Capello: "A Juventusnak legalább négy igazolásra van szüksége"

capello_fabio_2.jpgA Juventus továbbra sem talál vissza a győzelmek útjára, s a csapat korábbi mestere, Fabio Capello elemezte a zebramezesek kiábrándító helyzetét, miközben egyre több kritika illeti Massimiliano Allegri munkásságát.

"Először is hadd mondjam el, hogy Allegri csodákat tett egészen a Derby d’Italiáig, a Juventust az Inter közelében tartva. A két csapatot össze sem lehet hasonlítani minőség tekintetében, s még a most a második helyen álló Milan is versenyképesebb a Bianconerinél." - mondta Capello a La Gazzetta dello Sport riporterének nyilatkozva.

Allegri vasárnap szóváltásba keveredett az újságírókkal, amikor arról faggatták, hogy miért ragaszkodik a 3-5-2-es felálláshoz, ahelyett, hogy háromtagú támadósorral lépne pályára csapatával. 

"Nem a támadó hármas a probléma. Allegrinek nincsen Viniciusa vagy Mbappéja, hogy három csatárt küldjön ki. Kétség sem fér hozzá, hogy Chiesa veszélyes, amikor a szélen játszik, de amikor középen szerepel, könnyebb emberfogás alatt tartani. Milyen játékosok állnak Allegri rendelkezésére a támadó hármashoz Chiesa és Vlahović mellett? Yıldız egy tehetség, de még csak most kezdett. Kean sérülésből tér vissza. Talán Cambiaso az egyetlen, aki képes lenne a jobb oldalon játszani, de amennyiben Allegri ragaszkodik a 3-5-2-es felálláshoz, azért van, mert úgy gondolja, hogy ez nagyobb egyensúlyt jelent. Egyetlen edző sem szeret ártani saját magának."

A Juventus előtt álló Inter és AC Milan csapatai több gólhelyzetet dolgoznak ki, s nagyobb hatékonysággal váltják ezeket gólra.

"Tudják, hogy miért? Az Internek nagyobb minősége van a középpálya belsejében, míg a Milan a 90 perc alatt bármire képes a bal oldalon Theo és Leão révén. A Juventusnál Rabiot jelenti a különbséget, nem véletlen, hogy a Juventus szenvedései akkor kezdődtek, amikor a francia nem volt teljesen egészséges. "

A  klubnak mindenképpen meg kell erősíteni keretét a nyár folyamán, de vajon hány igazolásra lesz szükség?

"Legalább négyre, de azoknak első osztályúnak kell lenniük. A klubnak és az edzőnek meg kell egyezniük róluk. Az edzőt meg kell hallgatni, amikor az igazolásokról van szó."

Allegri mentora, Giovanni Galeone a napokban arról beszélt, hogy védencének külföldön, a Premier League-ben kellene kipróbálnia magát.

"Külföldre menni mindig gazdagít kulturálisan és technikai tekintetben is. Max okos, s meg vagyok győződve róla, hogy a képességének köszönhetően, amellyel a játékot olvassa, jó teljesítményt nyújtana Angliában."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7518357613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sleepy8 2024.03.19. 13:14:15

De az nem csoda volt Mister, hanem ELVÁRÁS!! :D Hát nehogy jobban értse már a focit Capello is mint az újságírók.

venember83 2024.03.19. 13:36:05

"A Juventusnál Rabiot jelenti a különbséget, nem véletlen, hogy a Juventus szenvedései akkor kezdődtek, amikor a francia nem volt teljesen egészséges."

Egy színtelen, szagtalan francia ficsúr. Vicc. Kíváncsian várom az építkezést.

sleepy8 2024.03.19. 13:39:16

@venember83: Az, vicc. Attól még tény, hogy a jelenlegi keret legjobb, legkomplettebb játékosa.

Apuleius 2024.03.19. 13:41:17

@venember83: Hát igen, valahol itt kezdődnek a nagyon komoly problémák...

Leram7 2024.03.19. 14:00:23

Azzal, hogy ki kellett fizetni Locatellit és Keant együtt 65M, valamint jött Weah 11M-ért(aki csalódás), valamint Pogba és Fagioli off lett kb elég rossz mercatonk volt.

Egyedül Weah volt keret szempontjából nyáron az új igazolás.

Másik oldalon Pavard, Thuram, Frattesi, Carlos Augusto igazolások voltak, vagy éppen Pulisic és Loftus-Cheek.

Sajnos nyáron újrakezdődik az Arthur saga és nagyon kicsi az esélye a Capello által mondott 4 névre. Talán Felipe Andersonból lehet valami, de jelenleg nagy esélye van inkább annak, hogy távozni fog 1-2 húzó név.

gomorra21 2024.03.19. 14:02:46

Nem akarásnak nyögés a vége.

SuperTrezi 2024.03.19. 14:14:21

@Leram7: Ez a Weah is olyan eddig, mintha itt se lenne...

Wizzurah 2024.03.19. 16:43:27

Igazán dícséretes, ahogy a régmúlt korosodó olasz edzői, akiknek felfogásai mára igencsak elavultak hogy védik egymás bizonyítványait. Végre megtudtuk, hogy az inter kerete már nem csak jobb és többet ér, hanem sokkal, de már a Milan kerete is jobb. Értem. Mindjárt el is hiszem. Amennyiben így folytatja maxiking, szezon végére előz a roma meg lazio kerete is.

Rikoo 2024.03.19. 17:03:23

@Wizzurah: Fagioli és Pogba eltiltása óta mondom, hogy szerintem nem sokkal gyengébb a Roma kerete, mint a Juventusé.
Spalletti most is inkább behívta Mancinit Acerbi pótlására, mint Gattit.

venember83 2024.03.19. 17:24:28

@Rikoo: a sokszoros PL-győztes Mou más álláspontot képviselne ebben a kérdésben.

Pedro32 2024.03.19. 17:33:35

A keretet úgy értékeljük,amit látunk a jenlenleg a pályán.Ez téves!Ebben az összehasonlitasban érdemes lenne a klubbváltás előtt vizsgálni az adott játékost.
Thuramról mindenki tudta,hogy nemrossz,de az Interben javult.Ősöreg Mhyktarjan,Acerbi mind várakozásokon felül teljesit.
Milannal Loftust meg Pulisicet ugy vágták itánuk,de beváltak.Lehetne még sorolni…
Érdemes lenne azon elgondolkodni,hogy a Juventusban miért teljesít minden egyes igazolás a potenciálja alatt!?

Nem lehet,hogy a két Milanói edző haladóbb gondolkodása,konkrétabb elképzelése jobb lehetőséget biztosít a játékosoknak?
Nem lenne érdemes megkérdezni a riportalanyt arról mit kíván pályára vinni a klubb?Az ebben fellelhető külömbségek nem számitanak?

Én tisztelem Allegrit.Egy korazak nagy alakja,de nem ezen korszaké.Megkockáztatom,hogy egy kiemelkedő támadókkal rendelkező csapatnál jó lenne még. De SEM A MILAN SEM AZ INTER NEM KIEMELKEDŐ JÁTÉKOSOKAT VÁSÁROLT!
És a Bologna sem áll klaszisokból.

gomorra21 2024.03.19. 17:44:13

@Rikoo: nem csak gyenge a keretünk, de egyre gyengébb.

@Pedro32: "Érdemes lenne azon elgondolkodni,hogy a Juventusban miért teljesít minden egyes igazolás a potenciálja alatt!?"
Jogos.

FAF 2024.03.19. 18:29:39

@Pedro32: Mivel nem tudhatjuk mennyi beleszólása volt Allegrinek az igazolásokba ezt a terhet vegyük le a válláról.

"De SEM A MILAN SEM AZ INTER NEM KIEMELKEDŐ JÁTÉKOSOKAT VÁSÁROLT!"

Ezt valahogy én is így látom. Olyan játékosok után csorgatják itt a nyálukat egyesek akik simán jöhettek volna hozzánk is. Volt köztük aki nem kellett vagy nem adtunk érte annyit amennyit kértek vagy szarul tárgyaltunk ha másnak olcsóbban odaadták.
Én nem vagyok elájulva egyik ellenfél keretétől se.
Lehet jobb az összetétel de itt se tudjuk, hogy a játékost szerződtetőnek volt jó szeme vagy csak az edző tudja használni őket.

Mindenesetre az nem létezik, hogy mi mindig szar játékost igazolunk. Csak van valami oka annak, hogy nálunk nem jól teljesít vagy lesérül.
Ezt azért nehéz szerncsétlenségnek elkönyvelni.

Arról nem beszélve, hogy a többi olasz klub sincs jobb anyagi helyzetben. Akit ők meg tudnak szerezni azokat mi is meg tudnánk.

Ne vicceljünk már, hogy most olyanokat magasztalunk akikkel ha szóba hoztak minket akkor öreg, egy szezonos, még nem bizonyított vagy ki hallott már róla egyáltalán. Ha akkor nem kellettek most se kelljenek.

A keret nem teljesen reménytelen. Persze alakítani kell rajta ésszel ehhez kellene egy elképzelés, hogy mi is a játékunk. Olyan nem lesz, hogy na veszünk 3-4 sztárt és majd azok megoldanak maguktól mindent. Ez még mindig egy csapatjáték. Láttuk mire mentek a Galaktikusok Madridban együtt. Biztos ők se tudtak labdát kezelni, passzolni, cselezni. Amúgy meg pénz se hiszem, hogy lesz rá.

Wizzurah 2024.03.19. 19:02:20

Pogbára eltiltása előtt sem lehetett számítani semmilyen téren, így szerintem ő semmilyen szinten nem befolyásolta a csapat teljesítményét, eredményt, se semmit, csak az anyagiakat negatív értelemben. Fagioli pont kezdett bemelegedni igen, ő veszteség, ami ugyanakkor lehetőség is lehetett volna más fiatal játékosoknak, akik nem tudtak vele élni. Kiváncsi leszek, hogy visszatér e még, vagy kuka lesz a karrierje Fagiolinak.

Acerbi szerintem mindig biztos teljesítményt tett le az asztalra, a Lazionál is. 34x válogatott úgy, hogy azért Chiellini és Bonucci mellett igen nehéz volt labdába rúgni.
Internél az előny Marotta személye, de csak az elején, mert ugyanazt csinálja, a rövidtávú eredményességért őskövületeket igazol, akikből már nem fognak pénzt csinálni, de most jók, ezeket mindig is jól válogatta össze. A gond akkor lesz, amikor ezek a játékosok már nem lesznek eredményesek, visszavonulnak, stb. A másik nagy előnye az internek az edző személye. Nem állítom és nem is gondolom, hogy Inzaghi kiemelkedő edző lenne, hanem egyszerűen úgy passzol ahhoz a kerethez az ő elképzelése és személye, mint ha arra a kézre varrták volna a kesztyűt. Nálunk az ellenkezője figyelhető meg. Mindamellett, hogy nem írom, hogy rossz, de nem ide való játékosokat igazoltak áron felül, beleértve az edző személyét is, azon felül az edző sem illik a kerethez. Allegri nem mondom, hogy rossz edző, de nem is tartom jónak. Nem való ide, de ha illene is, ilyen hosszú idejű szerződést ilyen fizetéssel egy edzőnek adni több, mint luxus. A legutolsó legszarabb döntése a volt vezetőségnek, őket rúgnám igazán p*csán.
A keret szerintem is jó, sőt, szerintem továbbra is a legjobb az olasz bajnokságban. Meg kell találni a kerethez illő és legmegfelelőbb személyzetet. Hogy miért van az, hogy ennél a csapatnál szezon közben nem lehet változtatni, akár az edző személyén, az életben nem fogom megérteni... A játékos igazolási politikát sem. Megvettük a máshol kiemelkedőt nyújtó játékosokat egy teljesen más rendszerből. Azt hittük a játékosok személye elég az állandó jó teljesítményhez és a többi jön magától, hát nem. Ha új edző lesz, de szarnak rá arra, hogy az ő rendszerébe mi jó és ugyanígy fognak igazolni, az ugyanúgy szar lesz... Nagyon nagy a felelősség és a teher Gintonikon.... Nagyon várom, hogy mit alkot, bizakodó vagyok. Radikális változásokban reménykedem.

alexGicamo 2024.03.19. 20:38:48

@Wizzurah: Szívemből szóltál ! Teljesen egyetértek !

természetes alapú logaritmus 2024.03.19. 20:39:45

@Pedro32:
Thuram a Gladbachban 134 meccsen 44 gólt és 29 gólpasszt szerzett. Kb. ezt hozza most is.
Mhyktarjan max neked teljesít várakozáson felül. Dortmundban 140 meccsen 90 gól+gólpassz. Manchesterben 63 meccsen 24. Arsenalban 59 meccsen 22. Romában 117 meccsen 57.
Acerbinél max az lehet meglepő, hogy milyen jól tartja magát. Kis érdekesség vele kapcsolatban. A 2016/17-es és 2017/18-as szezonban mind a 38 bajnoki meccset végigjátszotta. Se sérülés, se eltiltás.

„Loftust meg Pulisicet ugy vágták itánuk,de beváltak.” – Chelsea átigazolási politika level végtelen.

De nézzünk minket. McKennie úgy rúgták p*csán Leedsben, hogy repülőgép nélkül érkezett vissza Torinoba (ha már a két Chelsea-ből érkezett Milánossal legyen kit összehasonlítani). Weah a Lille-ben 107 meccsen 9 gól +9 gólpasszig jutott (hasonlítsd össze Thuram, Mhyktarjan,Loftus és Pulisic számaival). Közben a 10-es ével legjobb (?) olasz és Serie A-s védőjének utódját a Serie B-ből kukáztuk (becenevén Gatti).

És azon is el lehetne gondolkodni, hogy az adott játékos teljesít a potenciája alatt, vagy az adott játékosba képzeltünk kicsit sokat. Vagy épp azon, hogy miért nem posztra/szerepkörre igazolunk évek óta (Allegri előtt is mielőtt ráfognátok).

Rikoo 2024.03.19. 20:45:36

Na látod ezért nem értünk egyet, mert szerintem kib@szott messze áll ez a legjobb kerettől. Kb. a 4-6 helyre tenném a milánói csapatok és a Napoli után. Mindháromnál koncepció alapján építették a teljes keretet.
Egyébként még egész sok mindenben egyet is értek és én is radikális változtatásokat várok.

Attilio79 2024.03.19. 21:12:04

A Juventus a fiatal9k után nyúlt, érkezett Yildiz, akiben nagy a potenciál, mellette még páran feljöttek (Nonge, Illing, Fagioli, Miretti és jöhetett volna Huijsen is).
Mellettük ott van Soulé, Barrenechea is.
Nekünk be kell(ene) építeni azokat a játékosokat, akikben lehetőség van és egy beton védelmet kell mögéjük tenni!
Az, hogy felemelték a cserék számát, az is további lehetőségeket nyújt.
Nagyon fiatal a keretünk, Chiesa, Vlaho, Bremer sem vének és nekik kellene kulcsjátékosként szerepelniük. Ide olyan vezér kell(ene), aki meg tudja szólítani őket és konkrét elképzelései vannak a pályán.
Semmi pénzért nem cserélném el a keretünket a kukásokéval vagy a kínaiakkal!

Pedro32 2024.03.19. 22:33:35

@természetes alapú logaritmus: számokat másolhagttál ide be.Thuramnak szintet kell lépnie a Gladbachbol egy Interbe.ráadásul más futtballkultúrában.Mhyktarjan teljes szerepkört váltott …a középpálya közepén játszik.középen és nem az utolsó időszakát veszed számitásba egy bőven30+os éveiben járo játékosnál,aki nem hanyatlott.Acerbiről is ugyan ki mondta meg ennyire be fognak válni ?és SKRINIART akiről azt hitték nehéz lesz pótolni azonnal tudja helyettesiteni?meg ugy azonnal használható lesz mindenki? Itt meg megáll a világ mert nincs Rabiot?
Ide soroldog golokkal golpasszokkal a a javarészt jobboldali védő Weah-t.
Mckennie komolyan akkora hatással van a támadójátékra?mennyi volt távoli beiveles vagy szöglet?Mert a mérkőzéseken én annyira domináns hatását nemlátom
Holvan Kostic,Chiesa,Kostic.?itt a mutatok miert maradnak el???
Ez a keret semmivel nem rosszabb papiron!!!!ha már adatok szempotjából hasonlitunk. Torz,és nem ésszerüen lett összerakva.
Figyelembe vehetned azt,hogy mennyit van nalunk a labda,mennyit van a támadóharmadban.
Én értem,hogy ez a taktika,de megmondom őszintén énsem tudnám milyen játékos kellene idehozni,annyira nemlátom át támadásban mi a terv

MarcoT 2024.03.20. 08:29:45

@Rikoo: gattinak alapvető hiányosságai vannak

Lanzafame 2024.03.20. 09:02:06

@sleepy8: szerintem egy másik edző egy rendszerben belőle is többet ki tudna hozni egy vízhordónál. Nem véletlen, hogy a francia válogatottban alapember és pl. a fiatal madridi sztároknál fontosabb láncszem.

FAF 2024.03.20. 09:39:09

@természetes alapú logaritmus: Thuramot megnéztem volna nálunk, ebben a rendszerben hány gólt lőtt volna kb úgyanúgy szídnák itt mint Vlahot. Loftust nem ismeren de nem hiszem, hogy annyival jobb lenne a mieinknél. A többi mind leszállóágban van, lehet már jövőre nem fognak tudni úgy teljesíteni. Egyébként ha őket hoztuk volna akkor az lett volna a baj, hogy már megint kivénhedt játékosokat kukázunk. Meg az is nagy kérdés nálunk is tudtak volna-e így teljesíteni. Di Maria se tudta megváltani a világot ebben a rendszerben az öreg játékosoknál maradva. Tőle is azt várták, hogy majd egydül kitalálja mi legyen a támadásban meg majd egyedül megoldja. Ez csak Allegri fejében működik így.

Az tény, hogy nagyon sok félre sikerült igazolásunk volt kezdve Roncival mert anyagilag őt nem engedhettük meg magunknak és ez ki is hatott az utána történt igazolásokra.
Úgy néz ki most a fiatalok mellett tettük le voksunkat, ami nem egyik pillanatról a másikra megy (annyira nem robbant be senki) folyamatosan kellett volna ezt meglépni. Ezért szerintem kell egy vezér a középpályára (gondolom az elképzelés szerint ez Pogba lett volna de láttuk, hogy alakult ezért kell más helyette) A védelembe is kell erősítés. Ide mondjuk meg kellene találni az új olasz generáció legjobbjait, na meg a kapust. Ha védelem, akkor én még mindig az olaszokra szavaznék ezektől a braziloktól kiráz a hideg. Olasz csapatban 3 brazil védő legyen az első számú választás ez nekem fáj. A támadó szekciót lehet hagynám, hogy megnézzük mit tudnak más rendszeben meg mi lesz mondjuk Yildizzel. Max finomhangolás.

JuveMI 2024.03.20. 10:24:12

Érdekes...
Capello, Galeone... és ha megkérdeznénk más, a 'felső-krétában kipusztult lenyomatot', akkor azok is magasztalnák a Juventus taktikáját... illetve a 20-30 évvel ezelőtti stílusban megmondanák a frankót a keret gyengeségéről.
Ellenben egy Tacchinardi... és egyéb bátor szószólók kertelés nélkül kijelentik, hogy bizony egy Juventusnak nem ilyen felfogásban kellene játszania i.sz. 2024-ben!!
No nehogy már elhitessék velünk, hogy a Milan kerete jobb... 2-3 játékost leszámítva egy másodosztályú banda! Ebbe a Juve keretbe egy regista (nehéz ügy manapság) és egy jobblábas wingback/fullback kell nagyon... a többi poszton (talján szinten) megvan a megfelelő minőség.
Nekünk most egy új edzői hitvallást kell keresnünk... és a név kevésbé fontos, mint maga az ars poetica! Nem érdekel ki, bukott/bukna el... nem érdekelnek a dinoszauruszok... pláne nem érdekelnek a pro-licences edzőnek is kókler ex-sztárok!
Új stílust kell hoznod, Guintoli!!

steven.h 2024.03.20. 10:41:34

@Wizzurah: nem tudom, én ezt a rövidtávú eredményesség mindenek felett dolgot egyáltalán nem látom most az internél és Marottánál. Amíg Conte volt jöttek a nagyöregek neki, de azért én nem mondanám, hogy ne lenne abban a keretben utánpótlás - Bisseck, Pavard, Frattesi, Aslani (őt nem tudom miért jegeli ennyire Inzaghi), Carlos Augusto, Thuram közül egyik sem idős játékos. Sommer azért egy 2-3 évet még tud a legmagasabb szinten védeni, Zielinski még a legjobb korban van, Tadic idős, de cserének szerintem bőven tökéletes jövőre, ha mindenkit meg tudnak tartani.

Spider81 2024.03.21. 08:24:58

@JuveMI: a problema gyokere a kozeppalyank impotenciajaban rejlik...ebben jobb a Milan es az Inter is, de meg talan a Roma is...
Lassu, korulmenyes kozeppalyasaink vannak...Rabiot kivul senki se brusztol es akar elore menni...
Arrol ma rnem is beszelve, hogy semmi krerativitas es vaartlan huzas nem jon toluk.
Aztan ott van Vlaho meg Chiesa, akiknek abbol a 2-3 helyzetecskebol kell gazdalkodniuk minden meccsen...sajnos egyikuk sem olyan akinek 1-2 helyzet kell csak es biztos golt szerez

venember83 2024.03.21. 08:33:03

@Spider81: "Lassu, korulmenyes kozeppalyasaink vannak...Rabiot kivul senki se brusztol es akar elore menni...
Arrol ma rnem is beszelve, hogy semmi krerativitas es vaartlan huzas nem jon toluk."

S ezért természetesen csak és kizárólag a középpályások a hibások. Nem az edzéseken elvégzett munka, az egyes meccsekre való felkészülés, a játékfelfogás. Csak a játékosok. Hiába, ha nincs a középpályán egy Pirlo vagy egy Iniesta vagy egy De Bruyne, de még egy nyomorult Davids vagy Vidal sem, nincs mit várni, nincs mit tenni.

Spider81 2024.03.21. 08:44:15

@venember83: hat Allegri mar megmutatta mire kepes egy normalis kozeppalyaval, viszont a jelenlegi kozeppalyasaink nagy resze amit eddig mutatott az nem Juve szint!
Ezzel nem azt mondom,hogy csak a jatekosok a hibasak es lehet hogy ehhez a jatekrendszerhez inkompatibilisek, de azert azt nem mondhatjuk, versenykepes a kozeppalyank ahhoz, hogy scudettot nyerjunk... a BL-rol mar nem is beszelve.

venember83 2024.03.21. 08:54:14

@Spider81: nem tudom, miért kell behozni mindig a témába a scudettót vagy a BL-t. Nem arról van szó, hogy jaj, miért nem nyeri meg a Juve a bajnokságot harmadik éve. Pontok tekintetében a Juve kb. ugyanott tart, mint tavaly. Nincs fejlődés. Nincs játék.

Te a Romát emlegetted. Nos, ők nem harcolnak sem scudettóért, sem BL-ért, mégis talán jobb a középpályájuk, azt mondod. Esetleg simán csak többet hoznak ki a keretből? Náluk pl. Paredes is 5 gólpassznál és 3 gólnál jár a bajnokságban. Tavaly a Juventusnál meddig jutott ez a kiváló argentin labdazsonglőr?

Szar, gyenge a Juve kerete, nem mérhető előző generációkhoz. De nézzük már meg, kik voltak az ellenfelek az utóbbi meccseken a bajnokságban. Az Udinese és a Genoa kerete/középpályás sora annyival jobb? Mert simán felvették a versenyt a Juventusszal.

Spider81 2024.03.21. 09:03:46

@venember83: nem ertunk egyet es szerintem ez a kozeppalya amink van jelenleg egyenlo a kozepszerrel

"Szar, gyenge a Juve kerete, nem mérhető előző generációkhoz. De nézzük már meg, kik voltak az ellenfelek az utóbbi meccseken a bajnokságban. Az Udinese és a Genoa kerete/középpályás sora annyival jobb? Mert simán felvették a versenyt a Juventusszal."

Pont, hogy a mi kozeppalyank kb egyszinten volt a ket meccsen, sot megkockaztataom,hogy a meccsek jo reszeben jobban muzsikaltak mint a mi kozeppalyank.

venember83 2024.03.21. 11:18:30

@Spider81: szerintem az álláspontjaink nem annyira ellentétesek. Szerintem is középszer ez a középpálya. De ez nem menti fel a mestert, hogy miért nem kezd valamit ezzel a helyzettel. Miért erőlteti azt, ami nem megy? Miért láncolja le Locatellit, hogy biztos referenciapont legyen, így meg nyilván semmit sem tud tenni Loca. Nem menti fel a mestert a középpálya gyengesége azért, amiért szinte mindenki mélyen a tudása alatt játszik. Van itt több tényező, nem lehet mindig csak a középpályás sor vitathatatlan gyengeségét elővenni, mikor mostanra pl. a támadók teljesítménye is a béka feneke alatt van.

Spider81 2024.03.21. 11:23:32

@venember83: majdnem egyetertunk :)

Biztos Allegri keze is benne van a dologba
Nem latom a csapategysegek kozotti kapcsolatot,nincs aki megoldja ezt a kulcsposztot
A csatarokrol meg annyit hogy a meccsek 80%-nal 2-3x kerul hozzajuk a labda amit persze nem tudnak ertekesiteni

gomorra21 2024.03.21. 13:03:49

@venember83: "Náluk pl. Paredes is 5 gólpassznál és 3 gólnál jár a bajnokságban. Tavaly a Juventusnál meddig jutott ez a kiváló argentin labdazsonglőr?"

Na, ez nagyon igaz! Nincsenek az ellenfeleknél sem De Bruyne típusú középpályások. Egyszerűen jól vannak használva.
Calhanoglu, Mkhitaryan.. ezek már buktak meg az olasz bajnokságban. Senki nincs, aki ezekre a játékosokra ácsingózott volna, mint a középpályánk megmentőjére.

Elméletben meg azt is el tudom képzelni, hogy ma De Maria a Milanhoz megy, lehet, hogy még mindig ott játszana, mi meg vernénk az asztalt, hogy mi miért nem kapunk ilyen játékosokat.

@Spider81: "Allegri mar megmutatta mire kepes egy normalis kozeppalyaval, viszont a jelenlegi kozeppalyasaink nagy resze amit eddig mutatott az nem Juve szint!" Az lehet, hogy neked Locatelli nem Juve szint, de Allegrinek szemmel láthatóan megfelel ez a teljesítmény. Ő a konstans elem. Nem tesztelget másokat, nem fekszik keresztbe, hogy ezen a poszton legyen jobb játékosa. Szerintem Allegri a rossz játékért nem Locatellit okolja. Semmi nem utal erre.

Rikoo 2024.03.21. 15:02:44

@venember83: Egyébként ez a nagy igazság. 0 irányító középpályásunk és 0 támadó középpályásunk van.
Nem értem, hogy egyáltalán miért így mentünk neki a szezonnak.
Jó mondjuk egy egészséges és nem eltiltott Pogbával és Fagiolival terveztek a szezon elején, valószínűleg teljesen más is lett volna a játék képe, ha ők ketten folyamatosan tudtak is volna játszani.
Fagioli-Pogba-Rabiot. Szintekkel erősebb középpálya, mint a Locatelli-McKennie-Rabiot...
Paredes 3 büntetőt értékesített Rómában, ennyi erővel a Juventusnál is lehetett volna 5-6 gólja, mert büntető volt pár tavaly.

Thuglife! 2024.03.21. 19:02:22

@Rikoo: és az 5 gólpassz? Arra is van magyarázat?
Ott van a Paredes cikk tavalyról,hogy vertikális passzokat kér tőle a mester.
Elég sok 6-os megfordult nálunk az utóbbi években persze egy se volt jó neki.
Nagy rögeszméd már ez a Fagioli Pogba hiánya
De hogy tud valaki hiányozni ha előtte se játszott sokat?
Allegrinek is van egy rögeszméje.a Regista poszt.tegyük fel találunk neki egy ilyet aki megfelel az ő kényes elvárásainak.hogy jön oda még mellé egy irányító középpályás és egy támadó középpályás?hogy jutna elölre a labda?ki futna? Csak körbeadogatnák mint a vizilabdában.

Rikoo 2024.03.22. 15:32:56

@Thuglife!: Konkrétan betámadva írsz. Hidd el, én is fel tudom venni ezt a stílust és elkezdhetjük ezt a f@szméregetést, csak qrvára semmi értelme nincs.
Gyengébbek kedvéért: regista=játékmester.

"Ott van a Paredes cikk tavalyról,hogy vertikális passzokat kér tőle a mester."
És ebben mégis mi a problémád? Az hogy elvárja valaki a felpasszokat?

"De hogy tud valaki hiányozni ha előtte se játszott sokat?"
Te tényleg ennyire nem tudsz játékosok és stílusok között különbséget tenni?

Mit magyarázkodjak neked, amikor már elmondtad nem egyszer, hogy előítéletes vagy.
Ha annyira érdekelnek Paredes gólpasszai, akkor nézz utána. Segítek, nem De Rossinál javult fel annyira, Mourinhonál voltak a gólpasszai.
Most hétvégén neki írták, pedig Angelino adta.
3 gólpasszt adott szöglet után, egy gólpassza van szabadrúgás után és 3 gólpassza aktív játékhelyzetből, amiből 2 szép van. A Brighton ellen adott egy szép gólpasszt Dybalának.
A legnagyobb különbség az, hogy ott ő lövi a pontrúgásokat, a Juventusnál pedig nem.
De igazából tök mindegy, lehet neked bármit is mondani.:D
Igyál meg egy sört haver, az a te szinted.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása