Allegri: „Eljátszottuk az előnyünket”

allegri_massimiliano_fekete-sarga_melegitoben_serie_a_sajtotajekoztaton.jpgA Juventus szombaton a Lazio ellen lép pályára, s ez a találkozó lesz az 500. meccse Massimiliano Allegrinek az olasz első osztályban, így a szokásos sajtótájékoztatón a futballal való kapcsolatáról és terveiről kérdezték a mestert.

„Imádom ezt a sportot, szenvedélyesen szeretem a futballt, aminek 47 éve a részét képezem. Elégedett vagyok azzal, amit eddig elértem, de továbbra is szeretném jól érezni magam, szeretnék dolgozni és a pálya mellett maradni, ellenkező esetben unatkoznék. Ugyanakkor az a fontos, hogy fenntartsuk a koncentrációs szintet, a holnapra gondoljunk, és a következő 55 napot vággyal és lelkesedéssel éljük meg.

Mindenkinek koncentrálnia kell a szezon végső szakaszára most. Sajnos eljátszottuk az előnyünket, amit felépítettünk az ötödik helyezett csapatokkal szemben, ezért most reálisan kell néznünk a helyzetet. Csak hét pontot szereztünk a legutóbbi nyolc meccsen, és a szezon második felében mindössze 13 pontot gyűjtöttünk. Kilenc meccsünk van arra, hogy bebiztosítsuk a BL-szereplésünket, a három helyből egyet meg kell szereznem.

Aki a válogatott szünetben Torinóban maradt, azok jól dolgoztak, ahogy a visszatérők is. Egyes játékosok elérték a céljukat, így például Wojciech Szczęsny kiharcolta az EB-szereplést. A legtöbb játékos barátságos meccsen futballozott.

Most belekezdünk a szezon utolsó részébe, 55 nap vár ránk május 25-ig. Vannak negatív pillanatok a futballban, ezért reagálnunk kell, eredményeket kell szereznünk, és el kell érnünk a célkitűzésünket, ami a BL-szereplés. A srácok nyugodtak kell maradjanak, hiszen eddig sikerült 59 pontot kell elérnünk. Természetesen amikor az eredmények elmaradnak, akkor valamit tenni kell a lelkesedés létrehozásához, amivel a lehető legjobban lehet szembenézni a szezon utolsó szakaszával.

Nehéz megmagyarázni a futballt. Naponta dolgozunk, és próbáljuk megtalálni a hibákat, amiket vétettünk. Jelenleg semmi értelme a beszédnek és a magyarázkodásnak. Dolgoznunk kell a hibáinkon, és javulnunk kell. A futballban az eredmények számítanak, és meg kell fordítanunk az aktuális tendenciát.

Mit várok Keantől? Sokat. Szerintem Moise Kean célja is, hogy jól teljesítsen, amivel kivívhatja a helyét az olasz EB-keretben. Januárban távoznia kellett volna, de maradt, és most bevethető. Egy ideje nem játszott, és bizonyosan jól fog holnap játszani. Kezdeni fog. 

Federico Chiesa és Kenan Yıldız is egészséges, és fontos játékosok. Dušan Vlahović és Arkadiusz Milik visszatérésével adott lesz a támadók megfelelő száma a célkitűzésünk eléréséhez.

Samuel Iling-Junior rendszeresen játszott idén. Egyes szakaszokban kevesebb lehetőséget kapott, de mindig a jelöltek között volt. Ahogy a többiek, ő is egy fejlődési görbét jár be, és nagyon elégedett vagyok vele.

Az Olasz Kupában is játszani fogunk. Kedden egy másik fontos meccs vár ránk a Lazio ellen. Most csak erre szabad koncentrálnunk.

Örülök, hogy a klub megerősítette a bizalmát irányomba, de erről nem voltak kételyeim, és a klub a jövő kialakításán dolgozik, jelenleg viszont alapvető fontosságú a jelenre koncentrálni. Számos rangadónk lesz a következő időszakban.

Maurizio Scanavino a klubot és a tulajdonosokat képviseli. Elfogadjuk a kritikát a média részéről, különösen ebben a pillanatban. Az eredmények számítanak. Jelenleg nincsenek jó eredményeink, nem teljesítünk jól, hiszen 13 pont nem elég, de a futball lehetőséget ad a reagálásra. Meg kell fordítanunk ezt a trendet. A célkitűzésünk túlságosan fontos, hogy ne tegyük. A Bajnokok Ligájában kell futballoznunk a következő évben, előttünk a klubvilágbajnokság, nem szalaszthatjuk el ezt a célkitűzést.

Igor Tudor csapatai mindig agresszíven játszanak, ezért nekünk is jól kell teljesítenünk minden tekintetben. Ez szép erőmérő lesz és kiindulási pont a következő meccsekhez. Bizonyosan egy edzőt váltó csapatnál nincs hiány a motivációban. Erősen fognak kezdeni, s nekünk készen kell állnunk a válaszra, és technikailag jól kell futballoznunk.

Igor Tudor jól teljesített a Marseille és a Verona padján. Szerintem a Lazio eltérő csapat, de nem tudom, hogy két hét mire elég. Kemény, szinte lehetetlen megmagyarázni a futballt. Tudatában kell lennünk annak, hogy a Lazio mentálisan agresszív lesz. Az edzőváltás mindig egy kis pluszt ad.

Készen kell állnunk, tudjuk, hogy a Lazio fontos játékosokkal rendelkezik, amilyen Luis Alberto, Zaccagni, Immobile, Felipe Anderson, Vecino, ők mind kiváló minőséget képviselnek.

Jelenleg 70 pont a célkitűzés, számos meccsünk lesz közvetlen riválisok ellen, és 59 pont bizonyosan nem elégséges. Ezért több pontot kell szereznünk, és ismét győznünk kell. Ebben a nehéz időszakban a csapat fejlődni fog. A célunk a legjobb eredmény elérése. A legjobbunkat kell nyújtanunk, és a lehető legtöbb pontot kell gyűjtenünk. Kilenc meccs, huszonhét elérhető pont, a lehető legtöbbet kell megszereznünk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7918366559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2024.03.29. 15:20:27

“Eljátszottuk az elonyunket”
“Pontokat veszitettunk”
“Nyernunk kell”
Ettol a gral lovagtol miert nem hallani sohasem, hogy valamiert ,Ő mint a kapitány egy szemelyben felelosseget vallal? 3 eve bizonyosan nem kovette meg magat elotte nem emlekszem.
Milyen ember az olyan aki nem kepes felelosseget vallalni?
Milyen vezetoi jellemre vall a felelossegvallalas hianya?

Marci04 2024.03.29. 16:38:35

@Gaben Smith:
Hiába kopaszodik Mesterünk feje
A vezetőség szerint itt a helye!
(Petőfi Sándor)

Wizzurah 2024.03.29. 18:42:37

Szerintem meg az a furcsa és csoda, hogy egyáltalán volt előnyünk, ami mint mára kiderült, egyértelműen annak volt köszönhető, hogy a többi csapat még gyengébb szezont futott, de most kezdenek a helyére kerülni a dolgok. Persze ki hogy látja, a mester fordítva üli meg a lovat, van ilyen, a vezetőségnek meg tetszik is.

SuperTrezi 2024.03.29. 20:13:39

9 meccsre 11 pont a célkitűzés? Nehogy összerogyjon a csapat az elvárások súlya alatt. :)

venember83 2024.03.29. 20:18:53

Kostic influenzás, Sandro izomtúlterhelés miatt maradt Torinóban.

Shyr Kahn 2024.03.30. 01:24:59

Tudor egy igen jo edzo, aki sztem ket het alatt is kepes felrazni a Lazio-t, igy mivel a holnapi merkozesen egy X-re szamitok (termeszetesen gyozelemert szurkolok), ezert sztem a 11 pont is nehez feladat lesz, de ne legyen igazam.

venember83 2024.03.30. 04:58:51

@SuperTrezi: viccelünk, viccelünk, de tényleg nehéz időszak jön, s az elmúlt hét-nyolc meccs alapján a 11 pont megszerzése sem lesz egyszerű/egyértelmű.

venember83 2024.03.30. 05:22:28

@SuperTrezi:
Lazio - Juventus
Juventus - Lazio (kupa)
Juventus - Fiorentina
Torino - Juventus
Cagliari - Juventus
Lazio - Juventus (kupa)
Juventus - Milan
Roma - Juventus
Juventus - Salernitana
Bologna - Juventus
Juventus - Monza

SuperTrezi 2024.03.30. 08:59:38

@venember83: Ilyen kiesőjelölt teljesítménnyel valóban nem.

Galbandi 2024.03.30. 11:02:57

A jelenlegi 59 pont fényében a 70 pontos célkitűzés elég minimalista hozzáállásnak tűnik. Az tényleg úgy tűnik, hogy elég lesz, elnézve az 5. helyen álló Roma sorsolását (alig van olyan meccsük, amiről ki merném jelenteni, hogy fixen behúzzák), de azért én még a mostani helyzetben és az erőviszonyok ismeretében is elvárnám, hogy az ezüstérem legyen a célkitűzés egy ekkora klubnál. Elképesztő, hogy Allegri még szavak szintjén is ennyire kockázatkerülő. Ez kb olyan, mintha én a tények ismeretében ki merném jelenteni, hogy holnap vasárnap lesz...

venember83 2024.03.30. 11:10:47

Albanese szerint a mai kezdőcsapatban Kean és De Sciglio is helyet kap:
Szczesny; Danilo, Bremer, Rugani; Cambiaso, Mckennie, Locatelli, Rabiot, De Sciglio; Kean, Chiesa.

Attilio79 2024.03.30. 13:50:28

@venember83: DS kb. egy év után kezdő. :)
Tényleg szipuzik az ember valamit.

ZED! 2024.03.30. 16:46:16

@Attilio79: Az egyik kedvence nem tudtad??

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása