Zazzaroni: "Allegrinek távoznia kell, hogy máshol bizonyítson"

zazzaroni_ivan_corriere.jpgA Juventus ismét rendkívül gyenge produkciót nyújtott, azonban a Lazio hiába dolgozta le a hátrányt az elődöntő visszavágóján, a zebramezesek Arkadiusz Milik kései találatának köszönhetően biztosították helyüket az Olasz Kupa döntőjében.

A találkozót követően a Corriere dello Sport szerkesztője, Ivan Zazzaroni elemezte a mély hullámvölgyből egyelőre kilábalni képtelen torinói csapat és Massimiliano Allegri helyzetét.

"A szezon egyik leggyengébb teljesítménye volt a Juventustól. Úgy ünnepeltek, mintha a Bajnokok Ligáját nyerték volna meg, ami azt mutatja, hogy törődtek vele, azonban a teljesítmény hiányzott. A Lazio mindvégig irányította a mérkőzést, de aztán a Juventus megszerezte azt a gólt, amely lehetővé tette a továbbjutást." - vélekedett Zazzaroni.

"Ez a három év fájdalmas volt Max számára, s meg vagyok győződve arról, hogy valami máshoz kell kezdeni. Allegri-rajongó vagyok, a közösségi médiában azt szokták mondani, hogy fizet engem, de nincs erre szükségem. Olyan elképzelése van a futballról, amit szeretek, de a játékosok nem elég jók, s azt gondolom, hogy mennie kell, hogy valahol máshol bizonyítson, még mindig fiatal.

Minden célt elért, de a környezet annyira rossz, hogy a klubnak változtatnia kell, s újra kell kezdenie. Elkann azt mondta, hogy nulladik év lesz, s nem gondolom, hogy Maxnak része lesz ebben."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9818388697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2024.04.24. 12:13:45

Szívesen látnám egy PSG-nél, Real Madridnál vagy egyéb, adott bajnokságon belül kb. kimagasló csapatnál.

Wizzurah 2024.04.24. 12:53:27

Nagy része ostobaság, de a végeredményben egyet értek ezzel az öregemberrel. Maxikának mennie kell. Tegnap.

Juvino 2024.04.24. 13:17:26

@venember83: Neki eros kerettel rendelkezo csapat kell es pont. A Juve pillanatnyilag nem az es ő keptelen fozni ebbol, csak a kiscsapatos taktikat tudja velunk tolni, ami viszont meltatlan a Juvehoz. Mas edzo viszont, mas taktikaval es felfogassal, remelhetoleg tobbet ki tudna hozni a fiainkbol. Nincs is ezzel semmi gond, h nem kompatibilis jelen pillanatban az edzo es a klub, de ezt mar az elso evben lehetett latni, aki kicsit is ert a focihoz. Akkor mire vartunk eddig? De inkabb nem mondok semmit, mert meg az is lehet,h minden marad a regiben

venember83 2024.04.24. 14:00:12

@Juvino: "Neki eros kerettel rendelkezo csapat kell"

Pontosan. Nem akarok én neki rosszat. Másrészt meg kíváncsi vagyok, képes-e máshol is bizonyítani. Tudom, ördögi gondolat.

Juvino 2024.04.24. 14:20:52

@venember83: Persze-persze, en sem akarok rosszat neki, nem is felteteleztem rolad sem, viszont ördögi vagy sem, en is kivancsi vagyok!:)

Juvebest 2024.04.24. 15:06:56

A jelenlegi focifilozófiájával más nagy klubnál nem húzná eddig. A klub vezetése nagyon toleráns volt vele. 3 évet kapott és őszintén ne az legyen már hogy örülünk hogy a Bl be kvalifikálta a csapatot mert úgy gondolom egy Juve szinten ekkora költségvetés mellett természetesnek kell lennie. Többen írták gyenge a keret igen ebben is van igazság. Egy csomó játékosunk van aki mint kiderült nem üti meg ezt a szintet. De az is kiderült Max ennyit tud kihozni belőlük. Én inkább nézek egy újra formálodó csapatot 3 évig mint Max minden támadófocit nélkülöző játékát. Kíváncsi leszek hová menne tovább mert ezzel a játékkal máshol nem élne meg

MarcoT 2024.04.24. 15:24:07

@Juvino: kidobtunk a kukába 3 teljes évet, sőt inkább 4-et. Tényleg ideje valami teljesen újba kezdeni, új arcokkal. A vezetőségben már megtörtént a váltás, most jön a szakmai stáb, meg a keret átalakítása. Én bízok Guintioliban, még akkor is ha az eredmények nem fognak jönni azonnal. De legalább ne úgy kelljen leülni Juve meccset nézni, hogy azonnal fáj amit látok.

Rocky80 2024.04.24. 15:24:35

Mélységesen egyetértek, pacsi.

Most már csak annak szurkolok hogy top klub élére kerüljön.

Thuglife! 2024.04.24. 15:41:18

@Rocky80: hová tűntél haver? :)
Belefáradtál a szélmalomharcba vagy megjött a beismerés?
Én szívesen megnézném Allegrit mondjuk a nápolynál.

Leram7 2024.04.24. 15:44:18

@Rocky80: napoli, milan, barca, pool, mu, bayern esetén tuti lesz új edző és én szerintem a milan lesz Max új állomása.

Én kedvelem Allegrit és az első 5 éve nagyszerű volt, valamint ez a szezon is 2023-ban, de 2024ben eddig ami történik az nagy probléma.

Nem lehet mindent az edzőre fogni, de biztos ő is részese.
Sok játékos pl: Kean, Kostic, Chiesa, Locatelli, Alex Sandro, Fagioli, Pogba, Weah is vastagon sáros ebben a szezonban.

Valamint a vezetőségünk kezdve Marotta "elengedésével" és Paratici és a többiek ámokfurtásával is sokat ártottak az évek során.

Ne feledkezzünk meg az olyan játékosokról sem, mint Dybala, Cuadrado, akik tőlünk nagy pénzt kértek és a riválisainkhoz pedig töredékért írtak alá.

Bízzunk egy szebb jövőben. Remélhetőleg meglesz a 3. hely és nyerünk egy olasz kupát és a többit meg nyáron meglátjuk.

sleepy8 2024.04.24. 15:48:56

@venember83: Jó tudni hogy csak Allegrinek van szüksége erős csapatra, nem a Juventusnak.

Rocky80 2024.04.24. 16:02:48

@Thuglife!: hát, ilyen vegyes felvágott. Bele is fáradtam, meg nagyon fájtak az eredmények is, meg nem is értem az egészet... Ilyesmi.

Beismerés nincs amúgy! :D Szerintem Allegri top edző, csak van úgy hogy a dolgok nem működnek és talán jobb külön. Ezt beismerem... De még mindig nem tartom őt kizárólagos felelősnek.

Napoli, te megőrültél?! Nem az ő szintje. Plusz hülye a klubtulaj. Olaszországon belül nem szívesen látnám, valamilyen európai topklubnál viszont igen. Értsd: legalább! Atletico szint.

Rocky80 2024.04.24. 16:08:21

@Leram7: pacsi a pozitív hangvételért!

Olaszországba ne maradjon, riválishoz ne menjen! Külföld legyen a cél, érjék új impulzusok, energiák és tapasztalatok. Olyan Ancelottisan. Szeretném ha egyszer ilyen szakember lenne.

Én elvakult vagyok vele szemben, de pl Sandro megmagyarázhatatlan. Rotálni kell, oké, de minden egyes meccsen gólt kapunk róla...

venember83 2024.04.24. 16:13:23

@sleepy8: a Juve kerete annyira gyenge, elképzelés nélküli, lyukas, fiatal és fogalmatlan, hogy egy évtizedig itt semmi nem lesz. A világ egyik(?) legjobb edzője pedig ennél sokkal többet/jobbat érdemel.

Thuglife! 2024.04.24. 16:35:21

@Rocky80: dehogy őrültem meg.ez egy átgondolt kívánság.
A nápolyból is lehet bajnok,nemcsak a 3 nagyból.
Egyébként meg a nápolyt úgyse szeretem....összpontosulna a hater energiám...

Rocky80 2024.04.24. 17:16:35

@venember83: igazat szóltál, még ha nem is annak szántad.

@Thuglife!: :D

Látod, én meg pont fordítva gondolom: ne csináljon másból bajnokot a kárunkra.

Il Principino 2024.04.24. 17:19:33

A keret fele fogalmatlan ,máshol csak kiegészítő játékos lenne,méltatlanok erre a mezre..Az edző meg nem kompatibilis velük, van ilyen..
Ez nem méltó sem a Juventushoz sem az edzőhöz ami most történik január óta!!!
Allegri túl nagy fába vágott bele,sztem már megbánta.

Rikoo 2024.04.24. 18:05:57

@Thuglife!: Vicc nélkül, az elmúlt hetekben ott merült fel a neve. Manna mellett Allegrit is vihetik a Juventustól.
Illetve 2-3 játékost is + Manna ráadásul Giuntolival dolgozott együtt egész évben, így a kiszemeltjeik is ugyanazok.

Rikoo 2024.04.24. 18:07:24

@Leram7: Ibrahimovicnak állítólag beleszólása lesz a sportszakmai kérdésekbe a Milannál, ő pedig volt játékostársait szeretné a kispadra. Xavi és van Bommel lehet a 2 legfőbb opció a Milannál.

venember83 2024.04.24. 18:28:24

@Rocky80: persze, hogy igazat:

"Pontosan. Nem akarok én neki rosszat. Másrészt meg kíváncsi vagyok, képes-e máshol is bizonyítani."

Mindenféle rosszindulat nélkül.

Shyr Kahn 2024.04.24. 18:30:14

@Leram7: "napoli, milan, barca, pool, mu, bayern esetén tuti lesz új edző és én szerintem a milan lesz Max új állomása."
Furcsa lenne. En nem hiszem, hogy a Milan Ot nezte volna ki.

"Sok játékos pl: Kean, Kostic, Chiesa, Locatelli, Alex Sandro, Fagioli, Pogba, Weah is vastagon sáros ebben a szezonban."
Az osszes jatekos benne van, de nem feltetlenul a tudasuk miatt, hanem a rendszer miatt, amit kenytelenek jatszani (vagy eppen nem jatszani).

"Ne feledkezzünk meg az olyan játékosokról sem, mint Dybala, Cuadrado, akik tőlünk nagy pénzt kértek és a riválisainkhoz pedig töredékért írtak alá." - hmmm... leragott csont mar, de nekem ugy remlik Dybala-nak nem is kinaltak fel semmifele szerzodest vegul. Elotte valoban sokat kert, de amikor kepes lett volna targyalni kisebb osszeg fejeben a vezetoseg mar nem is volt nyitott semmifele targyalasra. Akkortajt ugy gondoltak, hogy Vlaho majd viszi a hatan a csapatot es Dybala-ra nincs szukseg (mivel sokat volt/van serult).

@Rikoo: " Ibrahimovicnak állítólag beleszólása lesz a sportszakmai kérdésekbe a Milannál, ő pedig volt játékostársait szeretné a kispadra. Xavi és van Bommel lehet a 2 legfőbb opció a Milannál." - Xavi??? Erdekes lenne, ui neki semmi koze nincs a Serie A-hoz. van Bommel sanszosabb, de O meg hatalmas lutri.

delpi0823 2024.04.24. 18:45:24

A szezon egyik leggyengebb teljesitmenye volt,hat a meccseink 90%a ilyen volt a szezonban,semmi meglepo.........

Shyr Kahn 2024.04.24. 20:30:34

@Rikoo: Egyebkent Ibra erkezese a Milan-hoz nem meglepo, hiszen az elozo merkozeseken sokat volt lathato a lelaton (nem egyedul, hanem a vezetoseghez rendszerint kozel).

Mas: most olvasom Ancelotti konyvet. Marha erdekes, amit ir/irnak rola a jatekosok + Galliani. Rendkivul szimpatikus edzo, akinek kifejezetten letisztult es ertekes gondolatai vannak a vezetesrol/menedzsmentrol.
Sajnalom, hogy a Juvenal vegul nem sikerult igazan befutnia (a konyvben beszel is rola, hogy szurkolok sosem fogadtak el a Milan/Roma-s multja... no meg az akkori vezerkar nem igazan csaladias hangulatot teremtett, inkabb olyan nagyvallalati volt, amiben nem erezte jol magat).
Erosen ajanlott konyv: www.amazon.com/Quiet-Leadership-Winning-Hearts-Matches-ebook/dp/B018TI9OTM?ref_=ast_author_mpb

Leram7 2024.04.24. 20:45:17

@Shyr Kahn: Lehet rosszul emlékszem, de Dybala 15M-öt kért, majd 8 + 2 volt az ajánlat, amin ment a huzavona az ő és ügynöke részéről is, majd nem kapott új szerződést, mert megelégelte a klub.

Viszont 4,5M + bónuszokért írt alá romába. Most nem tudom mennyit keres.

@Rikoo: Ibrahimovic egy egoista vicc, nem hiszem, hogy jó vezető lenne.
Xavi és Van Bommel, mint edző pedig szerintem nem működne.

A milannak van egy nagyon jó kerete, sok jó játékossal, nekik egy rutinosabb edzőre van szükségük.

Egyébként én inkább Tuchelt hoznám, mint Mottát. Számomra Motta egy kérdőjel, akinek nem tudom, hogy a csillagai szerencsések jelenleg vagy tényleg vannak komoly edzői kvalitásai. Ahogy azt sem tudom eldönteni, hogy Allegri már lecsengett, mint pl Mourinho vagy a keret nem ideális hozzá.

Én Allegrit nagyon kedvelem (először nem szerettem), számomra ő volt kicsit "a jelen korszaki Marcello Lippi" Főleg az első korszakában. Ha kapna elképzelései szerinti kereretet én örülnék, ha maradna, de mivel nem fog így szerintem Tuchel lenne a megoldás.
Sarri és Pirlo csapata sem volt sokkal szerethetőbb, mint a mostani Allegris.

Thuglife! 2024.04.24. 20:45:45

@Rikoo: könnyen lehet hogy ott is építkeznie kéne Allegrinek... De Laurentiis garázsvásárt tart a nyáron a büdös zokni gyüjteményéből.

Shyr Kahn 2024.04.24. 21:36:16

@Leram7: "majd nem kapott új szerződést, mert megelégelte a klub." - igen, valami hasonlo, azonban annyival emlekszem masra, hogy akkortajt jott Vlaho es a kezdeti lenduleteben igen jol jatszott, igy sokan (a vezetoseggel egyutt) ugy velekedtek, hogy O legyen a Juve projektjenek kozpontjaban es Dybala-t "dobjuk" ki, mert sokat serult es egyebkent sincs meg a helye stb.

Nyilvan nem volt egyszeru az ugynokevel, de ha jol emlekszem szoban megallapodtak a vezetoseggel egy fizetesben es hosszabbitasban mar, aztan ra par honapra a vezetoseg ezt nem irta ala es nem is akart alacsonyabb osszegrol sem targyalni. Szimplan azt mondtak, hogy az ajto zarva van, ami szerintem rendkivul amator lepes volt.

Ma latjuk, hogy Dybala mennyit is er a Roma mezeben. Meg mindig sokat serult, de amikor palyan van, akkor hatalmas kulonbseget jelent. Tolunk pontosan egy ilyen osszekoto jatekos hianyzik a kp elejerol. Yldiz meg nincs azon a szinten, Chiesa pedig mindig is inkabb a szelen erezte jol magat.

Ezt azert irom, mert eredetileg arra utaltal, hogy Cuad es Dybala onszantabol ment el es irt ala olcsobb szerzodest mas kluboknal. Mig Cuad esete valahol jogos (raadasul az Interhez ment), addig ez Dybala eseteben sztem nem ilyen egyszeru.

Shyr Kahn 2024.04.24. 21:47:44

@Leram7: Egyebkent Ibrarol rendkivul jo velemenyt irt Carlo Ancelotti... es Ibra is rendkivul intelligens, osszetett velemenyt irt Carlo-rol az emlitett konyvben. Ezek alapjan en pozitivan csalodtam Ibraban. Lehet kivulrol egy tusko es vannak eleg nyers viselkedesjegyei, amikrol van egy szep adagnyi feltve a youtube-ra is, de amugy ugy tunik, hogy ettol fuggetlenul egy onzetlen, korrekt szemely es kozel sem olyan egosita, mint azt a tulzott onbizalma, nyers magatartasa mutatta/mutatja.

Ancelotti egyebkent kulon kiemeli az onzetlenseget (ami baromira meglepett):
"Ibra is one of the few strikers, maybe the only one, who is just as happy when he makes an assist as he is when he scores. He is one of the most unselfish players I have ever met, which is of massive value to the team."

Bar ez az idezet tulzo lehet nemileg, ami fakadhat abbol, hogy a mai napig jo baratok, de amennyire en latom Ancelotti nem eppen az a fajta ember, aki szeret nagyokat loditani. Peldaul Leonardo-rol (az egykori baratjarol) eleg rossz dolgot is leirt a PSG-vel valo szakitasa kapcsan. Szoval van akit nevszerint megemlit es leirja, ha csalodott (nincs mondjuk sok ilyen eset a konyveben, mert O sokkal diplomatikusabb ennel, de ha ir valakirol valamit, az totalisan oszintenek tunik).

Juvino 2024.04.24. 22:33:48

@MarcoT: Az elmult harom ev alatt tizet oregedtem csak a csapat meccseinek nezese kozben

Thuglife! 2024.04.24. 22:36:32

@Leram7: Allegri 77 1-0-ás győzelemnél tart.
Tényleg egy új játékoskeret megváltozatná az ő filozófiáját?

Marci04 2024.04.24. 22:50:56

@Leram7:
“ Egyébként én inkább Tuchelt hoznám, mint Mottát”
Nem akarlak elkeseríteni, de az utolsó nem olasz edzőnk Deschamp volt, és valljuk be az nem most volt.

Shaky79 2024.04.24. 23:11:51

@Leram7: Rosszul emlékszel. Dybalaval megegyezett a klub, csak utána vissza is lépett mert akkor jött Vlaho és az volt a duma, hogy rá fogják építeni hallegri mester nagyszerű taktikáját. Látszik milyen jól sikerült...

Il Principino 2024.04.25. 10:08:10

@Shaky79: Dybala kb. Pogba szindrómában szenvedett,alig lehetett játszatni ,valamint vezetőség felé tett mutogatása sem volt szimpatikus tőle..
Elszámolta magát a kapzsi ügynökével..
Nekem nem hiányzik AZ a Dybala!

alexGicamo 2024.04.25. 11:54:28

Sajnálom, de nem tudok azonosulni a véleményével !
Sosem voltam Maximus rajongója, az utóbbi 3 éve meg aztán messzemenőkig borzasztó nagy csalódás !

Shaky79 2024.04.25. 12:02:45

@Il Principino: Sokat volt sérült az tény, de amikor pályán volt akkor minőséget képviselt. Chiesan kívül talán Yildiz akinek még hasonlóan jó a technikai képzettsége a mostani keretben.
Itt elég sokan sírnak, hogy milyen szarok a játékosaink, főleg a hallegri hívők. Akkor csak megkérdezem, hogy miért nem tud mit kezdeni hallegri a technikás játékosokkal, és miért az olyanok kellenek neki mint Danilo, Gatti, Alex Sandro, Bremer, Kostic, Rabiot, Locatelli. Az olyanok meg látványosan szenvednek akik technikásak, mint Dybala, Di Maria, Kulusewski, Chiesa, Yildiz nem játszik, Soulét elengedtük stb.
Neki kellenek ezek a gyenge minőségű egyen katonák, akik univerzálisak és mindenhol tudnak egy középszert hozni, akik meg minőséget, különbséget jelentenéne, azok nem kellenek Ő engedi el a technikás minőségi játékosokat. A rendszere is borzalmas, antifoci, az ehhez kiválasztott játékosok meg szintén.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása