Terítéken Vlahović hosszabbítása és Koopmeiners megszerzése

vlahovic_dusan_vilagos_mezben_meztelen_felsotesttel_unnepel.jpgA La Gazzetta dello Sport friss hírei szerint a Juventus továbbra is szerződéshosszabbításokon dolgozik, zajlanak a vezetőség szintjén a kiértékelések, s ennek tanúbizonysága Dušan Vlahović ügynökének torinói látogatása, és a lap szerint a felek elkötelezettek a folytatás mellett, és szeretnék meghosszabbítani a szerződést a bér átütemezésével.

Egy másik érintett játékos Andrea Cambiaso, aki az idei szezon egyik megelepetésembere, védőként már 3 gólpassznál és 4 gólnál tart, ezért a vezetőség szintjén felmerült a futballista torinói jövőjének a bebiztosítása.

Kérdésesebb a helyzete több olyan játékosnak, akinek hamarosan lejár a szerződése, ilyen helyzetben van Adrien Rabiot (2024 nyaráig érvényes a szerződése), illetve Federico Chiesa (2025 nyaráig érvényes a szerződése), és felmerült Moise Kean és Samuel Iling-Junior szerződésének a kérdése is. Az utóbbi két játékos esetében a vezetőség a futballisták értékét próbálja meghatározni, és várhatóan nyáron mindketten távozni fognak Torinóból.

A La Stampa a minap arról tájékoztatott, hogy Adrien Rabiot édesanyja/ügynöke, Veronique Rabiot Continassába látogatott, és egyeztetett Cristiano Giuntolival és Giovanni Mannával fia jövőjéről.

A TuttoJuve cikke szerint Cristiano Giuntoli továbbra is Teun Koopmeiners megszerzéséről álmodik, ám az Atalanta magas áron kész csak elengedni a középpályást, és a Juventus szeretné játékosok bevonásával csökkenteni a 60 millió eurós árat, így felmerült Matías Soulé, Moise Kean vagy Samuel Iling-Junior neve.

A Corriere dello Sport szerint Cristiano Giuntoli a hétvégi meccs után pacsizott Teun Koopmeinersszel, és talán egyéb utalások is történtek a felek között, hiszen nem titok, hogy a Juventus szívesen megerősítené a középpályáját Gian Piero Gasperini holland játékosával. A lap szerint a Juventus kész játékosokat is átengedni a borsos ár mérséklése érdekében, így Matías Soulè vagy Dean Huijsen Bergamóba távozhat az ügylet nyomán.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4918352141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2024.03.12. 11:20:17

Külön kiemelném Lewis Ferguson ügynökének szavait, aki szerint nehéz lenne elutasítani a Juventust, ha hívnák.
Ő a Bologna csapatkapitánya és a Serie A egyik legjobb középpályása a szezonban az Inter triója és Koopmeiners mellett.

Pavel1988 2024.03.12. 11:26:27

@Rikoo: Én Fergusont nem látom igazán kiemelkedőnek, Koopmeiners kategóriákkal jobb játékosnak tűnik nekem. Jelenleg a szerepkörük is elég hasonló.
A Juventus híres arról, hogy szereti megvásárolni azokat a játékosokat akik jól játszottak ellenük. Koopmeinersnek sajnos megint feljebb ment az ára, ha nem lenne elég baj a 2 vasárnapi gólja.

venember83 2024.03.12. 11:34:24

@Rikoo: nem tudom, akkora kib@szott lutri már az ÖSSZES játékos. Ott van Locatelli, a válogatottban és a Sassuolóban jó volt, a Juventusnál meg, hát, nem tudom, mit írjak rá. De az Atalanta esetében is volt, hogy magas áron távoztak egyesek, aztán nem nagyon váltak be. Ez az egyszezonos bolognai sztori is tartogat szerintem taposóaknákat a vevők/érdeklődők számára.

Rikoo 2024.03.12. 11:36:32

@Pavel1988: Szubjektív amit most írok, de szerintem sokkal jobb a mentalitása a skótnak. Jobban látszódik rajta az a győztes mentalitás, amit megszoktunk az előző évtizedben a Juventustól.
A srác labdákat szerez, gólokat lő, segíti a labdakihozatalokat és az egész pályán jelen van.
Nem kiemelkedő játékos, de rengeteget fut és az sem lehet véletlen, hogy ő a Bologna csapatkapitánya, pedig még csak 24 éves.
39 gólt lőtt az utolsó 4 szezonjában, igaz ebből kettőt az Aberdeennél töltött.

Egyébként szerintem nem is tartunk ott, hogy a kiemelkedő játékosokat leigazoljuk, azzal megint visszatérnénk a régi problémákhoz és De Ligt-hez hasonló üzleteket kötnénk.
Okosan kell igazolni, több szempontot is figyelembe véve.
Utolsó mondattal egyetértek, ha Hojlund 75 millió euró volt, akkor Koopmeiners is inkább közelít a 80-hoz, főleg a Manchester United, Liverpool, Tottenham érdeklődésének köszönhetően.

Legszívesebben mindkét játékost Juventus mezben látnám, de sajnos valószínűleg erre nem sok esély van.

Rikoo 2024.03.12. 11:40:18

@venember83: Koopmeiners és Ferguson azért nem 1 idényes játékosok, kiemelkedőek voltak már Hollandiában illetve Skóciában is.
Egyébként még egyet is értek ezzel, főleg az Atalanta esetében. Konkrétan a legtöbb játékos, aki onnan távozott, bukó volt a következő klubja számára.
Nekem más a véleményem Locatelliről, de ebbe inkább ne menjünk bele.:D

Pavel1988 2024.03.12. 12:54:25

@venember83: Bennem is ez az érzés dominál Fergusonnal kapcsolatban. Nekem a Bologna hasonló megítélés alá esik jelenleg, mint az Atalanta a játékosaik valós tudását tekintve.
A Bolognánál is azt látom, hogy a rendszer emeli fel az egyéneket, ez alól Zirkzee kivétel és az Atalantából pedig pont Koopmeiners aki engem meggyőzött.
Persze ez nem cáfolja Riko véleményét, azt elhiszem, hogy mentalitás tekintetében kiemelkedő a skót. Kérdés, hogy egy Juventusban ez mennyire lesz elég?

Pedro32 2024.03.12. 13:20:55

@venember83: Locatelli esetében árnyalj a képet,hogy egyedüli 6os egy mélyen védekező csapatban.Leghálátlanabb poszt a világon,mert a támadàsokhoz nagyon ritkán érsz fel,de az ellenfél mindig a nyakadon van.Egyel feljebb sokkal jobb lenne.a számaiban is csak a fontos passzok estek vissza.passzpontosság,rengeteg munkabírás,sohasem sérült...
Viszon ebben az esetben is igaz,hogy ittugy igazan senki nem válik be a támadások szempontjából,vajon miért.?!

west30 2024.03.12. 13:54:21

@venember83: Nagyon rizikos szerintem az Atalantabol igazolni,foleg ekkora osszegekert.

MarcoT 2024.03.12. 14:06:58

@Pedro32: locatelli +1. Régóta mondom, nem az igazi helyén játszik nálunk.

MarcoT 2024.03.12. 14:09:33

@Rikoo: lesz itt pénz nyáron, ha megy Bremer, Géza, a traktoros fia, Iling, esetleg Kosztics. Felszabadul Rádió, Pogesz és a lengyel bére. Én bízom Guintioliban.

gomorra21 2024.03.12. 14:12:37

@Pedro32: abszolút egyetértek Locával kapcsolatban.

"Viszon ebben az esetben is igaz,hogy ittugy igazan senki nem válik be a támadások szempontjából,vajon miért.?!"
Szerintem ebben vastagon benne van, hogy támadóközéppályásokban nem vagyunk elkényeztetve. A védelem és a csatárok + szélsők terén rendre képes a vezetőség mélyebben belenyúlni a zsebbe. AZ okosan elköltött drága igazolás persze sokkal jobban megérné, mint a bután elköltött, látszólag költséghatékony deal (pl. Ramsey). Az utóbbi 10 évben voltak nagy giga igazolások, de egyik sem a középpályát érintette.

Sajnos amúgy az a helyzet is torz, hogy nem tudjuk, Sarri egy képességes klubigazgató mellett hogyan kezdett volna el csapatot építeni. Nem volt egyértelmű az az egy év, és ez építkezés szempontjából, a múltból visszanézve elbizonytalanít. Szerintem nagyon káros, hogy ezekből az esetekből nagyon nehéz a következményeket pontosan levonni, mert kapkodva, rövid idő alatt voltak lezavarva.

Szóval én úgy látom, hogy ez egy komplex dolog. Mintha a középpálya jelentené az igazán tudatos játékot, mi pedig nem tudjuk, vagy nem akarjuk elkötelezni magunkat semmilyen megfogható játékfelfogás mellett.

venember83 2024.03.12. 16:07:33

@MarcoT: igen, így lehet erősíteni, ha lesznek bőven távozók sok-sok tízmillióért, s nem Soulé lesz a "vezéráldozat".

rabsic02 2024.03.12. 16:44:51

@venember83: úgy érzem, hogy ezek a "nagy" nevek csak az olasz foci rajongóinak mondanak valamit, mert örülni kell, ha van egy-két kiemelkedő játékos. Vagy legalábbis így gondoljuk... De hiába, ha nem lesz meg a csapategység, csapatjáték. Erre alapozva kéne építkezni, nem úgy mint MekkElek :P

Pedro32 2024.03.12. 16:52:37

@gomorra21: igen!igen!kreatívabb 8as hiányzik.A támadások szervezésében nagyon jót tenne a csapatnak.Meg ugye lenne távi lövésekre egy kimondottan alkalmas játékos a középpályán.
Összehasonlításképpen 16ban Pogba,Vidal,Marchisio,Pirlo.Ez a 4profil kitudta egészíteni egymást és nemis 1játékos volt képes szervezni a játékot.
4en a centrális zónában tudtak mind bontani,vagy Lőni.Lövés után ,ha nem is volt gól 2center közvetlenül a kapu előtt lehetett a kipattanón.
Vlahovictól lehet várni jó lövéseket a védőfallal szemben is ,de erre még egy Tevez is volt.
Jogos amit írtál,valid

Shyr Kahn 2024.03.13. 05:20:14

Ferguson, Zirkzee-vel jol megerteti magat, de megint csak arra mutatnek ra, hogy O Motta rendszere miatt lett ennyire felkapva es tud ennyire hatekony teljesitmenyt hozni. Azaz a rendszer hozta ki a Bologna jatekosobkbol a legtobbet. Ok egy jo csapat, de az egyenek tobbsege nem kimagaslo. Ha mas rendszerben jatszananak, akkor nem lennenek kiemelve sehol sem ilyen szinten, mert a Bologna valoszinu ott tanyazna, ahova a keretuk minoseget tennem: a kozepmezonyben.

Locatelli-vel is ez a helyzet. De Zerbi rendszereben egy nagyon jo kepet mutatott, de a mienkben eleinte nagyon nem. Egyebkent Pedro32-nek igaza van abban, hogy a szerepkore eleg halatlan. En peldaul iden egesz jonak erzem ehhez merten.

steven.h 2024.03.13. 08:48:05

@Shyr Kahn: Mancini alatt az olasz válogatottban is jó képet mutatott más rendszerben. Nem hinném, hogy csak a Sassuoloban nyújtott teljesítménye miatt vettük meg, hanem a kettő együtt.

Ezért van az, hogy ő lenne az utolsó akit kukáznék a középpályáról jelenleg, mert ha kapna magamellé egy Koopmeiners meg egy csúcsformában visszatérő Fagioli-t rögtön más lenne a leányzó fekvése nála is.

De még azt is megkockáztatom, hogy ha csak egy ingyen Jorginho jönne és átvenné a helyét, ő meg mehetne feljebb, már jobb lenne.

Csak ezzel megint az lesz a baj, hogy most két évig szívattuk registában és idő kellene neki visszaszokni eredeti szerepkörébe.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása