Marotta: "Nem fogjuk beáldozni Pogbát"

Marotta Giuseppe.jpgA Juventus igazgatója, Beppe Marotta cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a Juventus kész lenne elfogadni a Paris Saint-Germain csillagászati, akár hetven millió eurót is elérő ajánlatát Paul Pogbáért.

"A pletykáknak, amelyek arról szólnak, hogy Pogba a PSG-hez igazol, az égvilágon semmi alapja nincsen." - nyilatkozta Marotta a La Repubblicanak. "Meg akarjuk tartani Pault, s meg akarjuk hosszabbítani a szerződését."

"Az igaz, hogy hetven millió euró vonzó ajánlat lenne, azonban a Juventus egy olyan klub, amelynek mindig az a célja, hogy trófeákat hódítson el."

"A múltban történtek hasonló áldozatok, például Zidane esetében, hogy megszerezhessük Nedvědet és Buffont, azonban most szó sincs ilyesmiről."

"Mindamellett pillanatnyilag nincsen konkrét ajánlatunk, így nincs is miről beszélni."

A Juventus nyolc pont előnnyel robog az újabb bajnoki cím felé, s a pénteki sorsolás nyomán az is eldőlt, hogy a csapat a Benficával küzd majd meg a Európa Liga elődöntőjében.

"A zsinórban elhódított harmadik bajnoki címmel történelmet írhatunk, s ami a kupát illeti, az a tény, hogy a döntőt a saját stadionunkban rendezik majd, még több okot ad számunkra, hogy megbecsüljük a sorozatot."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr886019877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2014.04.12. 09:38:12

Pogba menni fog a vb után, erre fogadni mernék, lehet valahol?

hellan (törölt) 2014.04.12. 09:38:26

@vico94: Őszintén megnézném Marotta fejét, hogy mennyire izzadna egy 70M-es ajánlat esetén, ahogy a nullákat számolgatja. :D

MDaniel98 2014.04.12. 09:44:08

@hellan: Szerintem mi is rendesen leizzadnánk.:)

MDaniel98 2014.04.12. 09:44:41

@venember83: Az Angol fogadóirodáknál mindenre lehet.

Rivendell 2014.04.12. 09:58:10

számomra azért hiteltelen a nyilatkozat,mert pont Zidane-ról beszél,amely eladás 1olyan korszak része volt,mikor 1 bomba erős keret állt rendelkezésre és alapvetően anyagiakat tekintve még csak rá sem szorultunk az eladásra.Most viszont a posztok fele betöltetlen,vagy középszer megoldásokkal vannak befoltozva ergo rá vagyunk szorulva 1 kiugró eladási összegre

tjunior 2014.04.12. 10:04:41

Marrottának ezt kell nyilatkoznia, az utolsó pillanatig azt kell mondania hogy Pogba semmi pénzért nem eladó, szerintem ez elég egyértelmű. A labda nem a mi térfelünkön pattog hanem a Pogba-Raiola párosén. Ha nem hosszabbít Paul, nincs más opció mint eladni.

rockitbaby 2014.04.12. 10:07:44

@Rivendell: Ezzel csak az a baj, hogy amíg Elkann-ék nem hajlandóak több pémzt adni, addig bizony véráldozat árán tudunk előrébb lépni. Bírom Pogba-t, de inkább ő, mint Vidal. Pláne, hogy érte nagyobb összeget is ki lehet kunyerálni. De akkor nem elég bővíteni a középpályát, még pótolni is kell. És akkor még Pirlo-ról egy szót sem ejtettünk. Olyan komoly gondok vannak, hogy egy mercato alatt nem lehet orvosolni ezeket. Még akkor sem, ha eladunk és még Elkann-ék is tolnak egy valag pénzt a számlánkra. Viszont ha 4-3-3-ra állnánk át, akkor talán nem lenne annyi gond, de ez nem jelenteé azt, hogy nincs mit tenni akkor sem. Balkunkóba és lazán beraknám Cáceres-t, cserének meg DC talán elmegy - élete fél szezonját produkálta, míg így toltuk. KP-n oda már elég lenne akkor 2 ember, mert Pirlo-MArci-Vidal-Pogba-Asa jól hangzik de szerintem akkor is kell még ember oda, gondolva a sérülésekre is! És akkor a csatársorról még nem is beszéltünk...

tjunior 2014.04.12. 10:09:35

@Rivendell: Teljesen rosszul látod szerintem, itt nem a keretről van szó. Zidane pont jó példa ide, mert Zidanet is azért adtuk el mert nem akart hosszabbítani, 2 év volt hátra a szerződéséből, azon a nyáron nem adjuk el, utána már csak jóval kisebb pénzért adtuk volna el. Akármennyire nem voltunk akkor rászorulva az eladására a klub akkor sem engedhette volna meg magának hogy 75 millió helyett, egy évvel később max a feléért távozzon Zidane. Pogbával is dettó ez a helyzet most.

hellan (törölt) 2014.04.12. 10:13:40

@rockitbaby: Elkannról is szakadjon le a gatya amúgy értem én, hogy stabilitás stb, de az Exor megint rekordbevételt ért el.

Rivendell 2014.04.12. 10:27:38

@tjunior: tényleg elhiszed,hogy nincs szó a keretről? akkor miből erősítenéd meg a keretet?vagy beleraknak a mercatoba 80-100milkát zsebből?

tjunior 2014.04.12. 10:38:41

@Rivendell: Erre a kérdésre akkor kapnánk választ ha Pogba hosszabbítana, ha akkor is eladná a klub akkor az ő árából erősítenék meg a keretet. Így jelenleg se te se én nem tudjuk erre a választ. Jelenleg ott állunk, hogy amíg Pogba nem hosszabbít nincs más opció mint az eladás. Az meg mondanom sem kell mennyi különbség van a két lehetőség, az KELL meg az el AKARJUK adni közt.

rockitbaby 2014.04.12. 10:51:48

@hellan: Csak hát az ő szemükben még a krikett is fontosabb, mint a Juventus. Hát ez van, úgy tűnik az Agnelli vér nem üt ki rajtuk... Hirtelen nem is tudom, mikor költött a csapat utoljára nagyon komoly összeget, de minőségre és nem mennyiségre. Így hirtelen a Buffon-Thuram-Nedved trió jut eszembe, bár fontos megjegyezni, hogy ehhez eladni kellett...

MDaniel98 2014.04.12. 11:01:47

@rockitbaby:Andrea Agnelli csak nevében Juve-elnök amúgy egy senki.

pedronegro (törölt) 2014.04.12. 11:08:42

Semmi értelme itt tartani Pogbát ha a csapat többi részét nem erősítjük meg.
A 70 millió meg egy enyhe célzás hogy eladó és innen indul a licit, a többi csak vetítés, Marotta már előre dörzsöli a tenyerét hogy mennyi Padoint vehet ebből :) Nekem amúgy nagyon durva összegnek tűnik ez a franciáért, szerintem ennyi pénzt a PSG se fog áldozni rá, erősen túl van értékelve a srác, mondjuk nekünk pont jó ez a hype ha bizniszre kerül a sor. Mehet Pogba és végre be kell tenni középre Asa-t helyére, mostanában amúgy is egyre jobban játszik és középen lenne az igazi.

hellan (törölt) 2014.04.12. 11:22:24

Az fix, hogy érdekes nyár elé nézünk és ha véletlenül a franciák jól szerepelnének Pogba vezérletével...

rockitbaby 2014.04.12. 11:34:17

@hellan: Én nem ezt a részét fognám meg. Nézd úgy, hogy Pogba már most s a seggén vesz levegőt, a VB-ig sem sokat pihenhet, ott fix kezdő ÉS ha jól szerepelnek, akkor még több meccs. Ezek után mi szerinted milyen állapotban lévő Pogba-t fogunk visszakapni, hogy kezdje Conte kicsit sem könnyed felkészülését?

csakajuve111 2014.04.12. 12:01:57

Azért szerintem Zidane eladásakor rendkivül versenyképes keretünk volt. És az eladása utáni erősítésekkel sem gyengült a keret. Most viszont elméletileg építkezés zajlik és egy versenyképes kerethez sztem kell Pogba is. A kérdés az van e pénz és akarat a további minőségi erősítésekre...
Lassan építkezünk az biztos, de a folyamatos bl szereplés és a saját stadion bevételei talán évről évre jobb anyagi lehetőséget biztosítanak.

Marottának egyébként persze, hogy ezt kell nyilatkozni. Később ha mégis eladjuk ezalól ki tud bújni majd azzal, hogy túl sok fizut akar Pogba, ez nem fér bele a klub fizetési céljaiba.
Forza Juve

tjunior 2014.04.12. 12:19:25

@Juventus FC 15: szeretnék én olyan senki lenni mint Andrea Agnelli :)

neuropa 2014.04.12. 12:29:53

@Juventus FC 15: Szerintem arra utalt, hogy erre MÁR nem lehet sehol. :] Szerintem azért nem eszik olyan forrón.. a PSG is 3-1 után lazán kihullott a négyből, pedig már csak a másik lábbal kellett volna belépni.

Nem érett össze a nyári rongyrázás eredménye, láttunk már ilyet (ugye, "galaktikusok"?), mégis csalódást keltően szerepeltek. Ezen pedig egyfelől nem a 21 éves Pogba fog változtatni, másfelől pedig ott nem játszana annyit amennyit itt játszhat. Ez még 1-2 évig mindenképp az elsődleges szempontjának kellene lennie, ahogy a hájas Raiolának is.

Apuleius 2014.04.12. 12:58:40

@tjunior: "tjunior 2014.04.12. 10:04:41"

Egészen pontosan ugyanígy gondolom én is. Pontosan erről szól ez a történet.

MDaniel98 2014.04.12. 13:07:22

@tjunior: Oké,átfogalmazom:Elméletben az egykori Juve-elnök unokája(?) mégis jobban érdekli az a krikett,amit Indián,és Anglián kívül sehol sem vesznek semmibe,ellenben a Világszinten népszerű Juventussal.Az biztos,hogy nincs benne egy szikrányi "Spirito Juve" sem.Lassan még Marottában is több lesz.:)

neuropa 2014.04.12. 13:44:48

Gyerekek, ezt a szar dumát olvasom már évek óta (szó szerint, már vagy 3-5 éve), hogy Elkann így, Exor úgy, krikett így, rekordbevétel úgy. Íme az én véleményem:

1) Elkann egy üzletember, nem pedig a Mikulás. Mint minden üzletember, vélhetően nem szokott adakozni, csak befektetni. Csak olyanba tesz pénzt, amiből utána remélhetőleg ki is lehet venni - vagy minimum biztosra venni, hogy megérte beletenni.

2) A mai labdarúgás - így a Juve is - egy feneketlen zsák. Nincs értelme az anyagi megtérülés ígérete vagy végtelen forrás nélkül önteni bele a százmilliókat, mert az Exortól a Juve szertárosáig mindenki csődbe fog menni, ha a belepumpált pénz nem szerez magának értéket. Ha játékosokat veszel 150 milláért és nem nyersz semmit, az értékük elveszik (lecsökken, pénz, érték veszik el) és se a csapatban nem marad, se ott ahonnan eddig jött. Ez nettó pénzkidobás.

3) És itt jön képbe a krikett: míg egy hitvány gazdaságú Olaszország profi bajnokságába nem feltétlen éri meg beruházni, addig a Föld egyik legnépesebb nézőtáborával és unatkozó arisztokraták tömkelegével ellátott Indiában van értelme népszerűsíteni az amúgy is piszok népszerű krikettet. Mert megtérül.

Ennyi. Én nem várom senkitől, hogy a két szép szememért euró-százmilliókat dobjon ki az ablakon. De szerintem nincs is kimondott szükség rá: ha a Juve 2-3 év múlva (amikor mellesleg a szégyenletes UEFA együtthatós évek is kiesnek a pikszisből) nem lesz teljesen önfenntartó a klub, adósságok és bevételi gondok nélkül, akkor az az üzleti modell kudarca lesz. Persze lehetne sürgetni ezt egy 100 millás adománnyal, de az az összeg valahonnan nagyon hiányozni fog. A klub dolga előteremteni a szükséges javakat. Ahogy egyébként mindenkinek magának is dolga, te se mentek át kéregetni a gazdag szomszédhoz kenyérre meg borra, csak mert neki van. Nonszensz.

MDaniel98 2014.04.12. 13:59:06

@neuropa: Csak Elkann nem a szomszéd,hanem a Juventus egyik tulajdonosa,és mint ilyen kötelessége lenne róla gondoskodni,hogy ne Padoinoktól kelljen rettegnünk,hanem legalább egy tőle 1 szinttel jobb játékosok alkothassák a keretet.Senki sem kéri tőle,hogy éveken keresztül 100 milliókat dobjon bele,de ebbe a Juventusba egy ilyen injekció kifejezetten jó hatással lenne,persze csak akkor,ha okosan költik el.

"mert az Exortól a Juve szertárosáig mindenki csődbe fog menni, ha a belepumpált pénz nem szerez magának értéket" - és a krikettben ez mióta van másképp?

"míg egy hitvány gazdaságú Olaszország profi bajnokságába nem feltétlen éri meg beruházni, addig a Föld egyik legnépesebb nézőtáborával és unatkozó arisztokraták tömkelegével ellátott Indiában" - mert a mai foci nem hemzseg a kő gazdagoktól és az arisztokratáktól?A focinak pedig még mindig sokkal nagyobb a rajongótábora mint a krikettnek.

Tony. 2014.04.12. 14:10:30

@neuropa: Sok igazság van abban, amit írsz, de Elkann a Juventus-nál elvileg nem csak egy sima üzletember, aki azért vesz klubot, mert befektetést lát benne, mint Thorir vagy a Glazer család.

Elkann annak a családnak a tagja, amely 100 éve birtokolja a Juventus-t, amelynek alapvetően szívügye volt mindig is ez a csapat. Éppen ezért (szerintem joggal) várhatja el egy szurkoló, hogy nagyobb figyelmet és pénzügyi forrásokat biztosítson, legalábbis a krikettre meg egyebekre fordított pénzek arányában, ami ugye valóban nem más, mint egy pénzügyi befektetés, de a Juve több ennél, vagy legalábbis többnek kellene lennie.

Goku06 2014.04.12. 14:48:28

@neuropa: Igen, ezt eddig is így gondoltam, hogy Elkann és Andrea Agnelli is csak amolyan "rájuk szakadt családi örökségként" tekintenek a Juventusra, és Berlusconi bal heréje ugyanakkora juventino mint ők..

Viszont ha a sokat emlegetett Barcelona-Bayern München vonal helyett az Udinese-Porto vonalat akarjuk követni akkor 10 éven belül a BL győzelem csak egy álom lesz.

Az öreg is valószínűleg negatív mérleggel jött ki annó, pedig ott voltak trófeák is. De ha valakinek van egy szenvedélye, akkor költ rá. A jelenlegi vezetőségnek semmi érzelmi kötődése a Juventushoz. Az hogy Agnelli hogy örül egy-egy gólnál, az olyan mint amikor én örülök amikor bejön a tippmixen egy Barca-győzelem..

2. Igen, pont ezért kéne a jövőt építeni, de a jelenlegi helyzetben úgy hogy mindenből az időset vesszük mindig csak a következő max 2 évre gondolunk. Ha annyira építkezni szeretnének akkor 26 feletti játékost ne is vegyünk, csak akkor ha jóárú klasszis (Tevez-Pirlo... Padoin-Peluso-Osvaldo-stb nem)..
Vagy akkor dobjuk be a fiatalokat, vagy menjünk rá az akadémiára... Mert azért kicsit gáz hogy 6ot kaptunk a Real Madrid ifijétől...

Jelenleg én nem látok semmilyen jövőt építő koncepciót a csapat háza táján. Csak azt hogy most spórolunk mindenen, aztán majd pár év múlva lesz pénzünk. De az sem jön olyan könnyen.

2-3 év múlva meglátjuk az önfenntartóságot, de szerintem az nem fog működni anélkül, hogy évente kiárusítsunk. Főleg úgy hogy pár év múlva lesz egy 30+os átlagéletkorú keretünk, igazi fiatal klasszis nélkül.

Trieszt120506 2014.04.12. 14:59:10

Igazából fel sem tűnik, hogy Marchisio, Vidal vagy éppen Pogba van pályán, annyira szarul nyomják mostanság.

Én továbbra is úgy gondolom, hogy a francia pótolható láncszem, és az érte kapott összegből jelentősen előrébb léphetnénk, mint ahol most tartunk.

Type-R 2014.04.12. 16:09:49

Én is szólnék pár szót a beruházási témához.
Juventus szurkolóként azt szeretném a legjobban, ha a vezetők és részvényesen tömnék a csapatot pénzzel. Agnelli és Elkann adják el minden ingóságukat és azt is a klubra fordítsák.
Gazdasási rálátással rendelkező emberként azonban ezt nem lehet leegyszerűsíteni. Egyrészről az teljesen világos, hogy beruházás(vagy költségcsökkentés) nélkül nem lehet profitnövekedés elvárni. Tehát, ha a klub szeretne önfenntartóvá válni választaniuk a kell a fent említett lehetőségek közül. Nyilván az egyre jobb játékosok, nagyobb fizetések, több utazás stb. miatt a költségek csökkentésére nem lehet játszani. Ergo kizárólag a befektetések preferálásával érhető el az áhított cél. Ebből a szempontból -ami reálisabb az első pontnál- érthetetlen miért nem invesztálnak több pénzt a csapatban.
A Juventust 63,8%-ban az Exor S.p.A. tulajdonolja, amely John Elkann irányítása alatt áll. Viszont azt senki ne gondolja, hogy Elkann ha úgy gondolja, akkor odamegy a családi páncélszekrényhez, beírja a kódot, kivesz egy zsák pénzt és Andrea Agnelli asztalára csapja. Befektetési (és beruházási) döntéseket is az igazgatótanács hoz, ami nem egyenlő Elkannal.
Summázva: Bár számomra sem világos miért nem akarnak (nem akarnak?) többet fektetni a csapatba, de ezért John Elkannt és pláne Andrea Agnelli egy emberként feleőssé tenni hülyeség. Azt egyébként, hogy a tanácsban Elkannak pontosan mekkora szava azt nem tudom.
(lehet írnom kellene egy posztot erről a témáról)

babo0410 2014.04.12. 16:39:13

@neuropa: Teljesen egyetértek. És azzal is, hogy Pogba eladása nem azért fog megtörténni, ha megfog, mert el akarjuk adni, hanem mert rá leszünk kényszerülve. Ha nem hosszabbít, akkor távozhat. De egyenlőre nem értem miért ne hosszabbítani. Azt meg nyilván közölte már a vezetőséggel, ha menni szeretne. Én egyébként úgy gondolom, hogy Raiola azért nem akar hosszabbítani a VB előtt, mert ha jól szerepel a VB-n, akkor sokkal jobb feltételeket tudnak kiharcolni, és Raiola is több pénzt tud majd zsebre tenni.

neuropa 2014.04.12. 17:12:26

@Juventus FC 15: @Tony.: Ezt a példát úgy értettem, hogy mindenki úgy segít ahogy tud. Egy üzletember megteremti a pénzt, nem pedig szórja kifelé a zsebéből. Az ő feladatuk az, hogy a Juvét (üzletileg is) felvirágoztassák. Sikeresség alatt pedig azt értem, hogy a klub maga megtermeli az évi 1-2 minőségi játékos árát, nem pedig előhúzzák a kalapból. A ManCity-PSG-Monaco vonal azért nem vág ide, mert ők egyáltalán nem sikeresek üzletileg. Nekik csak van pénzük - még, egyelőre, ki tudja meddig - ami piszok nagy különbség. A semmiből jöttek, de a Juve más úton közelít és ez az út jóval kacskaringósabb, cserébe fenntarthatóbb és biztosabb is. Nem egyetlen ember kedvétől függ, hogy tesz-e még pénzt a csapatba vagy nem. De ezt el kell érni.

De mondhatnám röviden úgy is, hogy ne halat adj az éhezőnek (Secco), hanem tanítsd meg halat fogni.

@Goku06: Ha én ezt nem is mondanám, hogy púp a hátukon (Agnellinek szinte biztosan nem), az igazgatásnak is megvannak a folyamatai. Hiába közeli rokon Elkann is, az általa igazgatott cég (legyen az saját vagy sem) bevétele az ő dolga.

(Ráadásul rekord bevételről volt szó, amihez rekord kiadás is társulhat..) Adjon 100 milliót, aztán ha rosszabbul megy nekik, a Juve majd visszautalja? Vagy ha csődbe megy az Exor, akkor az Agnelli család a dugi milliókból áldozzon a csapatra? Hol a határ, amit el lehet várni egy vezetőtől?

Rivendell 2014.04.12. 17:31:53

Azért 1 Bayern-Dortmund csak felépítette magát...pedig a Dortmund óriási adósságban úszott.

Nekünk pont azt kéne csinálni,mint a Bayorok...elérni,hogy Olaszország top1 csapata legyünk és nem húzóneveket venni óriási összegekért,majd bekebelezni az összes hazai nagyobb céget szponzorként emelt összegért,kérdés olaszban vannak még nagyobb nemzetközi szereppel bíró cégek,mert mondjuk a német gazdaság dübörög

Rivendell 2014.04.12. 17:32:52

senki nem kért 100milkát....30-at rakjanak bele a csapatba eladások bevétele mellé..nem mind1 30 vagy 100

danimester1 2014.04.12. 18:45:02

Apaaaaaaa kezdődik....Komolyan mondom sok már ezekből a nyilatkozatokból.Egy "horrorajánlat" esetén úgy el fogják engedni mint a huzat.(egyébként a másik oldalon volt egy olyan rövidhír/pletyka,hogy Beppe már 50-ért is elengedné)Ezek a hírcsokrok olyan amit kérdezel sem igaz némi igazsággal persze.

Táno 2014.04.13. 17:51:55

Inkább mejen játékos(ok) + pénzért, nehogy Marotta vegyen 10 Padoint.
Veratti + Matuidi + 40(?) milla.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása