HIVATALOS: Mandragora a Juve játékosa

mandragora_rolando_kezfogas_marottaval.jpgA Juventus hivatalosan bejelentette Rolando Mandragora leigazolását a Genoa együttesétől, azonban a futballista továbbra is a Pescara csapatában fog szerepelni kölcsönben.

A középpályás a minap esett át az orvosi vizsgálatokon Torinóban, a megerősítés pedig kedd reggel érkezett a bajnokcsapattól.

A közlemény értelmében az ügylet hatmillió eurós kiadást jelent, amelyhez további hatmillió eurós bónusz társulhat bizonyos szerződéses feltételek teljesülése esetén.

„A Juventus Football Club ma megerősítheti Rolando Mandragora leigazolását a Genoa csapatától.” - olvasható a közlemény a klub hivatalos weboldalán.

„A középpályás átigazolási díja hatmillió euró, amelyet a klub a következő három pénzügyi év alatt egyenlít ki.

Az összeg további hatmillió euróval nőhet egyes, szerződésbe foglalt sportteljesítmények elérése esetén.

Rolando Mandragora ötéves szerződést írt alá a bianconero csapattal, és a 2015/16-os szezon fennmaradó részét is kölcsönben tölti a Delfino Pescara 1936 keretében.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr648285526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2016.01.19. 12:36:13

Hajrá Rolando{(Ronaldo??:-)} bizonyítsd be,hogy nem véletlenül kerültél hozzánk!Na akkor most a Sassuolo után már követhetjük a Pescara mérkőzésit is??:-)Szerintem nem sok érte a 6M,sőt örülnék ha úgy teljesítene,hogy ki kelljen fizetni a fennmaradó összeget is.A nyáron remélem teljesítik Allegri kérését és valóban lesz olyan igazolás aki minőségi szinten tudja emelni csapatunkat.Forza!

rockitbaby 2016.01.19. 12:46:57

@danimester1: Nekem az a fura kicsit, hogy a korábbi pletykák szerint a következő évadot a Sassuolo-nál töltené, de per pillanat minden úgy néz ki, hogy itt kezdi majd meg. Bár a szerződésbe nyílván nem rakják bele, hogy a következő évadot hol tölti, de azért a korábbi további kölcsönadásos hangok, pletykák nagyon elhalkultak mostanra. Szerintem nem lenne rossza döntés, ha jövőre nem lenne kölcsön adva. Lenne helye.

danimester1 2016.01.19. 13:08:44

@rockitbaby: Nem tudom megmondom őszintén,mert én teljesen nem vagyok képben ezekkel az oda-vissza kölcsönökkel,ráadásul a szövetség módosított rajta.Amennyiben velünk kezdi el a felkészülést és velünk is marad (ennek kis esélyét látom) bármi lehet,bár nem tudom ki helyett,kinek a helyén játszhatna.A középpályánk gyakorlatilag így is túl van telítve,igaz a nyár hozhat még változásokat.A sokat sérült Asamoah elsősorban,aztán Pogba miként hogyan,egyelőre rejtély.Ott van még Lemina,Marchisio,Khedira,Lichti ugye,mert vele nem védőként számolunk,Dybala is kérdéses,hogy csatár vagy treq.-át fog játszani (ezt csak halkan zárójelben jegyzem meg),Padoin a mindenes,a szerencsétlen Hernanes,az idén sokat sérült Pereyra,Cuadrado véglegesítve lesz-e,nem utolsó sorban Sturaro majd Berardi.Sokan vagyunk és a lehetséges távozó(k) függvényében nem elképzelhetetlen a maradása.Igaz ha marad a játékpercei szerintem hasonlóan alakulhatnak,mint Rugani-nak.Szerintem a nyáron minőségi erősítés lesz,ez "elvárt" részünkről mindenképpen,de Max is ezt kérte.Ezért úgy gondolom,hogy ő mindenképpen egy kölcsön szezonnal járna a legjobban,így mi is képet kaphatnánk róla,hogy érdemes lesz vele számolni vagy bevonjuk valami cserebizniszbe.

.Bulldeo 2016.01.19. 13:10:57

@rockitbaby: Úgy emlékszem, hogy nála eddig sem volt Sassuolós szál. Sensi fog a Sassuolohoz kerülni, Mandragorát eddig is úgy írták, hogy nyáron már ide jön

Piettro85 2016.01.19. 13:17:47

Minek még egy VKP ...a sok kis pármilliós vétel helyett hozhatnánk már egy normális embert a kezdőbe! Ruganitól se estem hanyatt, az általunk felhozott "kinevelt" játékosokért sok lóvét még nem láttunk ( Immobile, Giovinco stb..)
Vegyünk 25 év felett valakit aki már bizonyított, 40M-ért mint 3-4 18-20 évest 8-10ért... hagyjuk meg a "tehetségek" kinevelését a Parmára meg a Palermora...
Kész játékos kell,nem bohócok...

Rikoo 2016.01.19. 13:19:24

@danimester1: Hernanest és Padoint kiveheted. Padoin szerződése lejár nyáron. Hernanes meg szinte biztos, hogy távozni fog. Marchisio, Pogba, Khedira, Asamoah, Pereyra, Sturaro lesz középre. Lemina csak kölcsönben van és nem biztos, hogy véglegesítjük, de én örülnék neki. Pogba maradása se biztos. Mindenesetre Mandragora valószínűleg kölcsönben lesz vmelyik Serie A csapatnál jövőre.

danimester1 2016.01.19. 13:34:31

@Rikoo: Igazság szerint én nem venném ki Padoint,mert olcsó és sok poszton bevethető,pontosan ezért van itt.(valamint a kabalánk:-))Hernanest sem tudom teljesen kizárni a távozók sorából,mert magas a fizetése és mint tudjuk ilyen fizuval nehéz lesz túladni rajta,nem utolsó sorban biztos hogy válogatna az esetleges érdeklődők között már ha lesz valaki,ezért szerintem maradni fog.Lemina is hatalmas kérdőjel,így az ő esetében sem lehet biztosat kijelenteni vagy állítani,de ez szinte igaz mindenkire.
@Piettro85: Teljesen igazad van,ezt már én is leírtam többször.Kezdem úgy érezni,hogy nekünk egy két esetet kivéve ez már a projektünk része lesz,azaz pontosabban nekünk ez az irányelvünk a projektünk.Szerintem nem akarnak sok pénzt kockáztatni,legalábbis egy összegben nem,így azért "könnyebb",hogy apránként teszik be és jóval kisebb a kockázat.Az utolsó mondatodat pedig már Conte óta hajtogatjuk,de mint írtam is nekünk meg kell barátkozzunk a gondolattal,hogy ilyen a projektünk az "építkezési technikánk".A kinevelés pedig bizony drága mulatság lásd pl. Dybala,de ezzel a módszerrel is ott vagyunk ahol a part szakad,mert ígyis-úgyis nagy összeget kell kifizetni.Garancia semmire nincs se az egyik se a másik módszer tekintetében, szerintem néhányszor megérné adott esetben vagy a pirosra vagy a feketére tenni.Talán bejönne.....-)

Rikoo 2016.01.19. 14:29:59

@danimester1: Padoin szerződése lejár nyáron, így ő már nem lesz jövőre.

rockitbaby 2016.01.19. 14:48:53

@.buldeo: Igazad van, összekevertem! Mea Culpa.

@danimester1: Megelőztek, de azért én is válaszolok :) Ha minden jól megy, Asamoah stabilan a rendelkezésre állhat, de láttuk, hogy egy ekkora sérülésből nem egyszerű felépülni és a legmagasabb szinten visszatérni. Elég Pepe és Quagliarella esetére gondolni. Én nagyon kedvelem őt, de a totális felépülésével kapcsolatban én még várnék egy hónapot. Ha nem kerül megint a pályán kívülre, akkor már elhiszem, hogy felépült. Pereyra is maródi, és még csak nem is fix kezdő, de azért remélem felépül ő is. Hernanes helyett én már most is inkább néznék egy fiatalt, de ez nem rajtam múlik. Sturaro tökéletes vízhordó, de nem tudom, mekkora szerepet szánnak neki. Valamit biztosan, mert csak nem adtuk el az érdeklődés ellenére sem. Pogba maradása minden évben egyre kérdésessé válik, és nem lesz ez másként idén nyáron sem. Mindazonáltal az EB még a javunkat is szolgálhatja ( a francia hazai pályán tuti az aranyra törnek és Pogesz nem az a típus, aki egy menetelés közben mással is foglalkozik, a döntő után hosszú szabadság és lassan már kezdődik is a bajnokság ). Lemina csak kölcsönben van, ráadásul maródi is, nem látom egyelőre azt a vezetőség szemszögéből, hogy mire fel fizessük ki érte a 11 milliót, annak ellenére, hogy én bírom a srácot. Lichti pedig szívműtétje után nem gondolnám, hogy a végletekig terhelhető. Nem mellesleg nem is lenne ildomos. Marci 30 éves lett és lassan ott tartunk, hogy éppen csak beépült és vezér lett, szinte máris kereshetjük a helyettesét. Khedira meg Khedira - persze nem lenézéssel írom. 1 hónap játék, másfél sérülés ciklussal nem lehet rá építeni. Közel sem állunk olyan jól a középpályán, mint az elsőre tűnik.

Watakuki 2016.01.19. 15:41:45

Hurrá! Jó vétel lesz.
Szerintem egyértelmű hiba lenne nyáron nem kölcsönadni. Nincs még itt helye, főleg ha igazolni akarunk valakit oda. Csak úgy járna, mint Rugani. Mondjuk más kérdés, hogy mi ér többet, egy év edzés, padozás illetve néhány meccs a Juvénál, vagy egy teljes szezon egy közép ( kis...?) csapatnál. Szó mi szó, én örülök, hogy jött.

stevenh 2016.01.19. 17:42:56

Én örülök az érkezésének, attól mert a mi utánpótlásunk szar még vannak nagyon tehetséges olasz fiatalok (Berardi, Rugani, Verratti), a mai világban a 6 millió euró gyakorlatilag semmi, főleg 3 év alatt kifizetve, ha meg még 6 milliót ki kell majd fizetnünk azt hiszem senki nem fogja a száját húzni, mert akkor a srác bevált. A Juve mindig is az a klub volt ahol az olasz válogatott gerince játszott, és csak a Juve lehet az aki az olasz válogatottat is újra fényesebbé teszi azzal, hogy bízik az olasz fiatalokban és megpróbálja összegyűjteni őket racionális határokon belül. Szerintem ez az egyensúly tökéletesen megvan, hiszen csak Mandragora érkezik, Sensit a Sas fizeti ki, nekünk 5 millióért lesz ha minden igaz opciónk rá.

Verrattit elszórakoztuk, akkor, ha megvesszük mindenki Marrottát szidta volna, most meg mindenki azt várja hogy hazacsábítsuk...

Mindkét játékos jó felépítésű és minden megvan bennünk ahhoz, hogy alapemberek lehessenek, de az is benne van, hogy beleszürkülnek mindketten a mezőnybe, ezt a kockázatot vállalni kell.

.Bulldeo 2016.01.19. 18:33:24

@Piettro85: " hagyjuk meg a "tehetségek" kinevelését a Parmára meg a Palermora..."
hol lesznek a jövő Marchisiói, ha nem invesztálunk már korán ilyen játékosokba? ez az egyedüli út, én nagyon örülök Mandragórának. Pontosan ezért lenne fontos, hogy Neto helyett is valami ifjú tehetséget vegyünk Buffon mellé (Scuffet, Alex Meret, stb..), akik még tapasztalnak valamit a nagy öregektől az igazi Juve mentalitásból.
A nyári mercatót a nehezék kiszórásával kéne kezdeni (Hernyó, Padoin), nem Mandragóra kölcsönbeadásával.
@stevenh: +1

konrad66 2016.01.19. 19:22:44

Remek igazolás fiatal olasz Zamparini legújabb nyilatkozatát olvassátok

danimester1 2016.01.20. 08:11:46

@rockitbaby: Amit leírtál tény,mert valóban sérülékeny és kiöregedőben van a középpályánk,ami igaz a védelmünkre is,oda is elkélne a vérfrissítés.Kényes és nehéz ügy az általad is említett Khedira,Hernanes,Lemina,Pereyra kvartett+Asamoah,mert ha folyamatosan sérültek,meccs hiánnyal küzdenek nincsenek a hasznunkra ez igaz.Viszont a négy játékos cseréje hatalmas befektetést igényelne,amit ha belegondolunk nem tudunk finanszírozni és nem is szokásunk.Nem tudjuk és nem is tehetjük meg,hogy az egész garnitúrát lecseréljük.(pl.Wenger is csikókkal küzd kisebb-nagyobb sikerekkel) Akárkit nézünk mindenhol találhatunk hiányosságokat,de emellett nem elhanyagolandó a sérülések kielemzése sem (vezetőség.Kivesézted őket rendesen egyetértek vele,de szerintem 30-egy-két évesen még lehet számolni velük,igaz a sérülések kockázata nagyobb mint egy fiatal esetében.Ezért lenne szükség most már komolyabban a tárcába nyúlni,mert önmagában csak a tehetségekkel nem fogunk tudni harcban lenni Európában,de még a bajnokság is necces lenne.Szerintem egy egészséges összhangot kellene megteremteni mint pl. egy "vegyes felvágott" fele-fele alapon.Bárhonnan közelítjük meg a dolgot csapatunk minden részére ráférne az erősítés.A régi motorosokat nem lebecsülve szerintem még szezonok azért vannak bennük ha nem is sok,de egy-két szezon biztosan.Ezért kellene a nyáron a minőség végre,hogy fel tudják venni a ritmust és fokozatosan váltsák le az idősebbeket.Nem utolsó sorban végre lehetőséget adni azoknak a fiataloknak akikkel hosszú távon számolni akarunk,néhány perces meccsekkel nem fognak belerázódni.Nem lesz sem egyszerű sem könnyű,de valamilyen úton már el kell indulnunk ha nem akarunk egy komplett rehabilitációs otthont és nyugdíjas klubot fenntartani.:-)

rockitbaby 2016.01.20. 09:13:48

@danimester1: Teljes mértékben igazad van, én csak azt akartam ezzel jelezni, hogy a látszat ellenére nincs olyan jó helyzet a középpályán sem. Ellenben túléltük Pogba, Asamoah, Pereyra és Khedira sérüléseit övező időszakokat is, így a legviccesebb dolog az egészben, hogy egyedüliként Marchisio mondható pótolhatatlan elemnek. Számos oldal, statisztika és egyebek kivesézték már, hogy milyenek a mutatóink vele vagy nélküle. És Mandragora ha minden igaz, olyan poszton a legkiválóbb, mint a kis hercegünk. Szóval szerintem egy egészséges rotálás mellett ő bőven maradhat nálunk a következő szezonra.

A 30-at éppen átlépőkkel rövidebb távon lehet számolni, de a vezetőség egy a folyamatosan fenntartható fejlődés elvét követve igazol. Jönnek rutinosak és a fiatalok is. Az utóbbi idők "pedofil" jellege pedig a Verratti ügy miatt nem olyan érthetetlen. Ha minden igaz, akkor a fiatalokra külön kassza áll rendelkezésre, így az nem kavarja meg a mercato nagy dobásait. Nyárra én is várok egy komoly nevet, de nem többet - mondjuk lehet nem is kell.

A sérülések egyes esetekben az edző felelősségi körébe tartoznak. Ha túl korán dobja be őket, kényszerből, akkor komoly esély van a rásérülésre. A Milan-nál láthattuk ezt a Mister regnálása idején. Itt kicsit megfontoltabban rakja vissza őket a csapatba, ami nem gond, de azért maradjunk annyiban, hogy a sok izomsérülés magáért beszél. De amíg kis szerencsével ezek nem egyszerre jönnek, nincs gond. Ilyenkor jól jönnek a fiatalok. Speciel Mandragora a tavalyi Genoa elleni meccsen pont nem tűnt megszeppentnek ellenünk, így ő lehet az a Verratti típusú kivétel, aki nem roppan meg a nyomás alatt.

Az egyensúly fontos, sőt kulcsfontosságú. Láthattuk a szezon elején, mikor se Marci, se a török/német nem volt elérhető. A fiatalok nem tudtak renben teljesíteni. Visszatértek a régi motorosok és láss csodát ők is jobban teljesítettek. Én nem bánom a fiatalok szerepeltetését, de ahhoz az kellene, hogy a stabil mag nem legyen sérülékeny. Ez pedig csak részben stimmel. Egy fiatalra mentálisan nem lehet ekkora terhet rápakolni, mert nem biztos, hogy elbírja. Ezen mondjuk sokat lendítene, ha a Primavera csapatok nem külön bajnokságban szerepelnének, hanem ugyanabban a ligában. Ez nagyon sokat lendítene a fiatalok teherbírásán, mikor esélyük lehet egy nagyobb csapatba botlani. 5 éven belül visszahozná a befektetett összeget.

Összességében szerintem a fiatalítási projektünk nem olyan vészes. Rugani per pillanat pont a pocsék szezonkezet miatt szenved. Az ott elhullajtott pontok miatt nem lehet kísérletezni most már. Ha a következő évadot rendben kezdjük, a fiatalok szépen lassan beépülhetnek, mint Pogba. Az ő csapatba épülése kell, hogy legyen minden fiatal játékos példájának.

MDaniel98 2016.01.24. 12:34:14

Állítólag nem tehetségtelen, de ezekkel az olasz "mindenkit kilóra" üzletekkel én a mai napig nem tudok kibékülni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása