Allegri: „Kényes pillanat ez a Juventus számára”

massimiliano_allegri_palya_mellett.jpgMassimiliano Allegri az Udinese ellen elszenvedett egygólos vereség után a DAZN munkatársának értékelt, és természetesen a győzelmek útjára való visszatérésről beszélt.

„Kényes pillanat ez számunkra, hiszen három meccsen csak egy pontot gyűjtöttünk. Fontos célkitűzésünk van, a BL-be jutás. Vissza kell térnünk a győzelmek útjára ahhoz, hogy biztosítsuk a helyünket a BL-ben.

Az elmúlt 15 nap nem volt túl kellemes, először emberhátrányban játszottunk az Empoli ellen két héttel ezelőtt. Ma pedig az Udinese csak egy lövést adott le a kapunkra, míg mi három vagy négy lehetőséget alakítottunk ki az első félidőben. Nem becsülhetjük le azt, amit eddig elértünk. A srácok kiválóan dolgoznak, és ezekben a nehéz pillanatokban érnek igazán, így folytatnunk kell a munkát.

Szerintem az első félidő technikailag jó volt, de amikor lehetőség adódik, akkor azt ki kell használnunk. Mi rögzített helyzetből kaptuk a gólt, nem volt elég játékosunk a tizenhatoson belül.

Senki nem számíthatott arra, hogy kilenc pontból összesen egyet szerzünk három meccsen. Jelenleg rossz időszakot élünk meg, gyorsan újra kell indítanunk magunkat.

Fáradtság? Nem volt elég elfutás, sokszor lőttük be a labdát, és kialakítottunk pár helyzetet a bal szárnyon. Sajnáljuk, mert most már nem vagyunk veretlenek hazai pályán. Folytatnunk kell a munkát, és a BL-helyre kell koncentrálnunk.

Motivációval szolgált számunkra, hogy az Inter közelében maradjunk, de ahogy mindig is mondtam, az Inter kiváló szezont fut, ezért elismerést érdemel. A projektet Antonio Contével kezdték több éve, szóval természetes, hogy most ők az esélyesek. A Juventus két éve eltérő úton indult el, a célunk a BL-be való visszatérés, még ha tavaly ezt meg is valósítottuk.

Simone Inzaghi kivételes munkát végez, de nem vagyok bolond, amikor kijelentek egy-két dolgot. Különböző szintek vannak. Az első öt évemnél a Juventusnál a legjobb csapattal rendelkeztünk, így természetes volt a győzelem. Még ha a győzelmek kivételes dolgok is, ez volt a természetes. Ugyanez a helyzet most az Internél. A tény, hogy egy meccsel kevesebbet játszva 60 pontnál tartanak, azt jelenti, hogy nagyszerű a tempó, ezért Simone és csapata megérdemli az elismerést.

Mindig mondtam, hogy a Milan vissza fog térni a versenybe. Most kemény munkára lesz szükségünk. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit a srácok eddig mutattak. 52 pontnál tartunk, de mostantól sokat kell még gyűjtenünk.

Természetesen a fiataloknak időre van szükségük a fejlődéshez, meg kell találniuk az egyensúlyi pontot, és ez természetes. A csapat kiváló játékosokból áll. Elérhettünk volna többet az Inter ellen, de egy kivételes csapat ellen léptünk pályára. Most a mainál többre van szükségünk, mert a BL-hely még nem biztosított, és ez a pillanat kényesnek tűnik. Jelenleg nem szabad a tabellát néznünk, hanem pontokat kell szereznünk a BL-be jutáshoz. Több ponttal rendelkezünk, mitn amennyivel számoltunk a szezon elején adott szakaszban. Az életben realistának kell lenni.

Az Inter tavaly BL-döntőt játszott. A csapat javult, elismerést érdemelnek, és ez természetes. Én a részemről gratulálok a játékosaimnak is, mert fontos szezont futnak.

Kenan Yıldız előtt ott volt a lehetőség, s ezen kívül még volt néhány helyzetünk. Jelenleg csendben kell maradnunk, és vissza kell térnünk a munkához. Nagyon csalódott vagyok. Federico Chiesa jó meccset játszott, fontos dolgokat várunk tőle. Örülök a teljesítményének, ahogy a csapat teljesítményének is.

Sajnálom a helyzetet, de erős reakciót kell mutatnunk a vereségek után. Fel kell hajtanunk az ingujjakat, és vissza kell térnünk a munkához. Nem várható el egy olyan tapasztalatlan csapattól, mint a Juventus, hogy nekiveselkedjen, és megnyerje a scudettót.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4918324855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2024.02.13. 04:47:37

12/02 | Juventus - Udinese
17/02 | Verona - Juventus
25/02 | Juventus - Frosinone

Pedig ez nem tűnt olyan nehéz sorozatnak, főleg az elmúlt időszak eredményei után. De ilyen a futball.

Shyr Kahn 2024.02.13. 07:13:17

@venember83: 6 pontot varnek a kovetkezo merkozesektol normal esteben, de a jelenlegi forma/hozzaallas alapjan orulnek a 4 pontnak is.

JuveMI 2024.02.13. 07:25:46

A cikk olvasása közben, egy pillanatra azt hittem... hogy véletlenül egy fizetett interes propaganda oldalt nyitottam meg...

FeriGjuve 2024.02.13. 07:37:24

Lehet, hogy az Internek szurkol...?
Tán' szelvény van a háttérben?

venember83 2024.02.13. 07:40:12

@Shyr Kahn: Pirlo éve ugrik be. Akkor is volt egy ilyen kellemetlen időszak. Remélhetőleg a BL-helyet azért simábban húzza be a Juve Allegrivel.

@JuveMI: nem, nonprofitban párosul a hüyeségünk szorgalommal.

Wizzurah 2024.02.13. 10:38:13

Bohóc ez az ember. Szégyen, hogy egy ilyen alak lehet az edző még ezek után is. Most a második érára gondolok nyilván.

FAF 2024.02.13. 10:55:10

Nincs itt semmi látnivaló. Ez van amikor a borzalmas taktikához nem párosul a szerencse. Volt jópár meccs amit csak a szerencsének köszönhettünk. Mostanában nem jött a szerencse. Akkor az volt a mondás, hogy csak az eredmény számít. Hát most ez az eredmény.

Szegény mester fejébe beragadt az Inter. Kit érdekel mi van az Interrel? Elfogadjuk, hogy jobbak jelenleg. Mi van a másik 18 csapattal mester?Lehet a soron következő meccsre kellett volna koncentrálni. Persze értem én, hogy még mindig jobb róluk beszélni mint arról hogy az Udinese ellen nem sikerül semmit felmutatni.

Ugyebár azt se mondhatja, hogy az Udinese kerete mennyivel jobb és mennyivel előrébb tartanak így marad az Interről való áradozás.

"A projektet Antonio Contével kezdték több éve"
Hát igen, látjuk hogy neked is letette valaki az alapokat az előző időszakodban mert magadtól erre képtelen vagy. Lehet ezt be kellene látni végre.

venember83 2024.02.13. 10:58:12

@FAF: pár órával a cikkek megszületése után ilyet is olvastam elvileg a mestertől: "az Udinese fizikailag erős csapat, adott technikai kvalitásokkal, és ezért nehéz ellenük játszani."

Csak Csucsu 2024.02.13. 12:25:33

Szerintem jók voltunk csak zavart minket az ellenfél meg néha a labda is.

ui.: nekem az jött le a cseréin hogy vagy előrelátja a dolgokat vagy vakon ragaszkodik a forgatókönyvéhez. Tegnap nagyon nem ültek a cseréi de szeerintem akkor is ezt cseréli ha az eredmény 2:0 ide

babo0410 2024.02.13. 12:35:39

Allegri felejtsd már el az intert! Ha ennyire nagyra tartod őket, hogy minden egyes megnyilvánulásodban óákat kell zengeni róluk, menj oda edzőnek! De idegesítő, hogy kikapunk, és utána is őket ajnározza, hogy finoman fogalmazzak. Egyre jobban idegesítenek ezek a nyilatkozatai. Én szezon végén elengedném, mert azzal a kishitű felfogással, amivel rendelkezik, csak visszahúzza a csapatot.

babo0410 2024.02.13. 12:38:48

Ja és az milyen kishitűség, hogy azt mondja, hogy ő tudta, hogy a Milan vissza fog térni a versenybe. Ha van egy nem kicsi pontkülönbséged a mögötted lévővel szemben, és te azt mondod, hogy ők újra versenyben lesznek, akkor azt is mondod, hogy ti fogtok hibázni. Nem ciki ez? Egyre jobban kezd elegem lenni a kishitű szövegeiből.

FAF 2024.02.13. 13:18:33

@venember83: Jó hát ezt is megtanultuk már tőle, hogy minden csapat erős, technikailag képzett, jó a játékuk vagy éppen kellemetlen ellenfél. Kíváncsi lennék, hogy akkor a mi csapatunkra mit mondana a fiatalon kívül.

Pavel1988 2024.02.13. 13:21:01

Ez a meccs pont ugyanolyan volt, mint a többi. Annyi volt a különbség, hogy nem tudta megszerezni a csapat a vezetést, évek óta nem tud mihez kezdeni az ilyen szituációkkal ez a gárda.
Ugyanúgy ott volt a 3-4 nagy lehetőségünk, mint az összes másik 1 gólos különbséggel nyert meccsünkön.
Az Udinese helyzet nélkül lőtt egy gólt, van ilyen.

Alex Sandrot én már 2-3 éve undorral nézem, de aki valaha focizott az tudja, hogy erről a gólról nem tehet. Nem igazán lehet mihez kezdeni azokkal a labdákkal amiket ilyen későn lehet látni és comb-mellkas magasság közé jönnek.

alexGicamo 2024.02.13. 17:30:36

Úristen ! Már megint a f@szságait szajkózza, mosakszik és nyalja a kutyák seggét !
Nem bírom már !
Egy új edzőért könyörgöm !

Gaben Smith 2024.02.13. 19:26:26

Mindig ez az aldozat szerep. Mindig balaki vagy valami hibas es mindig turelmesnek kell lenni. Meddig meg kedves szurkolotarsak? Meddig?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása