Cobolli Gigli: "Nagyon is lehetséges Allegri távozása a Juventustól"

cobolli_gigli_giovanni.jpgÉlesedik az edzőkérdés a Juventusnál a csapat kilátástalan játékkal párosuló eredménytelensége miatt, s az ügyben megszólalt a klub korábbi elnöke, Giovanni Cobolli Gigli is.

"Allegri általában nagyon higgadt és viccelődik a mérkőzés utáni nyilatkozatok során, de vasárnap egyértelműen ingerlékeny volt, ami nyilvánvalóan annak tulajdonítható, hogy jelenleg nem érkeznek az eredmények." - mondta Cobolli Gigli a Calciomercato riporterének nyilatkozva.

"Ha nem sikerülne az első négy között végezni, az sport szempontjából és gazdasági tekintetben is katasztrófa lenne a klub számára. Nem is gondolok arra, hogy a Juventus nem kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába. 

Giovanni Galeone, aki mindenki másnál jobban ismeri Allegrit, a közelmúltban azt javasolta neki, hogy dolgozzon külföldön. Ez véleményem szerint annak a jele, hogy Allegri és a Juve között nem olyan szilárd a kapcsolat, amilyen a legutóbbi időkig volt. Nyilvánvaló a Juventuson belüli feszültség.

Mindig nagy tisztelettel tekintettem Allegrire, de ez az első alkalom, hogy nagyon is lehetségesnek gondolom, hogy felbontja a szerződését, s elválik a Juventustól. Csak reménykedhetünk abban, hogy mindez azt követően következik be, hogy a Juve biztosította helyét a Bajnokok Ligájában, s kulturált, higgadt különválás lesz.

Megkezdődtek a találgatások arról, hogy ki veheti át a Juventus kispadját, s az egyik esélyes jelölt a Bologna együttesével nagyszerűen teljesítő Thiago Motta lehet.

"Őszinte leszek, szívesen látnám a Juve kispadján, amennyiben Allegri távozik. Tökéletes profil egy új időszak megnyitásához. Emlékszem Raffaele Palladinóra, amikor még a Juventus játékosa volt az én hivatali időmben, s viccelődve Palladinhónak neveztem Ronaldinho mintájára. Kivételes dolgokat művel a Monzánál és erős karakterrel rendelkezik."

A Juventus keretében is komoly változásokat hozhat a nyári átigazolási időszak, s Cobolli Gigli a jelenlegi igazgatóknak is szolgált néhány tanáccsal.

"Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de őszintének kell lennem, s azt kell mondanom, amit valójában gondolok. Rabiot fontosabb ennek a keretnek a számára, mint Chiesa. Ha fel kellene áldoznom egy játékost a pénzügyi mérlegért, Chiesa lenne az. Ezt nagy szomorúsággal mondom, mert ő egy bajnok csodálatos képességekkel, de küszködik azzal, hogy megmutassa a potenciálját. Nem tetszett az a hozzáállás sem, amit a Genoa ellen láttam, amikor Chiesa és Dušan Vlahović, akik nagy barátok, elkezdtek veszekedni egymással. Ez azt mutatta, hogy valami nem stimmel.

A Juvénak van néhány jó játékosa a keretben, de nincsenek nagy bajnokai, még ha Vlahović azzá is válhat, amennyiben változtat a hozzáállásán. Példát vehetne Alessandro Del Pieróról, a Juventus valaha volt egyik legnagyobb játékosáról, aki egyszer még csak nem is reagált arra, amikor Cufre megpofozta egy Roma elleni mérkőzésen. Minden játékost arra biztatnék, hogy kövesse Del Piero példáját."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5918360661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2024.03.21. 14:42:35

Inkább kövessék Rabiot példáját, egyéves szerződéshosszabbításokat zsaroljanak ki csapatkapitányként, vezérként.

Shyr Kahn 2024.03.21. 16:15:33

Az edzokerdesben egyetertek vele... Motta, Palladino (bar kicsit tapasztalatlan), de ebben a sorrendben jo alternativanak tunnek. Ha egyikuk sem, hat legyen Conte. Allegri nem maradhat. A palyan levo idegeskedo jatekosokat neki kell kezelnie a merkozesek kozott es ugy tunik O is ingerlekeny, szoval igy nem fog menni.

Remeljuk az utso merkozesekre osszeszedik magukat es nyugodtabbak lesznek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása