Conte: "A Juventus tett többet a döntőbe jutásért"

A Juventus csapata 2:1-es vereséget szenvedett az Olasz Kupa elődöntőjének második mérkőzésén Rómában, a Lazio ellen, s ezzel eldőlt, hogy az Öreg Hölgy mezére idén bizonyosan nem kerül fel az ezüst csillag.

Conte Antonio_karba tett kéz.jpgAntonio Conte úgy érzi, hogy a lejátszott két mérkőzés alatt csapata sokkal többet tett a döntőbe jutásért, mint a Lazio, s szarkasztikus hangnemet ütött meg, amikor a mérkőzésen meg nem adott büntetők kerültek szóba.

"Többet tettünk a 180 perc alatt, mint a Lazio, de bárki is nyer, mindig megérdemelten teszi, így elfogadjuk az eredményt. Marchisio kései kihagyott helyzetéért nagyon súlyos árat fizettünk, hiszen azzal a góllal továbbjuthattunk volna."

"Alessandro Matrit nem küldhettem pályára, mivel influenzás és magas láza volt, de Fabio Quagliarella jól teljesített, amikor a kispadról beállt."

"Elégedett vagyok Luca Marrone teljesítményével, s nagyszerű jövő előtt áll, még belső védőként is."

"Összességében elégedett vagyok a teljesítményekkel, de sajnálatos módon el kell fogadnunk a pályán elért eredményt. A csapatom tudja, hogy mit várok el, s nem aggódunk." 

Conte két mérkőzésre szóló eltiltást kapott azt követően, hogy a Genoa elleni bajnoki találkozón hevesen tiltakozott egy az utolsó pillanatokban meg nem adott büntető miatt. A Lazio elleni kupamérkőzést követően mindkét félnek akad számon kérni valója, hiszen egyik oldalon Marchetti buktatta Vučinićet, majd Isla szabálytalankodott Kloséval szemben, s mindkét esetben elmaradt a büntető.

"Ó, nem voltak azok büntetők, a játékvezetőnek mindig igaza van." - nyilatkozta Conte erős szarkasztikus éllel. 

"Valójában Vučinić feldobta magát. Sárga lapot kellett volna kapnia szimulálásért, hiszen Marchetti hozzá sem ért. Seba Giovinco műesésért sárga lapot kapott? Ki kellett volna állítani, mert nem szabad így félrevezetni a játékvezetőt."

"Ami Klose esetét illeti, ó hát az nagyon durva szabálytalanság volt, s egyértelműen tizenegyest kellett volna ítélni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr495052655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2013.01.30. 14:10:16

Sajnos nem számít, hogy ki tett többet a továbbjutásért, az eredmény a lényeg, ilyen a futball. A Lazio három helyzetéből három gólt szerzett. Ha így vesszük, megérdemelten jutottak tovább, hiszen a helyzetkihasználásuk 100%-os volt.
Ha az 1-1 utáni visszavágón ilyen csapattal állsz ki, akkor számítanod kell rá, hogy nem jutsz tovább. Ha az 'A' csapat játszott volna, valószínűleg tovább megyünk. De Peluso-val, Padoin-nal és Gaiccherini-vel nem lehet.
Egyébként pedig élcelődhet Conte, csak nehogy a végén a 2 meccsből 3 legyen...

babo410 2013.01.30. 14:13:45

:D Tetszik az irónia! :D Többet tettünk, h nyerjünk? Az első meccsen igen, a 2-on már a Lazio sokkal többet tett a meccshez. Ők tudták mi kell ellenünk, mi meg sajnos nem jöttünk rá, h mit kéne ellenük tennünk. Sajnálom a kiesést, de ettől még nem izgulok. Remélem nem a Roma nyeri a kupát, az ezüst csillagot mi kell először megnyerjük! Egyébként nem nyertük meg a kupát 1995 óta, és azóta mondhatjuk, hogy a Lazio és az inter nagy kupa specialisták lettek.

Apuleius 2013.01.30. 14:16:16

Nem hiszem, hogy sok oka volna, hogy elégedett legyen a csapat teljesítményével. Ráadásul ez nem az a pillanat, mikor értelme volna a szarkazmusnak, hiszen nem lehet az összes januári meccset elkenni a bírói hibákra mutogatva. A tegnapi meccs, és így a továbbjutás, egyértelműen Conte értelmetlen, hibás, szakmailag igazolhatatlan döntésein ment el. Számomra ebben a helyzetben a szarkazmus egészen szánalmas.

Tony. 2013.01.30. 14:17:21

Conte nagyon vicces gyerek, de nekem arra adjon választ, hogy miért adta le a meccset, illetve, hogy miért állt ki ezzel a kezdővel. Erről egy büdös szó nincsen.

Amúgy tényleg nagyon okos tőle, hogy tovább hergeli a ligát..

MarekCsont 2013.01.30. 14:18:30

Lehet, hogy többet tettünk 180 perc alatt, de az örök aranyköpés miszerint a focit gólra játsszák, most is döntött Conte papa :) Lehet nem ilyen nevetséges kezdővel kellett volna kiállni és akkor nem lett volna ez + nem kellene magyarázkodni..

MarekCsont 2013.01.30. 14:20:34

Az meg a másik, hogy Marcit veszi elő.. Beszarás a kis törpe köcsögje kihagyott a két meccsen összesen kb 5 ziccert, nehogy már a sérülésből felépült, vészhelyzetre beküldött, egyik legfontosabb játékosunk nyakába varrjuk a dolgokat... Beszarás :D

b.tom 2013.01.30. 14:28:19

nem értem miért dicsérget mindenkit, szerintem ha kikapunk, és szarul játszunk, akkor el kellene gondolkozzanak a csapat tagjai.
mondjuk az sem értem miért emelitek ki giovincot külön, amikor szerintem nem volt benne a 6 leggyengébb játékosban sem a meccsen, csak simán gyenge volt, mint az egész csapat.

west30 2013.01.30. 14:30:43

Ezt a bírózást kurvagyorsan elfelejthetné, a múltkor még rendben volt, de most már vállalja a felelősséget azért a semmiért amit mostanában leművel.Engem igazából nem a kiesés idegesít fel a legjobban hanem hogy egy ennyire gyenge Laziot simán meg kellene küldenie egy normális csapatnak oda-vissza 3-4góllal.

pedronegro (törölt) 2013.01.30. 14:34:49

Az igaz hogy többet tettünk érte ha a labdabirtoklást és a futott kilométereket nézzük, csak hogy a fociban az ész és a taktika is számít! Mi pedig csak ész nélkül futottunk, úgyhogy Conte helyében én erre nem lennék bűszke! Először még én is szídtam a Lazio-t hogy lófaszt se csinálnak, de nekik lett igazuk, nem futottak/fáradtak feleslegesen, hanem csak kivártak és amikor lehetőségük volt akkor azt kihasználták. Nem a 3-5-2-vel van a baj hanem ezzel a Conte-féle fejjel a falnak a végsőkig féle taktikával. Jó ez is, de miért kell ezt minden meccsen nyomatni??? Mást nem tud kitalálni? Néha hagyhatnánk futni az ellenfelet is. Tavaly még belefért ez az iram mert csak a scudetto volt és nem voltak sérültek. Idén már egy többet ésszel mint erővel taktika is el kellene már. Az olyan fajta labdabirtoklási fölénynek amit mi csinálunk csak az elfáradás az eredménye és lehet pont akkora fogy el a szufla amikor egy nagyot bele kéne rúgni a labdába, vagy sprintelni egyet, vagy megcsinálni egy cselt, szerintem nem véletlen hogy döntő szituációkban annyit hibázunk meg hogy egyre több a sérült is. A labdabirtoklás akkor jó ha úgy csinálod mint a barca, 80-90 %-ban náluk van a labda de úgy hogy sokkal kevesebbet futnak mint az ellenfelek és nem fáradnak el.
A magyarázkodás meg nekem sosem volt szimpi. Conte mióta itt van ez az első komolyabb hullámvölgye a csapatnak, majd most kiderül hogy tényleg olyan jó edző vagy csak egy nagy mák volt az egész amit eddig elértünk.

forzajuve123 2013.01.30. 14:37:53

@m.martin91: Így van !! A csapattal első meccsen lehet hogy még kettővel is vertük volna őket Rómában meg 1 döntetlen vagy egy sovány győzelem lett volna..

keshudioo 2013.01.30. 15:59:41

Nagyon szeretem Contét, de felháborítónak tartom, hogy mostanában rendszeresen elégedett a csapat teljesítményével, akkor is, ha rosszul játszunk és kikapunk. Tavaly a sorozatos győzelmek után is azt nyilatkozta, hogy még fejlődnünk kell, és nem elégedett, most vagy szed valamit, vagy a szemét az üvegfal mögött hagyta.

babo410 2013.01.30. 16:07:43

@keshudioo: Csak egyszerűen tavaly még lehetett azt mondani, h fejlődni kell. Idén már egy veretlen bajnoki cím után hülyén hat. De biztosra veszem, h a kulisszák mögött elmagyarázta a srácoknak, h mekkora barmok voltak. Szerintem a hétvégén sokkal jobban fognak játszani, Conte meghajtja őket a héten.

keshudioo 2013.01.30. 16:12:37

@babo410: Értem én, hogy tavaly még csak fejlődtünk (most meg visszafejlődünk...), de hogy lehet ilyen pocsék játékkal elégedett?

ggbuffon 2013.01.30. 16:13:02

Kifelé nem sok edzőt látsz, h szidná a csapatát...

Egyébként Conte agya elfőtt az eltiltástól, mert mióta visszajött azt se tudja gyakorlatilag h mit csinál, sőt egyre szánalmasabb megnyilvánulásai vannak.

4Evorg 2013.01.30. 16:13:08

@babo410: Te már a Genoa elleni meccs után is azt mondtad, hogy a kupára tartalékolnak...

WASD 2013.01.30. 16:17:27

@MarekCsont: Nem varrja senki Marchisio nyakába, de azért illik eltalálni a tök üres kaput 5 méterről.

2013.01.30. 16:36:26

Már-már félelmetes ez a szarkazmus...vagy nagyon messzire gurult a gyógyszer, vagy drága Conte-nk szimplán csak mazochista, ezzel újra támadófelületet biztosítva a minket, csapatot, edzőt eltiltani vágyók előtt.

Gyerünk, még van pár óra éjfélig ill. pár csiszolnivaló széndarab atalantáéknál!
Talán még életemben nem aludtam ilyen szarul, ejj!

SoloLaJuve 2013.01.30. 17:00:20

180perc alatt a labdabirtoklási és egyé jelentéktelen statisztikát színeztük.viszont 180perc alatt mi két gólt lőttünk,a lazio hármat.ez itt a legfontosabb statisztika,amiben elbuktunk.
a lazio mindkét meccsen tudta mit kell játszani,hogy mit akarnak,tovább is jutottak.
nem marchisio kései kihagyott helyzetéért fizettünk nagyon súlyos árat,hanem a két meccsen mutatott játék miatt,valamint a kezdőcsapatok miatt.
marronenak se posztja,se lehetősége,még jó hogy nem nyújt normális teljesítményt.
nagyon szomorú dolog,hogy ha ennek ellenére mégis elégedett mindenki teljesítményével.reméljük ez csak ködösítés,és innentől kezdve felkoncolunk mindenkit,de attól félek nem így lesz.
az utóbbi meccseinket fújó sporikat meg el lehetne tiltani örök életükre,teljesen jogosan,viszont attól hogy conte osztja őket,attól csak magával b****k ki.bár ha carrera dirigál míg eltiltását tölti és nem alessio,még jól is járhatunk.addig kiválthatja a gyógyszereit,felírathat magának egy szemüveget és újra a régi lesz.

Pepito1982 2013.01.30. 19:27:42

@WASD: reflexmozdulat volt, nem számíthatott rá. Ő se boldog, biztos egész éjszaka erre gondolt, de nem hibás. Így alakult.

ToTTy-Juve 2013.01.30. 22:44:36

A szarkazmus nekem is tetszik, szerintem nagyon jó kis piszka. Legközelebb meg majd hívja meg a bírókat és a szövetség vezetőit egy vacsorára... na az nagyon nagy lenne :D
Marci nem hibás, a csapat nem hibás, még így is mi irányítottunk, csak hát a góllövés még mindig nem a csatáraink erőssége. Conténak szerintem lazítani kellene a nyomás-taktikáján, legalább is a kapu előtti területen. Jobban szét kellene ott húzni a játékot.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása