Motta: „Csak a következő meccsel foglalkozunk”

motta_thiago_mosolyog_sajtotajekoztaton.jpgThiago Motta a Genoa elleni meccs előtt arról beszélt, hogy nem aggódik a Juventus támadásban nyújtott teljesítménye és Dušan Vlahović miatt, és a sajtótájékoztatón ezúttal a várható kezdőcsapatot is elárulta.

„Ez is egy kihívást jelentő mérkőzés lesz, mint a többi bajnoki. Felelősen kell játszanunk, és arra kell koncentrálnunk, hogy megnyerjük a meccset. A Genoánál nagyon sok jó pillanatom volt, de voltak kevésbé szépek is. Mégis kiváltság volt itt dolgozni. Ez egy olyan klub, ahol játékosként és edzőként is jól éreztem magam. Nagyon sokat adtak nekem, és örülök, hogy visszatérhetek.

Dušan Vlahović jól dolgozik, egy csatár számára fontos, hogy a csapat hátulról építkezzen, hogy a legjobb állapotba kerüljön a gólszerzéshez. Szüksége van a csapatra és a csapatnak szüksége van rá, sok más dologban is jól teljesít.

Ez egy jó munkahét volt számunkra, következetességet adtunk annak, amit tudunk és amin próbálunk javítani. A távoli lövések ugyanolyan fontosak, mint más dolgok, például a gólszerzési lehetőségek megteremtése. Mindenben fejlődhetünk, támadásban is, és ezért nem aggódom, egyáltalán nem. A támadásban nem csak egyes játékosok, hanem az egész csapat érintett.

Jó úton járunk. A Napoli ellen nagyon fontos lépést tettünk előre. Beszéltünk róla egymás között. Meg akarjuk tartani a labdát, és elvettük egy olyan csapattól, amelynek erős játékosai vannak, ahogy azt már bizonyították. Elvettük tőlük a labdát, és ez számomra kiváló dolog. Erre kell építenünk, hogy fejlődjünk, és a legjobb módon jussunk el az ellenfél térfelére a csatárokkal és a második hullámban érkező játékosokkal. Csapatként kell alkotnunk.

Federico Gatti sérülése? Ő nagyon jól van, most még jobban, mert ma nagyon boldog ember. Gratulálok neki és a párjának Camilla születéséhez, szerintem ez egy gyönyörű pillanat az emberek életében, ami a legfontosabb dolog. Sportszakmai szempontból pedig fitt. Már nem érez fájdalmat a bokájában, és ott lesz a csapatban. Francisco Conceição nagy vágyakozással, lelkesedéssel és minőséggel rendelkezik. Kétszer edzett a csapattal, mióta felépült, és olyan érzésem van vele, mintha már régebb óta a csapatban lenne. Ő is rendelkezésre áll holnap.

Samuel Mbangula és Carlo Pinsoglio hosszabbítása? Két különböző eset. Samuel egy fiatal srác, aki segít nekünk a szezon első részében. Ugyanolyan motiváltnak kell maradnia, mint az első napokban. Így kell folytatnia. Carlo meglepő volt számomra, és kívülről nem így láttam őt. Ma egy erős kapust látok, egy pozitív srácot a csapatban, és olyasvalakit, aki nem vesz részt a meccseken, de az edzéseken mindig a legjobbját nyújtja. Ez egy nagyszerű példa, és edzőként nyugalmat ad nekem, mert biztos vagyok benne, hogy készen áll majd, amikor szükségünk lesz rá. Elégedett vagyok a kerettel, mert ő egy erős kapus, aki mindig a legjobbját edzi.

Különlegesség a Genoa ellen? Nem, semmi különössel nem készülünk. Vannak megfelelő képességű játékosaink a védelemben és a támadásban is. Egyelőre nagyon jól védekeztünk, és így is tudunk gólt szerezni, mert erős játékosaink vannak ebben a tekintetben. Folyamatosan fejlődhetünk védekezésben és támadásban is. Ez a helyes út, mert látom a jó szándékot és az elkötelezettséget, amit elvárok a csapattól. Meccsről meccsre, edzésről edzésre, mindig próbáljunk meg többet tenni.

A scudetto? A cél az, hogy minden meccsen versenyképesek legyünk. A mai nagy cél a holnapi mérkőzés. Minden más nem sokat számít. Az egyetlen dolog, amit irányítani tudunk, hogy jól felkészüljünk a meccsekre, ahogy azt ezen a héten is tettük.

Mint mindenki más a pályán, a játékosok is mindig nyerni akarnak. De sok mindent kell tenni a győzelem eléréséhez. A mi játékstílusunkkal és a közös elképzeléssel ez az egyetlen cél. Soha nem láttam szorongást a csapatban, és nem is lesz. A megfelelő hozzáállást látom, és mindig pozitív eredményekre törekszünk. Néha sikerül, néha pedig nem.

A Genoa tudja, mit kell tennie. Trükkös csapat ellenük játszani, és mi minden erőnket és energiánkat beleadjuk a mérkőzésbe. A többit majd idővel meglátjuk. Lépésről lépésre meglátjuk, hol leszünk a szezon kulcsfontosságú részében, ez pedig a szezon vége, nem most. A mára kell gondolnunk, és holnap jól kell teljesítenünk, hogy odaérjünk.

Fabio Miretti egy nagyszerű minőségű és fizikumú játékos. Ő egy fantasztikus srác a csapatban, aki több játékidőt akart, és meghozta ezt a döntést, ami szerintem helyes, egy olyan csapatban, amely meg tudja adni neki azt a játékidőt, amire vágyik. Mindig a legjobbakat kívánom neki, mert kiváló játékos és fantasztikus srác. Megérdemli.

Ezen a héten könnyebb a dolgom a kezdő felállítása tekintetében, mert bízom abban, amit az edzéseken látok. Egy teljes héten át edzettünk, és jó dolgokat láttam a pályán. Minden onnan indul, abból, amit a pályán látok. Holnap a legjobb XI-et fogom nevezni, aktuális megítélésem alapján.

Douglas Luiz? Neki folytatnia kell azt, amit csinál. Ez egy kiváló munkahét volt számára. Mint mindig, most sem kezdhetek mindenkit. Akik ezen a poszton játszanak, azok is nagyon jól teljesítenek.

Most az egyszer megosztom a holnapi várható kezdőcsapatot: Mattia Perin, Jonas Rouhi, Gleison Bremer, Pierre Kalulu, Danilo, a csapatkapitány, Nicolò Fagioli, Weston McKennie, Teun Koopmeiners, Kenan Yıldız, Dušan Vlahović és Nicolás González. Ez a holnapi kezdőcsapat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6318501512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2024.09.27. 15:53:18

Jó hosszú nyilatkozat . Köszi a fordítást !

Rikoo 2024.09.27. 18:11:41

"Samuel egy fiatal srác, aki segít nekünk a szezon első részében."
Tehát igazolni akartak/akarnak valakit helyette.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1861) bajnokság (3446) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (873) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1688) játékosokról (10135) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2486) meccsek (4222) mercato (4251) nyilatkozat (7563) Olasz Kupa (331) összefoglaló (422) pletyka (4268) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (298) video (212) Címkefelhő
süti beállítások módosítása