Del Piero: „Különösen sajnáltam Yıldızt”

del_piero_alessandro_kek_zakoban.jpgA Juventus vereségét követően a Sky Sport műsorában megszólalt Alessandro Del Piero, aki azt is elmondta, megsajnálta a meccsen nehéz helyzetben lévő Kenan Yıldızt, akit végül Massimiliano Allegri az elmúlt időszakban sérüléssel bajlódó Federico Chiesa helyett küldött pályára.

„Láthattuk a különbséget a két csapat között, az egyik érett minden tekintetben, játékban, tudatosságban, amikor kell, akkor támadnak és nyomnak, amikor pedig kell, akkor védekeznek. Az Inter nagyon egységes. A Juventusnak viszont ki kell használnia a gólszerzési lehetőséget, amikor az felmerül, és nagyon konkrétan kell állnia az egész meccshez, ha meg akarja nyerni ezeket a meccseket, és akkor egyéb meccseken is jól teljesíthet, mert a csapat nagyon erős, jól védekezik, és minőségi támadókkal rendelkezik.

Rangadókon egy kicsit többet kell kihozni magadból, és ezt ma este az Inter nagyszerűen bizonyította. A Juve legjobbja? Egyértelműen Wojciech Szczęsny volt, aztán talán Gleison Bremer, aki nagyszerűen reagált a bekapott gól után, és Danilo is jól teljesített.

Az tény, hogy a Juventus fiatal az átlagéletkor tekintetében, míg az Inter idősebb csapat, és ez számít. A Juve fiatal a lejátszott fontos meccsek tekintetében is, miközben az Inter a scudetto megnyerésére épült. A célkitűzés a legjobb négy között zárás. A Juventusnak megvolt a lehetősége, hogy döntetlenre hozza a meccset ma este, az Inter nagyon jól támadott és védekezett, az egyik legjobb meccsük volt, egyértelműbb helyzetekkel és kicsit konkrétabb felfogással és szerencsével döntetlent érhetett volna el a Juve, és akkor megpróbálhatott volna az Inter mögött maradni, hogy eldőljön a következő hónapokban a bajnokság sorsa, de fájdalmas látni, hogy így csúszik ki a lehetőség a Juventus kezéből. Egyes meccseket fejben lehet megnyerni, s ez olyan meccs volt.

Nézzék meg Dušan Vlahović reakcióját, amikor rosszul veszi át a labdát, öt másodpercig a kezébe temeti az arcát, ez az utolsó lépés, ami elválaszt egy nagyszerű játékost attól, hogy bajnokká váljon. Az ilyen reakciók megmutatják, milyen fontos ezeknek a srácoknak a mez, amit viselnek. Aztán eldől, hogy az utolsó lépés sikerül vagy sem, de a mester ezzel tisztában van, s ezért mondja, hogy jó srácok vannak a keretben.

Azt hiszem, hogy Massimiliano Allegri olyan játékosokat akar látni a pályán, akik szuper fizikai állapotban vannak. S különösen sajnáltam Kenan Yıldızt, szerintem voltak nehézségek a támadások vezetése tekintetében. A srác széttárta a karjait, hogy elmondja, csak ő és Dušan Vlahović van elöl. Egyértelmű, hogy a kiválasztott játékosoknak nehéz a támadásokat segíteni.

A védekezés? A Juventus jellemzője a jó védekezés, ez nem meglepetés. Sokkal nehezebb így gyorsan járatni a labdát. Massimiliano Allegri ezen kompakt rendszer mellett döntött, ez a valóság.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2318319047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

delpi0823 2024.02.05. 12:07:28

Tegnap teljesen megmutatkozott az is hogy miert nem tamadunk tobbet,amikor nekunk kellett menni az eredmeny utan es tamadni,lattuk milyen helyzeteket alakitott ki az inter.Mondjuk az is igaz hogy a kisebb csapatok ellen azert mas felfogasban kene jatszanunk,de sztem ezen a teren is volt fejlodes most mar.

Attilio79 2024.02.05. 12:09:13

Azt pedig el sem mondta, hogy a védekező felfogás miatt gyakorlatilag esély sincsen a gyors felfejlődésre ezzel a kvalitású középpályával. Nagyon sok energiát emészt fel, ha futni kell egy-egy labdáért, amiért már az elején lehet tudni, hogy kár lenne megmozdulni.

Shyr Kahn 2024.02.05. 16:59:01

"A srác széttárta a karjait, hogy elmondja, csak ő és Dušan Vlahović van elöl. Egyértelmű, hogy a kiválasztott játékosoknak nehéz a támadásokat segíteni."

Hianyzik a kapocs a kozeppalya es a tamado szekcio kozott egyertelmuen....

"A Juventus jellemzője a jó védekezés, ez nem meglepetés. Sokkal nehezebb így gyorsan járatni a labdát. Massimiliano Allegri ezen kompakt rendszer mellett döntött, ez a valóság.”

Valoban ez a valosag! Kivancsian varom mi lesz Pogba-val es hogy Fagioli visszaterve tud-e barmit is hozzaadni a hianyzo kp - tamado kapocshoz, mert ez az ,amiben a leginkabb szenvedunk

Wizzurah 2024.02.05. 18:25:47

Tegnap szerintem megmutatkozott, hogy Inzaghi oda-vissza keresztbe-hosszába csukott szemmel lefocizza Allegrit. A játékosokat én sem hibáztatom, én ezt láttam. Pedig nem is olyan régen Inzaghi statisztikája szörnyű volt a rangadókat tekintve, most meg kb. az összeset megnyeri. Bár ő is csak 1 taktikás, nem rotálós edző, mégis képes motiválni, fejlődni ellenben a fekete-fehér csíkos csapat edzőjével.

Ethan Hunt 2024.02.06. 23:29:46

Az utolsó bekezdésben minden benne van Alextól, pedig ő nem szokta kritizálni Allegrit, most is csak olyan finoman teszi, amennyire csak lehet, dehát korábbi csatárként - meg tekintve a párosítás presztízsét - pokoli szar, illetve kiábrándító lehetett számára nézni, hogy milyen eszköztelenül, milyen reménytelenül állunk ezen a meccsen, semmi mást megcélozva, mint az iksz kihúzását...

Elképesztően hízelgő volt ez az eredmény a meccs összképét tekintve...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása