Bremer: „Egy top klubnál vagyok, nincs miért távoznom”

bremer_gleison_olasz_kupaval.jpgA nemrégiben szerződést hosszabbító Gleison Bremer a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott, s elmondta, miért kötelezte el magát 2029 nyaráig a Juventus mellett, és természetesen a nyáron érkező erősítésekről is beszélt.

„Nagyon örülök a hosszabbításnak, a Juventus rendkívüli klub, amelynek köszönhetően fejlődhettem. Itt fedeztem fel a Bajnokok Ligáját, és boldogan folytatom az utat a Juventusnál, egy klubnál, amely ugyanolyan ambiciózus, mint amilyen én vagyok. Együtt nagyszerű célokat valósíthatunk meg.

Tudom, hogy jelentős csapatok érdeklődtek utánam, ahogy a Juventus is fontos klub. Már egy nagy klubnál vagyok, szóval miért kezdeném elölről az utat máshol? Nagyszerűen érzem magam itt, és nyerni akarok ebben a mezben. Hat éve játszok Olaszországban, ezt már a második otthonomnak tekintem.

Giuntoli és Motta? Természetesen az ő hatásuknak is köszönhető a döntésem, nagyon hiszek a Juventus projektjében, és tudom, hogy több évre vonatkoznak a tervek, ezért is hosszabbítottam meg a szerződésem hosszú távra. Mint a legtöbb nagy csapat, a Juventus is a győzelmet tűzte ki célul. Az Olasz Kupa volt az első trófeám, és egyáltalán nem akarok megállni a kupagyűjtésben.

Cristiano Giuntoli érkezése rendkívüli nyugalmat adott, sokszor beszélgettem vele, és belül tudtam, hogy még többre vagyok képes, ő pedig arra sarkalt, hogy ne legyek elégedett. Ő rendkívül jól motiválja a játékosokat.

Thiago Motta nagyon jó szakember, vele portugálul is tudok beszélni. Jól akar teljesíteni, célja a versenyképesség, és sokat dolgozunk az erőnléten is, aki azt gondolja, hogy csak a labdás edzésekkel foglalkozunk, az bizony téved. Mindig csúcsteljesítményt vár tőlünk, és nekem nagyon tetszik ez a mentalitás.

Ez az év más lesz, az első az új edzővel, de nagyon korai még arról beszélni, hogy mit nyerhetünk. A Juventus top klub, Olaszországban a legjobb, és egyértelműen a csúcsra akarunk törni.

A csapat szerintem egységesebb, nem mintha a múltban ezzel gond lett volna, de most rendezettebb minden. Fárasztó szezonunk lesz, de most már jobban hozzászoktam adott ritmusok kezeléséhez, mivel sokat fejlődtem mentális tekintetben is.

Sokat segített, hogy beszélgettem Giorgio Chiellinivel, gyakran beszélgetünk, és az első évben tanácsot kértem tőle, hogyan osszam be az erőmet, amikor egymást követték a meccsek rövid időn belül. Tavaly jó kapcsolatot alakítottunk ki, főleg januártól kezdve, amikor kezdett félresiklani a csapat a bajnokságban. Mintha bátyám lenne, ő a mentális trénerem. Segít annak is a megértésében, hogyan tudom a legjobban kordában tartani a támadót, ebben nagy segítségemre van.

Kit tekintek hasonló játékosnak? Egyértelműen Giorgio Chiellinit. Amikor megérkeztem Brazíliából, Walter Mazzarri említette meg először ezt a hasonlóságot, azt mondta, hogy picit hasonlítok Chiellinire. Ő volt a referenciapontom. Mindig figyeltem őt, játszottunk egymás ellen két vagy három alkalommal, de mindig szégyelltem picit magam, és nem kezdeményeztem beszélgetést vele. Amikor a Juventushoz szerződtem, megkérdeztem tőle, hogy viselhetem-e a mezszámát, és onnan kezdve nagyszerű kapcsolat alakult ki. Sajnálom, hogy nem játszhattam a társaként.

A négyvédős rendszer? Taktikai szinten továbbra is van min dolgozzunk, de ebben az évben a csapat számára megfelelőbb a négyvédős rendszer, és ezt már a brazil válogatottnál is kipróbáltam. Új játékosok érkeztek, beleértve egy kapust, aki jól játszik lábbal, és kimagaslik a védelemben. Mindenkinek a hozzájárulására szükségünk van, az edző jó úton halad, még ha valami még hiányzik is. Szeretek magasabban játszani, szabadabbnak érzem magam. Már látható az edzésen és a felkészülési meccseken, hogy agresszívebben futballozunk.

Riccardo Calafiori bolognai szerepkörét vehetném át, hogy megvan-e ehhez a lábam és a minőségem? Miért ne lenne? Ez edzés kérdése, ha minden nap adott mozgásokat gyakorlunk, akkor a meccsen természetesnek fog hatni. Tavaly is olykor megpróbáltam így játszani, és ebben az évben minden jobban be fog ágyazódni.

Douglas Luiz nagyon erős játékos, ezt már láthattuk az első barátságos meccsen is. Tehetséges futballista, amikor Brazíliában voltunk, azt mondtam neki, hogy nagyon jól illene a Juventushoz. Nagyszerű dolog a megszerzése, és ezt hamarosan a szurkolók is látni fogják. Több gólszerzési lehetőség vele? Ez volt az első dolog, amit mondtam neki, hogy rúgja meg a labdát, és ívelje be jól a tizenhatoson belülre, aztán mi védők majd rendezzük onnan kezdve. Az első évben öt gól jött össze, és szeretnék továbbra is gólokat szerezni. Mi brazilok örömöt és boldogságot akarunk szerezni, és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű évünk lesz, és jól fogjuk érezni magunkat.

A scudetto tekintetében továbbra is az Inter az első számú esélyes. Még korai bármiről beszélni, még egy hónap van az átigazolási időszak végéig, és számos csapat erősít még a keretén, és mi is abban reménykedünk, hogy versenyképesebbé fogunk válni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2618461233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gomorra21 2024.08.06. 12:10:04

Jó védő, de ezzel a szerződéshosszabbítással hozzányúlhattak volna a fizetéséhez is. Úgy emlékszem, annyit keres, mint Chiesa; ha megy Tek meg a kis olasz, akkor a 2.legjobban fizetett játékosunk lesz. Annyira azért nem jó.

SuperTrezi 2024.08.06. 12:28:32

Amit az erőnléti edzésről mondott, mintha odaszúrás lenne Max Mesternek.

Attilio79 2024.08.06. 14:24:22

Off: Frabotta a West Bromnál van orvosin, belőle mennyit szedhetünk össze, tudja valaki?

Rikoo 2024.08.06. 14:29:47

@Attilio79: Ingyenes igazolás és a következő értékesítés 20%-a lesz a Juventusé.
Fizetni senki nem akart érte, csak kölcsönvenni...

Attilio79 2024.08.06. 14:32:22

@Rikoo: :D
Ezt nem akarom elhinni, kb. még 60 ilyen és megvehetjük Koop-ot. :D

Rikoo 2024.08.06. 14:38:00

@Attilio79: ‼️Gianluca Frabotta will sign for West Bromwich Albion tomorrow. The English club has reached an agreement with Juventus, free transfer and 20% of future resale. ?? #Juventus

@DiMarzio

Az a baj, hogy sikerült olyan szerződéseket kötni korábban, ami miatt gyakorlatilag mindenkitől áron alul kell megválni, mert alapból alacsony az érdeklődés irántuk, de még a fizetésük is probléma a Juventusnak és a leendő klubjuknak is. És most itt 8-10 játékosról van szó.
Moise Kean volt a kivétel, mert Palladino annyira ragaszkodott hozzá, hogy még a mercato elején kifizették a kért árat.

venember83 2024.08.06. 14:56:54

@Rikoo: ej, Giuntoli, Giuntoli, hát micsoda varázsló az ilyen? :)

Amúgy nem csodálkozok, amilyen teljesítmény/bérezés kombináció adott a játékosok jelentős hányadánál, én nem csodálkozok, hogy a kutyának sem kellenek átigazolási díjért cserébe. Plusz, ugye számos klub küzd pénzügyi nehézségekkel amúgy is, amikor portugál s angol klubok értékesíteni kényszerülnek az átkeresztelt új FFP-nek való megfelelés miatt, akkor bizony van baj bőven.

Rocky80 2024.08.06. 15:09:29

@venember83: én meg azon, hogy nem akarnak ezek menni sehova. Mint Marci Hevesen.

@SuperTrezi: vagy csak nyalni akart Mottanak. Minden csak nézőpont kérdése.

Attilio79 2024.08.06. 15:12:37

Frabotta bére 200 ezer Eur alatti volt, ha jól emlékszem. :)
Spórolni kell... :)

Rikoo 2024.08.06. 16:14:10

@Attilio79: Nyilván nem az ő bére a probléma, de az sem véletlen, hogy hiába ment kölcsön+opcióval több klubhoz is, végül az 5 klubból egyik sem tett érte ajánlatot. Pedig már nagyon alacsony kivásárlási árak voltak meghatározva.

Mark Szabo 2024.08.06. 17:07:46

Nagy fegyvertény a brazil maradása.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1857) bajnokság (3435) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (952) elemzés (40) előzetes (871) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1684) játékosokról (10118) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4208) mercato (4248) nyilatkozat (7549) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása