Allegri: „Látványos Juventust akarok!”

allegri_massimiliano_portre.jpgMassimiliano Allegri a Cagliari elleni kétgólos győzelem után arról beszélt, hogy látványos Juventust akar látni, azonban a csapat legyen emellett hatékony is, mivel mindennek győzelem nélkül semmi értelme.

„Gonzalo Higuaín csodálatos befejezőember, aki mindig tudja, hogy mit akar. Az igazán bámulatos dolog az, ahogyan a csapatért dolgozik.” - méltatta a tegnapi meccsen két gólt szerző argentin csatárt Massimiliano Allegri a Sky Sport Italia stábjának.

A 4-2-3-1 alapú rendszer bevezetése óta a győzelmek sora szakadatlan, ráadásul így a sztárok sem elégedetlenkedhetnek, hiszen tulajdonképpen az összes támadó a pályán van.

„A szezon olyan pillanatot ért el, amikor jónak láttam a változást. Nem a tabellán elfoglalt helyünk volt a probléma, inkább a teljesítmények indokolták mindezt. A srácok felelősségteljesebbek, és mindenekelőtt arra sarkalltak minket, hogy kevésbé konzervatív hozzáállást tanúsítsunk.”

Miralem Pjanić vasárnap pihenőt kapott, ám Sami Khedira látszólag a rendszer elengedhetetlen tagja.

„Sami Khedira mindig kétvédős rendszerben játszott, nálunk három védekező játékos mellett új dolgokat tanult, azonban Paul Pogba volt mellette, és ez más mozgásokat és terhelést jelentett.

Sami Khedira jó a tempó diktálására, mivel ha 30 km/h az elvárás, akkor 31-et nyújt, ha pedig 50 km/h, akkor 51-et. Javulnunk kell a labdamozgatás sebességét illetően, illetve meg kell tanulnunk különböző pozíciókat elfoglalni különböző mérkőzéseken, különben kiszámíthatók leszünk.

Juan Cuadrado gyengesége a megfelelő passz kiválasztásában áll, azonban a kontratámadásnál a második gól előtt kiválóan döntött.

Látványos Juventust akarok látni. Ha az ember futballozik, akkor látványosnak kell lennie. Ma este a Cagliari emberhátrányba került, és nekünk parádézni kellett volna, azonban ehelyett elhamarkodottak voltunk, és nem megfelelő döntéseket hoztunk. Javulnunk kell.

A meccs adott szakaszában visszavettünk a tempóból, és számos lehetőséget nyújtottunk a Cagliari számára, aminek semmi helye nincs. A játéknak látványosnak kell lennie, igen, de hatékonynak is, mivel győzelem nélkül semmi értelme az egésznek.

A világ legjobb játékosai egyszerűen játsszák a futballt. A probléma csak az, hogy az egyszerű játék bonyolultabb, mint amilyennek tűnik…

Ebben a felállásban kicsit levegősebbek vagyunk, több helyünk van, és a pálya is nagyobbnak tűnik számunkra. A Bajnokok Ligájában jobban kell teljesítenünk védekezés és támadás tekintetében, a hibák nem megengedhetők.”

Massimiliano Allegrit ismét nem kímélték meg az újságírók a jövőjére vonatkozó kérdésekről, de a mester természetesen tisztában van azzal, hogy ez érdekli az embereket.

„Még másfél évig érvényes szerződéssel rendelkezek. Ugyanez a párbeszéd folyt tavaly is. Tudom, hogy mindannyian szeretnek erről beszélni, mivel ezzel ki lehet tölteni a műsoridőt, illetve szalagcímek tárgyát képezheti a téma.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2112253376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juve82 2017.02.13. 11:13:07

Ez a Khedirás mondat elég meredek. Az hogy ő diktálná a tempót a csapataban...hát elég megkérdőjelezhető. Mintha mást látna ő és mást mi szurkolók. Tisztelet a kivételnek.

Rocky80 2017.02.13. 11:14:38

Mi is látványos Juventust akarunk egy ideje...
Remélem nem csak pusztába kiáltott szó lesz ez a nyilatkozat.

The king of alibis 2017.02.13. 15:32:12

Nem csodálom, hogy Khedira diktálja a tempót. Azért nem is tudunk felpörögni az öreguras, nyúgdíjasról.

I love JU 2017.02.13. 16:09:20

@Juve82: valóban érdekes, amit róla mond, és az is, h mennyire sokat játszatja. tényleg "ilyen jó/hasznos" lenne az idén a csapatban? szinte nélkülözhetetlen a Mesternek...

I love JU 2017.02.13. 16:10:39

@Rocky80: jah, szeretjük a látványos, vagány, támadó focit. megérezte Allagri is az ízét :D azért benne van a taktikus és erre nagy szükségünk is van. inkább jöjjenek az eredmények, na meg amikor lehet szép focival :) Forza Juve!

Juve82 2017.02.13. 16:14:07

@I love JU: Nem tudom már néha azt hiszem, én nézek rossz csatornát :)! Nekem épp tegnap tűnt fel, hogy kétszer hallottam a nevét az első félidőben. Ki is javított egy kolléga, hogy pedig mondták háromszor! Ez szerintem sok mindent elmond.

The king of alibis 2017.02.13. 16:24:37

Porto ellen sok minden kiderül. Az az érzésem, hogy ellenük kevés ez a 4-2-3-1 Khedirástúl, Mandzukicostúl.

Rikoo 2017.02.13. 16:37:03

@Jóska gyerek: Porto gyengébb, mint a Napoli vagy az Inter. Az igazi felmérő a negyeddöntő lesz. Bár lehet ott is bemákolunk egy Leicestert.

karesssz 2017.02.13. 17:18:08

Ėn nemismerem ezt a mostani Portot. De ahogy elmondhátok elėg gyenge csapat kėpe jön be. Ennyire egyėrtelmű?

Trieszt120506 2017.02.13. 17:20:47

@Rikoo: keretre gyengébbek, de, mint csapat egyáltalán nem vagyok benne biztos.

Azt se felejtsük el, hogy a BL-ben a Zágráb elleni oda-visszán kívül nem egy igazán könnyű meccsünk se az elmúlt években.

The king of alibis 2017.02.13. 17:24:03

@Rikoo: Leicester szerinted kiveri a Sevillát?

@karesssz: nem lessz rossz erőfelmérő. Fiatal, gyors támadó szellemű csapat. Ellenük már kevés lesz a tempót "diktáló" Khedira.

Rikoo 2017.02.13. 17:26:22

@Trieszt120506: Pont, mint csapat igazán erős a Juventus. Szoros meccs lesz, mivel mi mindenkivel azt játszunk, de kb. 95% esély van a továbbjutásra szerintem.
Elképzelni sem tudom, hogy ez a Porto kiverjen minket. Nincs olyan játékos a kezdő tizenegyükben aki nálunk kezdő lehetne.
Ráadásul szinte minden meccset lehozunk kapott gól nélkül, a BL-ben is csak kettőt kaptunk 6 meccsen.

Trieszt120506 2017.02.13. 17:34:41

@Rikoo: lebecsülni semmiképpen sem szabad őket, főleg nem Portugáliában, ahová azért még a nagyobb csapatok sem nyerni járnak. A középpályájuk kifejezetten jónak tűnik, arra már most fogadni mernék, hogy náluk lesz többet labda az első meccsen. Én maximum 2 gólt tennék a két csapat közé, annyit pedig bőven el tud tüntetni Fortuna.

Bibic21 2017.02.13. 18:27:51

@Trieszt120506: +1. Tavalyelőtt a Bayern is kikapott tőlük 3-1-re Portugáliában

MdewC 2017.02.13. 18:43:54

Portot oda vissza verni kell.

epaska 2017.02.13. 18:57:18

Szokásunkhoz híven, szerintem egy szoros párharc lesz a Porto elleni. Meglepne, ha simán továbbjutnánk. Portugáliában senki ne számítson laza kirándulásra szvsz... Simán benne van a vereség. Akkor lenne csak igazán érdekes a helyzet. Kíváncsi vagyok hátrányban mire lennénk képesek. Egyébként nem tudom elképzelni, hogy nem jutunk tovább.

babo0410 2017.02.13. 19:03:25

Ha az fog érvényesülni, amit Allegri szeretne látni, vagyis látványos támadóbb szellemű focit fogunk játszani, ahol az egy gól nem gól elvet követjük, akkor nem tudom elképzelni, hogy ne jussunk tovább. Mivel a védekezésünk az esetek többségében stabil, így azt gondolom nincs értelme már a Porto ellen is visszaállni. Minél több gólra kell törekedni, és akkor nem lesz gond.

Rikoo 2017.02.13. 19:14:08

@Trieszt120506: Ha gyengén játszunk akkor mindenképpen lesz esélye a portugáloknak. Masszívan kell védekezni, ez a kulcs. 2 gólt fogunk találni 180+ perc alatt és ez elég kell legyen.
Ha magunkra húzzuk őket akkor bajban leszünk ebben biztos vagyok. Jó lenne, ha Chiello felépülne bár mostanában, mintha Rugani biztosabb pont lenne. Nagyon magabiztos lett az elmúlt félévben.
Arra leszek kiváncsi, hogy Pjanic vagy Marci kezd-e. Mind a két döntés elsülhet negatívan. Kettejükön múlik sokszor a csapatjátékunk.

.Bulldeo 2017.02.13. 19:36:21

@Rikoo: mivel eddig az új formációval a második félidő első feléig mindig megszereztük a vezetést, és utána már csak az eredmény tartására megyünk rá, ezért valószínűleg Pjaniccsal fogunk kezdeni, ha jó formában lesz. Marchisio meg 3. belső középpályásnak fog feljönni. Én így tippelem.

GGábr81 2017.02.13. 22:24:01

@Juve82: Hadjuk már ezt a hányszor hallottam a nevét. Egyrészt egy egyszerű oldalpassznál, lehet nem említi a riporter, másfelől nem csak labdába éréssel lehet a fociban jót tenni a csapat számára (lezárni a passzsávot, megosztani a védők figyelmét... Nem sorolom) Nem játszik látványosan, de elképesztően profi. Gyakorlatilag olyan mint egy gép, német precizitással. Én értem, hogy miért szeretik az edzők és miért nem a szurkolók (rajtam kívül)

Juve82 2017.02.13. 22:37:33

@GGábr81: Szerintem egy alap kezdő játékosnak igen is illik hallani egy meccsen a nevét..Nyilvan nem érdekelne ha egyszer egyszer amikor labdába ér kulcs passzt adna vagy gólt lőne.De sztem nem erről van szó!Ad egy két passzt azt is a közvetlen mellette lévőnek.Tisztelem a véleményed,de az enyém ettől nem változik es pont így gondolom.Egy alap Juventus kezdő embert nálam biztos nem ő testesít meg.

2017.02.13. 23:27:30

Érdekes...én úgy látom,hogy felállástól függetlenül az egész csapat leggyengébb pontja a játék sebessége. Valami hihetetlenül lassúak vagyunk,nincs semmi lendülete a támadásainknak. Khedira még ennek a látványosan lassú játéknak is a legnagyobb fékje,egyetlen kulcspasszt sem ad,konkrétan semmit nem csinál...az is igaz hogy Marchisio is nagy alibikirály,legyen akármekkora kedvenc,ez akkor is így van. Dybala formán kívül van,plusz egy totál új szerepkörben próbálkozik szervezni a játékot,a legnagyobb baja az,hogy nincs kivel játszania,mindig csupán két lehetősége van,vagy agyonrúgatja magát,vagy hátrapasszol,egyenlőre itt tartunk. Mandzukic óriási munkát végez,de sajnos kb annyi támadó potenciál van benne a jelenlegi posztján,mint egy pöcsízű nyalókában,Pjaca meg még túl messze van attól a szinttől,hogy kezdő lehessen,én mégis inkább őt erőltetném,a horvát meg legyen csak Higuain cseréje,álljon be csatárba,szerezzen végre gólokat!
Alapvetően jó az irány,amerre elindult Allegri,de messze még az a teljesítmény,amivel komoly esélyeink lehetnek a BL-ben...

Cannavaro 2017.02.13. 23:37:05

Én azért megnézném a Marci, Pjanic kezdőt a Porto ellen....
Marci, nem akármilyen passzt adott most Higu-nak, és Pjanic ezt még nála is jobban csinálja! Ha mindketten pályán lennének, Higu szépen ki lenne szolgálva!!!!

.Bulldeo 2017.02.14. 00:16:44

@fire06: ebben a csapatban nagy szükség van Mandzukicra. Chiellini mellett ő az erő, akitől félni lehet. Pjacával kb. semmit nem nyerne jelenleg a csapat, aki nagy valószínűség szerint Palermoban fog szerepet kapni, mivel Mandzu kisárgázta magát (legalább pihen egy jót a Porto előtt).
@juve1986: valóban ez a páros lenne a legjobb, de mi ennél sportszerűbbek vagyunk. Egy kis esélyt az ellenfélnek is kell adni.

Rikoo 2017.02.14. 00:41:37

@juve1986: És melyikőjük fog ütközni középen? Khedira sem egy bulldózer, de legalább néha napján képes ütközni és labdát szerezni. A legjobb az lenne ha Rincón játszana. Labdabiztos és sok labdát szerez. Egyáltalán nem értem minek kell Khedirát erőltetni. Talán a múltja miatt vagy az öltözőbeli rangja miatt. Mindenesetre vicc, hogy nem az játszik aki a pályán jobb teljesítményre képes.
@.Bulldeo: Nyárig maradhat. Remélhetőleg igazolunk arra a posztra egy normális játékost és nem egy féket. Mandzukic annyira kombinatív, mint egy rugófal. Igaz az legalább pontosabb...
Népszerű, mert képes látványosan küzdeni, de óriási holtjáratok vannak a játékában arról nem is beszélve, hogy totál impotens a kapu előtt. 8 helyzet 1 gól. Nem is csodálom, hogy inkább kerüli a kaput a legtöbb esetben. Olyan, mint Torres a Chelseaben kb. Csak nálunk még ki is rakták a baloldalra szerencsétlent. Ha fejlődni akarunk akkor Khedira és Mandzukic helyett nyáron mindenképpen kell minőségi pótlás.
Ezt a tavaszt még ki lehet bírni, főleg amikor mind a ketten küzdenek és nem hátráltatják a támadójátékot.

.Bulldeo 2017.02.14. 01:30:46

@Rikoo: én Khedirát nem igazán láttam ütközni zebramezben; Rincon valóban lehetne jó opció, de ahhoz, hogy a Porto ellen ő legyen melós középen, már be kellett volna dobnia Allegrinek fontosabb meccsen is (pl. az inter ellen).
Mandzukicban abszolút egyetértek, azért is írtam, hogy "ebben a csapatban" van rá nagy szükség. Cserének amúgy is teljesen kuka, de Vidal és Pogba (meg Tevez) távozásával legalább valamelyest pótolja a harciasságot.

babo0410 2017.02.14. 01:37:55

Azért az mindent elmond Khediráról, hogy azt hiszem a Milan elleni kupa meccs után jegyezte meg valaki a Milan drukkerei részéről, hogy milyen jó lenne náluk is egy khedira. Hihetetlen jól zárja a területeket, jól szűr, labda biztos, stb. Nem csak akkor lehet valaki jó, ha látványos. Főleg az új rendszerben. Amikor Pjanic van mellette, akkor leginkább neki kell védekeznie. És azt rendre nagyon jól oldja meg. Nagy stabilistást tud adni a kp-nek. Nem véletlen, hogy Allegri folyton a kezdőben számol vele. Szerintem, ha megszokja az új taktikát, majd többet fog előre merészkedni.

epaska 2017.02.14. 06:49:29

Ezzel az új rendszerrel az a baj, hogy hatalmas lyukak tátonganak a kezdőben, és még cserélni sem tudunk. Egy harmatgyenge Pjaca tud beállni, na meg Sturaro, Rincon féle emberek. Jó erőfelmérés lesz a Porto elleni két meccs, ahol valószínűleg vergődni fogunk vagy egygólos előnynél a biztonságra törekedni.

Grinta 2017.02.14. 08:16:26

Vissza fogunk állni a régebbi hadrendünkre,és nem lesz ennyire nyitott a rendszerünk véleményem szerint.Három belső középre..és marad fent három támadó.Ez a mostani játékunk alternatívának is jó lesz/lehet ha szorít a cipő.De majd a Mister tudja.

2017.02.14. 08:51:30

@.Bulldeo: Igen,tényleg lehet tőlük félni,Chiellini egy vadállat,de ha ő kap egyet,akkor meg folyamatosan sír a bírónak,Rugani sokkal érettebb és intelligensebb játékot mutat ebben a szezonban. Giorgioban van a legnagyobb veszélye az ellenfélnek,bármelyik pillanatban kiállíthatja magát,vagy elad egy lasztit,elesik a saját lábában,stb...Mandzukic is tényleg kemény,mint a keresztbe tett kalapács,de ettől még nem igényel kiemelt figyelmet a személye,így az ellenfél még inkább tud azokra koncentrálni,akik tényleg veszélyesek,Cuadrado,Dybala,Higuain...Mario nem szélső,egyszerűen nem való arra a posztra,mert támadás építésben teljesen fogalmatlan,neki az fekszik,ha a kapu előtt lehet,lekészítget vagy befejez,ott tudja igazán érvényesíteni magát,ennyi,minden más poszton fék. Én nagyon kedvelem mind Chiellot,mind Mandzukicot,de hidd el,egy komolyabb ellenfél semelyik védője vagy csatára nem fog a gatyájába vizelni tőlük.

.Bulldeo 2017.02.14. 15:35:26

@babo0410: mivel a futball csapatsport, ezért egy játékos tulajdonságait mindig az aktuális csapat jellegét figyelembe véve érdemes nézni. Tavaly volt egy Pogbánk, egy klasszis melós a középpályán, ha itt maradt volna, mellette nem lenne olyan nagy baj ezzel az okosan, taktikusan, de elég enerváltan játszó Khedirával. Jelenleg viszont nincsen erő a középpályán, mellette Khedira nem is egy kifejezetten labdaügyes, kreatív játékos, így nagyon kijönnek a hiányosságai.

Egyébként abszolút igaza van a kedves, milanista "szakértőnek", a Milan rakkolós, de nem túl okos és fegyelmezett középpályáján valóban nagy haszna lenne egy ilyen játékosnak. Locatelliért megkaphatják.

@fire06: Rugani remek játékos, de semmi értelme összevetni Chiellinivel, aki idén nagyon meggyőzően játszik, nem emlékszem nagy butaságokra tőle. Tavaly valóban csikorgott, de most jól teljesít. Fejben inkább Bonuccinál vannak gondok, ha már valakit el lehet hátul marasztalni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása