Allegri: „Tanulnunk kell az elmúlt meccseken félresiklott dolgokból”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_allianzban_fekete-feher-sarga_melegito.jpgMassimiliano Allegri a Verona elleni meccset megelőzően természetesen az elmúlt három meccs negatívumáról is kénytelen volt beszélni, és közben kihangsúlyozta a győzelmek útjára való visszatérés fontosságát.

„Egy pontot szereztünk két hazai meccsen, ami egyértelműen nem jó eredmény, holnap pedig egy bonyolult idegenbeli meccsünk lesz. A Verona nagyon nehéz helyzetben van, de jól teljesít, dolgoznunk kell a hozzáállásunkon,s ez nem csak a teljesítményre, hanem a részletekre kiterjedő figyelemre is vonatkozik.

Ki kell értékelnem a támadókat, Federico Chiesa nagyon fontos lesz a szezon végén, holnap pedig várhatóan mindenki bevethető lesz, és mindenki fontos lesz. Ismétllem, végső soron a hozzáállás és a részletekre kiterjedő figyelem fog számítani.

Igaz, hogy egy ideje nem nyertünk egy kupát sem, de versenyben vagyunk az Olasz Kupáért, és megpróbáljuk megnyerni, valamint elindultunk egy úton a csapattal. Ezen kívül, ha az ember építkezni akar, nem kis teljesítmény, hogy 11 éven át egyszer sem maradtunk ki a BL-ből.

Tanulnunk kell azokból a dolgokból, amik félresiklottak az elmúlt meccseken. A teljesítmény jó volt, ez kell legyen a kiindulási pontunk. A vezetőség pedig majd foglalkozik a keret megerősítésével a következő évre, mert reményeink jövőre több meccset fogunk játszani.

A teljesítmények nem voltak rosszabbak az elmúlt meccseken, számszerűleg sem, de mindent ki kell elemeznünk, nem csak az eredményt kell figyelnünk. Az Udinese elleni meccsen hibáztunk egy rögzített helyzetből, és ezért megbüntetett az ellenfél, ilyen a futball. A részletek fontosak.

A futball nem matematikai egyenlet, számos dolgot figyelembe kell venni, a pillanatot, a játékosok aktuális állapotát stb. Fontos, hogy minőségi játékosok legyenek elérhetők, amilyen Federico Chiesa és Kenan Yıldız. Együtt holnaptól ismét pontokat kell szereznünk a meccseinken.

Carlos Alcaraz jó játékos, fejlődik és gyorsan tanul, elégedett vagyok azzal, amit mutat. Tiago Djaló felépülése folyamatban, hasznos játékosunk lesz mostantól a szezon végéig.

Számunkra holnap a legfontosabb a jó eredmény, aztán van egy fontos célkitűzésünk: a BL-helyek egyikén zárni a szezont. Három gyönyörű hónap áll előttünk, amelyeket lelkesedéssel, szenvedéllyel és céltudatossággal kell megélnünk.

Versengés jövőre Antonio Contével? Nem tudom, melyik csapatnak lesz az edzője, de ő nagyszerű edző, aki mindenhol kiválóan teljesített. Számunkra a legfontosabb, hogy a szezon vége BL-helyen érjen minket, és ezen kívül van egy Olasz Kupa-elődöntőnk a Lazio ellen. Három hónap áll előttünk, amelyet rendkívüli szenvedélllyel és lelkesedéssel kell megélnünk.

Nem hagytak minket BL-ben szerepelni, és erről nem a csapat tehet, egyéb problémák vezettek ide. Amióta visszatértem a klubhoz, a vezetők adott dolgokat kértek tőlem, és ezekkel foglalkozunk a jövő tekintetében. A Juventus soha nem maradt ki a BL-ből 2011 óta, ha sporteredményekről van szó. Ez apróságnak tűnhet, amikor átszervezés alatt áll egy csapat, de nem az, voltak csapatok, amelyek 6-7 éven át nem játszottak BLL-ben. A Juventus hozzászokott a győzelemhez, ez igaz, de közben mindig garantálta a BL-szereplést, és ez jó célkitűzés. Most pedig azzal kell foglalkoznunk, hogy jövőre is bebiztosítsuk magunk számára a BL-ben való megmérettetés lehetőségét.

A jövőm? Megismétlem ismét, egy évig még érvényes szerződéssel rendelkezek, és jól dolgozunk együtt. Az a fontos jelenleg, hogy a szezont a legjobb állapotban zárjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2018327035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

west30 2024.02.16. 14:07:23

Ezt furcsa hallani valaki olyantol,aki rendre ugyan azokat a hibakat koveti el,majd utana szalad Gallone cimbijehez,hogy nyilatkozzon par oruletes marhasagot amivel eltereli a figyelmet.

alexGicamo 2024.02.16. 15:06:45

Imádom,amikor valaki 100x mondja el ugyanazt , csak más szavakkal ...

Dzsákkeríni 2024.02.16. 15:52:57

Nesze semmi fogd meg jól! Vagy ahogy magas tesztoszteronszintű barátunk mondaná: "Blah, blah, blah...", csak hogy egy klasszikust is idézzek. Remélem nyártól nyugodtan kosarazhatnak, annak tudatában, hogy már egyiküket sem köti szerződés szeretett klubunkhoz. Amúgy a riportereket is sajnálom, ezért kár őket összecsődíteni sajtótájékoztató címén...

Wizzurah 2024.02.16. 17:34:36

Mindig mindenki jó, mindenki fontos, mindig tanulni kell. Évek óta. Kár hogy nincs a csapatnál tanár, csak egy bohóc.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása