Motta: „Fontos győzelmet szereztünk”

motta_thiago_csk_cambiasonak_magyaraz.jpgA Juventus a Lazio ellen a meccs jelentős részében emberelőnyben volt, ám ezt nem sikerült magabiztos győzelemre váltania, a meccs utolsó szakaszában született öngól döntött végül az Öreg Hölgy javára.

„Sok minden tetszett a teljesítményünk tekintetében, mindenekelőtt az a türelem, amit a második félidőben mutattunk. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen a Lazio még 10 emberrel is nagyon jól működik, amely jól védekezik.” - mondta Thiago Motta a Sky Sport Italiának.

„A közönség lelkesedése miatt, amely azt akarta látni, hogy eljussunk az ellenfél tizenhatosába, időnként a srácok egy kicsit túlságosan frenetikusak voltak, és rossz pillanatban próbálkoztak gólszerzéssel. A második félidőben jobban teljesítettünk, a gól a megfelelő időben érkezett, mivel a Lazio visszaszorult és folyamatos nyomás alatt volt.

Fontos és teljesen megérdemelt győzelem ez számunkra, hiszen a Lazio ellen sosem könnyű gólt szerezni.

Olyan csapatokkal találjuk szembe magunkat, amelyek jól védekeznek, mert beíveljük a labdákat, és ezeket mindenki ellen kell csinálnunk, amilyen például a gólt eredményező beadás volt, nagyon nehéz ezeket kivitelezni, a hátulról érkező beívelések pedig a támadók számára jelentenek nehézséget. Egy távoli lövés nagyon fontos lehet, ha megfelelő módon hajtjuk végre. Amikor Nicolò Fagioli egy nem tökéletes első érintés után próbálkozott, az nem volt a megfelelő pillanat. Ha kiegyensúlyozott és megfelelő helyzetben van, úgy jobb próbálkozni.

Ezek a tizenhatoson kívüli próbálkozások kulcsfontosságúak egy olyan csapat megbontásában, amelyik teljesen a saját térfelén védekezik. A beadásokat az alapvonal közelében kell elvégezni, mivel a túlságosan hátulról érkező beadásokat a csatárok nehezen érik el, és túl könnyű semlegesíteni a védők számára.

Andrea Cambiaso nem csak a Juventus, hanem Olaszország számára is fontos játékossá válik. Játszhat a középpályán, a védősor szélén vagy közepén, vagy éppen támadóként. Arra kell koncentrálnia, hogy fizikailag és mentálisan is megőrizze az egyensúlyát, mert most nagyon sok meccset játszik. Vannak olyan területek, amelyekben fejlődnie kell, például amikor a védelem szélén játszik, de nagyon szeretne tanulni.

Már évek teltek el azóta, hogy játékos voltam, most már öregszem, de soha nem tudtam elrejteni az érzelmeimet, és ezért ezt át is adom. Időnként ez pozitív lehet, időnként inkább nem szeretném, ha látszódna az aggodalmam vagy a bizonytalanságom, de nem tehetek róla.

Vannak helyzetek, amikor azt látom, hogy a játékosok nem értik, amit teszek, vagy éppen nem értenek egyet, de ha elveszítem ezt az érzelmi oldalamat, akkor lehet, hogy abbahagyom az edzősködést. Szeretek a játékosaimmal lenni, tudják, hogy közéjük tartozom, így amíg megvan ez a kötelék, addig ők az én srácaim. A játékosaimmal való kapcsolat a legjobb dolog a munkámban. Döntéseket kell hoznom arról, hogy ki játszhat, és ki nem, ez a munka legnehezebb része.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7218711756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2024.10.20. 06:39:44

Az utolsó bekezdés nagyon ütôs és betekintést nyújt abba, hogy a profi edzôskôdés nem sokat ér az érzelmi oldal nélkül. Ô is egy ember, why edzô, aki szereti a csapatát és játékosait. Amíg ezzel tisztában van, nem lehet gond.

alexGicamo 2024.10.20. 09:11:45

Nagyon szimpatikus nyilatkozat ! Tetszik a nyíltsága , őszintesége ! Egyre jobban megszeretem őt !
Csak így tovább !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1868) bajnokság (3465) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (877) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1693) játékosokról (10173) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2492) meccsek (4246) mercato (4259) nyilatkozat (7594) Olasz Kupa (331) összefoglaló (425) pletyka (4274) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (299) video (215) Címkefelhő
süti beállítások módosítása