Allegri: "Nagyon dühös vagyok az elszalasztott helyzetek miatt"

allegri_massimiliano_bl_sajtotajekoztato.jpgA Juventus kénytelen volt egyetlen ponttal zárni az előzetesen a Bajnokok Ligája csoportkör talán legkönnyebbnek tűnő mérkőzését, s a torinóiak mestere dühösen nyilatkozott a találkozó lefújását követően.

"Ha a tiszta gólhelyzeteket nézzük, kevés akadt belőle." - nyilatkozta Allegri a Mediaset Premium-nak. "Ugyanakkor, ha azokat a helyzeteket vesszük, amelyeket gólra válthattunk volna, meglehetősen sokat teremtettünk belőlük. Időnként rossz döntést hoztunk, máskor túlzottan önzőek voltunk.

Megváltoztathattuk volna a mérkőzést és betalálhattunk volna, ha jobban játsszuk meg az utolsó passzokat. Hasonló volt a helyzet a San Siróban, s most sem tudtunk előnyt kovácsolni a labdabirtoklásból.

Ma este nagyon dühös vagyok, mert jobb teljesítményt kell nyújtanunk az utolsó harmadban. Be kellett volna találnunk a San Siróban, s ugyanez igaz a ma estére is. Be kell találnunk azokban a helyzetekben, vagy tovább kell passzolnunk a labdát annak a csapattársnak, aki előnyösebb helyzetben van."

Allegrit arról is megkérdezték, hogy miért cserélte le Cuadradót, illetve miért csupán az utolsó percekben küldte pályára az agilisen játszó Dybalát.

"Cuadrado sokat játszott az utóbbi időben, s nem volt olyan pontos, mint általában. Inkább a csapategységek között akartam játszatni, mert úgy gondoltam, hogy ott meghatározóbb lehet. Dybalának volt két-három szép megmozdulása, fiatal, s minőséget képvisel, de érnie kell. Nagy játékos válik majd belőle, de egy másik szerepkörben, mint ahol az előző szezonban a Palermóban játszott."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr118010897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Knob 2015.10.22. 09:12:21

NEM AKAROM ELHINNI! Allegri jelenleg Európában a legrosszabb ha edző, ha nem teszi ki a kezdőből Pogbát legalább 3-4 meccsre! Egyszerűen aggatott tegnap este! Valószínű, hogy eddig is ugyanilyen rossz játékos volt, csak Vidal levette róla a figyelmet, így nem tűnt fel ha ilyeneket csinált. Illetve még egy dolog! Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek ki van adva parancsba (és itt főleg a középpályásokra gondolok), hogy Pogbának kell passzolni! Azt hiszem kicsi az esélye, hogy minden játékosunk egyszerre hülyült meg és nem lát a pályán! Ezen kívül Barzagli szerintem idén még jobb mint valaha volt, nagyon biztos pont a védelembe.

Magyar Közöny 2015.10.22. 09:13:51

Sajnos Mandzukic egyelőre nem a Bayernben mutatott formáját hozza.
Dybala Giovincohoz hasonlít még.
Zaza küzd, de nem több Matrinál. Amikor a 6. passz pattant el tőle, meg a 3. kontra állt meg benne (vagy Pogbán) már csapkodtam a fejem.
Marci a szürke fázisában van jelenleg.
A hátsó 3-as BBC és Buffon nyújtanak csak fasza teljesítményt, illetve Cuadrado, Khedira és Morata, akik még felzárkóznak, a többiek béka segge alatt teljesítenek.
Nagyon hiányzik egy szabadrúgáslövőnk, tegnap is minimum 3x járt jó helyről szabad, plusz 12! szögletből egy sem jelent veszélyt kapura. 2!! kaput eltaláló lövés 93 perc alatt? Küzdeni fogunk, mint a Tévez időszak előtt.

Sandro Corleone 2015.10.22. 09:25:49

@Magyar Közöny: monjuk a Dybala dolog honnan jött neked?
10 perc alatt többet csinált, mint a Mandzsu, Zaza páros...

MdewC 2015.10.22. 09:28:52

Odacsaphatna már Max.
Sajnos a tegnapi meccs a "nagy akarásnak nyögés a vége" tipikus esete lett. Szvsz akiken elment a meccs:
Pogba: (annak ellenére, h én bízok benne, most hullám völgyben van, lesz sokkal jobb is, remélem nálunk.) De tegnap önző, körülményes és pontatlan volt támadásban, míg volt pár jó szerelése és robotolt. Sok múlott rajta tegnap.
A horvát: sajnos szavak sincsenek rá, hogy mennyire súlytalan/láthatatlan. (Ezért kár volt megvenni.)
Zaza: hát bakker... Elképesztően analfabéta és ostoba, ha labdakezelésről vagy passzról van szó, hiába hajt. Nincs értelme. (Tipikus 80. perces cserének lenne jó, másra nem nagyon, nem Dybalának kéne bejönni a legvégén, hanem neki...)
Max: későn is és szarul is cserélt.

Ugyanakkor megkövetem magam Samival kapcsolatban, mert szerencsére játszik annyira jól, mint, ahogy a kebabot gyártja a kórházban a nővéreknek, szóval le a kalappal. Remélem viszont, hogy nem a kihagyott inter elleni helyzetén megy el a szezon...

Sandro ügyes volt, így tovább, Dybala játszhatna tőbbet akkor is, ha utalnunk kell még.

A csoport újra nyílt lett, sajnos.

Nathas 2015.10.22. 09:41:19

"Ha a tiszta gólhelyzeteket nézzük, kevés akadt belőle" -> Igaz, én éjszaka felvételről néztem meg a meccset, de nem gondoltam, hogy átaludtam azt a kevés tiszta gólhelyzetet.
Egyébként ez kb inter szintű meccs volt, csak itt jobban bekkeltek a németek, meg Cuadrado nem fickándozott annyit.
Annak egyébként örülök, hogy Sandro és Pereyra is pályára lépett (csak nem a kolumbiait hoztam volna le).
Khedira valamiért tegnap a 4-4-2-nél is a gyémánt jobb szélén játszott, de miért? Neki nem a védelem előtt lenne inkább a helye?

rob1 2015.10.22. 09:58:10

@Sandro Corleone: Hullafáradt védők ellen játszott 10-percet ebből nem lehet megmondani mit is ér valójában és nem csak jó doldokat csinált egyszer elhagyta a labdát a tizenhatoson belül gólhalyzetben.Több időt kellene játszania hogy kiderüljön mit ér mert engem egyenlőre nem győzött meg.

DegerFaCan 2015.10.22. 10:05:37

@Knob: Egy dologgal értek egyet veled. Hogy egy kis pihenő, pár meccs a padon tényleg jót tehet Pogbával, csereként beugorhatna stb.

Az egész bloghoz szeretnék szólni.
Miért kell Ennyire aljasan szidni Pault??
Több vér van a pucájában mint a blog felének együttvéve hogy igenis önszántából el merte venni az üresen maradt tízest. Nem lett rosszabb mint tavaly, nézzük meg egy labdával való elfutását cseleit stb csak nem jönnek neki össze a dolgok.
22 évesen bl döntős csapat 3 vezére híján kellene csodát tennie, mert ugyebár rajzolni lehetett a különbséget Pogbanál is amikor a Bologna ellen először a bajnokságban nyugodtan vezettünk.

Kurva keves gólt rúgunk s tőle várunk minden meccsen valamit csak mert az ügynöke meg a fél média már 100milliosra értékeli.

Simán tehette volna azt nyáron h baszik ő rá még fiatal hozzanak mellé egy sztár tízest aki viszi a seggét seggünket meccsről meccsre.

Én csodálom a bátorságát és a határozottságát ezért, sajnos MI meg a frusztrációnkat teljesen rajta vezetjük le.

Kicsit magyaros hogy sunyuljunk inkább s feleslegesen ne kockáztassunk, ő bevállalta hajt de még nagy rá a mez. Azonban komolyan ilyet leírni hogy pökhendi meg nagyképű f@sz. Frusztráltak vagytok Netán feszültek? Szégyen egy interes bzira nem mondok olyanokat mint ti a csapat játékosaira és persze szólás és szokás szabadság van de engem kurvara felcsesz.

Mondjatok egy darab kibszott pontot amikor Paul nagyképű pökhendi f@sz volt és ez csak rá igaz más játékosnak eszébe se jutna...

Komolyan nagyon sajnálom hogy azt kell bsztatni legjobban aki értünk, a Juventusért mert bevállalni egy olyan kabátot sokkal rosszabb feltételekkel (lasd távozók) amelyért láthatóan minden meccsen legtöbbet hajtva próbál belenőni...

Magyar Közöny 2015.10.22. 10:05:52

@Sandro Corleone: Az elmúlt 2 hónap játékából jött, bár vannak szép megmozdulásai,de eddig súlytalan. Mandzu, Zaza párosnál még Szalai is többet nyújtott volna :)

Magyar Közöny 2015.10.22. 10:11:28

A soron következő meccsek: Atalanta-Sassuolo-Torino-Gladbach-Empoli.
Mondanom sem kell, hogy mindegyiktől 3 pontot kéne elhozni.
Csak sajnos az idei évad nem a papírformáról szól, pedig a Bl továbbjutás, illetve a bajnokságban a top 5-be felzárkózás is ezeken múlik

Gannicuss 2015.10.22. 10:34:17

@Magyar Közöny: Így van 12 pontot kell ezeken szerezni. Meg kedveltem Maxit, de ha nem tudja felrázni a csapatot mennie kell. Még mindig a mienk a legerősebb keret a Seria A-ban. Sajnos ha neki nem sikerül akkor másnak kell összeraknia a csapatot.

Trieszt120506 2015.10.22. 10:36:04

Khedira jelenleg a legjobb belső középpályásunk, Pogba és Marchisio sem mutat semmit. Nem lesz ez így jó, kezdem visszasírni az öreg Pirlót..

sleepy8 2015.10.22. 10:52:02

@DegerFaCan: Ha szerinted tegnap nem volt nagykepu meg pokhendi, akkor fogalmam sincs hogy mit neztel. Egyebkent mar meccsek ota ilyen. Neki egyszer nem passzolnak, mar csapkod meg idegbajoskodik, holott O 5/5x elonzozte a helyzetet. Nalam mar csak ebben is kimerulne a nagykepuseg/pokhendiseg, de az amiket meg melle csinal, hogy majd harom embert cselez ki egyszerre... egyszeruen vicc kategoria.

Allegrinek nyilvan az is meg lett mondva, hogy ne nagyon szamitson minosegi iranyitora... Mas okat nem latom Dybala "atnevelesenek".

consminor 2015.10.22. 11:00:39

@sleepy8: +1 érdemes figyelni a viselkedését a pályán, mindég csak hisztizik, illetve kapura lő, ami még nem is lenne baj, de kegyetlenül rosszul találja el a lövéseket. ez mondjuk a pökehendiség mellett lehet bizonyítási vágy, túlgörcsölés is szerintem. egy normális sportpszichológus kellene neki, de minimum leülni és elbeszélgetni vele, hogy mi a franc is van. érdekes egyébként a meccs utáni nyilatkozata is: folyatosan a góllövésről beszél, valamint arról, hogy az edzői utasítás mellett a saját játékstílusát is játszani akarja. hát f@szom.

Knob 2015.10.22. 11:01:52

@DegerFaCan: Bár értem, hogy mindenkihez szóltál és nem csak hozzám, de korrigálnám a bejegyzésemet illetve pontosítanék rajta, mert valóban felbasztad magad :).
Nem az a baj, hogy Pogba jelenleg formán kívül játszik, hanem az, hogy ezt úgy látszik rajtunk, szurkolókon kívül senki nem látja. Sok variáció lehet ebben a dologban, hogy ha jól ha rosszul teljesít bérelt a helye a kezdőben... Az egyik, hogy viszonylag jó pénzért el akarjuk adni a nyáron és ha nem játszik, többet csökken az értéke, mintha rosszul játszik. A másik, hogy (kicsit Real Madrid szindróma) valaki, vagy valakik fentről "kötelezik" Allegrit, hogy játszassa... bár hinni akarom, hogy nem erről van szó. Teljesen igazad van, hogy nagyon frusztráló ha jobban szidjuk a saját játékosainkat, mint a köcsög intereseket, de reálisan kell látni és szurkolni akármennyire is szeretjük szívünk választottját. Én személy szerint egész fiatal korom óta, lassan 20 éve imádom a Juvét, úgy ahogy van. Botrány ide vagy oda, másodosztály ide vagy oda, szar igazolások (Melo, Amauri stb) ide vagy oda akkor is nagyon szeretem ezt a klubbot. Egy szó, mint száz nem lehetünk elvakultak és talán pont a "szidalmazás" mutatja, hogy mennyire is ragaszkodunk klubunkhoz és játékosainkhoz és mennyire is érdekel, hogy mi történik a pályán és azon kívül.

Pavel1988 2015.10.22. 11:15:04

Pogbán töltjük ki a frusztrációnkat?
Ez nem teljesen igaz. Zazát, Mandzukicot is szídjuk bőven.
Viszont Pogbával kapcsolatban semmi szükség szépítésre, értékelhetetlen az idei teljesítménye. Néha levág egy szlalomot és kicselez 4 játékost, van pár szép szerelése.
Ezen kívül viszont elképesztően önző és haszontalan játékot nyújt, főleg a rengeteg eladott labda idegesít és a komótos kocogása mikor vissza kell menni védekezni.

Nagyon világosan látszik, hogy őt Vidal és Pirlo mentette meg a pályán. Miattuk nem látszott annyira a sok elkövetett hibája és miattuk koncentrálhatott többet a támadásokra, maradhatott ereje a távoli lövésekre. Le kell ültetni a padra mielőtt végleg tönkre vágja a szezonunkat.

pedronegroo 2015.10.22. 11:33:50

Pogba-t annyiban én is megvédeném hogy nyilván annyira önző amennyire azt hagyják neki. Hihetetlen miket megengedett magának ez csupán fegyelmezetlenség semmi több. Le kell ültetni pár meccsre, bőven van variálási lehetősége Allegrinek.

Cölöpöket is megvédeném, őket ki kell szolgálni, nagy mezőnyjátékot, cseleket ne várjunk már tőlük. Jelenleg nem fogjuk hasznukat venni, teljesen el vannak veszve. Támadósainkat Cuadrado, Dybala, Pereyra, Morata, Hernanes sorból kellene valahogy összerakni.

vizi8 2015.10.22. 11:39:00

A tegnapi meccset nézve nem mondanám Pogba hasztalan játékát. Hétvégéhez képest egy teljesen más fickó volt a pályán, hajtott és küzdött, így görcsölt végig. Nem szabadna ekkora tehet róni rá. Kicsit önzőzött, de ezt tegnap nem csak tőle láthattuk, sajna sokszor az egyént tették előtérbe a játékosok a csapatnál.

Apuleius 2015.10.22. 11:49:30

@pedronegroo: Pogba kapcsán egyetértek, most én sem venném őt elő. Sokszor borzasztóan önző volt, de ez egy normális formában játszó Juventusban bőven beleférne, ő egyébként is hajlamos erre, s így is szinte csak ő jelentett veszélyt a németek kapujára. Ráadásul most küzdött, hajtott, s én az önzősködésében is azt láttam tegnap, hogy nagyon szeretne gólt szerezni, hogy lekerüljön a nyomás róla.

delpi0823 2015.10.22. 13:59:31

Pogbaval jelenleg csak annyi a baj hogy lassitja a jatekunkat azaltal hogy belebonyolodik olyan dolgokba hogy o kicselez 3 embert egyszerre es nem a legkozelebbi tarsat jatsza meg ami sokkal egyszerubb lenne,a loveseirol nem is beszelve kritikan aluli, egy szo mint szaz Maxnak le kell tenni a padra mert erre ramehet a szezonunk.

delpi0823 2015.10.22. 14:01:01

Jelen pillanatban lemina,asamoah,sturaro mind hasznosabbak lennenek nala akarmilyen hihetetlennek is hangzik.

regularjohn 2015.10.22. 15:26:09

halkan jegyzem meg, hogy pogba tegnap volt eddig idén a legaktívabb, és annak ellenére, hogy nem ment neki a játék, még a tegnapi szereplés volt a legbiztatóbb idén. én éppenhogy a tegnapi meccse alapján nem írnám le.

allegri meg ugyanolyan jó/rossz edző, mint amikor bl döntőt játszott, azóta romlani biztos nem romlott. fogadjuk el, hogy az ő dolga eldönteni, hogy ki játszik, ráadásul kicsit nagyobb rálátása van a dolgokra, mint bármelyikünknek itt.

barzapapa pedig <3, egyszerűen imádom a mentalitását és az idei játékát :)

west30 2015.10.22. 17:37:54

Nem vagyok elegedett Allegrivel sot en lehet mar ki is tettem volna,mert nevetseges huzasai vannak,ujra es ujra alulmulja magat mostanaban,viszont a Zaza,Mandzukic,Hernanes harmas elvitt 50 milliot,amibol bizony akar mar egy valodi jatekost is lehetett volna venni.

Huxxel 2015.10.22. 17:50:12

@Apuleius: A tegnapi meccset látva én is azt gondolom, hogy nem Pogba hibáiban kell keresni a visszafogott teljesítményt. Számomra leginkább az volt feltűnő, hogy a középpálya hiába szűr megfelelően, ha támadásban semmit nem tud hozzátenni a játékhoz. Három teljesen egyforma stílusú box to box középpályás, akik közül egyik sem ért igazán a játék szervezéséhez. Nem véletlenül kellett a már tényleg lassú Pirlo tavaly is a középpályára. Igen, Pogba az elmúlt évben valóban jobban játszott, de nem hiszem, hogy Asamoah, Lemina vagy Sturaro jobban ki tudta volna venni a részét a támadások szervezéséből, mint Ő. Nagyon meglátszik a játékán, hogy kivették mellőle azt a két játékost, akik a ténylegesen szervezték a támadásokat. Most mindenki azt várja (nem elsősorban a szurkolókra gondolok itt), hogy majd Ő egy személyben megoldja a két klasszis pótlását. Allegri az idény előtt pontosan látta ezt, hiszen egész nyáron "csak" egy komoly irányítót kért. Az sem véletlen, hogy szeretne Dybala-ból irényítót "csinálni", hiszen az nehezen elképzelhető, hogy Hernanes valaha is a Lazioban mutatott formáját hozza, Pereyra pedig egy nagyon jó kiegészítő ember, de köré nem lehet egy Juventus szintű csapat támadójátékát építeni. Cuadrado egy jó szélső, viszont ezzel az aktuális ellenfelek is tisztában vannak, ahogy azzal is, hogy teljesen egy oldalas a támadójátéka a Juventusnak. Véleményem szerint nem Allegri menesztése lenne a megoldása ennek a helyzetnek, legalábbis tavaly nekem bebizonyította, hogy jó edző (tavaly ősszel elég rossz véleménnyel voltam róla, de rám cáfolt). "Egyszerűen" ki kell találnia, hogy akár rossz játékkal is, de hogyan tudná a csapata a lehető legtöbb meccsét jó eredménnyel zárni, januárban pedig ragaszkodnia kell ahhoz, hogy kapjon egy olyan középpályást akire égető szüksége van.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (919) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9924) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2431) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7448) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása