Krol: „de Ligt a Juventusnál mutatott a legjobban”

de_ligt_matthijs_levetett_mezzel_hagyja_el_a_palyat.jpgRuud Krol nemrégiben ismét beszélt a Juventusnál is megfordult Matthijs de Ligt kapcsán, az 1 Football Club rádióműsorban csalódottságának adott hangot a védő legutóbbi teljesítménye miatt.

Matthijs de Ligt két szezonnal ezelőtt hagyta el a Juventust a Bayern München kedvéért, ám Németországban nem tudta a megfelelő hatást generálni, majd pár hónapja az évek óta vergődő Manchester Unitedhez szerződött, azonban régi mestere, Erik ten Hag mellett sem azt hozza, amit már az amszterdami évek óta várnak tőle.

„A Juventus megvásárolta Matthijs de Ligtet, amikor Hollandiából érkezett. Mostanra, úgy a Bayern Münchennél, mint a Manchester Unitednél, jelentősen visszaesett a Juvénál töltött időszakához képest. Javulnia kellene. A Juventusnál, Massimiliano Allegri alatt nagyon jól teljesített. Tökéletes volt az emberfogásban, a helyezkedésben a pályán, és az egyik legerősebb játékos volt Olaszországban.”

A védősorban és középpályán is megfordult holland legenda 2020-ban is a Juventus mellett emelt szót a Tuttosport számára, amikor Matthijs de Ligtnek Maurizio Sarri vezetésével azonnal mélyvízbe kellett ugrania, és sikerült scudettót nyernie: „Ez olyan szezon volt, amely legalábbis kezdetben bonyolult volt, Matthijsnak egy a hollandoktól teljesen eltérő futballhoz kellett alkalmazkodnia.

Eltartott néhány hónapig, de apránként sikerült neki győztes útra lépnie a Juvéval. Véleményem szerint Maurizio Sarri hibát követett el: a jobb oldalon kellett volna játszatnia, ahogy az Ajaxban játszott, így több önbizalma lett volna, ehelyett a Juventus edzője mindig Leonardo Bonuccit használta ezen a poszton.

Ugyanakkor abszolút jól döntött azzal, hogy a Juventushoz érkezett, máris fejlődött, és csak Olaszországban lesz esélye arra, hogy a legerősebb legyen. És a Juventus is kiváló döntést hozott, rengeteg pénzt fektettek be, de hosszú évekre biztosítottak egy nagyszerű védőt.”

Matthijs de Ligt megközelítőleg 85 millió euróért igazolt a Juventushoz 2019 júliusában, majd 2022 júliusában 67 millió eurót fizetett érte a Bayern München, ezt követően a Manchester United 2024 augusztusában 45 millió euróért szerezte meg a védőt, aki 117 meccsen 10 000 percnél is többet futballozott bianconero mezben, utolsó juvés évében pedig legtöbbször Leonardo Bonucci, majd Daniele Rugani volt középen a társa a védősorban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5118707640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pavel1988 2024.10.14. 10:04:31

Az utolsó évében iszonyatosan feljavult, csak Skriniar és Bremer volt jobb nála akkor. Szerintem azóta már többször is megbánta, hogy elment.
Pláne ha eljátszik a gondolattal, hogy a Motta féle Juvéban is játszhatna:)

venember83 2024.10.14. 10:16:34

@Pavel1988: a sztorihoz hozzátartozik, hogy a kimagasló, a klub számára nehezen értelmezhető bére miatt is engedte el a Juve, plusz a bevétel is kellett. De könnyen lehet, hogy már ő is igencsak lépni akart az egy helyben toporgás helyett, mert nyilván nem az volt a célja, hogy a Juventust BL-helyhez segítse éveken át, majd sikerként elkönyvelje az egészet.

Pavel1988 2024.10.14. 11:12:19

@venember83: Elég hasonlónak látom most Vlahovic helyzetét, 0% esélyt látok a maradására ha nem lesz valami számomra meglepő fordulat.
Akkor nagyon jól jöttünk ki a De Ligt-Bremer cseréből sportszakmailag és pénzügyileg egyaránt. Remélem most is jó utódot talál majd a Juventus Vlahonak.

Wizzurah 2024.10.14. 13:24:55

Számomra az érdekes még, hogy az akkori Ajax-ból, ami akkor az elődöntőig menetelt, ha jól emlékszem, minden fiatal holland tehetségért sorban álltak, brutális összegekért váltottak klubot és meg lehet nézni, hogy most hol vannak. Mondhatni kivétel nélkül mind megbuktak. Nagyobb volt a füstjük, mint a lángjuk.
Ilyen srác de Ligt is. De visszavehetjük felőlem 2.5 milliós fizetésért 10 millióért.

delpi0823 2024.10.14. 14:54:08

Az igazsaghoz hozzatartozik hogy sztem nalunk is borzasztoan mutatott.A legjobban az ajaxban jatszott mielott megvettuk,azota szinte semmit nem fejlodott,sot............Ezert kell vigyazni az ilyen egy meg felszezonos tehetsegekkel..........Vlahovic is ebbe a kategoriaba tartozik sztem,de ne legyen igazam.Remelem azert most mar tanultunk ezekbol az esetekbol........

gomorra21 2024.10.14. 15:37:57

@Wizzurah: ++
Valljuk be, elég fura ötlet volt külföldi bajnokságból védőt venni, a rekord összeg, meg de Ligt kora, és jellemzői ezt csak tetézték. Valószínűleg a holland srácok jobban jártak volna feleannyi hype-pal, és fele akkora árcédulával.

Wizzurah 2024.10.14. 16:27:59

@gomorra21: Igen, ékes példája, hogy egy jó szezon miatt hogy felmegy valakinek az ára, aki amúgy nem is akkora spíler. És akkor mi még viszonylag jól jártunk, anyagilag nem nagyon buktunk rajta, nézzük meg van de Beek-et pl. Sajnálom őket.
Azzal még kiegészíteném, hogy azok közül a srácok közül de Ligt profitálta a legtöbbet, mert a korszak legjobb védőitől tanulhatott, amikor idejött, Chiellinitől és Bonuccitól, így, egy teljesen átlagos játékosként elérte azt, hogy tulajdonképpen néhány év alatt megjárhatott olyan klubokat, mint a Juventus, Bayern és United. Ezt nála sokkal jobb jellemzőkkel rendelkező védők sem érik el. Mondjuk ezáltal és a kezdeti sikerei által szerintem neki kicsit a fejébe is szállt ez az egész és többet hitt magáról, mint ami. Abból a csapatól szerintem Frenkie de Jong a legtehetségesebb, csak ő meg ugye folyamatosan komoly sérülésekkel bajlódik. Úgy látszik a mai fiatal tehetségeknek nem csak jó edző kell, sőt... hanem nagyon jó mentális támogatásra is szükségük van, mert rettentő könnyen törnek derékba karrierek. Mi, egyszerű szurkolók persze nem értjük meg nem is akarjuk, csak hőbölgünk, mert hogy milliókat keresnek, miért is kéne sajnálni őket, meg ne már.... De igazából biztos, hogy nagyon kemény világ az övék is. Jól elkalandoztam :)

rabsic02 2024.10.14. 18:39:32

@Wizzurah: teljesen egyetértek veled, annyi kiegészítéssel, hogy a klub sem marasztalta túlságosan a magas bérére és piaci értékének várható csökkenésére tekintettel.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1868) bajnokság (3456) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (876) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1693) játékosokról (10161) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2492) meccsek (4237) mercato (4255) nyilatkozat (7585) Olasz Kupa (331) összefoglaló (424) pletyka (4271) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (299) video (214) Címkefelhő
süti beállítások módosítása