Allegri: „Nagyon szépen fejlődünk”

allegri_massimiliano_dazn_mosolyogva_nyilatkozik.jpgMassimilano Allegri a DAZN munkatársának értékelt a Lecce elleni 3-0 után, ám a mester elmondta, a vezetés tudatában sem volt izgalmaktól mentes a meccs.

„Volt egy pillanat, amikor megijedtem, ilyen pillanat bármikor előfordulhat a meccsen, de más kívülről látni ezt. Természetes, hogy egyes pillanatokban csökken a koncentráció szintje, s belőttek egy labdát a tizenhatoson belül, és mi kockázatos döntést hoztunk. S ilyenkor a meccsek hosszúnak tűnnek. Nem tűnik veszélyesnek a helyzet, de ha kap a csapat egy gólt egy akcióból vagy egy belőtt labdából, akkor minden bonyolódik, és pszichológiailag a feje tetejére áll a meccs. Ilyen ma a futball, az utolsó negyedórában sokat változnak a meccsek, de az adott pillanat után a srácok nagyon jól visszarázódtak a meccsbe, és sikerült egy harmadik gólt szerezni.

Az erőnlétünk? Mondjuk azt, hogy azért dolgoztunk, hogy minél több meccset megnyerjünk, s ezen kívül kezelni kell a meccs adott pillanatait, tudni kell, mikor kell játszani, mikor nem szabad játszani, mikor kell védekezni, mikor kell támadni, de minden tekintetben fejlődtünk a meccs megítélése tekintetében. Fizikailag jobban vagyunk, a játékosok tudatában vannak a képességeiknek, és ez rendkívül fontos. A ma esti meccs bonyolult volt, mert az első félidőben a Lecce futott, letámadott, volt pár jó helyzetünk a tizenhatos körül, de az utolsó passz nem jött össze, és az ellenfél nehézséget okozott pár helyzetben. Aztán természetes, hogy kicsit visszaestek, mi élesek maradtunk, s folytattuk a játékot a meccs megnyeréséért.

Nem tudtam, hogy ez a 300. győzelmem, s hogy csak Trappattoni és Rocco előz meg. Számunkra az a fontos, hogy optimális állapotban érkezzünk a rangadóhoz, de mindenekelőtt az ötödikkel szembeni jelentős előnyünk is fontos, ma 19 pont az előnyünk, azt hiszem, 18 vagy 19 pont, ami elég jó előny. De örülök a 300 győzelemnek, csak köszönetet mondhatok a játékosoknak, mindazoknak, akikkel dolgoztam edzőként a kezdetektől mostanáig, a Serie A-ban. Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert volt néhány igazán kivételes játékosom. Elkapnak az érzelmek most is, amikor látom őket, de akkor is így volt, amikor az edzőjük voltam. Olykor megnézek pár összeállítást, pár meccset, s csodálatos dolog látni azt, ahogyan futballoznak.

A támadók csillogása? Dolgozunk ezen, megpróbáljuk a legjobbat nyújtani, s mindenekelőtt jobban mozgunk a pályán, elfoglaljuk a megfelelő területeket a támadásvezetéshez, mert a futballban az elszakadás alapvető, nagyon fontos összetevő. A labda birtoklásához tudom hasonlítani, és jelenleg ezt a srácok nagyon jól csinálják, még ha van is még min dolgozni és miben javulni.

McKennie gólja? Talán jobb lett volna, ha ő talál be, mert Weston McKennie nem szeret repülni, most is azt mondta, hogy vonattal utazna haza, szóval hátha egy góltól elmúlt volna ez a félelme.

A legjobb pillanat visszatérésem óta? Nos, amikor visszatértem Torinóba, akkor mindenki részéről volt egy kis bizonytalanság, vagyis inkább feltételezés, hogy azonnal visszatérhetünk a győztes útra, de egyáltalán nem ez volt a helyzet. Aztán meg kellett szoknom, hogy padon vagyok, meccseket nézek, cserékről döntök, meg kellett ismernem a csapatot, és lépésről lépésre mindannyian fejlődtünk. 2021-ben indultunk el ezen az úton, és együtt nőttünk szépen lassan. Ez a munka sok tényezőből áll, idén érkezett Cristiano Giuntoli, aki nagy segítséget nyújtott, és Giovanni Mannával nagyon jól dolgoznak együtt, sikerült jó keretet összehozni, de azt mondanám, hogy az út 2021-ben vette kezdetét.

Első helyen a Juve? Nos, a futballban soha nem lehetetlen semmi, számomra ezt jelenti az első hely, a fejünkben kell legyen a hit, a vágy, hogy elérjünk valami kivételeset, és hogy a lehetetlent elérhetővé tegyük. Szóval ez a legjobbunkat feltételezi, s ha ezen túl vannak jobbak, akkor gratulálni kell nekik, meg kell tapsolni őket, mert többet érdemeltek ki, de jelenleg a csapatunk nagyon szépen fejlődik, ahogy az egész környezet is. Ez pedig nagyon nagy örömmel tölt el.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3118308439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leram7 2024.01.22. 01:04:27

Nagyon jót tett a csapatnak, hogy jött Yildiz, Cambiaso és hogy Bremer, McKennie és talán már az utóbbi meccseken Vlahó is hozza a tőle elvártat. Azonkívül a cserék, mint Rugani, Milik, Iling is hozzátesznek.

Még Kosticnak kéne feljavulni, ő még nem tudta megmutatni nálunk.

Jó irányba megyünk és Allegri is változtatott magán és érződik, hogy komolyan versenyben vagyunk a bajnokságban és jó a jövőképünk.

2024 eddig nagyon jó!

Gaben Smith 2024.01.22. 10:16:40

@Leram7: ez igy van es teljesen meglep.
En ettől tobbet nem is vartam soha tehat nekem ez a jatek mar kimeriti a szebb vagy szep jatek fogalmat.
Erdekes , hogy 3 ev kellett mire osszealljon a csapat sot talan van az mar 6 is ,de vegre mukodik remeljuk igy is marad.
Gintonic nagyon ugyesen fogja ezt a keretet fejleszteni.
Egyebkent Chiesa mennyire nem hianyzik pedig en sose gondoltam vna h ezt mondom.
Csak megerzes de arra gondolok ,hogy nyaron lehet eladjuk a szerzodese is lejar 25-ben valjuk be kicsit kezd Dybalara hasonlitani serulesileg mar 26 eves nem biztos hogy lenne ertelme egy tobb eves szerzodeshoszabbitasnak.

Rocky80 2024.01.22. 10:24:43

@Gaben Smith: csak azt lepte meg aki nem volt tisztában a Mester képességeivel! Bocs, muszáj volt! :D

Amúgy 300 győzelmet nem a legyek hordanak össze, még ha ebből 290 1-0 is volt... :D

Nekem amúgy az interjú legnagyobb poénja és értelmezése a 3. bekezdés; vagyis hogy a "kivételes játékosok" a múltban voltak, jelenleg nincsenek. :D (nem tudom hogy ezt a fordítás okozta-e, de nagy poén!)

Pavel1988 2024.01.22. 11:13:48

Allegri csapatai általában november környékén szoktak a csúcsra érni, most ez januárra lett meg.
Év elején álmaimban sem gondoltam volna, hogy ekkora fejlődésen megy majd keresztül a védekezésünk és ezt követően még képesek is leszünk bő 20 méterrel feljebb játszani.

Letámadunk anélkül, hogy átrohannának rajtunk, ami nagy fejlődés. Ugyanakkor én hiányoltam pár kisebb faultot a Lecce jobboldali támadójával szemben, nagyon ügyesen vezette a labdát és túl sokszor engedtük közel a 16-osunkhoz. Egy esetben akár büntetőt is kaphattak volna ami teljesen más meccset eredményezett volna, akkor szerintem legjobb esetben egy 1-1-es végeredményről beszélhetnénk.

A dícséretek mellett abszolút nem értem Mirettit miért tartják a keretben, pont egy Frosinoneban lenne a helye. Konkrétan nincs olyan eleme a játéknak amiben Ő Juve szintű futballista. Fizikálisan és állóképesség tekintetében szerintem nem is 1. osztályú szint, teljesen fogalmatlan a helyezkedést illetően és azt sem érzi mikor kéne passzolni.

Nagyon éhezek Samardzicra, valami kölcsön+kivásárlási kötelezettséggel el kéne tudnunk hozni. De ha nem akkor is előbb teszem középre Cambiasot és a szélre Weaht.

Evoken 2024.01.22. 11:56:22

@Pavel1988: Mirettinek valoban vannak hiányosságai, de tegnap volt konkrétan egy fasza 16-os közeli, középpályás labdatartása és passza amiböl kis híján gól lett. De ettöl függetlenül is villantott idönként a meccsen, viszont tény, hogy jelenleg inkább lefelé húzza a középpályát. Van benne anyag de kérdés, hogy az eddig tartott, vagy ki lehet hozni belöle többet is.

Pavel1988 2024.01.22. 14:07:53

@Evoken: Emlékszem erre, tényleg szépen vitte fel azt a labdát. Ugyanakkor ott is volt 2 jó lehetősége passzolni, amivel nem élt és inkább elvitte egészen a vonalig, ahonnan már nem lehet jól centerezni ezen a szinten.

A nagyobb baj, hogy a csapattársai is láthatóan kerülik a vele való összejátékot, nem bíznak benne.

Mtg007 2024.01.24. 14:29:06

@Rocky80: Ez a történelmi gyenge olasz bajnokság a szerencsénk. Majd a BL-ben kiderül milyen a mester! ;-)

venember83 2024.01.24. 16:39:34

@Mtg007: ott majd megint kiderül, milyen csapnivalóan gyenge a keret.

természetes alapú logaritmus 2024.01.24. 19:31:19

@Mtg007: "Ez a történelmi gyenge olasz bajnokság a szerencsénk. Majd a BL-ben kiderül milyen a mester! ;-)"

Meg a történelmi gyenge Juve keret. Csak az nem szerencse.

Rocky80 2024.01.24. 22:25:27

@Mtg007: @venember83: @Ethan Hunt:

Ijesztgettek itt ezzel a BL-lel, mint valami mumussal, meg kapaszkodtok bele mint valami utolsó mentsvárba és szalmaszálba, de kérdem én, ha jövőre ott is odabaszunk akkor mi lesz a helyzet, mit lehet még felhozni a Mester ellen? ;-)

Amúgy, asszem tudom: miért tartott ennyi ideig!? :D

Érzitek ezt a kettősséget amúgy? Szurkoltok ugyan a csapatnak, de féltek a BL-től meg a jövőtől, de ha elbuknánk ott akkor legalább igazatok lesz és megmondtátok. :-)

Segítek: nem fogunk! Illetve így nem lehet szurkolni, meg önfeledten örülni, meg várakozni, meg reménykedni, meg semmit. Mintha "várnátok" ezt a BL blamát, esküszöm! Csak ez így nem olyan jó, mert ha szurkolok és jó lesz a csapatnak az nem jó nekem, mert nem lesz igazam, vagyis melyik ujjam harapjam meg, b*sszak is de szűz is maradjak, mi legyen? :D

Valahogy mindig ezek a gondolatok futnak át rajtam benneteket olvasva és mosolygok rajta, nem lenne jobb csupa pozitív gondolat a csapatommal meg a jövőt várásommal kapcsolatban? És akkor nem lenne bennem ez a feszültség amit az ellentét okoz. :-)

Ez nem kötekedès amúgy, csak ilyen szurkolótársi lélekboncolgatás egy kis humorral fűszerezve, remélem átjön. :D

Rocky80 2024.01.24. 22:38:56

Másik téma ami sokkal komolyabb:

Időről időre felmerül a kérdés hogy ez egy erős vagy egy gyenge keret, mi a helyzet ezzel?

Nos, kicsit meghasonlás ez szintén, mert azt hangoztatják most a vezetőink is, hogy a keret jó, nem nyúlunk hozzá most, azt sugallva ezzel hogy a későbbiekben is megfelelő lesz. Szerintem ez egyáltalán nem igaz.

Egyszerűen csak összeállt most egy olyan mentális állapot és kollektíva, ami jelen céljainkra alkalmasnak tűnik és nem kellene bolygatni hogy nehogy nagyobb bajt okozzunk mint ha nem nyúltunk volna hozzá. Illetve természetesen az is lehet hogy nincsenek most számunkra megfelelő opciók.

Én is például azt hangoztattam eddig Allegri pártiként, hogy azért tartott ez ennyi ideig, mert egyrészt voltak még itt "kellemetlen elemek", másrészt ez csak erős keretnek tűnik, de valójában nem az.
Tartom is ezt a véleményem ugyanúgy, a középpályához muszáj lesz hozzányúlni, én már most is megtettem és elkezdtem volna, de természetesen elfogadom a fenti érveket is, annyi kiegészítéssel, hogy max nyárig tolható ez.
Második számú veszélyforrásként meg Danilot kellene lecserélni végre, de félek hogy ez nem lesz megoldva nyáron se... :-( Érdemei elismerése mellett természetesen, de távoznia kellene mint Sandronak, a csapatkapitányi státuszával egyetemben.

Rocky80 2024.01.24. 22:43:34

Kellemetlen elemek téma:

Engem pl mellbevágott Cuadrado interezése, hogy így mondjam! Egy rossz szavam nem volt rá és imádtam, de ilyet hogy lehet csinálni?!

Nem lehet amúgy hogy Bonuval egyetemben ő is okozója volt a hányattatásainknak? Egy ilyen szörnyű érzésem támadt. Aki így elmegy az ellenhez, az nem Juve szív. Azok meg csak mérgeznek csapaton belül.

Ethan Hunt 2024.01.24. 23:17:59

@Rocky80: "de kérdem én, ha jövőre ott is odabaszunk akkor mi lesz a helyzet, mit lehet még felhozni a Mester ellen? ;-)"

Milyen konkrét eredményeket jelentene az neked jövőre a bajnokságban és a BL-ben, hogy ott is "odabaszunk"? Azt is látni kéne amúgy, hogy fog ez az újfajta BL lebonyolódni és ott mi lehet számunkra a reálisan elvárható...

"Amúgy, asszem tudom: miért tartott ennyi ideig!? :D"

Könnyen lemehet úgy 3 szezon Allegrivel, hogy azalatt semmit sem nyerünk, szóval nincs igazán ok a humorizálásra...
Az meg elég nagy képmutatás a vezetők részéről, hogy valakinek ez is belefér, brutális fizetésért...

"Érzitek ezt a kettősséget amúgy? Szurkoltok ugyan a csapatnak, de féltek a BL-től meg a jövőtől, de ha elbuknánk ott akkor legalább igazatok lesz és megmondtátok. :-)"

Mi attól félünk, hogy jövőre kiderül, hogy a jelenlegi sikereink titka elsősorban nem Allegri, hanem a kedvező körülmények... És minden, ami most olyan szépen működik, az majd elromlik, miután visszatérünk a 2-3 napos felkészülésekhez, a több meccs miatt gyakoribbak lesznek a sérülések, csökkenni fog a fizikai frissesség...

Aztán majd azt fogjuk olvasni tőletek, hogy "szar a keret", mert a mester még soha nem volt hibás semmiért és nála jobban senki sem tudhatja, hogy mire alkalmas a keret meg mire nem... :D

"Csak ez így nem olyan jó, mert ha szurkolok és jó lesz a csapatnak az nem jó nekem, mert nem lesz igazam, vagyis melyik ujjam harapjam meg, b*sszak is de szűz is maradjak, mi legyen? :D"

Persze, hogy te nem érzed ezt a kínt, hiszen a kedvenced az edzőnk, persze, hogy optimista vagy most, amikor végre tényleg megy a szekér, de mi nem szeretjük nézni ezt a fajta játékot és nem hiszünk benne, hogy visszatérhetünk vele a régi sikerek útjára. Közben meg mindenki azt szeretné, hogy a csapat sikeres legyen...

gomorra21 2024.01.24. 23:45:31

@Rocky80: "Ijesztgettek itt ezzel a BL-lel, mint valami mumussal, meg kapaszkodtok bele mint valami utolsó mentsvárba és szalmaszálba, de kérdem én, ha jövőre ott is odabaszunk akkor mi lesz a helyzet, mit lehet még felhozni a Mester ellen? ;-)"

Szerintem ez rangon aluli megjegyzés, bármennyire is szeretnéd puhítani egy szmájlival. Nekem meggyőződésem, hogy nincsen az a fanyalgó Juve drukker, aki ne lenne oda meg vissza egy BL serlegtől. Nincsen az a fanyalgó, akinek a fanyalgása ne abból a keserű tapasztalatból jönne, hogy kis hazai sikerszéria után beáraznak minket Európában.
A calciopoli ütötte seb máig tart, és annak az igazságtalansága kerülne a helyére, ha szimbolikusan is visszatérnénk oda, ahová valóak vagyunk. Ez már szinte rögeszme. Allegri egy edző, erényekkel és hibákkal. Jelentőssége eltörpül a csapat mellett.

venember83 2024.01.25. 05:53:10

@Rocky80: én nem akarlak megtéríteni, higgy, szurkolj, örülj! Most van minek, sikerek is vannak, gólok is vannak. Nincs itt az ideje most ezeknek a közeljövőt illető témáknak. Foglalkozzunk inkább csak a következő meccsel, ahogy a csapat is teszi hétről hétre kiváló eredménnyel.

MDaniel98 2024.01.26. 13:52:46

Mostanában tényleg nagyon eredményesek vagyunk, bár szerintem az Inter elleni meccs lesz a továbbiakra nézve a döntő.

természetes alapú logaritmus 2024.01.26. 17:18:40

@gomorra21:
""Nekem meggyőződésem, hogy nincsen az a fanyalgó Juve drukker, aki ne lenne oda meg vissza egy BL serlegtől. Nincsen az a fanyalgó, akinek a fanyalgása ne abból a keserű tapasztalatból jönne, hogy kis hazai sikerszéria után beáraznak minket Európában."

A gond azzal van csak, hogy ezt mind Allegrire fogjátok. Az hogy a keret évről évre gyengébb, pénz nincs azzal mi a helyzet? Hogy jutottunk ide? Serie B-ből igazolt játékosakkal (Gatti, Faggioli) és egy angol sereghajtótól hazazavart "amerikai dagadék"-kal mit szeretnél? A "nagy" Chiesank így is állandóan sérült. Hogy számíthatunk rá szerda-szombat ritmusban? Vagy például hogy lehet hogy egy Fiorentina lelicitál minket 12 millió euróval (lásd Parisi esete)?

Nézz meg egy 10 évvel ezelőtti keretet. Vagy vegyük például Del Piero-ékat. Na ők a szint. És most hol vagyunk ahhoz képest? Mert lehet azzal takarozni, hogy "de hát csökkent a Serie A színvonala". De akkor milyen nemzetközi szereplésről álmodozol?

gomorra21 2024.01.27. 01:10:58

@természetes alapú logaritmus: "A gond azzal van csak, hogy ezt mind Allegrire fogjátok."
Talán a fejedben a hangok, barátom:)
Bocs, de sohasem értettem azokat a kommentelőket, akik T/1-ben vagdalkoznak. Én nem gondolom, hogy minden rossz Allegri miatt van, ahogy azt sem, hogy Allegri tökéletes.
"De akkor milyen nemzetközi szereplésről álmodozol?" Jó BL szereplésről álmodozom. Talán csak lehet..:)
Volt egy BL ezüst csapatunk, abban volt potenciál, és Allegri rakta össze. Szerettem is nagyon. Sajnos a következő évben rettenetes volt a csapat, az is Allegri csapata volt. Hát, van ilyen..

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása