Alcaraz: "Azt akarom, hogy a Juventusnál emlékezzenek a nevemre"

alcaraz_carlos_sajtotajekoztato.jpgA Juventushoz a téli átigazolási időszak utolsó napján csatlakozó Carlos Alcaraz ma az ilyenkor hagyományos sajtótájékoztató formájában mutatkozott be az olasz újságíróknak.

"Egy hete vagyok itt, boldog vagyok és jól vagyok. Együtt edzek a csapattal, amely kiváló fogadtatásban részesített. A bemutatkozásom az Inter elleni mérkőzésen nem alakult jól az eredmény szempontjából, de lehetővé tette számomra, hogy egy nagy meccsen törjem meg a jeget. Sajnáljuk a végeredményt, de már a hétfő esti mérkőzésre összpontosítunk." - mondta Alcaraz első torinói sajtótájékoztatóján.

"Különböző szerepkörökben játszottam korábban. Jól érzem magam középpályásként és hamis kilencesként is. Most a beilleszkedés szakaszában vagyok, az edző kipróbált jobb oldali középpályásként, de bármilyen pozícióban kész vagyok játszani. Gyűlölök veszíteni, még az edzéseken is, mindig győzni akarok, mindig trófeákat akarok nyerni, ilyen a hozzáállásom. Az edző irányából hatalmas bizalmat érzek, próbálom majd meghálálni. 

A Racingnál töltött évek segítettek a fejlődésben, szerencsés vagyok, hogy egy nagy argentin klubnál mutatkozhattam be. Angliában top játékosokkal mérhettem össze magam, ez lehetővé tette, hogy fizikálisan fejlődjek, s úgy gondolom, hogy most rendelkezem azokkal a jellemzőkkel, hogy a legjobb formámat mutathassam meg Olaszországban. Úgy érzem, hogy készen állok erre a kihívásra.

Csak örülhetek annak, hogy a Juventus történetének nagy bajnokaival hoznak kapcsolatba. Tudom, hogy jó teljesítményt kell nyújtanom, azt akarom, hogy emlékezzenek majd itt a nevemre. Gyerekként Cristiano Ronaldo jelentette számomra az inspirációt, így ezt a mezt viselni egy megvalósult álom. Mindig a Juventust választottam, amikor PlayStation-ön játszottam. Ha ezt nem engedték nekem, ideges lettem. Arturo Vidal nagyon sikeres volt a fekete-fehér mezben, s hízelgő számomra, hogy hozzá hasonlítanak. Most az a feladatom, hogy a képességeimnek megfelelően dolgozzak. Nagyszerű eredményeket akarok elérni. Csak saját magammal kell foglalkoznom.

Azonnal láttam, hogy a csapatot fiatalabb játékosok alkotják, de vannak tapasztaltabb játékosok is. A megfelelő kémiát érzem, a nagy bajnokok támogatása mindig hasznos bizonyos helyzetekben. Egy olyan csapathoz érkeztem, ahol sok top játékos van. A leginkább Manuel Locatelli nyűgözött le. Kiváló játékosnak tartom, nagyszerű technikával rendelkezik, izgalmasnak tartom, hogy vele edzhetek, sokat fogok tanulni abból, hogy figyelhetem a játékát. Azonnal beszéltem Danilóval, megkérdezte, hogyan érzem magamat, s sok megnyugtató szava volt. Családias a légkör, s köszönetet kell mondanom neki és a csapat többi tagjának is, hogy mellettem voltak az első napjaim során."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2418321665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2024.02.08. 20:42:45

Nagyon bízok ezekben a fiatalokban, és örülök, hogy már nem Khedirához hasonlítható, igazából már lefelé tartó ingyen igazolásokban keresi a megoldást a vezetőség.

alexGicamo 2024.02.08. 20:57:12

@venember83: Csstlakozom ! Talán valami elindult ...

Rikster 2024.02.09. 07:48:52

Üde színfolt lesz a tavasszal. Nem ismerem ugyan, de ahogy irtátok is fiatal, motivált és szerintem mindent meg is fog azért tenni, hogy a vezetőség legalább elgondolkodjon a nyári leigazolásán.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása