Huijsen: "Csak hálás lehetek a Juventusnak"

huijsen_dean_roma_1.jpgA Juventus holland tehetsége, Dean Huijsen, aki a szezont kölcsönben az AS Roma kötelékében tölti, végül nem Hollandia, hanem Spanyolország nemzeti csapatát választotta, s első alkalommal kapott meghívót az U21-es csapathoz.

A La Gazzetta dello Sport munkatársa arról kérdezte a fiatal játékost, hogy a döntés vajon annak is szól-e, hogy Sergio Ramost részesíti előnyben Van Dijkkal szemben?

"Abszolút, ő volt a példaképem. Nem azért, mert Andalúziából származik, ahol felnőttem. Ő a történelem egyik legjobb belső védője." - mondta Huijsen a spanyol játékosról.

A fiatal védő közel állt ahhoz, hogy kölcsönben a Frosinone együtteséhez kerüljön, azonban végül az AS Roma kínált lehetőséget.

"Amikor felajánlották nekem a lehetőséget, hogy csatlakozhatok a Romához, azonnal a kedvemre volt az ötlet. Először is azért, mert egy nagy csapat, azután azért, mert nehéz nemet mondani, amikor Mourinho hív.  Azt gondoltam, azért hívnak, mert szükségük van rám, de azután kiérdemeltem a játékperceket, s minden játékkal töltött idő a munka és az önfeláldozás eredménye."

Ugyan a klub időközben megvált José Mourinhótól, Huijsen továbbra is élvezi a bizalmat a római csapatnál.

"Úgy gondolom, hogy ez jó jel. Gyorsan alkalmazkodtam a változáshoz, különösképpen, mert két kivételes emberről és edzőről van szó. Nagyszerű csapattársaim vannak, jól érzem magam, s tanulok."

Huijsen jelenlegi szerződése 2028 júniusáig él, a jövője egyelőre kérdéses, de nyáron visszatér Torinóba.

"A Romának nincsen opciója, de megtanultam, hogy a labdarúgásban bármi megtörténhet. Bizonyosan visszatérek a Juventushoz, s készen fogok állni. Ez az első nagy csapat, amely hitt bennem, s csak hálás lehetek nekik."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6118360289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2024.03.21. 12:34:06

Érdekes, hogy Amszterdamban született, majd ötéves korától Spanyolországban nevelkedett, de válogatott szinten a holland utánpótlásnál mutatkozott be, több korosztály csapatában szerepelt, majd 2024-ben spanyol állampolgár lett, s a spanyol U21-et és ezzel a spanyol válogatottságot választotta. Nem jellemző ez a hollandokra.

gomorra21 2024.03.21. 12:41:43

Ramos a példakép? Máris zuhant a szememben.

Wizzurah 2024.03.21. 15:52:45

Kiváncsian várom, mikor lesz elherdálva bagóért.

Shyr Kahn 2024.03.21. 16:05:53

@gomorra21: ++ Ramos az egyik legalattomosabb vedo, akit valah lattam jatszani. Talan Pepe az aki uberelte.

Kives 2024.03.21. 16:33:44

@gomorra21: ++
@Shyr Kahn: ++

Abszolút egyet értek.

gomorra21 2024.03.21. 17:05:13

@Shyr Kahn: Pepe legalább teljesen nyíltan volt gusztustalan. Ramos volt a báránybőrbe bújt patkány.

Marci04 2024.03.21. 19:46:34

@gomorra21: Nem tudtam hogy a 21. században divat lett valakit a példaképe miatt megítélni...van egy barátom aki Interes de akkor inkább eldobom vele a barátságom

gomorra21 2024.03.21. 20:12:55

@Marci04: hú, itt most sok minden összecsúszott. Hogy jön ide az inter? Nagy múltú csapat, nagy történelemmel, és időről időre vannak nagy korszakai. Juventus szempontból negatív, de az emberek többsége nem Juventus szemszögből nézi a világot.

A példakép sokat elmond egy emberről. Nem mindegy Churchill vagy Sztálin. Akinek a kedvenc játékosa Vinnie Jones, az valószínűleg nem a fair játék megszállott híve. Amely kapusnak Higuita a kedvence, az lehet, hogy fog még a csapatának meglepetéseket okozni.

Amúgy ha egy védőnek Chiellini a példaképe, az nekem nyilván nagyon szimpatikus. De ha Maldini, vagy Zanetti, full el tudom fogadni, mert ők nagyszerű védők voltak - nagyszerű jellemmel.

Marci04 2024.03.21. 20:56:27

@gomorra21: Tökéletesen tudod miért az Interrel példálóztam Juventusos létemre. :)

Ramos akár "patkány", akár nem, a giga-Madrid mozdíthatatlan tagja volt. Amíg a jó tulajdonságokat nézed el a példaképeidtől, nincs probléma.
Ady Endre egy részeges-narkós valaki volt, mégis a magyar irodalom egyik legnagyobbja, magyarok ezreinek a példaképe. Példakép alapján megítélni valakit...hát ez nekem még mindig baromi vicces :)

gomorra21 2024.03.22. 13:03:00

@Marci04: ja, értelek. Én mondjuk azért is szerettem meg a Juventust gyerekként, mert Del Piero a zsenialitása mellett egy nagy jellemnek tűnt a pályán. Ha Hujisennek Ramos a példaképe, nyilván neki belefér a patkánykodás. Ramos nagyon sokszor ki lett volna állítva a f@szba, ha nem az érinthetetlen "giga-Madrid" játékosa, és emiatt válik igazán undorítóvá a patkánykodása. Tudta, hogy megteheti. Mintha a keresztapja ott lett volna a FIFA legmagasabb köreiben.

(Az, hogy Ady önpusztító életet él, az nem von le az irodalmi nagyságából, ahogy egy zseniális, a pályán fair játékostól sem zavarna, ha önpusztító életet élne.)

Shyr Kahn 2024.03.22. 20:24:25

@Marci04: En nem itelem el Huijsen-t (igazabol probalok senkit sem elitelni), akit egy eleg tehetseges fiatal jatekosnak tartok. Aki raadasul a Juventus-t is nagyra tartja, annak ellenere is, hogy itt nem igazan tudott ervenyesulni. Csupan nem ertem mikent lehet a peldakepe az a Ramos, akinek volt jo nehany alattomos huzasa. Mindamellett jo vedo volt, de ezek a borzasztoan gusztustalan jelenetek szamomra levonnak a VEDOi ertekebol IS. A fair play elemek hozzatartoznak egy jatekos megitelesehez. Tudom, hogy a foci nem egy erkolcsi verseny, de fontos, hogy a feltorekvo generacionak peldat mutassanak a legnagyobb jatekosok (mar amennyire ezt az emberi mivoltukbol meg tudjak tenni). Es en nem olyan dolgokra gondolok itt, mint Zidane 2006-os VB dontobeli piros lapos jelenete, amit a legtobb ember felfujt, hiszen azt mondtak, hogy minden korulmenyek kozott neked tartozkodnod kell az ilyen viselkedestol. Ezek az emberek nem vettek figyelembe, hogy az emberi termeszet esendo es Materazzi volt, aki gusztustalan pszichologiai hadviselest folytatott ellene akkor.
Azonban Ramos eseteben ilyenrol nem volt szo. Az ellenfel nem provokalta... sot mi tobb Ramos volt provokativ nem is egyszer, ugy hogy egy szikranyi megbanast sem tanusitott a jelenetek utan.

Szamomra nagyobb peldakep ezert az a vedo, aki korrekt modon jatszva tudott kimagasloan jo lenni. Barzagli elsosorban, akit a valaha elt egyik, ha nem a legjobb olasz vedonek tartok, de Chiellini, Maldini, Nesta, Cannavaro, Ferrara es Bonucci is ide sorolhato. Montero egy eleg hentes fajta volt, de nem igen lattam tole sem Ramos fel alattomos huzasokat. Sajnos az idosebb generaciot nem nagyon lattam jatszani.

Szoval az ember neha nem tudja magat turtoztetni, amikor masok ingerlik... ezekben az esetekben en szemet hunyok, de ha nincs kozvetlen ingerles es ennek ellenere tortennek durva szabalytalansagok ott szimplan nem fair jatekosrol beszelunk.

Shyr Kahn 2024.03.22. 20:27:09

Es ezek a jatekosok ilyen szempontbol nyilvan nem jo peldak., ezert aggodhatunk, hogy Huijsen pontosan mit is ertekel(t) mondjuk Ramos-ban, hiszen ezek az alattomosabb jelenetek a vedoi "ertekehez" tartoznak/tartoztak.

Remeljuk nem ezekre gondolt peldakent.

Ethan Hunt 2024.03.23. 15:49:44

Semmiképpen sem szabad elherdálni Huijsent. Nekem semmi bajom azzal, hogy Ramos a példaképe, nekem a "mindenáron való győzni akarás" jut eszembe róla. Nem véletlenül van annyi - és ebből nem kevés, kritikus pillanatban szerzett - gólja. Egy igazi vezér. És szerintem Huijsen számára is ezek az irányadó tulajdonságai, nem a szemétségek, amiket még itt-ott elkövetett. Egyébként nálunk Montero sem volt éppen angyal - már, aki látta is játszani - és nem valami romantikus képet őriz róla...

De a Dögevők alkalmaztak igazi gennyládákat, mint Materazzi, meg Córdoba vagy Walter Samuel. Zsák a foltját...

Pepe meg egy beteg állat, nem védő, már rég ki kellett volna tiltani a futballpályákról nem még BL-rekordokat állítgatni fel vele...

Lanzafame 2024.03.23. 17:07:47

Huijsent és Soulét a kezdőben szeretném látni jövőre, készen állnak rá. Kíváncsi vagyok, hogyan tervezik elherdálni őket 15 milliókért.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása