Allegri: „Egy meccs nem teszi semmissé több hónap munkáját”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztaton_gesztikulal.jpgMassimiliano Allegri az Udinese elleni hétfő esti meccs előtt beszélt játékosai állapotáról, de természetesen a legtöbb figyelmet az Inter elleni legutóbbi meccs kapta.

„A srácok jól dolgoztak, mint mindig, emiatt nem panaszkodhatok. Holnap megpróbálunk visszatérni a győzelmek útjára egy olyan csapat ellen, amelyik véleményem szerint egyáltalán nem azt a helyezést érdemli a tabellán, amelyiket elfoglalja. Az Udinese sok meccset veszített el a meccsek végén, rendkívüli tiszteletet kell mutatnunk, mert jó csapat ellen fogunk pályára lépni.

A folytatás a Juve padján? Zárjuk le ezt a szezont a lehető legjobb módon, aztán meglátjuk. Még egy évig érvényes a szerződésem, de az edzők sorsát az eredmények határozzák meg. Ami a 405 meccses rekordot illeti a Juve padján, nagyon örülök ennek, különösen mivel Marcello Lippihez csatlakozok, aki történelmet írt a klubbal. Holnap fontos meccset kell megnyernünk, az, hogy a 405. meccsem lesz a Juve padján, az másodlagos.

Dušan Vlahovićnak semmi különleges gondja nincs, a combközelítője meghúzódott, és a Verona ellen már várhatóan bevethető lesz. Holnap négy támadó áll majd rendelkezésemre, a NextGen keretéből Leonardo Cerri is velünk fog tartani. Federico Chiesa, Kenan Yıldız és Arkadiusz Milik jól érzi magát, holnap majd eldöntöm, hogy melyik két játékos lesz a kezdő.

Carlos Alcaraz jó jellemzőkkel rendelkezik, s megvan benne a potenciál a javulásra, de mivel csak egy hete érkezett, még nem lesz kezdő.

Az Inter a scudetto esélyese, ennek a kijelentéséhez nem kellett megvárnunk a Roma elleni tegnapi meccset. Számunkra fontos visszatérni a győzelmek útjára, fontos lesz minél inkább eltávolodni az ötödik helytől. Aztán ismét négy pontra megközelíthetjük az Intert. A saját utunkat járjuk, a nerazzurro csapat kiváló dolgokat mutat.

A Napoli és a Juventus közötti helyzet már már. Először is még sok meccs van a szezon végéig. Az Inter győzelme miatt nem fogunk demotiváltan pályára lépni, sőt, még motiváltabbak leszünk.

Mindannyian jól vagyunk. Egy rangadó elvesztése rendben van, Milánóban egy kiváló dolgokat mutató csapat ellen maradtunk alul. Ez nem jelenti azt, hogy egy meccs semmissé tenné az elmúlt hónapok munkáját. Ellenkezőleg, sokat tanultunk a meccsből, és remélhetőleg ezt meg is mutathatjuk holnap a pályán.

Azt kérem Federico Chiesától, hogy jól teljesítsen, s álljon a csapat szolgálatába, ahogy mindenki teszi. Ha kezdő lesz, komoly lehetőség előtt fog állni. Ő a Juventus fontos játékosa, és sokat várunk tőle. Alex Sandro holnap valószínűleg játszani fog, számunkra ő fontos játékos. Szerintem még sokat adhat a futballnak, nem könnyű ilyen játékost találni.

A Sanremói Zenei Fesztivál? Nem sokat láttam belőle, a Sassuolo és a Torino meccsét néztem. Hallottam a lány dalát, aki végül nyert, aztán elaludtam. Ne feledjük, én már adott korral rendelkezek.

Megbánások a derbi kapcsán? Nem, jó meccset játszottunk. A végső sípszó után rögtön kielemeztem, az első félidő kiegyenlített volt, a második félidő megosztottabb volt, gólokat kaphattunk volna, de voltak kedvező akcióink. Jelenleg a bajnokságot a legerősebb csapat vezeti, ők az esélyesek a kezdetektől, s a végsőkig azok maradnak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2718324111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shaky79 2024.02.11. 21:52:32

Megbánások a derbi kapcsán? Nem, jó meccset játszottunk. A végső sípszó után rögtön kielemeztem, az első félidő kiegyenlített volt"
Szerintem akkor nem ugyanazt a meccset néztük, legalábbis az első félidőben biztosan nem! Konkrétan momentumunk nem volt, csak idő kérdése volt mikor kapunk gólt, feltörte a háló a hátunkat!

"Az Inter a scudetto esélyese, ennek a kijelentéséhez nem kellett megvárnunk a Roma elleni tegnapi meccset"
"Jelenleg a bajnokságot a legerősebb csapat vezeti, ők az esélyesek a kezdetektől, s a végsőkig azok maradnak.”

Komolyan nem értem, miért kell ezt minden egyes nyilatkozatban mantrázni! Ezt annyit mondogatja, hogy az inter játékosok is elhiszik, elhitetjük velük, és a múlt heti játékunkat elnézve már a Juve játékosok is így gondolják! Még ha így is van, miért kell minden egyes interjúban ezt kiemelni, ezzel menti fel magát a felelősség alól, vagy miért egyszerűen nem értem. Ennyire kishitűnek lenni, nagyon nem Juvéhoz méltó! Nem egy "fino alla fine" hozzáállás, finoman szólva sem!!!

venember83 2024.02.11. 22:13:00

@Shaky79: pedig természetesen a mester jár az eredményesebb úton, nézd csak, miket nyilatkozott a 4-2-es vereségbe beleszaladó Roma mestere, egy bizonyos Daniele De Rossi:

Meccs előtt: “Minden csapat verhető, még az Inter is. A célunk az, hogy egyenlő felekként játsszuk le ezt a meccset, és ne legyen észrevehető a csapatokat elválasztó 20 pontos különbség. A tisztelet elengedhetetlen, de nem szabad túlzásokba esni, ellenkező esetben a tiszteletből félelem lesz, ami azt jelenti, hogy a csapat el fogja veszíteni a meccset.”

Meccs után: “Luciano Spalletti futballjának vagyok a tanítványa. Nincs dicséret a csapatnak vereség után. Ha az ember elégedett egy vereséggel, elindult a középszerűség felé vezető úton.”

Mennyivel jobb, hogy a Juventus a kellő tisztelettel lépett pályára, és sikerült ennek megfelelően mérsékelni a vereséget. A gólkülönbség a végén még sokat számíthat!!!

Shaky79 2024.02.11. 23:01:17

@venember83: Teljesen más a hozzáállása mint a mi edzőnknek, ezt dobta nekünk agnelli sok évre. Köszönjük!

Shyr Kahn 2024.02.12. 08:12:40

Kozben Thiago Motta majdhogy' rekordot dont a nem tul acelos keretu Bologna-val. (az OSG Nice meg 10 emberrel kikapott (sztem nem volt piros az eset kozelrol sem, bar a mai idetlen szabalyok mellett ez nem meglepo), eleg eleg jo tartast mutattak, mert emberhatranybol tudtak egyenliteni).

Motta es Francesco is felkeszulhetne, ha ugy alakul, hogy Maxi lekoszon.

Csak, hogy fiatal olasz edzok csapatairol is essen szo.

Egyebkent a Milan eleg kozel... az Atalanta messze, de azert meg eleg sok fordulo van hatra, ugyhogy remelhetoleg osszekapjuk magunkat a finisre.

venember83 2024.02.12. 08:26:22

@Shaky79: én nem bántanám ezért sem Agnellit, sem Allegrit. Kb. egyetértek Rikoo véleményével: "A két milánói csapat szurkolói 10 évig kénytelenek voltak nézni a klubjaik szenvedését, ehhez képest a Juventus szurkolók el vannak kényeztetve és nem látják, hogy mekkora szenvedésen mehetett át a klub a hibás döntéseknek hála illetve a COVID és az UEFA/FIGC összefogásnak köszönhetően."

Valamikor régebben én is állást foglaltam pontosan ezért Massimiliano Allegri mellett, mert kellett egy olyan edző, aki képes stabilitást nyújtani egy rendkívül viharos időszakban (vezetőség leköszönése, keretátalakítás pénzügyi okokból, különböző beláthatatlan következményekkel járó eljárások és kiszámíthatatlan büntetések stb.). A mester higgadt, megfontolt, tiszteletteljes stb., s közben a teljesítményre helyezi a hangsúlyt.

Itt is van: juventuz.blog.hu/2023/10/01/allegri_ez_a_gyozelem_onbizalmat_ad/full_commentlist/1#c42241805

delpi0823 2024.02.12. 08:29:57

@Shyr Kahn: Az hogy 2ik vagy 3ik helyen vegzunk a bajnoksagba az csak akkor lesz fontos hogy ha nem tudunk bejutni az olasz kupa dontojebe.Mert ha nem jutunk be a dontobe es 3ik helyen vegzunk a bajnoksagban akkor nem kvalifikaljuk magunkat a jovo evi szuperkupara.De ha mar bejutottunk a dontobe az automatikus kvalifikaciot jelent,szoval akkor mar lenyegtelen hogy 2ik vagy 3ikok leszunk a bajnoksagban.

Shyr Kahn 2024.02.12. 08:35:49

@delpi0823: A gond nem a masodik, vagy harmadik hellyel lenne... hanem azzal, ha elindulnank egy lejton es az Atalanta megszorongatna bennunket a vegere. Most van 11 pont elonyunk veluk szemben, de ez konnyen elolvadhat egy lejtmenet utan. Valljuk be, ha egy csapat a Scudetto-ra jatszik es kikap a rivalistol, aki igy elhuz, akkor ott lehetnek gondok a motivacioval idolegesen. Ne legyen igazam, de pszichologia szempontbol nehez lehet visszakapaszkodni. A kovetkezo 2-3 merkozes kulcsfontossagu. Meglatjuk hamarosan az Udinese ellen, hogy mikent allnak mentalisan a sracok.

Shyr Kahn 2024.02.12. 08:37:48

@venember83: Allegri talan valoban szinttartasra erkezett, de a hivatalos kommunikacio csapatepitesrol beszelt es ennek a nyoma az elozo evekben nem igen volt lathato. Talan iden valami elindult, de a vege meg hatra van.

Shaky79 2024.02.12. 10:48:43

@venember83: Ez is egy vélemény, amivel én nem értek egyet, de ez nem is lényeges. A hibás döntéseket agnelli hozta meg, szerintem allegri visszahozatala is az volt, ráadásul ennyire hosszú távra és ekkora fizetésért meg bődületesen amatőr!!! Azt meg nem tudhatjuk, hogy más edzővel most milyen játékot játszanánk és mi történt volna az elmúlt 2,5 év alatt ha nem allegrit nevezik ki, szerintem lett volna más is aki stabilitást tudott volna hozni de ezek már csak spekulációk, mert már ez a múlt! Minden csak feltételezés!!! Az meg abszolult nem érdekel, hogy a milánói klubok mikor mit és hogyan csináltak, az legyen az ő bajuk ne a mienk, azért még nem kell hülyének lenni, mert más is az volt van lesz!!!
A lényeg amit most és mindig nyilatkozik az interről, erről meg leírtam a véleményem fentebb.

JeetTrader 2024.02.12. 13:51:20

Amúgy most így már el kéne Allegrinek is engednie ezt az Inter magasztalást. Értem hogy pszichológiai nyomás alatt akarja tartani őket, de azt csak akkor megy ha hajlamosak lennének erre rossz teljesítménnyel reagálni...de nem ez a helyzet, sőt, lehet pont a fordítottját éri el. Tényleg elhiszik hogy ők a legjobbak olasz honban.

Nekem amúgy szimpi volt amit De Rossi nyilatkozott és a játék is jó volt legalábbis az első félidőben.
Sztem nekünk is ezt kellett volna nyomni. Egy ilyen rangadón a végeredmény szemponjából rohadtul mindegy hogy 0-1-re kapunk ki vagy 2-4-re mint a Roma. Ott neki kellett volna menni az Internek, vért reggelizve, nem teli gyatyával állni és magunkra húzni őket. Így is simán lehetett volna ez a meccs 3 gólos az Internek.

Na mindegy. Idén legalább kiderült hogy lett identitásunk, vannak faszás fiataljaink és pár régi ember új erőre kapott (McKenni pl..). Persze attól ez még kevés lesz ha bajnokok akarunk lenni. De legyen az az első lépés hogy visszakerülünk a BL-be és jön zsé.Utána mehet akkor a további építkezés.

FAF 2024.02.12. 14:48:42

@JeetTrader: Igen, ha komolyan gondolja hogy az Inter az esélyes a bajnoki címre akkor ideje lenne már befejezni hogy állandóan velük foglalkozik és a hátralévő meccseinkre koncentrálni és a végén majd kiderül hogy ki hol végez.

Hozzáállhattunk volna mi is úgy a meccshez mint a Roma és mi lehet meg is tudtuk volna tartani mondjuk a 2:1-et de mi inkább a képen látható feltett kezek hozzáállást választottuk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása