Motta: „Egyes meccseken egyszerűen nem érdemeltünk győzelmet”

motta_thiago_sajtotajekoztato_bajnoki_elott_melegitoben.jpgThiago Motta a Lazio elleni meccs előtt magabiztosan nyilatkozott, de elmondta, mindenre készen kell állnia csapatának.

A Lazio ellen nem áll rendelkezésre sérülés miatt Teun Koopmeiners, Arkadiusz Milik, Gleison Bremer, Nicolás González, Weston McKennie, valamint eltiltott Francisco Conceiçao. Thiago Motta nem nevezte meg Timothy Weaht és Nicolò Fagiolit a nem elérhető játékosok között, vagyis mindketten keretben lesznek a szombati meccsen.

„A csapat nagyon jól van, a játékosok jól dolgoztak, és készen állunk a holnapi mérkőzésre.

A teljesítmény az eredmény függvényeként érdekel. A jó játék alatt azt értem, hogy jól védekezzünk, jól támadjunk le, legyünk egységesek, alázatosak és védekezzünk együtt, hogy együtt fejthessünk ki nyomást. Legyen meg a labda és építsük fel a támadást, amikor az ellenfél nem mer emberhátrányban játszani. Menjünk előre, és legyen bátorságunk azt csinálni, amit tudunk. Legyen nagy vágyunk az ellenfél térfelének letámadására. Sok mindent meg kell tennünk, hogy nagyobb esélyünk legyen a győzelemre. A jó játék alatt azt értem, hogy sok helyzetet kell kialakítanunk, de mindig az eredményre kell törekednünk.

Még nem tudom, ki fog játszani Teun Koopmeiners helyett. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt a védekezés és támadás között, megpróbáljuk a lehető legjobb körülményeket biztosítani a játékosoknak, hogy kifejezhessék magukat, és a csapat jól működjön.

Douglas Luiz? Őszintén szólva nem sokat beszéltem vele. Ugyanakkor kiváló hozzáállást láttam az edzéseken. Szerintem jól érzi magát. Bizonyára hasznosak ezek a - mondjuk úgy - nehéz pillanatok, hogy lássuk a játékos reakcióját, és én fantasztikus reakciót láttam. Nem áll le. Továbbra is a megfelelő módon edz, és még többet tesz, a kreativitását is beleteszi a játékba. Megnyugszom, amikor így látom őt, mert ez a helyes út egy erős játékos számára, aki főszereplő akar lenni. Jól teljesített, de biztosan tud még többet is. Elégedett vagyok azzal, amit az edzéseken látok. Majd meglátjuk, hogy holnap kezd-e, de elégedett vagyok azzal, amit ebben a két hétben láttam. Eddig, amikor játszott, jól teljesített, de még fejlődhet.

Dušan Vlahović jó állapotban van, és játszani fog a Lazio ellen. A középcsatár szerepkörben sokan játszhatnak holnap. Attól függ, hogyan értelmezzük ezt a pozíciót, és milyen feladatokat adunk a csatárnak.

Az elejétől fogva tudtuk, hány meccsünk lesz, így ma sem panaszkodhatunk. Ha meglesz a mód arra, hogy elmondjuk a véleményünket, akkor ezt majd örömmel megteszem, de most nincs itt ennek az ideje. Holnap játszunk, két nap múlva pedig egy másik, és készen kell állnunk arra, hogy amikor pályára lépünk, minden alkalommal a legjobb formánkat nyújtsuk.

Vasilije Adžić sokkal jobban van. Ő nagyszerű játékos, természetesen kevesebb felelősség hárul rá, mint más játékosokra a csapatban. Középpályásként is tud játszani, többé-kevésbé támadó szerepkörben. Amikor pályára fog lépni, meggyőződésem, hogy jól fog teljesíteni, ezt mutatja az edzéseken is.

Ha nem nyertünk meg néhány meccset, az azért van, mert nem igazán érdemeltük meg. Ez a valóság. Holnap egy olyan csapat ellen lépünk pályára, amelynek játékosai jól teljesítenek, egy nagyon tapasztalt edzővel, akit nagyon csodálok. Mindenre készen kell állnunk.

Amikor azt mondom, hogy ez nem az én Juventusom, az azért van, mert ez a valóság, egy klubnál sokan vannak, akik a csapat építésével foglalkoznak. Holnap újabb esélyünk lesz megmutatni, hogy a nehéz időkben is versenyképes csapat tudunk lenni. A stadion tele lesz, és ez jó, ez azt jelenti, hogy van lelkesedés.

Khéphren Thuram jól állapotban van, és mint mindig, most is jól érzi magát. Ő olyan játékos, aki minden nap fejlődni akar, nagy ambícióval rendelkezik. Nagyszerű tanára volt az édesapja, aki mindig megmondta neki az igazat. Minden edzésen látszik rajta, hogy játszani akar. Így kell folytatnia.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9018710840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1868) bajnokság (3459) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (876) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1693) játékosokról (10169) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2492) meccsek (4240) mercato (4258) nyilatkozat (7589) Olasz Kupa (331) összefoglaló (424) pletyka (4274) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (299) video (214) Címkefelhő
süti beállítások módosítása