Koopmeiners: "A Juventus mindig is közel állt a szívemhez"

koopmeiners_teun_sajtotajekoztato.jpgA Juventus ma sajtótájékoztató keretében mutatta be egyik legfőbb nyári igazolását, Teun Koopmeinerst, aki boldogan beszélt eddigi torinói tapasztalatairól, s válaszolta meg az újságírói kérdéseket.

"Élveztem ezt a néhány napot, boldog voltam és vagyok, hogy itt lehetek, s mindeddig megfelelt a várakozásaimnak. Jól kijövök mindenkivel, kezdve a csapattól az edzőig. Ez a szünet a bajnokságban nagyon hasznos volt számomra, mert együtt dolgozhatok a csapattal. Ez egy új kaland kezdete, s a Juventus mindig is közel állt a szívemhez. Gyerekkoromban néztem őket, s mindig is azt gondoltam, hogy egy olyan klub, ahol egy nap majd játszani szeretnék. Egy ideig eltartott, hogy eljussunk idáig, ez, a várakozás azonban része a futballnak. Mindig is bíztam benne, hogy az átigazolás megvalósul, most pedig már arra gondolok, ami előttem áll. Jól érzem magam, s készen állok." - mondta a holland középpályás a sajtótájékoztatón.

"Nagyszerű éveket töltöttem az Atalantánál, s az előző szezont trófeával koronáztuk meg. Fejlődtem emberként és játékosként is, élveztem a Bergamóban töltött időt. A változás része az életnek, előfordul, most pedig boldog vagyok, hogy megtettem ezt a lépést. A legfőbb céljaim nem személyesek, mert tagja vagyok egy csapatnak, mindannyiunknak megvan a felelősségünk. Segíteni akarom a csapatot bármilyen módon, ahogyan csak tudom, gólokat szerezve vagy gólpasszokat adva. Ha ez sikerül, boldog leszek.

A Juventus sok trófeát nyert, s itt magasak az elvárások, de időre van szükségünk, s lépésről lépésre, mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk. Sok dolog új itt, s együtt kell dolgoznunk. Most az Empolira összpontosítunk, s természetesen mindannyian győzni akarunk.

Szívesebben játszom a középpályán, s a Juventus emiatt szerződtetett. De örömmel játszom mélyebben, s látom a pályát egy másik perspektívából, ha erre volna szükség. Úgy nőttem fel, hogy a 8-as mezt viseltem, az Atalantánál ez nem volt szabad, s jó tudni hogy itt nagyszerű játékosok viselték. Azt mondhatom, hogy Zinédine Zidane inspirációt jelentett számomra, de a Juventusnak mindig is nagyszerű középpályásai voltak, mint Pirlo és Marchisio, aki maga is a 8-as mezt viselte.

Köszönetet kell mondanom a szurkolóknak a meleg fogadtatásért, amiben részesítettek aznap, amikor megérkeztem, majd a stadionban is. Ez nyomást, elvárásokat és felelősséget helyez rám, de pont ez az, amiért futballozunk. 

A mester azt kéri tőlünk, hogy intenzitással játsszunk. Négy védővel játszunk, az Atalantánál hárommal tettük, de ezek finom különbségek, s a mérkőzés közben a dolgok képlékenyek és változnak. A kapcsolatom az edzővel nagyon jó, érzem itt az éhséget, s ez jól látható minden egyes edzésen. Ezt magunkkal akarjuk vinni a pályára is.

A PSV elleni mérkőzés fontos lesz. Nagyon várjuk, s megvannak az elképzeléseink arról, hogyan lépjünk pályára egy holland csapat ellen, azonban saját magunkra és a saját teljesítményünkre kell összpontosítanunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7418488863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeetTrader 2024.09.10. 23:07:26

Tudja hogy milyen húrokat pengessen :) de nagyon szimpi nyilatkozat volt. Valahogy semmi kétségem nincs afelől h különbséget fog jelenteni! Alig várom h a teljes potenciáljan játszon, a csapattal együtt.

Tudom sokszor elmondtam már de sztem most egy csodás utazás veszi kezdetét ami a csúcsra vezet!

alexGicamo 2024.09.11. 07:33:26

Szimpatikus nyilatkozat .
Hajrá !

venember83 2024.09.11. 07:55:53

Remélhetőleg ezzel a holland játékossal már lesz egy kis szerencséje is a Juventusnak, mert úgy általában a holland iskolában nevelkedett futballisták nemigen váltották be a reményeket Torinóban. Matthijs de Ligt pénzügyileg (is) bukó volt, pedig benne is nagyon reménykedtem, de a védősor nagyon olasz részleg, nem csoda, hogy megbukott Chiello és Bonu mellett, még ha Ruganival jól is nézett ki több meccsen. A középpálya más tészta, ott hátha ki tudja aknázni a Juve Teun Koopmeiners tulajdonságait.

venember83 2024.09.11. 08:18:47

@MarcoT: igen, a kevés kivétel egyike. Van der Sar? S beleborzongva ugrik még be pl. Ihattaren meg Elia neve.

alexGicamo 2024.09.11. 08:52:20

@MarcoT: Nekem is rögtön ő ugrott be !

MarcoT 2024.09.11. 09:50:18

@venember83: igen, valóban Pittbull a kivétel volt.

SuperTrezi 2024.09.11. 11:02:08

Viszont Koop esetében nagyobb a remény, hiszen már megszokta a bajnokságot, a többiek meg külföldről érkeztek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1859) bajnokság (3435) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (953) elemzés (40) előzetes (872) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1684) játékosokról (10118) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4210) mercato (4248) nyilatkozat (7550) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása