Allegri: „Érthető volt a méreg”

allegri_massimiliano_palya_szelen_all.jpgMassimiliano Allegri véleménye szerint a játékvezetői hibák nem vonnak le a jó dolgokból, amelyek sikerültek a Juventusnak a Torino elleni mérkőzésen.

A vasárnapi városi derbin az Öreg Hölgy csapata már nemigen foglalkozott a Bayern München elleni szerdai BL-kieséssel, és egyértelműen, 4-1-re legyőzte városi riválisát.

„Csodálatos győzelem volt, különösen mivel sikerült túltenni magunkat a müncheni csalódáson.” - nyilatkozta Massimiliano Allegri a Mediaset Premium és Sky Sport Italia számára.

„Kár, hogy túl sok egyéni megmozdulásra és cselre vállalkoztunk, amikor a Torino nehéz helyzetben volt. Ebben a tekintetben javulnunk kell, még mindig nem vagyunk elég érettek, és túl könnyűnek ítéljük meg a helyzeteket.”

Paulo Dybala nem játszott a Bayern ellen, azonban a Torino ellen kezdő volt, és az első félidőben el is hagyta a pályát izomsérülés miatt.

„A lábikra rendben van, azonban kapott egy rúgást a hajlító izomra. Én hoztam ezt a döntést, mert Álvaro Morata nagyon keményen dolgozott szerdán, ma pedig meleg volt, és friss lábakat akartam a pályára küldeni.

Szerencsések is voltunk ennek a tekintetében, mivel Álvaro Morata beállt, és két gólt is szerzett. Nem választhatok tizenegynél több futballistát, de a cserék ma eldöntötték a meccset.”

A hazai csapat rendkívül ideges volt több játékvezetői döntés miatt, például amiért a bíró Maxi Lopez gólját nemlétező leshelyzet miatt érvénytelenítette.

„Megértem, hogy zaklatott volt az ellenfél hangulata, ahogyan a miénk is az volt szerdán, a Bajnokok Ligája-mérkőzés után. Általában nem beszélek a játékvezetőkről, de véleményem szerint a két incidens nem volt le semmit mindabból a jóból, amit végrehajtottunk ezen a mérkőzésen.

Maxi Lopez gólja után folytattuk a játékunkat, a Torino pedig visszahúzódott és várt, tehát nemigen változott semmi. Benne van a pakliban, hogy tíz és fél meccs után gólt kapjon egy csapat a Serie A-ban.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr948508110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzDöme 2016.03.21. 10:35:37

"Megértem, hogy zaklatott volt az ellenfél hangulata, mivel mi szerdán a Bajnokok Ligájában játszottunk."

ezt a mondatot ebben a szövegkörnyezetben nem nagyon értem...

Apuleius 2016.03.21. 10:59:50

@SzDöme: Jogos az észrevétel, itt szerintem egy kis félrefordítás történt. Módosítottam a saját olvasatom szerint, a szerző pedig majd megnézi, hogy így jónak látja-e.

venember83 2016.03.21. 11:13:25

Ezért jó több cikket olvasni, mert ahány cikk, annyi verzió és potenciális jelentés. Jó lesz így természetesen. :)

danimester1 2016.03.21. 11:39:06

Minden tisztelem Allegrié,de legyen már elég ebből a "tanulunk a hibákból" szövegből,mert nagyon idegesítő már.Mindjárt szezon vége és még nem "tanultunk a hibákból",kérdem én akkor mikor?!A bírózás valóban csak a méreg,az idegesség levezetésére és magunk nyugtatására jó,de mint a közhely is mondja egyszer ide,másszor oda tévednek.Tegnap mi voltunk a szerencsésebbek,de elfogadhatatlannak tartom,hogy pl. a bikák szinte szankció nélkül vagdalózhattak profikhoz méltatlanul sportszerűtlenek voltak.Ideje lesz a gyakorlatba ültetni végre a videóbírót,akkor talán minimálisra lehet csökkenteni a téves ítéleteket.A hibáinkból pedig akkor fogunk tanulni ha végre tényleg nagycsapatként fogunk focizni meccstől és ellenféltől függetlenül.Nem állunk le,próbáljuk az előnyünket növelni és az arcot pályán kívül hagyjuk.

pedronegroo 2016.03.21. 11:56:52

@danimester1: "Ne csak tudd a jót, hanem tedd is". - de ezt a szólást valszeg nem ismeri a Mester ezért akadt be nála a "tanulunk a hibánkból" lemez.

biancineri101 2016.03.21. 15:50:18

@danimester1: Mivel ez egy igencsak megfiatalított csapat, ezért szükséges hogy folyamatosan tanuljunk minden szituból. Ha fél év alatt mindent meglehetne tanulni erről a játékról, akkor egy játékos már komplett focistává válhatna 19évesen.
Azt hogy hiányolod a "nagycsapatként játszást" nem igazán értem. Kapott góltalansági rekordott állítottunk fel, sorozatban nyerjük a meccseinket november óta. A BL-ben méltó (ez talán nem is elég erős kifejezés) ellenfelei voltunk a Bayern-nek.
Nálad mit jelenet az hogy nagycsapatként játszás? Talán minden meccsünket 5-0ra kellene nyernünk és 100%-os mérleggel zárni a bajnokságot, kupát és BL-t?
(ha még nem múltál el 15 éve és sokta Fifázol akkor bocsi a kérédseimért...)

danimester1 2016.03.21. 17:17:55

Nem kérdőjeleztem meg az eredményeinket és büszke vagyok rá,az elmúlt 20 évben nem tudtunk ilyen sikerszériát felmutatni szerintem minőségibb játékosokkal.Az hogy én a focit szeretem a játékot,arról nem tehetek.Ami nekem nem tetszik azt mindig is megfogalmaztam a csapattal kapcsolatban.Nem focizunk nagy csapatként,mert képesek vagyunk meccseket elszórakozni a vezetés tudatában,legutóbb 0:2-ről,ami a Torino ellen is majdnem összejött.Ha folyamatosan követed a mérkőzéseinket,akkor beláthatod,hogy meccsek óta ilyen a formánk.Ezt a sportágat nem lehet jól megtanulni igazad van mert folyamatosan fejlődni kell tanulni.Nézhető meccseket értek a nagycsapatként játszani alatt és nem az 1:0-val kikínlódott nézhetetlen semmit amit az utóbbi időben láthattunk.A bajorok ellen erőn felül teljesítettünk és FOCIZTUNK mint egy NAGYCSAPAT,nekem ezt jelenti.Természetes,hogy ez nem fog menni mindig,de nekem ez tetszik.A kor kérdésbe pedig nem akarok belemenni,mert szerintem idősebb vagyok mint te.A fifához meg sok sikert ha már így értesz hozzá biztos nagy tapasztalatod van benne.:-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1868) bajnokság (3451) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (875) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1689) játékosokról (10147) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2489) meccsek (4233) mercato (4251) nyilatkozat (7575) Olasz Kupa (331) összefoglaló (423) pletyka (4268) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (298) video (212) Címkefelhő
süti beállítások módosítása