Agresti: „Feltörekvő, friss edzőre számítok eltérő felfogással”

allegri_massimiliano_nyugalomra_int.JPGA Juventus kapcsán a sajtóban az idei hullámvölgyek alatt többször felmerült az edzőváltás gondolata, és Romeo Agresti nemrégiben közölt mondatai is egyértelműen a váltásra utalnak.

„Új edző? Én egy feltörekvő, gyors, friss edzőt látok magam előtt. Például nem számítok Antonio Conte visszatérésére.

A Juventus abban a fázisban van, hogy ha edzőt vált, és váltásra számítok, akkor kötelezően egy képzésben jeleskedő edzőt kell kineveznie, aki eltérő típusú futballt képvisel. A pálya emberét.

Massimiliano Allegri megerősítése? Nem látom, hogy ez miképpen valósulhatna meg. Giovanni Branchini kinyilatkozásai súlyosak jellemzők tekintetében is. Szerintem ezen szavak után nincs visszaút.”

A Juventus kapcsán jelenleg a lapok leginkább Tiago Motta esetleges érkezéséről írnak, rajta kívül talán csak Zinedine Zidane merült fel pletykák szintjén az elmúlt hetekben, s a Fiorentina egykori kapusa, a Juventust túlságosan nem kedvelő Sebastien Frey sem tagadta, szívesen látná a Juventus padján a francia legendát: „Zinedine Zidane mondatai, amelyek Marcello Lippi filmjének az olasz bemutatóján hangzottak el, emblematikusak voltak. Őszintén mondhatom, hogy ha Zizou edzőként a Serie A-ba érkezne, annak örülnék, különösen ha a Juventus padjára ülne le, mivel ez romantikus húrokat pendítene meg az emberekben.” - olvasató a nyilatkozat a Tuttojuve hasábjain.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6018347359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dringo 2024.03.06. 19:56:49

"Például nem számítok Antonio Conte visszatérésére." Ez nagyon szomorú! Antonio Conte visszatérésére lenne szüksége ennek a csapatnak. Győztes mentalitásra van szükség, mert ez kiveszett a csapatból. Senki nem képes jobban átadni ezt a játékosoknak, mint Conte. Én nem hiszek Thiago Mottában, akkor már inkább maradjon Allegri még egy utolsó évet. Megint minden fenekestül lenne felforgatva ha egy Thiago Motta érkezne. Tapasztalt, győztes edzőre van szüksége ezeknek a játékosoknak. Ráadásul Conte is a 3 védős felállást preferálja, amire ez a keret ki lett alakítva! Az Ő mentalitásával akár azonnal bajnok esélyes lehetne ez a keret, még akkor is ha az Inter jobb játékosokból áll.

JuveMI 2024.03.06. 20:25:16

@dringo: Conte 10-15 évvel ezelőtt egy korszakalkotó/újító edzőzseni volt (az akkori szinten modern, 3 védős játék atyja). Manapság viszont annyira túltolták az edzők a taktikát, hogy mindenképpen újítani kell (inverted back, pivot 6-os, false 9-es, gegen-pressing, meg a tököm tudja)! Itt már képtelen megélni egy motivátor... főleg egy régi-vágású filozófiával!

Ethan Hunt 2024.03.06. 20:26:49

@dringo: Conte mellett sok minden szólna, de a fizetése még az Allegriénél is jóval magasabb lenne és kizárt dolog, hogy a Juventus a mostani pénzügyi helyzetében akár csak egy évig is hajlandó lenne a kirúgott Allegri meg Conte brutális béreit egyszerre fizetni. (Egyébként korábbi hírek szerint, Conte már aláírt a Milanhoz.)

Thiago Motta mellett az szólna, hogy megfizethető egy takarékoskodni szándékozó klubnak is és hogy úgy tűnik, hogy van egy olyan játékrendszere, amivel sokkal jobb eredményeket tud elérni egy szerényebb képességű kerettel, mint az elvárható lenne. Pont erre lenne szüksége a Juventusnak is jelenleg, csak nekünk még a játékosaink is sokkal jobb képességűek...

Persze sok mindent nem tudunk még vele kapcsolatban, hogy pl. akkor is működne-e a rendszere, ha csak 2-3 napot tud felkészülni az ellenfélre nem egy hetet, mint most vagy hogy mi történne nyomás alatt vele, hiszen a Juventusnak alapvető a BL-szereplés minden évben és itt kőkemény eredménykényszer van és elvárások...

ZED! 2024.03.06. 20:37:29

@dringo: Allegri Ne! Nem birom már ezt nézni tovább, én nem tudom hogy mi kell ahhoz, hogy végleg eltakarítsák innen..

Ethan Hunt 2024.03.06. 20:58:35

@ZED!: Allegrinek van egy óriási aduásza, méghozzá az, hogy ő "garantálni" tudja a BL-indulást jelentő helyek valamelyikének megszerzését. Ez a klubvezetés számára a legeslegfontosabb szempont! Allegrit csak nagyon komoly körültekintéssel szabad kirúgni és mivel nem áll módunkban olyan edzőt szerződtetni, mint Conte vagy Simone Inzaghi, Ancelotti, akiknek a tapasztalatával a kockázat minimalizálható lenne, így mindenképpen nagy rizikó van benne...

Shaky79 2024.03.06. 21:17:51

"A Juventus abban a fázisban van, hogy ha edzőt vált, és váltásra számítok, akkor kötelezően egy képzésben jeleskedő edzőt kell kineveznie, aki eltérő típusú futballt képvisel. A pálya emberét."
Nagyon igaz, és remélem így is lesz!

kozagaha 2024.03.06. 23:52:11

@dringo: szerintem ez a csapat eredetileg nem 3 vedos rendszerre lett volna kialakitva csak a közeppalya silany minosege miatt igy stabilabb

venember83 2024.03.07. 05:28:43

Az igazság az, hogy már nem szívesen írunk az edzőkérdésről, mert igencsak lerágott csont. Ezért is született meg a cikk Calafiori esetleges érkezéséről, bár egyes vélemények szerint bármilyen cikk alatt lehet allegrizni. Szóval nem szívesen írunk az edzőkérdésről, hisz amúgy sincs itt most márciusban az edzőváltás ideje, ha vált a Juve, akkor szezon végén fog. Ehhez képest Agresti meg beböfög egy ilyen kategórikus véleményt március elején. Hihetetlen. Igazán találhatna egyéb, érdekesebb témát is.

dringo 2024.03.07. 10:59:20

@JuveMI: Nem volt olyan régen, amikor Conte bajnokot csinált az Interből. Sok év után. A motivátor mentalitását pedig nem vesztette el. Ez az ember De Cegliéből faragott használható játékost, Allegri Weahból sem képes! El kell hitetni ezekkel a játékosokkal, hogy tudnak focizni! Ez SZERINTEM sokkal fontosabb, mint a taktika.

@Ethan Hunt: Ezért írtam, hogy akkor inkább maradjon Allegri még egy évet és jövőre jöjjön egy komoly edző! Thiago Motta mellett szerintem semmi nem szól. Kísérletezés! Nézzük meg az AC Milant! Az utóbbi 13 évben egy nagyon-nagyon szerencsés kifutott Scudettot tudtak csak nyerni, mert Ancelotti óta kísérletezgetnek az edzőkkel! Gattusoval, Seedorfal, Montellával, Mihajloviccal. Egyedül Allegri vált be, aki szintén egy kísérletezés volt, és sikerült egy bajnokságot nyerniük vele. Nem lehet az a szempont a Juventusnál, hogy melyik edző keres kevesebbet. Ez a keret egy Antonio Conte féle motivátorért kiált!

@kozagaha: Szerintem sok játékos 3 védős felállásban jobb. Bremer, Cambiaso, Danilo. Weaht és Kosticot is ebbe a felállásba igazolták, bár ők nem váltak be.

Bundesz 2024.03.07. 11:11:35

@dringo: A szerencse az, hogy nem te, és nem én döntök ebben a kérdésben! Az hatalmas hiba lenne, ha újra egy régi edzőt hoznának vissza.. Contenak, Murinhonak, Allegrinek azaz ennek a Zseni időszaknak vége! Mostanra van, Xabi, Tuchel, Motta, Tudor, De Zerbi, őket kell előtérbe rakni, ők a jelenlegi jövő ászai, aztán pontosan melyik lesz igazán kiváló?! Jó időben, jó helyen, és okosan. Szerintem Motta, de nálam akár De Zerbi, Tudor is jöhetne !! Mivel még nincs vége a bajnokságnak, sajnos néznünk kell Allegri harcát, tudom sokan még mindig tapsolnak neki, pedig ennek vége, be kell látni! Amennyiben Allegri valami csoda folytán maradna, az lenne a világ legnagyobb butasága a klubb részéről!

dringo 2024.03.07. 11:34:15

@Bundesz: Mourinhot és Allegrit értem. Évek óta nem mutatnak semmit. Conte miért van melléjük sorolva? Minden csapatánál kiváló munkát végzett, jó eredményekkel. Egyedül a Tottenhammel nem tudott mit kezdeni.

Spider81 2024.03.07. 11:50:56

A kerdes az, hogy a vezeosegnek eleg e a BL hely megszerzese vagy sem, valoban cel lesz e hamarosan a scudetto vagy sem?
A mutatott jatek a szurkolokon kivul sajnos senkit se erdekel.
Ha meglesz a BL hely es igazan bator a vezetoseg akkor leulteti Mottat a padra, ami kicsit lutri de jol is elsulhet.
Ki kene mar jonnie a csapatnak Allegri arnyekabol es valami ujat elkezdeni.

steven.h 2024.03.07. 13:29:45

@dringo: Mert ő is pont annyira tudott megújulni mint a másik 2, semennyire. 13 éve ugyanazt játszatja, ami egy darabig hat a meglepetés erejével, de pl ha leül a Milan padjára, akkor már a Serie A-nak újat nem fog tudni mutatni 3.-szorra is, és fel fognak készülni belőle.

gomorra21 2024.03.07. 13:58:05

@Spider81: "A mutatott jatek a szurkolokon kivul sajnos senkit se erdekel." Én ezt amúgy nem hiszem. Ha Giuntoli tényleg érti a dolgát, akkor szerintem ő is össze tudja azt rakni, hogy hulladék játékkal, de kegyelem gólokkal lehet, hogy a 3 pontokat be lehet húzni, de neki sokkal nehezebb megszerezni egy játékost, hiszen egy játékos hasonló feltételek mellett biztos, hogy a meggyőzőbb játékú csapatba fog menni. De ugyanez igaz lehet a szponzorok esetében is.

dringo 2024.03.07. 14:30:14

@steven.h: Pedig az Internél működött, hiába nem volt meglepetés. Sokkal fontosabb a használt felállásnál az, hogy kitörölte az Inter játékosokból a lúzer mentalitást, ami évekig agyonnyomta őket. És ami most mi játékosainkat is jellemzi már 4 éve. Ebből kell kirángatni most a csapatot! Ha csak 2 év Conte kell ehhez, mint az Internél, akkor 2 évre kell idehozni, nem is feltétlenül kell nagyon hosszútávra tervezni vele.

FAF 2024.03.07. 15:18:29

@Spider81: A vezetőségnek el kellene döntenie mit is akar pontosan. Ha tényleg új, fenntartható modelt akar a fiatalokra építve akkor be kellene látniuk hogy ehhez nem passzol Allegri és felesleges még éveket elpazarolni vele. Ez a hibrid modell nem működőképes. 3 év semmi fejlődés. Lehetett itt a tavalyi szezont azzal magyarázni jaj, de hát mindenki minket bánt és ezért nincs eredmény, fejlődés, akármi de akkor az ideire mi a magyarázat?

Szóval én is azt mondom, hogy ideje kilépni az árnyékból és ténylegesen elkezdeni valami újat valaki mással. Tiszta lappal kell indulni minden téren. Tiszta klubmodell, játékfelfogás, edző és keret.

Engem az se érdekel ha nem lesznek azonnali eredmények, csak látszódjon az irány, aminek mostanában halvány szikrája sincs.

Tudom, hogy vannak akik félnek a változástol, hogy jujj hát mi lesz ha elmegy Allegri meg itt fognak parádézni ha az új edző nem megfelelően fog teljesíteni, hogy jaj hát ők megmondták, hogy Allegri volt itt az ász. Ezt mind megtehetik majd 8 év után, jó legyen 3.

Szerintem mindenkinek be kellene látnia, hogy ez így nem mehet tovább és váltani kell és meglátjuk mit hoz a jövő. Nem ragadhatunk a posványba félelemből.

Shyr Kahn 2024.03.07. 18:45:22

@dringo: "Conte miért van melléjük sorolva? Minden csapatánál kiváló munkát végzett, jó eredményekkel. Egyedül a Tottenhammel nem tudott mit kezdeni." - A Tottenham-nel mar megmutatta, hogy az O tudomanya is megujitasra szorul. Valoszinu azert nem tudott ott MAR mit kezdeni. A 3-5-2 es az azzal vegzett munka mar a mult. Conte-nak is meg kellene ujulnia. Hogy kepes-e ra azt nem tudom. Nagyszeru motivator, de a taktikai zsenialitashoz, folyamatos megujulas kell... lasd Ancellotti-t, akinek a tudasa nehezen kopik el :)

@Bundesz: a listad teljesen jo... Ok az uj edzo generacio kiegeszulve Francesco Farioli-val es Míchel-el (Girona), de utobbi kiesik, mert nem olasz (es egyebkent is nagyon tamado felfogasu focit jatszik, a vedelem szamara masodlagos, ami nem jatszana jol a hagyomanyosan a vedelemben eros olasz bajnoksagban... tobb golt szerez, mint kap, de nagyon sokat). Szoval nalam Motta, Tudor, De Zerbi a sorrend. Egyebkent De Zerbi most nem hoz olyan jo szamokat a Brigthonnal, mint tavaly, ugyhogy ebbol a triobol igazabol nekem vagy Motta, vagy Tudor kellene, de mivel utobbi egy evig tavol volt, Motta a legbiztonsagosabb opcio.

Shyr Kahn 2024.03.07. 18:47:30

@FAF: ++ egyre inkabb ugy latom en is, hogy uj model kell, mert sajnos Allegri nem tudott megujulni az elozo harom evben es a motivalasban sem jeleskedik (mint ahogyan lattuk azt az Inter utani osszezuhant csapattagokat nezve).

Shyr Kahn 2024.03.07. 18:48:59

BTW, ha mar Thiago Motta... ha tehetitek nezzetek meg a hetvegi Bologna - Inter merkozest. Lehet nem verik meg az Intert, de van ra sanszuk, hogy legalabb olyan jo jatekot hozzanak, mint Gilardino tette a Genoa-val legutobb.

Shyr Kahn 2024.03.07. 18:51:30

@venember83: Branchini elso mondatai nem is veszesek... igazabol csupan ez verhette ki a biztositekot a vezetosegben: "Egy mestert általában akkor meneszt egy klub, amikor a vezetőség elégedetlen. Kíváncsi vagyok, mivel lehetne elégedetlen a vezetőség, de véleményem szerint ezzel a tulajdonosi háttérrel bármi elképzelhető.” ---> ezzel a tulajdonosi hatterrel (kisse lebecsmerlo kijelentes).... no komment

Wizzurah 2024.03.07. 21:36:32

Sokak egyik lehetséges álom célpontját, ami az edzőkérdést illeti, de Zerbikét éppen most küldték haza Rómából egy 4-0-al. Nos, ilyenkor van az, hogy mert valaki lehoz 1-2 szezont a vártnál jobb eredménnyel (jobb?), az még nem lesz edzőzseni. Így közel sem biztos, hogy egy de Zerbi egy olasz csapatnál, egy olasz top csapatnál, bármilyen top csapatnál, mint a Juventus nem égne be. Mert azért akkora látványos dolgot még nem ért el karrierje során, véleményem szerint azzal a kerettel más is érne el sikereket a Brightonnal is, a focija ugyanúgy nem mindig látványos, kiszámíthatatlan, teljesen hullámzó... és most egy olasz középcsapat meg is mutatta, rávilágított erre és haza is küldte egy négyessel. Persze ezt képes még akár le is dolgozni a visszavágón, de nálam egy ilyen szintű és tapasztalattal rendelkező edző ugyanolyan flop, mint Pirlo, ki tudja mi lett volna, ha rendesen adunk neki egy esélyt. Ugyanúgy beéghet Motta is. Lehetetlen megmondani, hogy mi a jó megoldás, de az nem kérdés, hogy a mostani edzőnek mennie kellene. De szerintem nem szabad ilyen szinten türelmesnek sem lenni, ha valami nem megy, lásd hallegri, ugyanakkor máskor meg ok nélkül válnak meg edzőtől, lásd Sarri vagy Pirlo. Szóval szerintem égető az edzőváltás, teljesen mindegy, hogy egy nyomorult ügynök miket nyilatkozgat, de hogy a vezetségi fejekben is bajok voltak-vannak, az is egészen biztos.

Shyr Kahn 2024.03.08. 06:06:36

@Wizzurah: De Zerbi edzozseni, mert egy korszakvaltast hozott el, de MAR nem O a legjobb abban, amit behozott. A labdabirtoklason alapulo, hatulrol rovid passzokkal epitkezo latvanyos jateka, kulonosen az eros counterpressz ellen volt jo, de per pillanat ebben az altala kialakitott stilusban (es az ahhoz adott ertekekben) mind Motta, mind Gilardino van olyan jo. Elobbi sztem jobb is (joval hatekonyabb).
Nezzuk meg Motta-t az Inter ellen a hetvegen. A Genoa - meg ha ki is kaptak - eleg jol tolta az Inter ellen. Ott sajna volt egy kis biroi hatszel + sajnos a Genoa jatekosminosegben nincs ott, mint az Inter, egyebkent pariban voltak vegig.
Ha ezt a jatekot alkalmazod egy erosebb kerettel (mondjuk a Juve keretevel), akkor az eredmeny joval jobb kellene, hogy legyen... (hangsulyozom: kellene, de ez nem bizonyos).

Mindig van riziko a valtasban, de Allegri sajos ezzel a kerettel kimaxolta, amit ki tudott. Az elozo evek alapjan ennyit tudott es ez sajnos keves az epitkezeshez.

venember83 2024.03.08. 08:53:10

@Shyr Kahn: "de Allegri sajos ezzel a kerettel kimaxolta, amit ki tudott. Az elozo evek alapjan ennyit tudott es ez sajnos keves az epitkezeshez."

Dehogy maxolta, csak mindig voltak hátráltató tényezők, legyen szó tavaly a pontlevonások és jóváírások, majd újabb levonás pszichológiai terhéről, Pogba sérüléseiről, Vlaho visszatérő lágyéksérüléséről, idén Pogba sérüléseiről és eltiltásáról, Fagioli váratlan eltiltásáról, mellé Chiesa folyamatos nyűgjeiről és így tovább. Ezek mind edzőtől teljesen független tényezők, természetesen semmilyen felelősség nem varrható a mester nyakába, amúgy is a szezon elején meghatározott cél felé tart a csapat, túlteljesíti a top4-es elvárást a második hellyel ebben a hullámzó mezőnyben, szóval nem is értem, hogyan merülhet fel a Serie A legeredményesebb mesterének az elküldése, miközben érvényes szerződéssel rendelkezik, ráadásul mindez már bő egy hónapja folyamatosan téma a sajtóban. Így nem is várható el, hogy ez a fiatal, tapasztalatlan, rossz kritériumok alapján összeválogatott és lyukas keret kihozza magából a maximumot.

Ui. Remélem, ezúttal nem felejtettem ki semmilyen mentőkörülményt.

steven.h 2024.03.08. 09:14:01

@dringo: Én nem annyira értem hogy néhány szurkolótárs, és most direkt nem szeretném rád szűkíteni a dolgot, miért csak Contéban látja a megoldást és miért csak Conte hozhat vissza győztes mentalitást. Igen egyszer itt megtette több mint 10 éve, új és friss edzőként, akkoriban még rugalmas is volt valamennyire mert a 4-2-4-es formációját hagyta ott a 3-5-2-ért, de ez már elmúlt, ő is kezd teljesen kiégni, öltözőket veszít el és annak pont nem látom értelmét hogy most 2 évet itt "randalírozzon", mint ahogy most teszi Allegri már 3 éve.

Thiago Motta Bolognája nem pont úgy néz ki mint akik elhiszik magukról hogy győztesek? Az AS Romanak egy eddig mindenhol felsülő De Rossi is meghozta a megváltást - nyilván itt kicsi a minta és még bőven elfogyhat a dolog. A Napolinak egy örök vesztesnek tartott Spalletti is elhozta a magabiztosságot és egyébként a Milannak meg még egy Pioli is, még ha az most kezd össze is dőlni.

Nem csak a mostanra teljesen fásult Conte van a világon, semmit nem érünk el azzal, ha őt visszahozzuk, mert én még csak igazi Juventinonak se tartom, még ha ez sokaknál ki is veri a biztosítékot. és még a volt inter játékos Motta-t is előbb ültetném a padra mint őt, Tudorrol nem is beszélve aki még másodedzőnek is eljött, hogy megpróbáljon segíteni a csapaton.

Rikoo 2024.03.08. 10:09:20

@venember83: Értem én az iróniát, de az sem szabad elfelejteni, hogy a tavalyi első és második helyezett a 7. és 9. helyen van jelenleg a tabellán.
Sokan úgy gondolják, hogy milyen erős a keretünk és lehetne harcolni a Scudettoért is a heti 1 meccsel, én inkább azt látom, hogy bőven van esély még innen visszaesni az 5.-6. helyre is jövőre, csakúgy mint ahogy Sarri után Pirloval sikerült az elsőről majdnem az ötödikre. (Köszönjük Verona...)

Abszolút nem Allegrit akarom védeni, mert szerintem is változtatni kell nyáron.
Pont veled beszéltem, hogy én pl. nem tartom rosszabbnak a Roma keretét, mint amekkora a különbség a két klub között volt a tabellán, egyszerűen csak túl zárt rendszerben játszottak Mourinhoval.
Dybala és Lukaku együtt 32 kanadai ponttal rendelkezik a bajnokságban, szerintem ők erősebbek, mint bármelyik támadópárosunk együtt, nem is beszélve Pellegriniről a középpályán.

Bőven látok visszaesési lehetőséget még innen jövőre.

dringo 2024.03.08. 10:53:52

@steven.h: Szerintem lassan 4 trófea mentes év után nem most van itt az ideje kísérletezgetni. Thiago Mottának eddig 1 jó szezonja volt edzőként. Ez nagyon sok edzőnek összejött már. Montella, Sousa, Ventura, Giampaolo, és lehetne sorolni!

Nem CSAK Conte lehet megoldás. De egy bizonyított edzőre van szükség, és számomra ő az ideális jelölt! Az elérhető edzők közül. És én még mindig nem értem mitől lenne befásulva. Egy rosszabbul sikerült szezon van a háta mögött. Egy szezon miatt írja le mindenki? Kívülről-belülről ismeri a Serie A-t és a Juventust, szerintem tökéletes ember lenne egy újjáalakuló csapat élére. Szerintem az utálat nem az eredményei miatt van, hanem mert sokan nem képesek megemészteni, hogy elment az Interhez.

venember83 2024.03.08. 11:27:46

@Rikoo: ez kétélű fegyver szerintem. Mert ha a tavalyi első és második jelenleg 7. és 9., akkor jövőre mi várható az esetleges visszatérésük esetén, ha Allegri ennyit tud kihozni a csapatból? Mert nagyon hasonlítanak az idei és tavalyi eredmények pontszám, lőtt és kapott gólok tekintetében. Szóval ugyanazzal az indokkal lehet érvelni Allegri távozása mellett is, mert a garancia, amit ő elvileg jelent a BL-szereplés tekintetében, az igencsak vékony és megkérdőjelezhető egy erősebb bajnokság esetén.

Ui. Én nem kívánok már semmi mellett sem érvelni, csak szeretem megnézni egy-egy kérdés mindkét oldalát.

gomorra21 2024.03.08. 12:17:55

@Rikoo: egy részről igazad van, de közben ha elképzelem, hogy Dybala nem igazol el tőlünk, és jó egy éve pedig nálunk játszik Lukaku és Pellegrini, valószínűleg a közelében nem lennének annak a teljesítménynek, amit most hoznak.
Szóval amit írsz, abban szerintem elsősorban nem az alap adottságok játszák a főszerepet, hanem a lehetőségek, az aktuális forma, és hogy egy játékos olyan szerepkörben van, ahol a legerősebb tulajdonságai vannak használva, és a legkevésbé erős tulajdonságai vannak ellensúlyozva.

Rikoo 2024.03.08. 12:42:59

@venember83: "Mert nagyon hasonlítanak az idei és tavalyi eredmények pontszám, lőtt és kapott gólok tekintetében."

Ennek az az érdekessége, hogy lényegében a keret is változatlan, annyi különbséggel, hogy Di María és Cuadrado távozott, akik még a idősödő kreatív kulcsjátékos kategóriába sorolható. Weah érkezése nem tényező gyakorlatilag.
Arra akarok kilyukadni amúgy, hogy elengedhetetlen lesz drasztikusan belenyúlni a keretbe az edzőkérdésen kívül is és minőségi játékosokat igazolni SPORTSZAKMAI KONCEPCIÓ SZERINT.

@gomorra21: Igen, egyébként egyéni képességekre gondoltam.
Persze, de ehhez koncepcióra is van szükség a keretet illetően. 0 kreatív játékossal elég nehéz bármit is kezdeni.
Ott tartunk, hogy nem lehet felrakni a Locatelli-Rabiot-McKennie középpályánál erősebbet jelenleg és ez kulcsfontosságú.
0 játékmester, 0 támadó középpályás, de ha már nincs olyan játékosunk középen aki tudja irányítani a csapatot, akkor legalább legyen valaki, aki agilis és jól lő és be tud robbanni középen. Az sincs.
Ez egy cseresor kellene legyen egy Scudetto esélyes csapatban, mondjuk még Frattesi is kiszorítaná Locatelli-t vagy McKennie-t...
Allegri is bőven hibás, hogy nem tud mit kezdeni a kerettel, de nem csak szimplán rajta múlik. Nekem van egy olyan érzésem, hogy egyáltalán azért vagyunk a 2. helyen a tabellán, mert csak heti 1 meccset kell játszani.
Ha bármit is akarunk jövőre, akkor muszáj lesz nagyon megerősíteni a keretet, de Giuntoli szavai szerint ez meg is fog történni.

venember83 2024.03.08. 13:06:45

@Rikoo: "SPORTSZAKMAI KONCEPCIÓ SZERINT"

Ebben segítség lehet Pompilio érkezése, Schira szerint nyáron a Juventushoz kerülhet a játékosmegfigyelő, aki jó ideje Giuntoli jobbkezént üzemel.

Amúgy a keretet illetően azért tavalyhoz képest szerintem nagy különbség Yildiz átkerülése a felnőttekhez, de sajnos ő is elhalványult az igencsak biztató kezdés után. Ezt persze nyugodtan lehet a játékos számlájára írni, hisz fiatal, az ilyesmi gyakran előfordul, de az adott szurkoló személyes preferenciájának a függvényében akár a mester számláját is terhelheti.

steven.h 2024.03.08. 13:40:16

@dringo: Objektíven nézve a dolgot, most egy olyan edző ül a padon, aki többet is bizonyított Juventus edzőként, mint Conte, mégis láthatjuk, hogy nem működik.

Conte pedig drágább még Allegrinél is és ugyanolyan befásult, ezen az álláspontomon nem változtatok.

Most a Juventusnak egy "új Conte" kell és nálam ez egyébként favoritként Tudor, még ha most 1 éve nem is vállalt állást, de Thiago Mottát is mindenki dícséri, sportszakmailag is, tehát csak amiatt lutri, hogy nagyobb csapatot még nem kapott, de ebben a Juventusban már nem az egókat kell kezelni, hanem csapatot kell építeni.

ZED! 2024.03.08. 16:36:37

@steven.h: Kövezzetek meg, de ÉN nem vagyok elájulva Allgri két BL ezüstjétől, egy olyan csapattal, amit előtte valaki összerakott, és tovább csiszolt, elismerem, de Ő már nem TOP edző, és soha nem fogja ezt a JUVÉT fiatalokból felépíteni, erre nem képes, márpedig ugye ez a cél, döntsenek már végre a fejesek, hogy mi is a valós irány!

gomorra21 2024.03.08. 17:10:11

@ZED!: a második BL csapatát ki rakta össze, ha nem ő? A Jóisten?

dringo 2024.03.08. 17:36:57

@steven.h: Nem is akarok meggyőzni senkit. Érthető a te álláspontod is! Ez csak az én érzésem, hogy az elérhető edzők közül Conte passzolna legjobban a csapathoz.

ZED! 2024.03.08. 17:54:33

@gomorra21: Mondom, nem veszem el tőle, tiszteletem érte, de ennyi, már lefőtt régen..

steven.h 2024.03.08. 19:47:15

@ZED!: vártam hogy ki fogja kinyitni újra ezt a szelencét, de már kezdek ebbe belefáradni. Első BL ezüstre még azt mondom talán, csak akkor Conte miért nem tudott még a csoportból sem továbbmenni előtte?! Második BL ezüst - 4 fő volt jelen a Conte csapatból, ne vicceljünk már, hogy azt nem Allegri rakta össze.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása