Allegri: „Komoly meccset kell játsszanunk”

allegri_massimiliano_uniti_fino_alla_fine_feliratos_sajtotajekoztaton.jpgMassimiliano Allegri a Frosinone elleni csütörtöki kupameccsen 400. alkalommal vezeti a Juventust, s először erről a jubileumról is kérdezték az újságírók.

„Fontos értéket képvisel számomra ez a jubileum. Nagyon boldog vagyok, hogy eljutottam eddig a mérföldkőig, és rendkívüli megtiszteltetés számomra, hogy az olasz futball két szent szörnye áll előtt, amilyen Giovanni Trapattoni és Marcello Lippi. Viszont szerintem holnap a győzelem lesz a legfontosabb, hogy továbbjussunk az elődöntőbe.

Meccsek, amiket elfelejtenék? Egyet sem. Számos meccsre emlékszek, hiszen sok fontos meccset játszottunk. Mindre örömmel emlékszek, még a rosszakra is, amilyen a Genoa elleni 3-0 volt huszonhét perc után.

Mindenképpen idősebbnek érzem magam az idő múlásával, főleg futball tekintetében, de boldogabb is vagyok. Amikor megérkeztem a Juventushoz, nem gondoltam, hogy nyolc évet töltök majd a klubnál, figyelembe véve a szünetet is. Lényegében 2015 itt vagyok, s ez büszkeséggel tölt el. Nem gondolunk arra, hogy mi történt a múltban, a jövőbe kell tekintetnünk. Nem a 400. meccsemen kell legyen a hangsúly, hanem az elődöntőbe jutáson.

Federico Chiesa nem játszhat, mert keretben sincs. A térde jobb állapotban van, nincs ok aggodalomra, bizonyosan bevethető lesz kedden. Andrea Cambiaso jól érzi magát, csak néhány játékos nem vethető be, mint Federico Chiesa, Adrien Rabiot, a rehabilitációt folytató Mattia De Sciglio, illetve Moise Kean.

Rotálás? Nem döntöttem még erről. Federico Gatti bizonyosan játszani fog, ahogy Gleison Bremer is, aztán meglátjuk, hogy Danilo vagy Daniele Rugani lesz a harmadik. A kaput Mattia Perin fogja védeni, s visszatér a csapatba Manuel Locatelli.

Pletykák Moise Kean távozásáról? Nem beszélek a mercatóról, ennek az intézése Cristiano Giuntoli és Giovanni Manna feladata. Nem azért vagyok itt, hogy megmondjam, mi a tökéletes célklub a számára. Jelenleg Moise Kean a Juventus játékosa, és én booldog vagyok azzal, amit idén eddig mutatott.

Az elmúlt meccseken túl sok gólt kaptunk, dolgoztunk ezen az aspektuson, és jobban kell figyelnünk, és vissza kell térjünk ahhoz, hogy féljünk a gólok elszenvedésétől, nem lehetünk ennyire lusták a bal szélen. Dolgozunk ezen a területen.

Holnap egy meccs dönt a továbbjutásról, s ezen kívül olyan csapat ellen lépünk pályára, amely vasárnap otthon három-nullra áll az ellenfével szemben, de felállt három-kettőre, s volt esély az egyenlítésre is. Számukra egyedi lehetőség arra, hogy megverjék a Juventust, és ezzel bejussanak az elődöntőbe. Komoly meccset kell játsszunk, megfelelő fejjel és rendkívüli tiszteletet mutatva. A Frosinone számos veszélyes helyzetet alakít ki, és minden meccsen gólokat szerez.

Meccs elején elszenvedett gólok? A Salernitana ellen egy technikai hiba bosszulta meg magát. Előfordulhat, hogy gólt kapunk, de ezeket adott módon lehetségesek, nem úgy, ahogyan történt a Salernitana, a Frosinone és a Genoa ellen.

Vagy Timothy Weah és Filip Kostić fog játszani vagy Andrea Cambiaso és Samuel Iling-Junior. Az a fontos, hogy mindenki jól érzi magát, Salernóban a cserék fontosak voltak, s mind döntőnek bizonyultak.

Dušan Vlahović már nem lázas, tehát felépült. Holnap reggel fogok dönteni arról, hogy ki lesz elöl: Milik-Vlahović, Milik-Yıldız vagy Vlahović-Yıldız.

Adrien Rabiot feltehetően kedden bevethető lesz, ő is nagyon nyugodtan viseli a helyzetet. Fizikailag jobb állapotban vagyunk, a csapat növeli a tempót a második félidőben és a meccs utolsó szakaszában. Nem védekezésről vagy támadásról van szó, jól kell teljesítenünk úgy labdabirtokláskor, mint labda nélkül.

Ha az ember a Juventusnál dolgozik, mindig adott a nyomás, mivel fontos eredményeket kell elérni. A Juventus domináns szereppel bírt Olaszországban számos éven át, természetes, hogy vannak más csapatok is. Rendelkeznünk kell az ambícióval, hogy a legjobbat nyújtsuk és szerezzük meg, de vannak ellenfelek is.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9518299925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gomorra21 2024.01.10. 20:12:17

Kostic nem kell a kezdőbe. A török gyerek jöhet! Grazie mille!

Il Principino 2024.01.11. 09:39:58

A két milanói gigász kiesett,így nagyobb esély nyílt megnyerni a Coppat..
Jó lenne visszaszerezni!
Szűk győzelmet várok ma este :)

alexGicamo 2024.01.11. 15:00:34

Vicces, hogy minden ellenfélről ugyanazt vakerálja ...
Mindegy !
A lényeg : a győzelem .
Minden másra ott a MasterCard !

venember83 2024.01.11. 20:35:18

@alexGicamo: ilyen kiélezett és kiegyenlített lett a versenysport. Mindenki veszélyes mindenkire.

alexGicamo 2024.01.11. 20:43:46

@venember83: Imádom a szarkasztikus humorodat ! :-D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása