Chiesa és Szczęsny háttérbe szorulhat jövőre?

chiesa_federico_integet_lehajtott_fejjel.JPGUgyan a Juventus még nem erősítette meg Thiago Motta megbízását, a lapok már az edző elképzeléséről és a várható játékosmozgásokról írnak. Gianluca Di Marzio szerint az új edző nincs meggyőződve Federico Chiesa megfelelőségéről, és ezért nem számol kezdőként az olasz válogatottal, mivel az ő szemléletében védekezni is szükséges a szélen. Ugyanakkor kulcsfontosságú játékos lesz Manuel Locatelli, illetve Gleison Bremer és Andrea Cambiaso, valamint ha sikerül megtartani, akkor Adrien Rabiot is.

A La Repubblica azt is tudni véli, hogy Thiago Motta szívesen állítana mást a Juventus kapujába Wojciech Szczęsny helyett, így a lengyel hálóőr maradása esetén előfordulhat, hogy padra fog kényszerülni. Gianluca Di Marzio megerősíteni látszik ezt az értesülést, a Sky Sport újságírója szerint Michele Di Gregorio és Mattia Perin lehet a két kapusa Thiago Mottának, a lengyel kapust pedig szívesen értékesítené a Juventus idén nyáron.

Fabrizio Romano még tegnap arról számolt be, hogy Michele Di Gregorio a Juventushoz igazol, megvan a megállapodás, 18 millió eurós átigazolási díjat fizet a torinói klub, valamint további 2 millió eurós bónuszokra vonatkozik a megállapodás. Ezt kevésbé konkrétan, de Romeo Agresti is megerősítette, értesülései szerint a Monza és a Juventus nagy vonalakban megegyezett Michele Di Gregorio átigazolása tekintetében.

Gianluca Di Marzio úgy tudja, hogy a Juve 40+5 millió eurót ajánlott az Atalantának Teun Koopmeiners játékjogáért, ám a bergamói klub 60 millió eurós átigazolási díjat határozott meg.

A Corriere dello Sport szerint Thiago Motta új Juventust akar építeni, amely 4-3-3-as rendszerben futballozik. A kapus Michele Di Gregorio lehet, középen Riccardo Calafiori és Gleison Bremer védekezhet, a középpályától pedig nagyobb dinamikát vár a mester, ezért érkezne Teun Koopmeiners. A támadósor tekintetében pedig a Kenan Yıldız, Federico Chiesa és Dušan Vlahović hármas lehet a befutó, de Matías Souléről sem feledkezett meg a mester.

Nicolò Schira arról számolt be, hogy Danilo jövője is kérdéses a Juventusnál annak ellenére, hogy a védő 2025 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkezik, ha pedig a meccsek legalább felén pályára lép, akkor szerződése automatikusan meghosszabbodik egy évvel. A Juventus vezetősége is kiértékeli a játékos helyzetét, piacra bocsátásáról azonban Thiago Motta fog dönteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr318413875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Del Pybala 2024.05.26. 16:50:26

Chiesa sokszor eleg butan jatszik..fel se nez csak bamulja a labdat es onzozik. Sokat kene fejlodnie hogy hasznosabb legyen.

JeetTrader 2024.05.26. 18:10:00

Több változós ez az egyenlet. Tegyük fel nem kell Chiesa Mottanak. Vélhetően bagoert nem fogjuk eladni. Szóval ha nem lesz érdemi marcatoja akkor hosszabbítani fogunk vele.

Az is lehet h majd időközben megkedveli. Mind a két oldalon tud játszani. Ha kapnak a srácok instrukciókat a támadási és védekezési fazishoz akkor sokat fejlődhet! Amúgy a Motta által kedvelt 272 felállásban a gyors szelsoknek nagyon fontos a szerepe szóval itt van azért ellentmondás.

Amúgy sztem is fejben össze kell kapnia magát Gézának...de ha ez sikerül akkor top játékosunk lesz.

Amúgy vajon ki venné még és legfőképpen mennyiért? Ti mit gondoltok?

természetes alapú logaritmus 2024.05.26. 18:48:30

@JeetTrader:
Tegyük fel Mottának nem kellene. De nem tudjuk eladni. Akkor mit csinál majd Chiesa? Beáll a sorban és küzd majd a csapatért, vagy nekiáll hisztizni mint most? Főleg ha a padon találja magát.

Gaben Smith 2024.05.26. 19:26:42

Chiesarol Marc Overmars jutott eszembe. Iszonyat gyors jol cselez agilis de serulekeny es hatrafele nem igazan hasznalhato. Amolyan regi tipik szelso amikor meg volt.

RunnerLaca 2024.05.26. 19:49:43

Szerintem nagy hiba lenne Chiesa elengedése. Jelenleg szinte az egyetlen világklasszis játékosunk, oké, hogy sérült volt, oké, hogy néha önző tényleg, de szemet gyönyörködtető a játéka, és az előbbi talán mára begyógyult, az utóbbin meg lehet dolgozni. Nekem nagyon hiányozna. Tek mehet nyugodtan, magas a fizuja, és Perin ugyanazt tudja, ha nem jobb, és a védőket is nagyon biztosnak éreztem mellette.

SuperTrezi 2024.05.26. 20:15:28

Gregort nem a padra hozzuk nagy pénzért, gondolom. Ebből én is azt szűröm le, hogy Motta nem számol a lengyellel. Igazából én nem bánnám, ha túl tudnánk adni rajta. Szívesen vennék a kapuban is frissítést, változást.

JeetTrader 2024.05.26. 20:41:52

@természetes alapú logaritmus: egyszerű a képlet. Muszáj lesz hajtania h kiemelkedjen ha azt akarja H nagy csapathoz kerüljön. De gondolom Dybala is így képzelte el de csak a Roma érdeklődött iránta...

Viszont anyagilag nekünk szívás lehet. Ha csak egy évet tudunk hosszabbítani sokkal bentebb nem leszünk. Ha meg nem hosszabbit akkor meg tuti ingyen megy el ami hatalmas kudarc lenne mindenkinek...

JeetTrader 2024.05.26. 20:46:46

@Gaben Smith: öőőő...eeegggennn. Kb olyasmi tényleg. Ami mondjuk a mai fociban sztem szívás. Motta amúgyis egyfajta totális focit nyom de más nagyobb csapatnal is kell ám védekezni nem hinném h csak rá lehet csapatot építeni. Inspirálni tud de hozzá a gólok golpasszok illetve váratlan megoldások egyelőre túl kevesek....akármennyire is szeretem ez az igazság. Ha jövőre sem tud megújulni vélhetően ennyi volt benne...

alexGicamo 2024.05.26. 20:52:28

Ha jön Motta , akkor remélem , meggondolja magát Chiesával kapcsolatban ! Illetve ő meggyőzi a mestert .
Jelenleg ő a kedvencem a csapatunkból . Szóval, elfogult vagyok vele . Meg Fagioval is !

Leram7 2024.05.26. 21:38:47

Én azt mondom, hogy tavaly nem igazoltunk.
Idén sem tudunk akárkit megevenni.

Jött egy tehetséges, fiatal edző, akiben sokan bíznak (én kétkedve fogadom mondjuk).
Jó lenne, ha Motta megkapná és az elképzelései szereint tudná összerakni a csapatot.

Másrészt viszont, aki egy Chiesanak nem tud helyet találni az nem biztos, hogy jó edző.
Illetve, ha kirakja Chiesat és bukdácsolni fogunk, akkor kiutálják a szurkolók.

Anno pl Diego a 4-4-2 Del Neri miatt volt kénytelen menni, pedig micsoda játékos volt.

Meg lehet kérdőjelezni Chiesat, de ha elengedjük nem mostanában lesz hasonló képességű játékosunk.

Egy jó edző Chiesaból egy klasszit tudna faragni.

JeetTrader 2024.05.26. 22:30:45

@Leram7: gondolat kísérlet : mi van ha akármit találsz ki nem megy Chiesanak, de ha nem játszik sokkal jobban megy a csapatnak?
Ez nem feltétlen az edző hibája...és ami rosszabb h ez akár egy egész szezonon keresztül mehet.

Ne értsd félre, a kedvencem jelenleg is Chiesa, de ha nem tudja magát ismét megtalálni és alárendelni a csapatnak akkor az baj...Motta tutira fogja tudni használni. A kérdés az h fog e tudni élni a lehetőséggel...már ő sem fog tudni Allegrivel takarozni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3398) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (933) elemzés (40) előzetes (863) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1654) játékosokról (9956) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2445) meccsek (4177) mercato (4161) nyilatkozat (7467) Olasz Kupa (331) összefoglaló (415) pletyka (4196) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (177) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (290) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása