Motta: „Megtisztelő a nagy klubok érdeklődése”

motta_thiago_mosoly_oltonyben.jpgThiago Mottát egy Castiglion Fiorentinóban rendezett sportgálán kapták mikrofonvégre a Tuttomercatoweb munkatársai, és a futballistaként számos jeles klubot megjárt szakembert kérdezték az edzői munkáról, illetve felmerült a jelentős klubok érdeklődése is, hiszen nyáron lejár a szakember szerződése, és várhatóan új klubnál fog megbízást vállalni.

„Amikor belekezdtem ebbe a munkába, és szerencsém volt azonnal belevágni, rájöttem, hogy ez testesíti meg a legkomolyabb szenvedélyt életemben a játékospályafutás után. Edzőként számos felelősség terheli az embert. Számos olyan srácot kell összekovácsolni, akik különbözőképpen gondolkodnak, de egységes futballt kell kihozni belőlük.

A nagyok érdeklődése? Természetesem örömmel és büszkeséggel tölt el a nagy klubok érdeklődése. Nagyon örvendetes ez a visszajelzés, és elismerés mindazért, amit a csapatunk megvalósított, nem csupán eredmények tekintetében, hanem ahogyan elértük az eredményeket a pályán.

Nagyon jól érzem magam, és őszintén mondhatom, hogy nem gondolkodok a jövőn, mivel ilyen nagyszerű pillanatot élhetek meg, és maximálisan ki akarom élvezni ezt. Amikor eljön az idő, majd foglalkozok a jövővel.

Roberto De Zerbi elképzeléséhez hasonló lenne a megközelítésem? Nos, Roberto De Zerbi szerintem nagyszerű edző, aki egy rendkívül kemény bajnokságban szerepel. Én csak azt teszem, amit belül helyesnek érzek. A rövidpasszos futballt Brazíliában tanultam a kispályás meccsekből, s ez megmaradt bennem.

Luciano Spalletti és a hátulról építkezés? A modern futballban szükség van a hosszú passzokra is, és olykor talán túlzásba visszük a hátulról építkezést, de általános tekintetben ez végső soron jobb eredményeket szavatol. Nem gondolnám, hogy vita lenne a hátulról való építkezés kapcsán, ez a helyzet felhasználható, és nekem tényleg tetszik, tanulmányoztam ezt, és szerintem ez segítségére lehet a csapatnak. Luciano Spalletti nagyszerű edző, ezt bizonyította az elmúlt években, például a Napoli csodálatos menetelésével, ami scudettót eredményezett. Bízom benne, hogy Olaszország nagyszerű teljesítményt nyújt majd az EB-n.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2318364093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2024.03.26. 17:30:27

A jovo szezon Juventus edzoje! (Remelem)

A rovid passzos jatek feltunoen jol mukodik az O rendszereben. De Zerbi csapataihoz kepest joval jobb a Bologna vedekezese, szoval De zerbinel jobb edzonek tartom.

Bundesz 2024.03.27. 07:21:14

Remélem elé toltunk már egy szerződést.

JeetTrader 2024.03.28. 00:31:04

Hát először neki is mellettünk kéne letennie a voksát...azért megnézném kinek az ajánlatát fogadná el ha egy Barca, egy Manutd és egy Juve is kopogtatna nála egy ajánlattal...

Vannak jelek amik mintha azt sejtetnék h hozzánk jön de simán lehet H csak az újságírók fantazmagoriaja....

venember83 2024.03.28. 05:05:20

@JeetTrader: elvileg ő az elsőszámú kiszemelt, s jelen helyzetben csak a BL-hely kiharcolása esetén maradna Bolognában. Amire azért elég kevés esélyt látok, főleg úgy, hogy a Juve és a Bologna is BL-helyen zárjon, abba meg bele se merek gondolni, hogy nem lesz meg az első négy hely valameyike.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása