Reggeli lapszemle Chiesával, Frattesivel és Gonzálezzel

chiesa_federico_mediaset_mikrofonnal_kupameccs_utan.jpgA Tuttosport nemrégiben érdekes felvetést osztott meg, miután Thiago Motta rendkívül egyértelűen fogalmazott Federico Chiesa jövőjét illetően. A Juventusnak idén nyáron értékesítenie kell a szélsőt, mivel a játékos nem szerepel a klub terveiben, szerződése pedig 2025 nyaráig érvényes. A játékosért a pletykák szerint az Inter érdeklődik, szívesen leigazolná szerződése lejártával, de felmerült a játékos azonnali klubváltása is, az Inter és a Juventus játékost cserélhet, így Davide Frattesi az Öreg Hölgyhöz szerződhetne, amennyiben a feleknek sikerül megegyezni a két játékos közötti értékkülönbözet mértékében.

A La Stampa is természetesen az olasz válogatott támadó helyzetéről ír, és a lap szerint nincs túl sok reális opció, mivel kevés az érdeklődő. Fali Ramadani nemrégiben Londonba látogatott, ám itt csak langymeleg érdeklődés fogadta például a Tottenham részéről, míg a Bayern München csak az alternatívák sorában tartja számon Federico Chiesát. Olaszországban felmerült a Roma opcióként, ám ez a szál elhalt az elmúlt időszakban, a Napolinak pedig először Victor Osimhen ügyét kell elintéznie, mielőtt a vezetők a Giacomo Raspadorit is bevonó esetleges csereügyletre koncentrálnának.

A La Gazzetta dello Sport arról írt, hogy Cristiano Giuntoli négy játékost akar szerződtetni a következő pár hétben. A régóta pletykált Jean-Clair Todibo és Teun Koopmeiners mellett két szélsőt is igazolna az igazgató a kezdőcsapatba a következő 25 napban, miközben nem feledkezhetünk meg a számos távozóról, akiknek az ügye sürgős megoldást igényel. A Juventus új mestere pedig természetesen szeretné minél hamarabb megkezdeni a munkát az új szerzeményekkel, ezért az erősítések megszerzése sem tűr halasztást

A milánói sportlap írt Nico González helyzetéről is, a játékos várhatóan ma érkezik vissza Firenzébe, és az argentin játékos és a klub között már korántsem a legjobb a viszony. Június végén Rocco Commisso New Jersey-be látogatott, ahol fiával meg akarta látogatni a Copa Americán szereplő argentint, ám a közösségi hálózatokban semmilyen kép nem készült a játékos társaságában, és az elnöknek egyáltalán nem volt ínyére ez a mellőzés a klub futballistája részéről. A Fiorentina vezetője, Daniele Pradè hamarosan egyeztetni fog a játékossal, meghallgatja a játékos mondanivalóját, hogy így vagy úgy, de megoldja az aktuális helyzetet. A pletykák szerint a Fiorentina 40 millió euróra értékeli a játékost, a Juventus pedig kész tárgyalni, azonban az Öreg Hölgy részéről játékosok bevonása is szükséges lehet, így Weston McKennie és Arthur Melo is az ügylet részét képezheti.

Fabrizio Romano szerint a Juventus hamarosan új szerződést írhat alá Gleison Bremerrel, miután decemberben is történt egy szerződéshosszabbítás. Az újságíró szerint az új megállapodásban a Juventus az aktuális 60 millió eurónál magasabb kivásárlási árat fog meghatározni, és lényegében a felek már rábólintottak az új feltételekre, és már ma aláírhatják az új szerződést.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr218460379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2024.08.05. 09:00:56

Ha Bernardeschi 40 millió euró volt sok évvel ezelőtt, González sem lehet olcsóbb az elmúlt évek inflációja nyomán. Másrészt viszont számomra kérdéses, hogy valóban megért-e 40 millió eurót az azóta a másik kontinensen celebkedő labdazsonglőr. Bernardeschi, Chiesa, Vlahovic, közben meg Commisso a Juventusról elég csúnyán nyilatkozik, ha épp úgy tartja kedve, pedig nem kevés tőkével járult hozzá az Öreg Hölgy a lilák működéséhez.

Del Pybala 2024.08.05. 09:15:32

@venember83: fior mar annyiszor palira vett minket...

Juventina7 2024.08.05. 12:04:44

Sziasztok,
Scamacca (sajnálatos) sérülése miatt Milik esetleges bevonása a Koop dealbe? Ez egy win-win szitu lehetne.
Chiesa ügye több mint érdekes, fognak még róla beszélni egy ideig, viszont ha akciós lett az ára (14-15 millió körül vihető, de durva ezt kimondani…), akkor Marotta szerintem dűlőre viszi a dolgot még most nyáron. Majd a Cofidis vagy egy játékosbevonás segít neki…

Attilio79 2024.08.05. 12:20:28

Chiesa Allegrival történő viselkedése miatt nem maradhat? Értem ezt az egy éves sztorit a szerződésével, de nem arról volt szó, hogy maradna, ha megy Allegri? Jelenleg a játékos a kerettel edz, válogatott stb., tényleg nem értem mi a helyrehozhatatlan vele kapcsolatban, nagyon kilóg, hogy itt valami más sérelem van a klub és a játékos közötti viszonyban.
Frattesi cserével elégedettek lehetnénk szerintem.

Jó lenne pörgetni a Tek, DS, Arthur, Kosztics, Milik stb. üzleteket is, ha már ekkora nagytakarítást végzünk, akkor rendesen kellene végezni azt.

Rocky80 2024.08.05. 12:20:59

Jó ez a langymeleg szó! XD

Lehet üzletelni az Interrel is, csak utána fertőtlenítsétek le magatokat! Mit bánom én hová megy, csak legyen már vége ennek a sztorinak végre!

@Del Pybala: a nagy számok törvénye alapján egyszer nem fog! XD

@Juventina7: szerinted nem lenne jó cserecsatár Milik? Kevés szimpatikusabb srác van a keretben, plusz játékosként is csípem. Illetve pont elég lezavarni ezt a 4 igazolást, nem kellene még egy pótlás problémája a nyakunkba.

Rocky80 2024.08.05. 12:25:27

@Attilio79: oké, hogy maradna, de csak az edzőé a döntő szó, ő meg már kimondta.

Amúgy meg hihetetlen, hogy szinte mindenkin milyen nézetkülönbségek tudnak kialakulni! Én pl. nem hiszek már Chiesaban, többeknek meg a kedvenc játékosa. Úgy látszik ilyen a magyar, mindenben több részre szakad... :-(

Juventina7 2024.08.05. 12:30:59

@Rocky80: Dehogyisnem, én csípem Miliket, több helyen is kommenteltem már, hogy adott a backup, nem értem mit variálunk, nagyon is jól szolgálta a csapatot. Fizucsökkentés (mert ez most az elvárás) és simán megtartanám.
DE! Motta egyértelműen kijelentette, hogy ő is átadólistás. Emiatt dobtam be, hogy Bergamóban most csatárgondok lesznek, Koop meg már nagyon jönne…

Del Pybala 2024.08.05. 12:58:52

Ja Mottanak nem kell Milik...de egy teljesen haszontalan Vlahovic a nyakunkon marad meg evekig.

bianconeri83 2024.08.05. 13:09:26

@Attilio79: biztosan nem véletlen, hogy Allegrivel nem jött ki és most Motta sem számít rá.
Én sokkal többet láttam Chiesában, de vmi nem lehet kóser vele kapcsolatban...

venember83 2024.08.05. 13:11:13

@bianconeri83: az elmúlt években és az EB-n mutatott teljesítmény igazán visszahozhatná a srácot a földre, mert nyilvánvalóan nem kapkodnak utána, ahogyan ő azt képzeli.

Gaben Smith 2024.08.05. 13:18:54

A Chiesa mezt nem lehet mar kapni a Juve storeba. Ahogy a Djalo es a tobbi tavozonak itelt jatekoset se.
Egyebkent celravezeto lehet ez a hatarozott ajto mutatas ami az elozo evekben nem volt meg.
Viszont Chiesa eseteben kb azt mondjuk vigyetek amennyiert akarjatok.
Most mindenki kivar, ha meg mindig itt lesz a z utolso napokon,akkor bekinalnak majd egy 10 milliot.
Nem tudom mi ment ennyire felre a sracnal.
Djalot nem akarom vedeni en bevallom meg nem lattam sohasem jatszani.
Ugye tavaly nem kapott perceket Hallegrinel iden pedig egy edzomeccs utan ismet a szonyeg szelere kerult.
Jatekos szempontbol ez igy nagyon nehez lehet pszihesen. Ha ennyire nem erzed a bizalmat akkor nem is tudsz jol tejesiteni.
En sajnalom ezt a sracot. Guintoli pedig nem tudom milyen celzattal hozta ide.
Miliket kurvara nem birom es egy borzaszto gyenge jatekosnak tartom ,de jelen helyzetben megtartanam.
Ahogy Ruganit is legalabbis egy mezei kolcson formajaban biztos nem dobnam el. Az ajax pedig nem fogja allni meg a teljes fizeteset se.
A piac jol bearazta a keretunket,illetve pont arat nem adott hozza ?

Attilio79 2024.08.05. 13:33:26

@Rocky80: Nem mondtam, hogy nélkülözhetetlen játékos, azonban a keretben lévő Kostic (vagy DS) jóval haszontalanabb, ráadásul nincs pénzünk, de arra van, hogy áron alul adjuk el Chiesát (mivan?)
Adjuk el a hulladékot és a felszabaduló bérből jussunk kompromisszumra Chiesával (a helyére érkező lehetőségek lassan Serie B-sek), értelmetlen ez az egész helyzet. Jöhetünk azzal, hogy nincs kereslet a játékosainkra (és a béreik hatalmasak), mégis eladtuk Keant is, lehet folytatni a többi hulladékkal.
Chiesa más miatt van a piacon és a miértje érdekelne.

Mark Szabo 2024.08.05. 13:43:48

Zene füleimnek hogy mèg mit szeretnénk. Remelem lesz is belőle valami. Chiesát én továbbra is sajnálom de ha hoznak helyette minőségi játékost meglátjuk.

Mark Szabo 2024.08.05. 13:44:59

@Attilio79: Egyetértek! Úgy passzolnánk el egyre kevesebb összegekért mintha bomba lenne. Bár ebben az is közre játszik sztem hogy jövőre ingyen menne.

Mark Szabo 2024.08.05. 13:47:15

@venember83: Nem hiszem hogy el lenne szállva magától. Nem olyan embernek ismerthettük meg őt. Legfeljebb mafla és Ramadani kavarja a szálakat.

Leram7 2024.08.05. 13:55:27

Kicsit érdekes, hogy azelőtt tettünk ki embereket, hogy még a közelben nincsenek érkezők.
Nem bírálat, mert lehet a végén jó lesz minden, de én nem értem ami történik.

@venember83: Ez azt jelenti, hogy akinek a meze nem kapható az fixen nem is lesz már kerettag idén? Mert ha ez így van, akkor még kéne 5-6 igazolás gyorsan.

@Attilio79: Frattesi ha érkezik, akkor nem kell Koop. Nálam inkább Koop a nyerő.

@Juventina7: Én nem válnék meg Miliktől. Nagyon drága áron mérik a csatárokat és Milik alkatilag, mindenhogy tökéletes Vlaho cseréjének. Meg szerintem jelölt sincsen csatárnak.

venember83 2024.08.05. 13:56:06

@Gaben Smith: nem kell mindig, mindent elhinni. :) Lásd a Juventus Store-t, ismét ellenőriztem, NC és Djalo meze továbbra is elérhető.

MGB75 2024.08.05. 14:07:00

Ha belegondolok, még mindig mennyi a kolonc van a nyakunkon, akiket a büdös életben nem fogunk tudni eladni, közben meg foglalják a helyet és viszik a pénzt...
Könnyű volt őket megvenni, lehetetlen eladni.

venember83 2024.08.05. 14:07:44

Agresti megerősítette, hogy Bremer és a Juve hosszabbított 2029 nyaráig. Jelen átigazolási időszakra nincs meghatározott átigazolási díj, míg 2025 nyarától egy változó kivásárlási árat határoztak meg a felek, amely meghaladja a 60 millió eurót.

Attilio79 2024.08.05. 14:23:59

@Leram7: Már hogyne kellene Frattesi, ha minden igaz BL-ben is szerepel a csapat...
Vicc a jelenlegi keretünk, jelenleg szerintem gyengébb, mint Allegrié. ;)

Leram7 2024.08.05. 14:34:24

@Attilio79: Thuram, Luiz, Fagioli, Koop???, Adzic, Locatelli, még Miretti, ha felépül azon kívül ott van McK, Arthur, Caviglia, Nonge

10 kp van az első csapatban és még Nonge esetleg, még ha el is akarunk belőlük adni, jelenleg túl sokan vannak.

Támadó szinten viszont komoly hiány van a keretben. Így én Frattesit csak akkor hoznám, ha Koop lehetetlen.

Rocky80 2024.08.05. 14:36:18

@Del Pybala: most ver vagy 25-öt a kis haszontalan!

@Gaben Smith: hogy hogy milyen célzattal? Erősítésnek kapta ahogy Alcarazt is!...

Rocky80 2024.08.05. 14:37:50

@Leram7: ebből az első 5 használható, abból az egyik ifi, a másik meg még itt sincs...

Nekem Caviglia is tetszik amúgy.

Attilio79 2024.08.05. 14:45:38

@Leram7: Itt sokszor elhangzott a következő lópor, most kihasználom:
Motta nem tart igényt McK és Arthurra, Nonge Nex Gen-es és nincs kizárva, hogy 1-2 kölcsönünk lesz.
Frattesi előbbre tart 2-3 felsorolt játékosnál és lássuk be, ha Chiesát minden áron cserélni akarja a vezetőség, legalább válogatottra cseréljük már.

Juventina7 2024.08.05. 15:12:41

Frattesiért vagy 10 millát rá kellene pluszban fizetni…bakker miből mikor mindenkit kölcsön+opcióval akarunk elhozni, nincs zseton. Durva ami Chiesával történik, ki gondolta még 1-2 éve, hogy konkrétan senkinek nem fog kelleni, meg hogy még ki kell pótolni az árát egy valamirevaló játékosért cserébe. Még mindig csak nézek nagyokat, hogy mi történik…
Frattesi biztos repesne az örömtől, ha hozzánk kellene jönnie, amikor McKennie kavart a hugával, akkor egy időre le is tiltotta a közösségi médiában a saját tesóját, igazán intelligens hozzáállás. :)

Leram7 2024.08.05. 15:31:14

@Attilio79: Itt vannak még és fizetjük őket.

Nagyon jó játékos Frattesi, de csak ha Koop nem jön és ha még valaki távozik.

Addig a támadók kell jelentsék a prioritást, így is neház dolgunk van. McK és Arthur esetében lesz még szívás.

SuperTrezi 2024.08.05. 15:33:12

@bianconeri83: Az is lehet, a Klubnál úgy gondolják az orvosi eredmények miatt, nagy a rizikó, hogy a közeljövőben megint súlyosan megsérül, és akkor tényleg egy petákot nem látunk belőle. Az ilyenekben mi nem látunk bele, de egyértelműen jó okunk van megszabadulni tőle.

SuperTrezi 2024.08.05. 15:37:56

*ilyenekbe

De jó lenne, ha lehetne a kommentet szerkeszteni.

MarcoT 2024.08.05. 15:49:51

Az egyes döntéseknél nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Guintolinak előírták a fizetések csökkentését. Valószínűleg ez az elsődleges szempont az új keret kialakításánál. Szerintem ennek esik áldozatul Géza és Tek, de akár Milik is, esetükben a sportszakmai szempontok másodlagosak. Ez van. Az Agnelli klán évek óta tolja be a zsetont a klubba, miközben az eredmények nem jönnek. Ennek nyilván egy ponton gátat kell szabni. Ez van most. Szerintem ezért deklarálták előre, hogy kire nem számit az új stáb. Géza pl. ha nem sz@rakodik a hosszabbítással már hónapok óta, maradhatna.

venember83 2024.08.05. 15:51:23

@MarcoT: "Szerintem ennek esik áldozatul Géza és Tek, de akár Milik is"

Ebben az esetben nem Mottának nincs szüksége Chiesára, ez nem edzői döntés.

NewJuve1986 2024.08.05. 16:04:21

Ha jól emlékszem, Motta már a kinevezésekor elmondta, hogy nem számít Chiesa-ra!
Gondolom, Ő nem tudja azt játszani, amit Motta vár azon a poszton!
Ez alapján, nem tartom kizártnak, hogy a sérülése előtti Chiesa is menne most!

Del Pybala 2024.08.05. 16:07:27

De kijelenteni h nem szamit vele es kereten kivulre tenni meglefezi az erteket kb...

Attilio79 2024.08.05. 16:09:36

@Leram7: Ennyi erővel a jóval hasznosabb Chiesát is megtarhatná, Motta, nem?
Pont itt van a kérdés elrejtve, itt valami egészen más lehet a kiindulási pont.
McK, Arthur megtartása elég haszontalan dolog lenne, főleg, ha Frattesihez meg ragaszkodna Motta esetleg.

Leram7 2024.08.05. 16:53:30

@Attilio79: Remélem nem lesz megtartva McK, Arthur, lengyel és még sokan mások. De jelenleg annyi a játékos a középpályán, hogy őrültség oda igazolni, főleg ha jön Koop.

Arthur esetében szerintem kölcsön lesz, ahol a béréből valószínű fogunk fizetni.
McK esetében még nem tudni, de ezekből a helyzetekből jól már nem jöhetünk ki.

Én azt mondom és ez a lényeg, hogy jelenleg rengeteg kp van a keretben és támadó meg nagyon kevés.

Chiesa nálam abban az esetben mehet, ha pótolva lesz értelmes megoldással. Ha elmegy Chiesa és valami kapkodott alternatíva érkezik a helyére túlárazva, az fájó lesz.

Nagy a költés és ha érkezik Todibo, akkor Gregorioval együtt már a következő évre is van 45M kiadásunk. Jövőre pedig lehet Vlaho fizetése és szerződése lesz a gond. Lassan jobbhátvéd is kelleni fog. Szóval Frattesi leigazolása számomra jelen helyzetben pazarlás lenne, mégha egy állati jó játékos is.

Attilio79 2024.08.05. 22:19:49

@Leram7: Látod, máris megszabadultunk egy olyan játékostól, középpályástól, akit Motta dícsért, így megy ez....
McK és Arthur-ra nincsen szüksége, mi lenne, ha számolna velük? :)

gomorra21 2024.08.05. 23:10:22

Elfogadtam, hogy Chiesát eladjuk, de az interbe nagyon rossz volna látni. Szerintem ott is, és Conte Napolijában is nagyot menne.
Frattesi szerintem az olasz felsőházi csapatok második vonalát tudná erősíteni, akiknek az EL a nemzetközi szintjük.
Nem látom, hogy miért kellene most ő nekünk, amikor a középpályásban széles a keret, viszont még hiányzik a boss (aki Frattesinél klasszissal jobb kell, hogy legyen).

venember83 2024.08.06. 06:08:30

25+5 millió euróért a Fior megszerzi Gudmundssont, de vajon mennyibe fog kerülni Nico González a Juventusnak?

@Leram7: "Nagy a költés és ha érkezik Todibo, akkor Gregorioval együtt már a következő évre is van 45M kiadásunk. Jövőre pedig lehet Vlaho fizetése és szerződése lesz a gond."

Ugyan, jövőre minden jobb lesz. Úgy csapatjáték, mint pénzügyi helyzet tekintetében. Sok éve ebben a reményben várjuk a következő évet, előbb-utóbb csak megvalósul, nem? :)

venember83 2024.08.06. 06:29:53

Di Marzio szerint a Roma továbbra sem tett le Chiesa megszerzéséről, és ők jelentik a legvalószínűbb opciót. Főleg miután a Juventus 15 millió euróra mérsékelte a támadó árát.

Ethan Hunt 2024.08.06. 08:26:55

@venember83: Épp azon gondolkoztam, hogy a Bolhásoknak honnan van ennyi zseton vásárlásra, mert idén már baromi sokat költöttek, miközben gyakorlatilag csak Aouar távozott és ő sem sokért. Dehát tavaly fordítva volt. Nekünk mindenesetre jobb lenne, ha a fővárosba távozna és nem a Dögevőkhöz...

venember83 2024.08.06. 08:49:35

@Ethan Hunt: a Tuttosport szerint a Roma a kb. 15 millió eurón felül még Stephan El Shaarawyt is bevonhatja az ügyletbe.

Mark Szabo 2024.08.06. 10:24:01

Nem tudom más is észrevette-e hogy amit a Tuttosport állít (nagyképű lett ,követelőző) az ellentétben van azzal amit az edzéseken mutat. Jönnek a cikkek, videók hogy küzd hajtja bizonyítani akar Mottának. Itt valami nagyon nem stimmel körülötte. Főleg azt figyelembe véve hogy Motta mielőtt ide jött már kijelentette hogy esélye sincs nála. Itt valami nem kóser sràcok

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1861) bajnokság (3436) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (953) elemzés (40) előzetes (872) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1685) játékosokról (10122) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4213) mercato (4248) nyilatkozat (7553) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása