Motta: „A meccs a játékosokról fog szólni, nem az edzőkről”

motta_thiago_sajtotajekoztato_bajnoki_elott_melegitoben.jpgThiago Motta a Napoli elleni meccs előtt a sajtótájékoztatón beszélt a keret játékosainak az állapotáról, és nem zárta ki Douglas Luiz és Teun Koopmeiners együttes játszatását sem.

„Nagy meccs lesz a Napoli ellen, szeretnénk jól helytállni ellenük, komolyan és felelősségteljesen akarunk játszani, a szurkolóink előtt célunk a saját futballunkat játszani.

Federico Gatti bevethető, csak Francisco Conceição és Arkadiusz Milik rekedt kereten kívül, rajtuk kívül az összes játékos bevethető, és reménykedhetnek a kezdőbe kerülésben vagy a csereként való pályára lépésben.

Antonio Contével nagyon jó volt együtt dolgozni a 2016-os Eb-n,  jó csapat voltunk, egy nehéz ellenféltől kaptunk ki, de a kapcsolatom vele mindig is nagyon jó volt.

Nem tudom, hogy előny-e a kimaradás az európai kupasorozatokból, csak azt tudom, hogy így mennek a dolgok, és hogy már a szezon kezdete előtt ismertük a naptárat. A Napoli úgy van felépítve, hogy a Scudetto megnyerése legyen a cél, két évvel ezelőtt is megnyerték, olyan futballt mutattak, amiről az egész világon sokat beszéltek. Arra kell gondolnunk, hogy jól teljesítsünk, élvezve a szurkolóink támogatását a holnapi mérkőzésen.

A jegyzetfüzetembe mindent leírok, ahogy az újságírók is teszik. A meccs kapcsán az biztos, hogy holnap stabilnak kell lennünk, a lehető legkompaktabban kell gondolkodnunk, hogy megakadályozzuk, hogy a csatáraiknak és a szélsőiknek helyük legyen. Olyan játékot kell játszanunk, ami nekünk fekszik, és nem nekik.

Dušan Vlahovićban meg kell lennie az ambíciónak a folyamatos fejlődésre, és ez igaz mindenki másra is, magamat is beleértve. A csapattal együtt javul a játéka, jól van, mosolyog, segítőkész és pozitívan áll a dolgokhoz. A legutóbbi meccsen is lehetőséget teremtett a csapattársainak, elégedett vagyok a munkájával, és ezen az úton kell tovább haladnia.

Remélem, hogy a csapat holnap mindenben jobban teljesít majd, mint a BL-meccsen, meccsről meccsre kell fejlődnünk, nem szabad elégedetten hátradőlnünk.

Három bajnoki cím a Juventusnál? Nem gondolok arra a lehetőségre, hogy elfogadnám-e ugyanazt a karriert, amit Antonio Conte futott edzőként a Juventusnál. Nem hiszem, hogy létezne ilyen papír. Nagyon jól edzettünk. Holnapra is tervezünk még valamit. Azzal fogom tölteni a mai napomat itt az edzőközpontban, hogy előkészítsek valamit a holnapi napra, illetve felkészüljek a jövőre. Ma este van szerencsém ismét együtt lenni a feleségemmel és a gyerekeimmel, akik lehetővé teszik, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a holnapi kihívásból. Elégedett vagyok azzal, hogy minden nap keményen dolgozom, ennyi az egész.

A csapat jól működik, és mindenki játékra kész állapotban van. Természetesen az én szemszögemből nézve a dolgokat vannak egyesek, akik holnap fognak játszani, illetve vannak, akiket a következő meccseken fogunk bevetni, ezt terveem. Tudjuk, hogy hosszú év áll előttünk, és mindenkinek a hozzájárulására szükségünk van. Mindegy, hogy egy percet, tízet vagy kilencvenet játszol, nem számít: mindig tudsz valamit tenni.

A Napoli és Antonio Conte kapcsán csak tényekről tudok beszélni, a valóságról. A tények azt mutatják, hogy a Napoli néhány éve scudettót nyert, és nem csak simán nyert, hanem uralta a játékot Olaszországban és Európában. Erős csapatról van szó, amely változott, hogy ebben a szezonban is a csúcsra törekedjenek, és újra győzni akarnak. Csapatként kell dolgoznunk. Segítenünk kell egymást, amikor nincs nálunk a labda, és egységesen kell nyomnunk. Nem szabad teret hagyni a sorok között, ahol olyan játékosok, mint Kvara és mások elfuthatnak, vagy elérhetik Romelu Lukakut.

Antonio Conte megelőző szabálytalanságokra panaszkodott Khvicha Kvaratskheliával szemben? Csak a saját játékosaimról beszélhetek. A játékosaim nem azért lépnek a pályára, hogy szabálytalanságokat kövessenek el. Ezt garantálom. Mindig futballozni akarnak. Egy másik fontos dolog. A srácaim soha nem mutatnak be műeséseket, mindig megpróbálnak talpon maradni, futballozni és tiszteletben tartani a játékot.

A játékosaimról tudok beszélni. Más játékosokról nem mondhatok semmit. Ha általánosságban kérdeznek anélkül, hogy bárkit is konkrétan megemlítenénk, én mindig a játékot védem. Ez azt jelenti, hogy a veszélyes szabálytalanságoknak nincs helyük. Nem is olyan régen még voltak veszélyes megmozdulások, most már van VAR, így ez rendeződött. Az időhúzás egy másik beszédtéma, és egy olyan dolog, amin javítani kell. A színészkedésre is érdemes figyelni. Egyik ellentétből a másikba mentünk át. Az olyan szabálytalanságoktól, amelyek nem létezhetnek a futballban, a minimális érintkezésnél történő műesésekig, így a futball túlságosan színházi lesz, és ez nem tesz jót a játéknak. Mindannyian azon dolgozunk, hogy tiszteletben tartsuk a játékot, és a szurkolók élvezzék a futballt. Az emberek a játékot akarják látni, szabálytalanságok és időhúzás nélkül. 

Mind különbözőek vagyunk, Antonio Conte és én is különböző edzők vagyunk, de holnap Juventus - Napoli meccset játszunk, ahol a hangsúly a játékosokon lesz, azokon, akik pályára lépnek, mindent beleadnak, és megpróbálnak jó eredményt elérni a csapat számára. Minden egyéb nagyon kevéssé számít. Az újságok túl nagy figyelmet szentelnek nekem és Antonio Contének.

Kezdők a középpályán? Bármi lehetséges, még Douglas Luiz és Koopmeiners is együtt lehet a pályán, ha erős játékosokról beszélünk, bármit ki lehet próbálni.

Igen, nagyon meglepett Daniele De Rossi távozása, küldtem is neki egy üzenetet, amiről azonban nem kívánok nyilvánosan beszélni, ez köztünk marad.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1418495800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leram7 2024.09.20. 14:47:30

Lukaku 102 perc játék 2 gól, 2 gólpassz.
Vlaho 443 perc játék 2 gól, 1 gólpassz. 1-ik 11-es és az 5ből 4 meccsen nem talált be.
Nagyon rossz, hogy Mottának Vlahot kell bevédenie, miközben mindenki látja, hogy sztárt láttunk benne, de a közelében nincs. Egy napoli elleni dupla persze segítene.

Én arra számítok, hogy 4 védő szorosan lesz nálunk hátul és Conte is védekező felállásban lesz. 1-0 lesz valamelyik csapatnak, ahol meg fog villani egy klasszis vagy egy szerencsés talált gól dönt. Nem számítok szép meccsre.

Rocky80 2024.09.20. 14:57:44

"Romelu Lukaku 24 éves korában a 2016–2017-es szezonban az Everton csapatában játszott. Ez volt az egyik legjobb szezonja Angliában, mielőtt 2017 nyarán a Manchester Unitedhez igazolt volna.

Ebben a szezonban a Premier League-ben Lukaku:

37 mérkőzésen lépett pályára,

összesen 3.119 játékpercet töltött a pályán,

és 25 gólt szerzett,

valamint 6 gólpasszt adott.

Ez azt jelenti, hogy átlagosan kevesebb mint 125 percenként szerzett egy gólt, és a szezon egyik legjobb csatára volt Angliában."

...

Amúgy két évvel azelőtt vették 28 millió fontért.

Rocky80 2024.09.20. 14:59:34

@Leram7: Amúgy én még mindig bízok benne, de nem kevés aggasztó jel van. Egyszerűen nem ugrik szintet vagy hogy mondjam. (az előző is neked ment amúgy)

Leram7 2024.09.20. 15:19:24

@Rocky80: Mást nem tehetünk, mert nincsen alternatívája. Egy szimpatikus, elszánt karakter, csak már jó ideje nem jönnek a gólok.

Annyira jól néz ki most a csapat, de csatár szinten van bennem a legnagyobb kérdőjel.

Del Pybala 2024.09.20. 15:30:39

@Leram7: Probalja segiteni mentalisan Vlahot Motta de tudja nagyon jol h Vlaho egy selejt. Nem lepodnek meg ha elpasszolnank 40m korul jovore.

alexGicamo 2024.09.20. 15:36:27

Egyre szimpatikusabb nekem ez az ember !
A nyilatkozatai, az egyszerű, őszinte stílusa, a hozzáállása , a gondolkodásmódja .
Őszintén kívánok neki sok sikert nálunk !
FINO ALLA FINE !!!

Sunny21 2024.09.20. 17:01:47

@alexGicamo: Pontosan! Egyszerűen jó olvasni, és Allegri baromságai után ez hatványozottabban igaz.

alexGicamo 2024.09.20. 17:04:29

@Sunny21: Igen, teljes felüdülés ! :-)

SuperTrezi 2024.09.20. 17:25:42

Én úgy érzem, ha Vladek nem mutat idén valami komolyat, nem lesz nyáron maradása. Remélhetőleg a helyzetkihagyásaival együtt is remek szezont fogunk futni, aztán nyáron tudunk hozni elölre egy kíméletlenebb csatárt.

venember83 2024.09.20. 19:17:03

@Del Pybala: csoda lenne. Szerződése utolsó évében. A fizetési igényeivel.

Shyr Kahn 2024.09.20. 19:48:35

@alexGicamo: ++

Kulonosen ezt hianyolom mar az edzoktol es orulok, hogy nalunk van, valaki aki elindithatja ezt az uj iranyt:
"A játékosaim nem azért lépnek a pályára, hogy szabálytalanságokat kövessenek el. Ezt garantálom. Mindig futballozni akarnak. Egy másik fontos dolog. A srácaim soha nem mutatnak be műeséseket, mindig megpróbálnak talpon maradni, futballozni és tiszteletben tartani a játékot."
A sajat merkozeseim kapcsan is (amibe nehan a csapattarsaim is beletartoznak) herotom van mar a muesesektol, de legalbbis attol, hogy minel jobban ordibaljunk es fetrengjunk, hogy a birot befolyasoljuk. Sosem ertettem ezzel egyet! Ez a focit es a fair sportszeru jatekot oli meg, ami aztan sok feszultseget general.
Orommel, felszabadultan, foizni akarva es nem fetrengve kell jatszani! Igy tovabb!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1861) bajnokság (3438) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (955) elemzés (40) előzetes (872) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1685) játékosokról (10124) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2482) meccsek (4215) mercato (4248) nyilatkozat (7556) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása