Moggi és Sarri párbajától hangos a sajtó

sarri_maurizio_bajnoki_trofeaval.jpgA sajtóban Maurizio Sarri és Luciano Moggi egymásnak üzenget, miután Luciano Moggi nem volt rest és nyilatkozatában Maurizio Sarri torinói évadjáról is beszélt.

„Válasz Luciano Mogginak? Nehezen tudok megfelelő választ adni egy olyan személynek akit eltiltottak a futballtól.” - számol be az edző válaszáról a Sportmediaset.

„Úgy érzem, ha válaszra méltatom, akkor tiszteletlen vagyok azokkal szemben, akiket nem tiltottak el. Én nyertem a Juventus utolsó scudettóját, az ő irányításával pedig a Juventust több mint egy évszázados múlttal a háta mögött a Serie B-be sorolták 17 pontos mínusszal.”

A Lazio aktuális edzőjét Luciano Moggi szavai dühítették fel, amelyek a Radio Bianconera műsorában hangzottak el: „A Juventus második a tabellán Massimiliano Allegrivel, mégis mi a gond? Ne jussunk olyan sorsra, mint Maurizio Sarrival, akit mindenképpen azért alkalmazott a Juventus, hogy javuljon a játék minősége, és a mestert olyan kontextusba helyezték, amely nem tisztelte őt. S az egyetlen évben, amelyet a csapatnál töltött, nem csupán lerontotta a közösséget, hanem olykor a végül megnyert scudetto is veszélyben volt. Ha egy további évet maradt volna, a csapat a Serie B-ben kötött volna ki.

Egyértelmű, hogy Aurelio De Laurentiis a padra Maurizio Sarrit szerette volna. Maurizio Sarri nem akart semmilyen vezetőt maga mellé a Laziónál, de volt egy Igli Tare a klubnál, aki gondozta a klub pénzügyeit, és közben a csapat is jól szerepelt. Ő azonban nem jött ki Maurizio Sarrival, így végül távozott. Claudio Lotito eredményeket akar, és ez jogos, mivel ezeket garantálták neki, viszont a történtek korlátozták a Lazio menetelését a szezonban, most pedig egyre jobban reflektorfénybe kerüllnke a hibák. Maurizio Sarri legutóbbi nyilatkozatai pedig szenvedésről tanúskodnak.”

A TuttoMercatoWeb.com számára nyilatkozó Luciano Moggi először is egyértelműsíteni kívánta a kijelentéseit: „Először is nem mondtam, hogy a Juventus a Serie B-ben kötött volna ki Maurizio Sarri miatt, ez teljesen kizárható. Bajnokságot nyertek. Én értem a kijelentéseit, és anno arról beszélt, hogy a Juventus nem edzhető. Maurizio Sarri fogalmazott így, nem én mondtam. Véleményem szerint egy edzőváltásnál ismerni kell a keretet képező játékosokat is. Megoldást kerestek a csapatjáték javítására, de ez csak romlott. Szerintem ez kijelenthető. Eltiltottak? Meg lehet mondani Maurizio Sarrinak, hogy remélem, hogy vele és a gyerekeivel, ha vannak neki, nem fog olyasmi történni, mint velem. Nem kritizáltam Maurizio Sarrit, ezt szeretném egyértelművé tenni. Ugyanakkor megismétlem, ő volt az, aki kijelentette, hogy a Juventus edzhetetlen.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5918349249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventina7 2024.03.08. 21:50:39

A klubra nézve méltatlannak érzem ezeket a szájkarate nyilatkozatokat (Moggiét is).

venember83 2024.03.09. 05:05:56

@Juventina7: csak egyetérteni tudok, ugyanakkor szerintem mindkét emberbe rúgtak már éppen elegen/eleget, hogy ne tudják magukban a véleményüket. Másrészt meg Moggitól újabb megerősítést kapunk, miért nem működött Sarri, és hogy elsősorban nem ő volt ezért a hibás, hanem az őt nem tisztelő közeg, amely végső soron meggondolatlanul kinevezte őt. Na de minek, ha aztán nem nyújtottak maximális támogatást, és folyamatosan ment irányába a szurkálódás?

venember83 2024.03.09. 06:54:46

@venember83: ...hogy ne tudják magukban tartani a véleményüket.

babo0410 2024.03.09. 07:29:30

@venember83: Azért szerintem az elsősorban az edző felelőssége, ha a játék nem javul. És szerintem a tiszteletet ki is kell vívni. Nem tisztelték a klubnál? Akkor nincs tekintélye. Egyébként nem érdekes, hogy hasonló dolgok történnek vele mindenhol? A Napolinál De Laurentiis se tisztelte őt állítólag. És a Chelsea-nél meg nálunk se nagyon tartották sokra a játékosok. Abban az 1 évben, mikor itt volt, épp csak bajnokok lettünk, és ez nem csak rajtunk múlott. Akkor 5 döntetlen és 7 vereség mellett 1 ponttal nyertünk az inter mögött. Akkor sokan Sarrit mentegették, és most is szokás minden felelősséget a vezetés nyakába varrni, pedig szerintem Sarri is bőven tehet arról, hogy az a szezon úgy alakult, ahogy. És most szerintem még jobban is állunk jelenleg, mint akkor, de nincs szerencsénk, mert a bajnokság valamivel erősebb is lett. Az inter mindenképpen erősödött.
És az a véleményem, hogy a játékunk Sarri alatt se volt sokkal jobb, mint most. Pedig ott volt a Dybala Ronaldo páros. De tudom, mindig az a kifogás, hogy nem kapta meg az edző akiket kért. Pont ez a baj, hogy Sarri már az elején kimondta, hogy nem kér, majd kap akiket igazolnak. Ja!
Én sose voltam nagy rajongója Sarrinak, nem tartottam soha alkalmasnak arra, hogy nagy csapathoz kerüljön. És a Chelsea-nél is, meg itt is igazolta, hogy a nagyobb nevek simán kikezdik. Én nem neveztem volna ki.

Shyr Kahn 2024.03.09. 07:39:57

@babo0410: Dybala a Serie A MVP-je lett abban az evben CR elôtt. See elotte, se utana nem kozelitette meg azt a teljesitmenyt... Azaz DDR-el meg kerdeses. Legutobbi ket merkozesen 4 gol, 1 assziszt, ha jól remlik (1 mesterharmas). Csak edzo Kell melle. Sarri sztem jól teljesitett nalunk, de Kellett volna neki meg 1 szezont adni. Megerdemelte volna.

babo0410 2024.03.09. 09:23:42

@Shyr Kahn: Azért nem kapott még egy szezont, mert állítólag a játékosok kikezdték. És a végére elég rendesen visszaestünk. Sarri képtelen volt kezelni a játékosokat. És nagyon úgy nézett ki a taktikája se akart összeállni. Szerintem Sarri nem csak ki lett rúgva, mert, hanem a háttérben lehetett valami, amit nem tudunk. Pletykák alapján a játékosok fúrták meg. Én nem bántam, hogy elment. Sarriban szerintem pont ennyi volt, csak utána nem Pirlot kellett volna kinevezni nulla tapasztalattal.

Thuglife! 2024.03.09. 16:57:41

Szegénynek annyi tekintélye se volt ő volt az egyetlen aki le merte cserélni Ronaldot.bele is bukott.
@babo0410: te miért érzed hogy hozzá kell szólnod minden Sarris cikkhez?
A véleményed (mint általában) mindent tényt nélkülöz.
Csak lapozz tovább légyszives.szólj hozzá mercatos cikkekhez ott lehet fantáziálni.

Ethan Hunt 2024.03.10. 16:52:22

Moggi általában értelmes dolgokat szokott mondani, de itt ember nem képes felfogni, hogy mit is akart közölni vagy hogy minek kellett egyáltalán Sarriba belekötnie, akinek elképesztő nyomás alatt kellett külső nehézségek és belső problémák közepette eredményeket produkálnia abban a szezonban, miközben pár napja nem átallott arról elmélkedni, hogy a játékban már évek óta előrelépni nem képes és baromi drága Allegrit "ok nélkül" támadják...

@babo0410: "Akkor 5 döntetlen és 7 vereség mellett 1 ponttal nyertünk az inter mögött"

Nem tudom mire jó nyilvánvaló hazugságokat terjeszteni, amikor köztudott, hogy Sarri 7 (!) pont előnnyel 2 fordulóval a bajnokság vége előtt nyerte meg a Scudettót és szó nincs arról, hogy épp, hogy bajnokok lettünk...

@Shyr Kahn: "Sarri sztem jól teljesitett nalunk, de Kellett volna neki meg 1 szezont adni. Megerdemelte volna."

Nem alakult minden a tervek szerint, de messze nem volt annyira rossz sem, mint ahogy sokan állítják és biztosan megérdemelt volna még egy szezont és olyan játékosokat, akik illettek volna az ő játékfelfogásához, mert üdítő volt látni, ahogy végre a Juventus - hazai pályán legalábbis - domináns módon a saját játékát játszva lépett pályára...

Plusz képes volt azt is megoldani, hogy szerepeljen hatékonyan együtt Ronaldo és Dybala, egymást támogatva és nem egymás játékát kioltva, nem úgy, mint Allegri alatt...

steven.h 2024.03.11. 10:20:49

@Ethan Hunt: én azt gondolom, hogy ha nincs egyezség akkor nagyobb hiba lett volna itt tartani Sarrit, mint elküldeni. Az öltözőt elvesztette és a vezetőségben sem volt meg a támogatottsága. Agnelli ki sem akarta nevezni, Nedved és Paratici helye meg már korántsem volt betonbiztos, nem hiába vette el tőlük a döntést Agnelli.

A keret is kezdte kikezdeni őt, az más kérdés, hogy igazából annyit kellett volna tenni, amit azóta már megtett a klub - eltakarította Ronaldot és Bonuccit - de ez akkoriban elképzelhetetlennek tűnt.

Másfelől, de ez csak személyes vélemény, én nem tudom megbocsátani neki hogy elüldözte Mandzukicot, aki egy kivétellel, mindig kitette a szívét a mezért, de ez csak zárójeles megjegyzés és nem tartozik a tárgyhoz.

Ha én valamiért elővenném Agnellit abban az évben, az az hogy újraépítést hirdetett, de ennek a két legnagyobb gátját nem tüntette el és hirtelen felindulásból választott edzőt.

Ethan Hunt 2024.03.11. 19:29:53

@steven.h: Sarri a minimális bizalmat sem kapta meg a vezetőség egészétől, legfeljebb Paraticitől. Ehhez képest a 2. helynél nem voltunk rosszabb helyen az egész szezon során és a BL-csoportkört 5-1-0-val zártuk, ami kb. történelmi eredmény és nem is voltunk gyenge csoportban. Nyilván a balszerencsés kiesés a Lyon ellen idegenben lőtt góllal (sovány vigasz, hogy a Lyon mintha még egy kört ment volna utánunk, ha jól rémlik), az nagyon fájó, de az Olasz Kupa-döntőt is csak 11-esekkel veszítettük el a Napoli ellen, tehát nüanszokon múlt a duplázás, ami az ideálisnak abszolút nem nevezhető körülmények között elég tisztességesnek mondható.

A média, a szurkolók túlnyomó többsége mind ellene volt, konkrétan a személye ellen, minden hibáját felnagyították, pedig az első Juventus-os nyilatkozatában még bocsánatot is kért a szurkolóktól a mutogatásért, ami pedig biztosan nem volt ok nélküli, de mégis megtette...

Én nem gondolom, hogy az öltözőt elvesztette volna, mert ilyen körülmények között semmilyen csapat nem nyer bajnoki címet, pláne nem úgy, hogy hosszú hónapokon át fej-fej mellett haladtak a Lazióval. Voltak szabotőrök, szarkavarók a keretben, valszeg azok, akiket említesz (meg mások is hátul még), de ehhez képest pl. Ronaldónak elég jó szezonja volt.

"Másfelől, de ez csak személyes vélemény, én nem tudom megbocsátani neki hogy elüldözte Mandzukicot"

Én megértem a fájdalmadat, mindazonáltal nemigen volt más választása sem Sarrinak, miután legalább egy nagy fizetésű játékostól meg kellett válni a klubnak a pénzügyi előírások betartása végett és teljesen logikus volt, hogy középcsatár poszton inkább az általa jól ismert és alatta jó teljesítményt nyújtó Higuain mellett tette le a voksát és nem a horvát mellett, aki eleve azért szorult bal szélre a centerből, mert nem hozott középcsatártól elvárható számokat.

"és hirtelen felindulásból választott edzőt."

Ezzel teljesen egyetértek, konkrétan merényletet követett el a klub ellen ezzel a húzásával...

gomorra21 2024.03.11. 22:24:28

@Ethan Hunt: máig emlékszem @babo0410: Sarrival kapcsolatos legfőbb kritikájára: nem tetszett neki. Sarri túl csúnya volt. Itt aztán el is ásta magát a bagós. Se stílus, se jó gének. Hát hogy kerül egy ilyen ember Gianni Agnelli csapata élére? Az öreg playboy Agnelli ingujjra húzta fel a karórát (!), erre idejön egy nápolyi suttyó melegítőben? BL-t is nyerhetett volna az öreg bagós, már a legelején elvágta magát babónál.

Ethan Hunt 2024.03.12. 00:36:32

@gomorra21: Hadd ne minősítsem azokat, akik nevetséges dolgok és nem a teljesítmény alapján ítélkeznek. Dehát fentebb még a tényeket is megpróbálta elhazudni...

steven.h 2024.03.12. 11:20:22

@Ethan Hunt: Én nem emlékszem, hogy Mandzukicnak ekkora lett volna a fizetése, szerintem nagyjából 4-5 milliót keresett és szerintem nem is az volt a sztori, hogy szabadulni kell valakitől. De ha az is volt, az meg tökéletesen mutatja Paratici agymenését, hogy idehozott nyáron 75 millióért egy de Ligt-et a világ összes pénzéért fizetésben meg mellé még Demiralt is mikor itt volt Bonucci, Chiellini és Rugani (az a Rugani aki Sarri alatt hozta élete idényét) és akkor Mandzukictól kellett megszabadulni, aki még azt is bevállalta hogy ő fog Ronaldo helyett gülizni. Az hogy szélső lett az félig meddig a kényszer szülte a 4-2-3-1-ben, bár ha megnézed a Real ellen BL döntő hivatalosan felrajzolt felállását az 3-4-1-2 volt és egyébként ahhoz voltunk támadásban közelebb és védekezésben jött vissza Mandzukic a balszélre.

Az hogy kezdte elveszteni az öltözőt azt én az utolsó 5 fordulóban és a BL-ben való kiesésre alapoztam, ott már a bajnokság befejezése után játszottunk a Lyonnal, ha jól emlékszem, historikus Serie A tabellát nem találtam, az valóban igaz, hogy 2 fordulóval a bajnokság vége előtt 7 pont volt az előny az Interrel szemben, de én úgy emlékszem, hogy ott inkább a Lazio elfáradása miatt lett biztos a bajnoki cím és nem az inter teljesítménye miatt, mivel ők talán az utolsó 5 meccsüket megnyerték. Nem néztem részletesen utána, szóval nem jelentem ki 100%-ban, de ott bőven voltak jelek arra vonatkozóan hogy elvesztette az öltözőt.

Ethan Hunt 2024.03.12. 21:28:55

@steven.h: "Én nem emlékszem, hogy Mandzukicnak ekkora lett volna a fizetése, szerintem nagyjából 4-5 milliót keresett"

De sajnos, az utolsó szerződéshosszabbítása (2019.április) után a korábbi 3,5, illetve a 2018/19-es szezonban 4 milliós nettója --> 6 millióra emelkedett a Gazzetta információi alapján.

"szerintem nem is az volt a sztori, hogy szabadulni kell valakitől."

Pedig volt erről hír, hogy az akkor érvényben lévő FFP szerinti európai kupasorozatokban résztvevő csapatokra vonatkozó 70%-os limit, amit egy klub a bevételeiből a fizetésekre fordíthat, meghaladásra került, ami miatt erre a lépésre kényszerültünk...

"De ha az is volt, az meg tökéletesen mutatja Paratici agymenését, hogy idehozott nyáron 75 millióért egy de Ligt-et a világ összes pénzéért fizetésben meg mellé még Demiralt is mikor itt volt Bonucci, Chiellini és Rugani (az a Rugani aki Sarri alatt hozta élete idényét)"

Kicsit igazságtalan vagy szerintem Paraticivel, aki gyakorlatilag egy átigazolási szezonban "megoldotta" azt a már régóta fenyegető problémát, hogy majd hogyan lesz pótolva a BBC, miután a korábbi szuper középpályánkat sehogy sem sikerült. Ő viszont De Ligt, Demiral és C.Romero leigazolásával három 19-21 év közötti komoly potenciállal bíró védőtehetséget igazolt, akik közül De Ligt már ilyen fiatalon is meghatározó játékos volt, aki lehetett volna akár a mi Virgil van Dijkunk is. Sarri nem akart vagy nem mert a megszokott Chiellini-Bonucci tengelyen változtatni, de Giorgio súlyos sérülése után, De Ligtnek azonnal be kellett szállnia, később ha jól emlékszek, Demiral is kidőlt hónapokra, Romero pedig a várható játéklehetőség miatt már korábban kölcsön lett adva - szóval ha Paratici nem igazolja le ezeket a fiatal védőket, akár ott lett volna egész szezonra a Bonucci - Rugani páros, amivel januárra már sanszosan kiszálltunk volna a bajnoki versenyfutásból...

"és Rugani (az a Rugani aki Sarri alatt hozta élete idényét)"

És Sarri mégsem számolt vele komolyan nálunk...

"és akkor Mandzukictól kellett megszabadulni, aki még azt is bevállalta hogy ő fog Ronaldo helyett gülizni."

De ő Allegri alatt gürizett Ronaldo helyett, Sarri formációja meg a 4-3-3 volt és ő Higuaint képzelte oda, aki egy gólgép volt az irányítása alatt Nápolyban. Az ő szempontjából ez egy teljesen logikus lépés volt, végső soron ő az edző és neki kell tudnia, hogy ki alkalmas az ő stratégiájának megvalósítására a pályán. A keretünkből Higuain ismerte egyedül a Sarriballt.

"Az hogy kezdte elveszteni az öltözőt azt én az utolsó 5 fordulóban és a BL-ben való kiesésre alapoztam, ott már a bajnokság befejezése után játszottunk a Lyonnal"

Igen, de én úgy emlékszek, hogy a Lyon ellen sem játszottunk rosszul, csak egyszerűen kimaradtak a helyzeteink, úgy értem, nem játszott direktben rosszul a csapat, csak hogy biztosan megbuktassa Sarrit...

"az valóban igaz, hogy 2 fordulóval a bajnokság vége előtt 7 pont volt az előny az Interrel szemben, de én úgy emlékszem, hogy ott inkább a Lazio elfáradása miatt lett biztos a bajnoki cím"

Az szerintem mindegy, hogy végül kivel szemben volt 7 pontos előnyünk két fordulóval a vége előtt, mert a Lazio nem bírta a nyomást, mi meg igen. Igazából erre akartam célozni eleve, hogy volt egy csapat, a Lazio, amelyikkel hónapokig fej-fej mellett haladtunk (az Inter csak a végére zárkózott fel, velük nem voltunk harcban) és mi, annak ellenére kitartottunk a végéig, hogy elvileg komoly feszültségek voltak Sarri, a játékosok és a vezetőség között. De én azt gondolom, hogy ha akkora feszültség lett volna a valóságban Sarri és a játékosok között, ahogy a média sugallta, akkor mi nem tudtunk volna kitartani a végsőkig a bajnoki cím megszerzéséért...

steven.h 2024.03.13. 08:36:39

@Ethan Hunt: Látszódik, hogy utánanéztél, nekem sajnos erre most nincs annyira időm, szóval elhiszem. Csak nekem még mindig rémlik az, hogy igazából csak úgy kereten kívül találta magát és még edzeni se edzhetett még talán az utánpótlással sem, cserébe csak januárban távozott. De én ezt még véletlenül sem akarom állítani, ezek csak az emlékeim.

Paraticivel azért vagyok igazságtalan, mert neki és a nagy Ronaldo projektjének köszönhetjük hogy itt tartunk. Nyilván a COVID-ról nem tehetett, de arról viszont igen, hogy egy egyént emelt a csapat fölé, pedig egy igazán ütős csapattal is lehetett volna BL-ről álmodozni olcsóbb bérkerettel és azt a 100 milliót máshova költve.

Romerot egyébként szerintem még Marotta igazolta le, de ez csak részletkérdés. Ha igazán bárki képben lett volna akkor a pénzügyekkel és figyelt is volna a tudatos gazdálkodásra még úgy is hogy itt van Ronaldo, akkor nem igazolja le de Ligt-et, tekintve hogy az is kirakat igazolás volt. Ahogy írtad a Bonucci Chiellini páros cseréjét el kellett indítani, de azt lehetett volna a Demiral, Romero kettőssel is, vagy 1-2 okos igazolással, amire egyébként valószínűleg Paratici képes is lehetett volna.

Ethan Hunt 2024.03.13. 23:39:07

@steven.h: " Csak nekem még mindig rémlik az, hogy igazából csak úgy kereten kívül találta magát és még edzeni se edzhetett még talán az utánpótlással sem, cserébe csak januárban távozott."

Minden részletre én sem biztos, hogy emlékszem, de arra igen, hogy a vezetőség közölte vele még 2019. június elején, hogy nem számítanak rá, illetve Sarri nem számít rá és távoznia kell. Mandzukicnak ez nyilván derült égből lehetett a villámcsapás, főleg, hogy előtte nem sokkal hosszabbított, ráadásul emelt fizetéssel, így hallani sem akart a távozásról. A klubnak meg ez nem tetszett, így kereten kívül találta magát a horvát. Nyilván így próbáltak rá nyomást gyakorolni a távozáshoz. Nem egy szép történet, az biztos...

"Paraticivel azért vagyok igazságtalan, mert neki és a nagy Ronaldo projektjének köszönhetjük hogy itt tartunk."

És ha Paratici úgy gondolta - sok más emberrel egyetértésben - hogy mi van, ha egy Ronaldo-kaliberű klasszis hiányzik ebből a Juventusból, aki az igazán fontos pillanatokban a különbséget tudná jelenteni? Mert azért a 2015-ös Barcelona meg a 2017-es Real Madrid is - attól függetlenül -, hogy nagyszerű csapatok is voltak egyben, de tele voltak olyan klasszis játékosokkal, akik közül valaki mindig akadt, aki a nehéz pillanatokban a hátára vette a csapatot és továbbsegítette... Nálunk nem volt egy ilyen ember sem, talán Tevez a 2015-ös csapatból meg régen Del Piero...

Arról nem beszélve, hogy presztízs és egyéb szempontok alapján mit jelenthet a Juventusnak az, hogy nálunk játszik a világ legnagyobb marketingpotenciállal rendelkező futballistája, aki sok tekintetben jóval több is annál, egy ikon, egy márka, egy szimbólum... Valami, amire a Juventusnak égető szüksége volt és lenne most is, miután a Serie A nem vonzó és a bevételi lemaradásunk a valaha volt legnagyobb az elit csapatokhoz képest...

"Romerot egyébként szerintem még Marotta igazolta le, de ez csak részletkérdés."

2019. július 12-én igazoltuk le Romerót, Marotta meg már 2018. októberében távozott. Nem hinném, hogy már annyival előtte meg lett volna a megállapodás...

"Ahogy írtad a Bonucci Chiellini páros cseréjét el kellett indítani, de azt lehetett volna a Demiral, Romero kettőssel is, vagy 1-2 okos igazolással, amire egyébként valószínűleg Paratici képes is lehetett volna."

Ezzel csak az a problémám, hogy ez így utólag logikusan hangzik, de a valóságban azért egy cseppet megmosolyogtató. Mert hát adva van egy legendás védőhármas, illetve annak még két megmaradt tagja és nem igazán tűnik hihetőnek, hogy Juventus legendás védelmének terhét csakúgy rábízzák két noname-re, akikről azt sem lehetett biztosan tudni, hogy készek-e egyáltalán feladatra. Ellenben ott van egy De Ligt, aki korát meghazudtoló érettséggel játszik, már fiatalon is holland válogatott és csapatkapitánya az Ajaxnak. Egyben presztízs igazolás is, hogy lám a Juventus nagyra tör és nem bízza kezdőkre az utódlást. De tekinthető volt egy hosszútávú befektetésnek is, akit nálunk kiképezve majd nagy haszonnal tudunk eladni a Barcelonának vagy egy angol klubnak 4-5 év múltán, amikor a könyvelési értéke már kellően alacsony és komoly plusvalenzára lehetett volna szert tenni...

gomorra21 2024.03.14. 00:51:43

@Ethan Hunt: "És ha Paratici úgy gondolta - sok más emberrel egyetértésben - hogy mi van, ha egy Ronaldo-kaliberű klasszis hiányzik ebből a Juventusból, aki az igazán fontos pillanatokban a különbséget tudná jelenteni? "

Biztos ezt gondolta Paratici is, meg Agnelli is.
De szerintem elhibázott koncepció, hogy egy meglévő csapathoz leigazolsz egy kategóriákkal magasabb presztizsű játékost, - akinek amúgy a presztízse a tudásánál is jóval magasabb.
Ennek volt az a következménye, hogy Ronaldo azt hiszem, Dybalának hisztizik a BL meccs szünetében kamerák előtt, hogy nem kapnak támogatást a középpályáról (miközben beslattyognak az említett középpályások is).
A csapat morálnak jót tett biztos a portugál. Ha jól jött ki a lépés, tündökölt, de szerintem a keretnek egy nagyrésze inkább befeszült a jelenlététől.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3379) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4151) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása