Barzagli: "Ennek a mérkőzésnek hatalmas hatása lehet"

barzagli_andrea_dazn_mikrofonnal.jpgA Juventus a szezon talán legfontosabb mérkőzésére készül, a zebramezesek az éllovas Inter otthonába látogatnak, s egy győzelemmel nyílt maradhat a versenyfutás a bajnoki címért. A Juventus korábbi játékosa, Andrea Barzagli a Tuttosport munkatársának adott nyilatkozat során beszélt a vasárnapi rangadóról.

"Ha a Juventus veszít, azzal nem lesz vége, de komoly lökést adna az Internek, s erősebbnek éreznék magukat. Nem ez a mérkőzés fog dönteni arról, ki lesz a bajnok, de biztosan megváltoztathatja az egyensúlyt. Nagyon fontos mérkőzés a klubok és a szurkolók számára, s pillanatnyilag a tabella szempontjából is. Ennek a mérkőzésnek hatalmas hatása lehet, ezért nagyon intenzív hét lesz. Minden részlet arra készteti a játékosokat, hogy a mérkőzésre gondoljanak, még az is, ha egy barát jegyet kér." - mondta Barzagli az összecsapással kapcsolatosan.

"Kezelni a San Siro-hatást, ez inkább igaz a Juventusra. Ennek a stadionnak hatalmas a hatása, mert a szurkolók nagy nyomást gyakorolnak, különösképpen ezeken a mérkőzéseken. A Juventus játékosainak ügyelniük kell arra, hogy tartsák magukat és összpontosítsanak, s a zaj csökkenni fog a mérkőzés során.

80.000 Inter-szurkoló hatása hatalmas és erőteljes lesz. A stadion hatalmas, az ember a lelátókra tekint, s megérti, milyen fontos a mérkőzés."

De vajon melyik csapat az erősebb a két fél közül?

"Az Inter, de a távolság minimális. A Juventusnak erős, magas fizetésű játékosai vannak, de az Inter olyan játékosokat igazolt, akik az évek során a csúcsra értek. A Juventus képes volt olyan fiatal játékosokat beépíteni, akiknek óriási hatásuk volt.

Barzagli elmondta véleményét a Juventus brazil védőjéről, Gleison Bremerről, aki idén magabiztos, nagyszerű teljesítményt nyújt a pályán.

"Tudtam, hogy erős védő. Ebben a szezonban nem hibázik, de következetesnek kell lennie, ez jelenti a különbséget a jó és a kiváló védő között.

Acerbi az érettségének csúcsára ért. Megbízható, erős személyiséggel. Bastoni szintén fejlődik, s amiatt, ahogyan a labdával bánik, s amilyen személyiség, ő egy tökéletes játékos egy olyan csapat számára, mint az Inter. Képes még tovább fejlődni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3618317593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2024.02.03. 05:31:55

"80.000 Inter-szurkoló hatása hatalmas és erőteljes lesz. A stadion hatalmas, az ember a lelátókra tekint, s megérti, milyen fontos a mérkőzés."

Megfelelő mentalitás/tartás esetén a Juve játékosait is csak feltüzelheti ez a közeg. Ha tényleg hisznek a scudettóban, itt az ideje bizonyítani, s nem csak a mikrofonok előtt beszélni az öltözőben dédelgetett álmokról.

"Ők magasabb szintet képviselnek, de meg kell játsszanunk az esélyünket. Ez a lehetőség, amire vártunk…” - a Corriere dello Sport szerint ezt mondta a mester az öltözőben a srácoknak a felkészülés során.

JeetTrader 2024.02.03. 09:38:45

Utólag elég gyakran lehet azonosítani egy-egy vízválasztó meccset egy evadban. A szezon szempontjából ez lehet az a meccs!!

Tippelnem kéne akkor sztem most x-re megyünk H a veghajraban kivereztessuk az Intert a nagyobb terhelés miatt :)) ugyanakkor nem kérdés h most egy győzelem hatalmas lenne...

alexGicamo 2024.02.03. 11:07:42

Szerintem, győzni fogunk,mert győznünk kell !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3379) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4151) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása