Genoa-Juventus 1-3: Játékosértékelések

A Juventus gárdája az olasz bajnokság harmadik fordulójában a Genoa csapatához látogatott. A Massimo Carrera által vezényelt csapat, ha nehézkesen is, de begyűjtötte a három pontot a Marassiban. 

303536_genoa-juventus-probabili-formazioni.jpg

A Genoa Ciro Immobile góljával szerzett vezetést, melyre a Bianconeri részéről Giaccherini, Vučinić és Asamoah válaszolt.

A Tovább gombra kattintva a Goal.com értékelését olvashatjátok a Juve játékosainak teljesítményéről.

Gianluigi Buffon: Több létfontosságú védést mutatott be, Borriello helyzeténél meccsben tartotta a csapatot.

Giorgio Chiellini: Borriello többször elment mellette és egy alkalommal csak Buffonnak köszönhette, hogy nem fizetett a Juve súlyos árat hibájáért.

Martin Cáceres: Nem sokat mutatott az öt tagú középpálya jobb oldalán. Védekezési feladatait jól ellátta, de támadásban gyenge volt, beadásai pontatlanok voltak.

Paolo De Ceglie (A meccs leggyengébbje): Nagyon gyengén játszott, támadásban semmit nem mutatott.

Andrea Barzagli: Immobilét néha csak szabálytalanság árán tudta megállítani, de feladatát nagy részben jól ellátta.

Leonardo Bonucci: Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem állították ki. A 3 fős védelem közepén gyengén futballozott, levegőben könnyen verhető volt.

Claudio Marchisio: Kulcsfontosságú szerepe volt a Juve labdatartásaiban és hatékonyan állította meg a Genoa ellentámadásait.

Andrea Pirlo: Vučinić és Asamoah beállását követően a játéka feljavult és nagyszerű passzokkal szolgálta ki csapattársait.

Emanuele Giaccherini: A középpálya egyik legjobbja volt, nagy szerepe volt abban, hogy a Juve fordítani tudott.

Sebastian Giovinco: Közel járt a gólszerzéshez, kapufáig is eljutott. Felszántotta a pályát, a gól hiányzott a játékából.

Alessandro Matri: Hatalmas ziccert hagyott ki, gyengén futballozott. Vučinić váltotta a félidőben.

Cserék:
Stephan Lichtsteiner: Cáceres helyett állt be, lendületet adott a csapat játékának a jobb oldalon.

Kwadwo Asamoah: Kulcsfontosságú szerepet játszott a mérkőzés állásának megfordításában. Kiharcolt egy tizenegyest és gólpasszt is adott.

Mirko Vučinić (A mérkőzés legjobbja): 1 gól, 2 gólpassz 45 perc alatt. Ismét lenyűgöző teljesítmény a montenegrói játékostól.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr724783373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo410 2012.09.17. 18:53:20

Mondjuk Chiellini, DC és Cáseres hivatkozhatnak arra a gyenge formájuk kapcsán, hogy sérültek voltak a nyáron, és még nincsenek formában. De Bonucci és Barzagli mire kenik a sz.r formájukat? A védelem nem a tavalyi formáját hozta. Ha viszont rendben lett volna a védelem, nem lett volna ennyi helyzete a Genoanak. Remélem a Chelsea ellen életük formáját hozzák, mert a tegnapi védelmet úgy fogja lekontrázni a Chelsea, hogy csak úgy nézünk. Ha nem akarunk szerdán egy sima 5-öst benyalni, akkor jól kell védekeznünk. Elől már jobbak voltunk, de ott is lenne min javítani. Giaccherini viszont nagyon tetszett, távolról sokat próbálkozik, és rendre jól. Jó csere játékos. Igaz nem vidal helyett. Szerintem vagy Vidal mellett kellene játszania, vagy Asamoah-nak kell akkor pályán lennie, mert most a kp-n nem ment a védekezés, és Giaccherini védekezni nem tud olyan jól.

Alessandro86 2012.09.17. 21:01:24

Itt van már az ideje, hogy Bonucci végre kikerüljön a kezdőből és Marrone vegye át a helyét, vagy a gyengébb csapatok ellen Lúcio. Nem tartom jó ötletnek, hogy Pirlo mindig a pályán van, igaz hogy nincs megfelelő alternatívája, de 33 évesen nem kellene minden percet a pályán töltenie, nagyon remélem hogy Conte és/vagy Carrera ad neki is pihenőt, nem jönne jól, ha ő megsérülne.

hellan (törölt) 2012.09.17. 21:20:28

@Alessandro86: Bonucci várhatóan nem most fog még kikerülni a kezdőből, szerdán Bonu kezdő lesz, ez fix.

Tony. 2012.09.17. 21:54:28

Az amúgy tényleg ijesztő /amit Puzsér is remekül megállapított/,hogy Conte gyakorlatilag nem mer Pirlo nélkül kiállni. Ha jól emléxem vissza, mintha az eddigi összes tétmeccsen pályára lépett volna mióta itt van, le se nagyon cserélték soha.
Ezen azért nem ártana változtatni.

Bonucci meg valóban egészen katasztrofális. Baromi gyengén játszik a gyerek, semmi keresnivalója a kezdőben.

vizi8 2012.09.18. 07:59:00

Nem tudom miért mindenki Bonut szídja. A genova ellen a két támadószélről próbálkozott a legtöbbet vagyis a két oldalt játszó középhátvédet verték meg szinte mindig, Bonu ilyenkor csak biztosít. Mint a fent említett cikben is leírták hogy Chiellinit és Barzaglit, verte meg folyamatosan a két támadó( tegyük hozzá Borielló hülyét csinélt Chiellinibő), akkor ki volt a védelem leggyengébb láncszeme?

MrJuventus 2012.09.18. 08:24:13

@babo410:

"Ha nem akarunk szerdán egy sima 5-öst benyalni"

Lehet, hogy én vagyok túl vakmerő, de szerdán nálam nem létezik olyan forgatókönyv, hogy a Chelsea nyer. Szerintem abszolut nem erősebbek, sőt...

Legyen igazam! :)

Cannavaro 2012.09.18. 09:30:58

nem igazán tudom megtippelni!!! amit a genoa ellen, az első félidőben láttam, azzal kapnánk is egy 5-öst!! de a 2. félideivel, már jó esély van a győzelemre, és azért az egy más világ, ott nem tudom elképzelni, hogy ilyen gyengén kezdjünk!! ott apait, anyait oda fog tenni mindenki, és a legjobb csapatunkkal állunk ki, 1. perctől!!bonu-val nekem az a bajom, hogy meccsről, meccsre hibázik méghozzá nem kicsiket!! barza sem tökéletes, neki is lehetnek rossz meccsei, de még mindig fényévekkel jobb mint bonu!! chiello meg most tért vissza sérülésből, neki kell még 2-3 meccs, hogy a régi formáját hozza!!! remélem összekapják magukat holnapig!! :)

Cannavaro 2012.09.18. 09:38:36

lehet hogy genya vagyok, meg nem is szoktam ilyet mondani, de ha mélyen a szivembe nézek, most nem bánnám ha bonu össze szedne, egy kisebb sérülést, és marrone kezdene középen!!! én biztosabbnak tartom!!! nyugodtabb lennék, ha ő játszana ott!!! :P

mpite 2012.09.18. 10:57:03

@juve1986: Igen, én sem értem, hogy Marronénak mennyit kell még bizonyítania, hogy a csapatba kerüljön. Mikor megkapta a lehetőséget, nem csak hogy helyt állt, az egyik legjobb, legmagabiztosabb pont volt a védelemben... Én értem, hogyha Bonucci egy-két szarabb meccse után kikerülne a csapatból, az valószínűleg jelentősen rontaná az önbizalmát, de így meg, hogy kb érintethetetlen pont a védelemben, olyan mintha elvesztette volna a motivációját.

Cannavaro 2012.09.18. 14:56:03

@mpite: igen! szerintem conte túlságosan is, ragaszkodik hozzá! pedig lenne jobb opció!! a tavalyi szezon elején is, folyamatosan megkapta a lehetőséget, az ordító hibái után is! bár conte-t igazolja, hogy utána viszont, az egyik legjobb, legbiztosabb védőnk lett!! én bízok conte-ban, de ez a derbi most túl fontos ahhoz, hogy kockáztassuk a védelmi hibát!! nem tudom, hogy ha hagyják megint tudja e, azt a tavalyi a szezon második felében nyújtott játékát megint hozni,de ne menjen ez a bl rovására!!! húú de várom már a holnapot!! izgulok, félek, bízok egyszerre!!! :)

supeter 2012.09.18. 16:08:01

Olyan jó, hogy egy 41 bajnoki óta veretlen csapat - ami ezen a 41 meccsen 23 gólt kapott - esetében is mindenki okosabb Conténél (na meg Prandellinél), és mindenki megmondja, hogy Bonunak nincs helye a csapatban.
Én is szeretem Marronét, és nagyon szeretném látni játszani, de talán nem kéne kételkedni a mester döntésében, hiszen Európa legjobb védelmének tagjairól beszélünk.

m.martin91 2012.09.18. 16:20:56

@supeter: Európa legjobb védelme? Az még aztán érdekes volna...
Ki szerint azok? Melyik sorozat alapján érdemelték ki ezt a címet?

Cannavaro 2012.09.18. 16:35:04

@supeter: én bízok conte-be, de bonu jelenleg életveszély, ezt szerintem te is látod!! az meg azért erős túlzás, hogy a legjobb védelem!! nem tették azért annyira próbára őket!! ha a bl-ben is veretlenek leszünk, akkor elismerem!!!

supeter 2012.09.18. 16:35:59

Man city: 29 kapott gót, Bayern 22, Barca 29, Montpellier 34, Juventus 20 - ha nem vélsz szignifikáns összefüggést felfedezni az előbbi számsor adatai között, akkor talán kár is vitatkoznunk.

m.martin91 2012.09.18. 16:39:40

@supeter: Aha. Értem. Nem hiszem, hogy lenne értelme összevetni ezeket az adatokat, hiszen a négy csapat közül három sokkal színvonalasabb bajnokságban játszik, mint a Juventus.

De ha te szereted az ilyen játékokat, akkor Porto 19...azt hiszem akkor meg is jöttünk.

supeter 2012.09.18. 16:53:45

igen kedves mmartin, megjöttünk: tudod hány meccsen kapott ennyit a Porto? 30 meccsen. ez meccsenként 0,63, a Juve esetében 0.52.

A top bajnokságok színvonala között pedig nincs akkora különbség, mint azt te mantrázod folyamatosan. Azért, mert te utálod az olasz focit, attól még az erős, még mindig, még ha nem is annyira, mint 10 éve. (eb ezüst...)
De amúgy van némi igazad, 1-2 gól nem feltétlenül számít, de ezek a számok nem hazudnak, aki ezt a teljesítményt nem ismeri el, az menjen a fa!%/ba, és ne ide írogasson, mert ez a csapat megérdemli, hogy szeressük, és elismerjük!

babo410 2012.09.18. 16:59:39

@supeter: Elismerjük mind Conte-t, mind a védelem tavalyi teljesítményét. De ha láttad a meccseinket idén, azt is észrevehetted, hogy Bonu valahogy nem a tavalyi idény közepétől mutatott nagyszerű formáját hozza, hanem azt a pocsékot, amit az idekerülésekor nyújtott. Ha nem javul, ki kell tenni a kezdőből sajna. Igaz vasárnap a teljes védelem úgy volt rossz ahogy nem illik.

supeter 2012.09.18. 17:19:00

@babo410: jaja, ez igaz! de éppen a bizalom hozta meg tavaly is a stabil formát. eddig az egész csapat döcög, de ez nem para, mivel így is 9-2 a gólarányunk. a kritika amúgy sem téged illetett, hanem martint, de ő egy más világ...

ha nem javul, tényleg kikerülhet, de én inkább szorítok, hogy ne így legyen, és nem értem, miért kell a sérülését kívánni - nem tudom már ki, de vki ilyet is írt. nagyon jó képességei vannak, fizikálisan erős, jó a szerelőkészsége, magas és viszonylag gyors, értékes játékos, ne szidjuk már...

m.martin91 2012.09.18. 17:24:17

@supeter: Attól, mert te azt képzeled, hogy nincs akkora különbség, attól még van. Egyébiránt itt most csak a bajnokságokról beszélünk. Mit csinált a nagyszerű védelmünk az európai kupasorozatban? Gondolod, hogy az Európa legjobb védelme, ami nem járt még az országhatáron kívül? Ezt senki és semmi nem ismerné el, maximum te. De persze ahhoz, hogy meggyőzd magad, neked ez is elég.

Cannavaro 2012.09.18. 17:30:29

@supeter: én írtam, és tartom is, mert hibát hibára halmoz, és ha nincs buffon már nem 1 nem 2 gólt kaptunk volna miatta!! a felkészülési meccseken, és a szuperkupán is, és a mostani 3 bajnokin is égbekiáltó hibái voltak!! én tartom hogy 1, egy meccses kis sérülés esetén, marrone val nyugodtabb lennék, mert ez a BL, és itt ki is fogják használni a hibáit!!

Type-R 2012.09.18. 19:22:39

Pedig amíg a BL-ben nem kapunk egy nagyon nagy zakót, addig bizony a számok alapján mienk a legjobb védelem Európában. Nem mondom, hogy ez egyenes arányban van a BL-ben való továbbjutással, de azért az jelent valamit, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságában 0,52-es gólátlaggal hoztuk le veretlenül a szezont.
És ha hozzátesszük, hogy tulajdonképpen ez a védelem majdnem teljesen ebben a felállásban játszik a válogatottban is, és együtt vizsgáljuk a mérkőzéseket, akkor a 38+16 (bajnokság+EB a selejtezőkkel) meccsen kapott 28 gól igencsak megsüvegelendő. Pedig ebben már benne van a gyászos EB döntő is.

hellan (törölt) 2012.09.18. 19:29:03

@Type-R: Sok mindenre választ kapunk holnap h mennyire tud helytállni a 3 fős védelmi rendszerünk a Chelsea támadógépezetével. ;)

keshudioo 2012.09.18. 19:39:03

@Type-R: Az a félelmetes, hogy Lichtsteinertől eltekintve ugyanez a védelem volt 7. a tabellán két éve.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása