előnyeit, és kis előnyre tegyenek szert, de ettől még nagyon kiegyensúlyozott csapat lesz az ellenfelünk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3812280151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grinta 2017.02.22. 07:37:49

Sokakkal ellentétben Én nehéz meccsre számítok.Meglepően sok gól született eddig a Cl egyenes kieséses szakaszában,kíváncsi leszek vajon a sorminta folytatódik-e?Jó csapatokat kapott el a Porto otthon az utóbbi években..de azért pont rájuk nem jellemző a stabilitás,értem ezalatt a védekezést,és azt is hogy jelentősen cserélődik a játékoskeret.Teljesen háromesélyesnek látom a meccset,nem csak mi leszünk a pályán.Egyáltalán nem szabad lebecsülni a Portót.Nekik a Roma elleni selejtező óta eltelt jó pár hónap,ha csak abból indulnánk ki,akkor sima győzelem,és továbbjutás lenne..de véleményem szerint nem lesz ez ennyire egyszerű menet.

Tony. 2017.02.22. 09:24:45

Nyilván nem véletlenül veretelenek lassan fél éve. Csapatunk közelmúltbeli BL-teljesítményét figyelembe véve amúgy sem gondolhatnánk, hogy bárki is könnyű falat lehet számunkra.

MeGmOnDtaM 2017.02.22. 09:50:14

Szerintem helyesen döntött a Mester Bonuccit illetően.
Máskor nem küldi el az edzőt az anyjába.
A Porto elleni meccs nem lesz könnyű, de szerintem nem lesz 8 gól. Max 3.
A Juve stabil, nem leszünk átjáróház.
Nyerni fogunk, remélhetőleg 2 góllal :)

I love JU 2017.02.22. 10:14:37

Remélem mindenki toppon lesz. főleg a játékosok és a Mister. szép meccset akarok és győzelmet! Forza Juve!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása