Nagy nyári változásokról ír a Gazzetta

elkann_john_rovidujjus_allegri_mellett.JPGAz Udinese elleni vereség meglepetésként érte a szurkolókat, ám az bizonyos, hogy a mester távozással kapcsolatos pletykái nem meglepők, hiszen pár hónapja a sajtó folyamatosan a mester sorsát firtatja.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint az elmúlt fordulókban bebizonyosodott, hogy Massimiliano Allegri nem képes új ciklusba kezdeni a Juventusnál, az Udinese elleni vereség ennek egyértelmű bizonyítéka volt, és a lap szerint lassan a mester is kételkedik a jövője tekintetében. A lap egy másik vezetőedző kinevezésének lehetőségéről számol be a következő szezonra.

A hétfő esti vereség után nem sokkal az Eurosport már arról számolt be, hogy a klubnál úgy érzik, Massimiliano Allegri második mandátuma a végéhez közelít abban az esetben is, ha sikerül BL-be juttatnia a csapatot.

A Calciomercato értesülései szerint John Elkann bizonyosan nem fogja felmenteni Massimiliano Allegrit a vezetőedzői megbízásából, amennyiben a Juventus kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába, mivel az Exor vezetője szerint Massimiliano Allegri a lehető legjobb edző a meghatározott célok elérésére.

A La Gazzetta dello Sport egy másik nyári távozót is említ, a milánói lap szerint, ha nem sikerül megegyezni a hosszabbításról, akkor Federico Chiesa a szezon végén el fogja hagyni a Juventust.

Egy másik távozó a milánói lap szerint Fabio Miretti lesz, aki viszont csak kölcsönben fogja elhagyni a klubot.

Nicolò Schira arról számolt be, hogy Alex Sandro nem szerepel a Juventus terveiben, így fel sem merül a játékos szerződésének a meghosszabbítása. A futballista visszatérhet Brazíliába, miután két klub is érdeklődött iránta, viszont az újságíró szerint az Inter is szívesen szerződtetné a futballistát egy másfél évre szóló kontraktussal.

A Tuttosport egy új nevet említ lehetséges erősítésként a középpályára, a játékos pedig a Real Sociedad futballistája, Mikel Merino. A középpályás értéke megközelítőleg 50 millió euró, ám szerződése 2025 nyarán lejár, így 2024 nyarán feltehetően ennél olcsóbban válthat klubot.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1218325479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MarcoT 2024.02.14. 07:38:19

Aki látta a hétfői meccset annak sem sanyi sem géza távozása nem okozhat nagy meglepetést

Gaben Smith 2024.02.14. 07:49:04

Elkan inkabb maradj az autogyartasnal a foci nem a Te asztalod.

venember83 2024.02.14. 09:47:10

Corriere della Sera: Már az Udinese elleni meccs előtt arról beszélt Cristiano Giuntoli, hogy folytatni szeretné az utat Massimiliano Allegrivel, de a helyzet igencsak képlékeny, így a vezetőség rajta tartja a szemét Thiago Mottán is, akit a Barcelona és a PSG is érdeklődve figyel. Jelenleg elképzelhetetlen Massimiliano Allegri felmentése, sokkal valószínűbb forgatókönyv a közös megegyezéssel történő szerződésbontás. Ha viszont marad, csak bércsökkentés mellett képzelhető ez el a klub aktuális irányelveinek megfelelően. A klub feltehetően a válogatott szünet idején egyeztet majd a mesterrel március végén, akkor némileg tisztázódhatnak a kilátások.

west30 2024.02.14. 09:59:28

Giuntoli nem azert lett kinevezve,hogy kesobb a feje felett atnyulva eldontse Elkan ki legyen az edzo.O a fonok,es remelhetoleg az edzokerdest o is nagy problemanak latja,mert az.

Zsltrk977 2024.02.14. 10:21:45

A vezetőség csupa dilettánsból áll, egy nincs köztük akinek bármi köze lenne a futballhoz ez tuti.

venember83 2024.02.14. 10:47:58

@Zsltrk977: feltehetően pontosan ezért van ott Giuntoli, s ezért is beszélnek nyár óta változó intenzitással olyanok kinevezéséről, mint Chiellini meg Del Piero.

Wizzurah 2024.02.14. 11:04:22

Én örülnék, ha Sanyika elmenne a sintérbe és csinálna egy olyan jó szezont, mint a patkányfejű Cuadrado, csak húzza le őket ő is sok dodóval, mi tudjuk, hogy mire képes. Hallegri-nek kívánok egy jó kis sivatagi kalandot, Chiesa eladását preferálom, Miretti-t is, mielőtt egy kiscsapatban rontja az értékét, ő nem tudja megugorni azt a szintet, ahol van, megakadt.

babo0410 2024.02.14. 11:28:14

Chiesát nem engedném el. Kell egy edző, aki fizikailag is rendbe tudja tenni a csapatot. Szerintem Chiésa azért nem képes tartósan regenerálódni, mert a csapat erőnléte van a padlón. Allegrinél ez mindig is probléma volt. És remélem Allegri nemet fog mondani a fizetés csökkentésre, és inkább távozik. Sajnos Allegri nem képes kezelni a mélypontokat, és gyorsan felrázni a csapatot. Legalább ezt a 2. helyet jó lenne megtartani. Én elengedném, mert az ő játékfelfogása az se nem modern, se nem életképes itt jelenleg. És olyan csapat szerintem nem is lesz, ahol az elég lenne, hogy majd a legjobbak megoldják.

venember83 2024.02.14. 11:35:45

@babo0410: a Gazzetta arról ír, hogy évek óta a legnagyobb olasz futballistának tartják Chiesát, de már 27 éves, és mindeddig inkább ígéret maradt. Persze alaposan lebecsülik az értékét is, de azért azt be kell látni, hogy messze nem azt hozta Fede, amiért igazolták, és persze lehet említeni a súlyos térdsérülést és a támadófutballt nemigen támogató torinói kontextust, de azért az egyéni felelősség kérdése is felmerülhet vele kapcsolatban.

Attilio79 2024.02.14. 11:55:12

Chiesa és Vlahovic hasonló cipőben jár!
Ha nincs gyors felfejlődés vagy gyors támadás, felállt védelem ellen már minden leves. Ráadásul egy teljes értékű csatár 3-4 védő ellen vélhetően bukó is többnyire.
Chiesát a mester nem tudja használni, először csatárnak próbálta, most újra szélsőként megy.
Ha egy normális középpálya lenne a háttérben, akkor azért megnézném ő(ke)t újra.

west30 2024.02.14. 17:20:02

@venember83: Nem tudom miert,de Allegribol egy "media darlingot" csinaltak mostanra.Minden es mindenki hibas csak o nem,most eppen Chiesa lett kifogva.Ha nyaron tavozik,nem arra lesz fogva,hogy szenvedett az edzo kezei alatt,hanem nem volt eleg jo.Fizikai problemak ide vagy oda,Allegrinek fingja sincs mit kellene kezdeni Chiesaval.

alexGicamo 2024.02.14. 17:42:58

@west30: Úgy - úgy !
Nagyon remélem, hogy Maximus tipli, Chiesa és Vlaho marad !
Jöjjön egy támadójátékot preferáló, friss látásmóddal rendelkező edző, aki mellesleg képes a nyílt beszédre és nemcsak a folyamatos bullshitet tolni .

Shyr Kahn 2024.02.14. 18:45:16

Allegri taktikaja nem lenne sztem rossz (nem csak annyibol all, hogy a fiuk oldjak meg, bar ketsegtelen, hogy szituaciotol fuggoen nekik kell eszrevenni es befutni az ures teruletekre), de a kivitelezes hibadzik, mert motivalni nem tud. Ezt mar harom eve figyeljuk. Vannak persze idoszakok, amikor megy, de akkor kiderul, hogy a jatekosok lazadnak es a 4. hely helyett a Scudetto-rol almodnak, ami extra erot ad(ott) nekik.

Sztem Allegri tavozasa annak fuggvenye, hogy kepes lesz-e ertekelheto utolso honapokat hoznia. Ha a harmadik helyen vegzunk, az szamomra azok utan mennyire az Inter nyakan voltunk, csalodas lesz, de a vezetoseg meg akkor is takarozhat azzal, amit kommunikaltak az ev elejen (4. hely). Es raadasul, ahogy korabban irtam valahol, az egesz egy politikai/ismeretsegi buborek, amibe latszolag Allegri jol passzol, mert jo kapcsolatot apol a vezetoseggel. Ez sajnos egy szubjektiv szempont, de minden ember valahol eloiteletes a "span"javal szemben. Jo lenne, ha nem igy lenne, de ez van.

Motta merkozese lassan kezdodik a Fiorentina ellen. Meglesem mit tud ez az ex-interista, de igen tehetseges edzo. Tartok tole, hogy ha a PSG, Barca es mi hivnank... mi lennenk a legrosszabb alternativa a szemeben.

En tovabbra is Tudor es a Nice (Francesco) edzojet latnam a legjobb megoldasnak. Csakugy, mint a jatekosok piacan, az edzoi piacon is ki kellene szurni a jovo generaciojat minel hamarabb es nem akor lepni, amikor mar a fel vilag oket akarja.

Shyr Kahn 2024.02.14. 21:07:19

Motta Bologna-ja lefocizta az elso 60 percben a FIo-t... volt a Fio-nak 20 perce, aztan a vege megint a Bologna-e volt.
Erdekes egyveleg taktikaja van Motta-nak. Kis teruleteken jaratott es felepitett labdatartasra/jaratasra epul. Ha nagy a pressz az egyes zonaban, akkor is kis rovid passzokkal operalnak sokszor a kapust is bevonva. A letamadasuk pedig kis harom/negyszogekkel epul a kibontakozo jatekos kore igy zarva le a passzsavokat.
Ami erdekes volt, hogy az elso felidoben sok kis passzal epitettek fel a tamadast, de kihasznaltak, hogy a Fio pressure-cover-balance miatt betomorult egy oldalra es egy hosszu labdaval atforditottak tobbszor is Orsolini-nek a labdat, aki tok ures volt es volt elotte szabad terulet.

Alapvetoen tetszik ez a labdatartasra iranyulo szepen felepitett focit jatszo taktika, amikor is varatlan ritmus es oldalvaltasokkal operaltak. Kovetem ezt majd... inspiralo nezni, hogy mikent dominalt egy tok kozepszeru egyedekbol allo csapat.

Ez a Motta gyerek tud valamit :)

venember83 2024.02.14. 21:20:58

@Shyr Kahn: nem tudom, mi van Bolognában, de anno Siniša Mihajlović idejében is borzasztóan hullámzó volt a teljesítmény volt egyik évről a másikra. Szóval mérőmókusnak a Bologna talán nem a legjobb.

Shyr Kahn 2024.02.15. 07:33:56

@venember83: Mihajlovic (nyugodjon bekeben!) idejeben hullamzo volt, de ha megnezed, hogy mit mutatnak Motta iranyitasa alatt, akkor latszik, hogy fokozatosan javulo pozicioban allnak a tabellan. Elozo szezonban is mar jobbak voltak, mint Mihajloviccal, de iden reg nem latott helyet foglalnak el az eddigi merkozesek alapjan (mikor is voltak utoljara otodik pozicioban a feltav utan?).
Meromokusnak nem is a Bologna a jo, ami mindig is kozepcsapat volt, hanem az amit Motta muvel egy ilyen kozepszer jatekosokbol allo csapattal.
Azert ezen a Fior elleni merkozesen megdobbento volt latni a mezony - es labdabirtoklasi folenyt. Ez a csapat (ez alapjan a merkozes alapjan), igazi csapatnak tunik es joval kevesbe van az egyenekre kihegyezve, mint mondjuk a mienk.

venember83 2024.02.15. 10:00:36

@Shyr Kahn: nyugodjon békében. A sors fintora, hogy ő is felmerült anno opcióként, de végül nem rá esett a vezetőség választása.

juventuz.blog.hu/2019/05/27/mihajlovi_kozel_voltam_a_juventushoz
juventuz.blog.hu/2021/02/24/sini_a_mihajlovi_kozel_allt_ahhoz_hogy_a_juve_edzoje_legyen

Pavel1988 2024.02.15. 14:16:51

Régóta nem láttam olyan ígéretes fiatal edzőt Olaszországban, mint Thiago Motta(szerintem De Zerbinél is hitelesebb tehetség).
Ugyanakkor ezen a szinten a vezetőedzői poszt szinte politika, rengeteg múlik azon, hogy mennyire tudja megnyerni az öltözőben harcoló egókat és milyen kommunikációs eszközei vannak ha beüt a krach.
Ez egyre nehezebbé válik ahogy nagyobb csapathoz kerül egy edző és rajta az Interes múltja miatt hatalmas támadási felület tátong.
Szinte látom már a címlapokat és Agresti tweetjeit 1-1 kínos vereség után.

Túlzott reményeket érzek itt a fórumon amikor szóba kerül az edzőváltás, sokan szerintem nem a teljes képet nézik (vagy hirtelen felindulásból kommentelnek) amikor Allegri munkásságát értékelik.

Shyr Kahn 2024.02.15. 16:36:56

@venember83: Igen emlekszem! Koszi a linkeket.

Shyr Kahn 2024.02.15. 16:38:31

@Pavel1988: Igen a politikai reszt mar en is kiemeltem. Valoban nem a teljes kepet nezik sokan Allegrival kapcsolatban, ugyanakkor a kritikak egy resze jogos.

Thuglife! 2024.02.15. 16:43:06

@Pavel1988: Lippi is volt az Inter edzője.ráadásul innen ment át,majd visszajött.
Manapság semmit nem jelent mint ahogy a klubhűség is ritka.
A teljes képet majd az adja ki milyen nevek akarnak Allegri alatt ideigazolni,maradni.
És hogy ez a második éra hány évig mehet még trófea nélkül.

Ethan Hunt 2024.02.15. 17:49:21

@Pavel1988: "sokan szerintem nem a teljes képet nézik (vagy hirtelen felindulásból kommentelnek) amikor Allegri munkásságát értékelik."

Két és fél év minden mentes Allegriball után milyen hirtelen felindulásra vagy teljes képre gondolsz?

Ethan Hunt 2024.02.15. 18:01:37

@Thuglife!: "Lippi is volt az Inter edzője.ráadásul innen ment át,majd visszajött."

Azért én nem hasonlítanám Lippi lépését ahhoz, mintha manapság történne valami hasonló! 1999-ben az Inter még a Juventus egy keserű riválisának volt nevezhető, de 2006 óta kifejezetten az ellensége. Az a klub, illetve a Moratti-féle vezetés konkrétan tönkre akarta tenni a Juventust. Ezzel a szégyennel ők megsemmisítettek egy olyan Juventust, amelyik képes lehetett volna egy hasonló sorozatra, mint amit 2012-20 között produkált a csapat, ehelyett száműztek minket a B-be, a klasszisok azon az 5-ön kivül mind távoztak, a bevételi listán lebuktunk a 10.hely környékére a top 3-ból, a mocskos Inter meg egy elindított magának egy kisebb érát egy ajándékba kapott bajnoki címmel, miután az összes riválisa ki lett golyózva évekre...

Rikoo 2024.02.15. 18:39:16

@Thuglife!: Motta alig 2 és fél évet töltött az Internél, igaz hogy BL-t nyert, de ezt nem lehet összehasonlítani Lippi, Conte vagy akár Marotta Juventusos múltjával.
2 és fél év az lényegében semmi Conte 15 évéhez képest.

Rikoo 2024.02.15. 18:40:38

@Ethan Hunt: Na ezt mintha én írtam volna.:D
Abszolút egyetértek. Én tényleg tiszta szívből gyűlölöm az Intert és ezt nem is titkolom.:D

Pavel1988 2024.02.16. 11:25:53

@Ethan Hunt:
Nehéz lenne kommenteket kiemelni és nem is szeretnék, illetve nem is olvasok el minden kommentet.
Egyszerűen sok Allegri ellenes írást olvastam és nagyon gyakran éreztem ezeken azt, hogy felületesen nézik az eseményeket(akinek nem inge..).
Saját meglátásom szerint az elmúlt 5-6 évben a Juventus egy teljesen alkalmatlan munkakörnyezet volt, én ebből indulok ki.
Én ezt elfogadtam, mivel nem nagyon tudok mást tenni. Amikor egy vállalatban/szervezetben káosz van akkor az első feladat lenyugtatni a kedélyeket és minél több folyamatot rendbetenni, csökkenteni a veszteséget. Nem arra kell fókuszálni, hogy rekordévet teljesítsünk és makulátlan legyen a vállalat rövid időn belül.
A Juventusnál sincs ez másképp, 2021-ben Allegri egy romjaiban heverő vállalatot, csapatot és játékoskeretet kapott kézhez.
Eltel 2.5 év, csökkent a bérkeret és folyamatosan javultak az eredmények és a játék is(aki nem így gondolja nézzen vissza pár meccset az előző két szezonból).
2022-ben 70 ponttal zárt a Juventus, 23-ban 72-vel zárt volna, idén még többel fog.
Persze ezen a ponton rengeteg kritikát be lehet dobni Allegrire ami degradálja a nagy képet, de ettől az még igaz és tény marad amit leírtam.
Erre értem a teljes képet, nem 1-1 meccs után kell ítéletet mondani. Csak nézd meg hány komment jön a cikkek alá egy nyertes és egy vesztes meccs után, ez mindent elmond arról mi kapja el a legtöbb szurkoló figyelmét.

Jürgen Klopp mondta, hogy egy edzőt még 2 év alatt sem lehet megítélni. Az a 2.5 év amit írsz még mindig nagyon kevés.
Mindenki tudja mik történtek ennél a csapatnál az elmúlt pár évben, a calciopolit kivéve ez a legnehezebb időszaka a csapatnak amióta én élek. Hiába tudja itt mindenki mik voltak ezek a nehezítő körülmények, úgy érzem mégis rendre elfelejtik.
Allegri kapott instrukciókat és elvárásokat a munkájához, egyikőnk sem tudja mik voltak ezek. Nagyon kevés háttérinformációt tudunk, itt meg sokan próbálják összerakni a képet az alapján amit látnak heti 1-2 meccsen, emellé hoznak összehasonlításokat amik jellemzően a világ jelenleg legjobban működő klubjaival történnek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása