Ravanelli: „Vlahović jelenti a problémák forrását”

vlahovic_dusan_golorom_next_gen_elleni_meccsen.jpgA Juventus az elmúlt évhez képest jobban teljesít, ez nagyban betudható a csapat kompakt védekezésének, ám a scudettóért zajló versenyben sokat segítene, ha a csatársor hatékonyabban szállítaná a gólokat, és Fabrizio Ravanelli is ezen a véleményen van, az egykori csatár a Tuttomercatoweb munkatársának beszélt a bianconero klub gondjairól.

„A legutóbbi meccsen a Juventus visszafogott teljesítményt nyújtott. Olyan Juventusra lett volna szükség, amelyik kegyetlen az ellenfél kapuja előtt, ehelyett azonban a csapat továbbra is szenvedett. A probléma, és kár ezt már tagadni, a csatársorban keresendő, mivel a csapat nehezen tud betalálni. Ma a probléma, amelyik további problémákat generált, Dušan Vlahović volt. Szenved a kapu előtt, nem tudja lezárni a meccseket a csapata számára, és nem tudja megnyerni azokat, ahogyan példaul az Internél teszik. A Juve az összes meccsét 95 perc szenvedéssel nyerte.”

Fabrizio Ravanelli a TV Play műsorában a Frosinone elleni meccs kapcsán is megszólalt, és nem meglepő módon a szerb csatár esetleges mellőzéséről beszélt: „Nem tudom, hogyan fog kinézni a csapat a Frosinone ellen. Massimiliano Allegri alatt hozzászoktunk már, hogy mindig vannak meglepetések, talán ezúttal támadóbb felállást fog alkalmazni. Esetleg kicsit felboríthatja az egyensúlyt Arkadiusz Milik és Kenan Yıldız alkotta páros pályára küldésével. Az előbbi mindenképpen lehetőséget érdemel látva Dušan Vlahović legutóbbi szenvedését és elégtele teljesítményeit.”

A szerb csatár kapcsán a Genoa elleni meccset követően több pletyka is felmerült, és több forrás arról számolt be, hogy a Juventus kész értékesíteni a játékost, már akár most januárban, ha sikerül vevőg találni, és ezzel a klub a pénzügyi mérlegén is javíthat, miközben hatékonyabb csatár után nézhet.

A Corriere dello Sport szerint ugyanakkor Dušan Vlahović nem akarja elhagyni a Juventust, és bizonyítási vágy fűti annak ellenére, hogy Massimiliano Allegri idei csapatában kihívásokkal kénytelen szembesülni.

A 23 éves csatár az elmúlt három hónapban egyszer talált be, és közben a Juventus vezetősége mindent megtesz, hogy újratárgyalja a játékos szerződését, mivel a játékos jövő szezonban már 12 millió eurós nettó bérre tehet szert, ezt pedig a klub elkerülné egy hosszabbítással. A szerződéshosszabbítás révén a klub kész ugyanazt a bért biztosítani, azonban jobban elnyújtva, így lényegében a havi bértömeget csökkentené a klub, ha sikerül megegyezésre jutni a szerb csatárral.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5618284223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

west30 2023.12.19. 14:32:58

Azert szerintem azt tegyuk hozza,hogy az osszes csatarunk ilyen mikor a palyan van,ez nem lehet veletlen.

venember83 2023.12.19. 14:42:04

@west30: igen, valahogy a csatárok szépen formahanyatlást szenvednek el a Juventusnál, csak idő kérdése. Valahogy nem képes a stáb csúcsra járatni őket, ebben is bőven lenne hova fejlődni, de persze ha a védekezés az abszolút prioritás, meg a meló a csapatért, akkor azon sem kell csodálkozni, hogy a csatárok nem élesek, és csak szenvednek a kapu előtt. Miközben Vlaho lassan a mélypont referenciáját testesíti meg, szóval azért nehéz lenne őt felmenteni.

Freddydread1985 2023.12.19. 15:37:07

@venember83: Látva a Juve meccseit, Vlahovic talán az elmúlt évek legnagyobb buktája ( eddig ).
Nem rossz ez a csapat alapvetően , a taktikával be van tömve az az elég sok lyuk a védelemben és a kp-n.
Ha a kreativitás nőne Rabiot mellett , akár egy Samardziccal , akkor sem fogja Vlahovic belőni azokat a ziccereket , amit most is kihagy. Szerintem nem teljesít ő nagyon alul, inkább erre képes. Egy zseni csapatban biztos meglőné a maga góljait.. Az, hogy nyomás van rajta az ára miatt viszont nem az ő hibája. Nem ő döntött az összegről.
Serie a szinten egyébként nagyon is jó játékosnak tartom, de egyelőre magasak az elvárások vele szemben. 2-3 év alatt biztos beérne mint Martinez. Az egyetlen különbség, hogy a Juve ennyit nem vár, másfelől, Martinez előtt ott volt még Icardi aki mellett felődhetett 1 évig. Nem igazán lehetett látni benne az óriási potenciált.. ( Pedig Inter szinten akkor óriási pénzt fizettünk Lautaroért ) Egyszerűen nem működött a srác 4-2-3-1-ben.. Lehet Vlaho egy másik szisztémában megtáltosodna, ami adna löketet az önbizalmának is. Akkor legalább a fejlődésre koncentrálhatna , nem a kifogásokra és a dühre.
Ezen a Juve-n teljes mértékben látszott, hogy egy klasszikus 4-3-3at akar játszani. Fiorentina nagyon hasonló szisztéma.
Viszont a Juvenál sem minőségi csere, sem minőségi kp nem volt adott ehhez. ( Az elmúlt mercatokat ezért sem értem ).
Vlahonak valószínűleg jobban tetszene ha a kp-ra kapnátok egy Samardzicet , Chiesa mögé egy embert, Berardit eltenni zsebre, jobb úgysem lesz jelenleg.
Aztán lehet , hogy totális baromság amit írtam.

babo0410 2023.12.19. 16:46:45

Vlahovic a gond, biztosan. Vagy azon nem gondolkodunk el, hogy akárki a csatár, annak nem megy? Olyan a taktikánk, hogy alig vagyunk elől. Ha meg helyzetbe kerülünk, az felált védelem ellen van. Csak kínlódunk a kapu előtt. Nagyon ritka, mikor emberelőnyös helyzetben lennénk a kapu előtt. Így meg persze, hogy kínlódnak a csatárok. Itt leginkább a taktika a fő gond. A Genoa ellen is csak 50%-os labdabírtoklást sikerült elérni. A fő taktikánk, hogy az ellenfél bárki legyen, hagyni kell játszani, és ki kell használni az adandó kontrázási lehetőséget. És még az se megy, az ellenfél simán visszaér a kapujához.

Shyr Kahn 2023.12.19. 17:09:59

@Freddydread1985: A gond az, hogy nalunk szamtalan csatar jatszott, akik valamiert Allegri alatt alulteljesitettek. Nem Vlaho az elso "aldozat". Nem hinnem, hogy nagy zseni lenne, de azert nem is Amauri szint kellene, hogy legyen.

xXPeiperXx 2023.12.19. 17:18:36

Fura, én még emlékszem arra amikor megérkezett hozzánk Vlahovic, mintha egy orrszarvút láttam volna aki elé nem érdemes beállni, ahogy megérkezett a J-Medicalba, ahogy mozgott a bemutató videóján, majd az első pár meccsén.

Aztán Allegri sikeresen átformálta, jöhet ide akárki, ugyanez lesz az eredmény. Miliket is tavaly kinevezték a legjobb csatárnak, aztán mostanra ő is szenved.

Én attól félek a legjobban, hogy eladjuk Vlahovicot nulla összegért (mert sajnos jelenlegi formájában ennyit ér) és az új helyén kivirágzik, az értéke pedig az egekbe szökik.

Sokan mondták, hogy mert a válogatottba se megy neki, hát persze, hogy nem megy, egy válogatott szünet meddig tart? Két hét, maximum három, ennyi idő édes kevés, hogy levetkőzze egy játékos a rossz szokásokat.

A Genoa ellen meg beütött az, amit már többen mondtunk, most Fortuna nem volt velünk, bírózni pedig felesleges, ezt a Genoavát játékból egy négyessel kellett volna átlépni, nem pedig bekkelni.

Én azért remélem, hogy történni fog valami változás, mert szeretnék végre jó Juventus meccset nézni (unom a német ligát), ahol nem Mr. 30% az edző.

venember83 2023.12.19. 17:20:56

@xXPeiperXx: "Aztán Allegri sikeresen átformálta, jöhet ide akárki, ugyanez lesz az eredmény. Miliket is tavaly kinevezték a legjobb csatárnak, aztán mostanra ő is szenved."

Igen, sajnos ez a helyzet, hogy a Juventusnál szenvednek a csatárok.

Rikoo 2023.12.19. 17:26:23

@Freddydread1985: Egyáltalán nem volt óriási pénz Lautaro már akkor sem. Bastoni volt inkább az óriási kockáztatás, de az is bejött.
Lautaro nagyon kiemelkedett az argentín bajnokságban, Julian Alvarez dettó. Szerintem jócskán áron alul kelt el mindkét játékos, de ha jól emlékszem kivásárlási ár volt a szerződésükben.
Számomra érthetetlen, hogy a Juventus miért nem igazol Argentínából, ehelyett sikerül túlárazottan venni játékosokat, gondolok itt De Ligt-re és Vlahovicra. Ilyen idióta átigazolási politikája a Juventus történelmében nem sokszor volt ennek a klubnak, mint az utóbbi években.

Ami az átigazolásokat illeti, leginkább felállástól függ, hogy kiket kellene igazolni. Az biztos, hogy támadó középpályásokat kell igazolni illetve gyorsabb védőket.
Pl. Buongiorno
Berardi túl drága, helyette Soulé ingyen van, mivel a klub játékosa és Lautaro után eddig a Serie A legjobb statisztikáit hozza.
Chiesa valószínűleg érinthetetlen, így valószínűleg mellette lesznek majd a változások a támadósorban. Vlahovic, Kean és Milik is rengeteg helyzetet hagyott ki ősszel.

természetes alapú logaritmus 2023.12.19. 19:24:22

Értem én. Allegri miatt hagyjuk ki a helyzeteinket. Mert sajnos a helyzeteink megvannak.

Nézzük meg az XG mutatókat. Az Inter XG-je 35,52, a Juve-é 29,70. Tehát az Interé „gyenge” 6-tal jobb. Miközben 15-tel (!!!) lőtt többet.

Ha a Seie A-t nézzük, akkor a 3. helyen állunk. Inter 35,52, Napoli 31,16, Juve 29,70. De hasonlítsuk össze a lőtt gólokat az XG-vel. Az Internél +3,48 (3,48-cal többet lőtt, mint az XG). A Milan +3,18, Fiorentina +6,07, Roma +4,09, Atalanta +3,65, Napoli -3,16. És a Juve. Na tipp. Igen. A Juve -5,70.
Ezzel a -5,70 az egyik legrosszabbak vagyunk a Serie A-ban. Udinese -7,90, Lazio -6,01, Empoli -5,86. És a 4. a Juve...

És a slusszpoén. Dusan Vlahovic XG-je a 4. a Serie A-ban (7,20). És ha a pályán töltött időt is beleszámítjuk (XG90, azaz 90 percre vetített XG), akkor pl. Lautaro Martinez-nek 0,71, Marcus Thuram 0,64, Kvaratskhelia 0,59, Osimhen 0,68. És Vlahovic 0,74 (!).

Forrás:
understat.com/league/Serie_A

Gaben Smith 2023.12.19. 19:50:30

@természetes alapú logaritmus:
bravo ,teljesen jol kozelitetted meg es eloszlattal egy ketelyt bennem legalabbis mindenkepp.
Ket verzio kozott vacilaltam az egyik ,hogy valoban Vlaho kepessegeivel vagy mentalitasaval van gond vagy Allegri nyirta ki.
Nyilvan valamilyen szintig kez a kezben jar a történet es megha nem is csipem Allegrit most igazat adok annak a tezisnek ,hogy nem Ő lovi be a helyzeteket.
Vlahovicnak szemre is van annyi es olyan minosegu helyzete hogy legalabb 10 golnal jarjon ennek ellenere az ajto ablak helyzeteket is kihagyja.
En nagyon birtam es sokaig a partjan alltam de be kell latnom ebben a felallasban a legjobb lenne ha eladnank.
Persze a fene tudja nem latok bele a helyzetbe lehet hogy csak nagyon ragorcsol az egeszre vagy nem fekszik neki a szerepkore a taktika stb.
De ha valaki ilyen gyenge menatalisan az profi szinten nem kifizetodo.
Pl Arteta siman megvette Rayat a kapuba az addig nagyon jol teljesito Ramsdale helyett mert Raya mentalisan sokkal erosebb mint a nagyon lelkis angol es top szinten nem engedhetsz meg efajta gyengeseget.

természetes alapú logaritmus 2023.12.19. 21:09:23

@Gaben Smith:
Ez is egy összetett dolog. Lehetne más felállás, taktika stb. De Allegri is kényszerpályán mozog. Pénz nincs, a keret olyan-amilyen, mert lehet egyénileg „megfelelő”, de csapatként nem. Hiába akarsz 4-3-3/4-5-1-et, ha nincs hozzá játékosod (és itt visszamehetünk az elmúlt közel 10 év átigazolási hülyeségeihez). Tavaly sajnos szezon elején megpróbálta Allegri. És a BL-hely jelenleg létszükséglet. Bármi áron.

Másrészt ez a Serie A. Akár a Bundesligát, akár a LaLigát, akár PL-t nézzük jobb XG-s csapatok vannak. Ezen nem fogunk tudni változtatni. Nem mi itt a forumon. Hanem a Juve sem. Illetve lehet, csak az sok 100 millióba kerülne. Így más bajnokságok top csapatainál könnyen lehet, hogy több gólt szerezne. Csak ott meg a konkurencia okozhat gondot neki.

A mentális dologhoz visszatérve. Higuain és Morata is bármit megtett a csapatért. Küzdött, hajtott, védekezett (mégha a fél forumnak szitokszó is). Mandzukic-ből szélső lett, akár a saját 16-nál is védekezett. Giroud 37 évesen világbajnokként szintén zokszó nélkül megtesz bármit. Stb. stb. stb. Vlahovic meg…

Thuglife! 2023.12.19. 21:27:16

@természetes alapú logaritmus: Vlahovic meg...
A legnagyobb bajok forrása...
Mikor Chiesa rálövi 10 fokos szögből ahelyett hogy visszagurítana Vlahovicnak...mutatta is a szerb hogy ilyenkor mi van?!
Ha az egyik támadó gödörben van akkor így kell kihúzni hogy nem adok neki labdát?
A tizi szitu elött meg Vlahovictól kapta a passzt Chiesa,tehát nem volt haragtartó a szerb,túllendült rajta.
Valaki magyarázza már el miért volt ennyire fontos épp ebben az évben a BL hely?
Miért nem lehetett kirúgni nyáron Allegrit és megpróbálni egy olyan edzővel aki felépít saját fiatalokból egy csapatot? Pénz úgysem volt igazolni,legfeljebb a 6. Helyért ment volna a csapat ,de legalább összeszoknának és jövőre már valóban a BL-ért ment volna a csapat mert igazolni akkor se lesz miből de nem is kell mert lett volna egy fasza fiatal csapat.

kidelpiero 2023.12.19. 21:33:11

Vlahovic+Locatellit. Ket kulcspoziban levo jatekos,mindketto kritikan aluli. Igy nem is szabad csodalkozni h pontrugas+ vedekezes a taktika.

Rocky80 2023.12.19. 21:54:10

@természetes alapú logaritmus: te honnan bújtál elő, már bocsánat a kifejezésért?! :D

Írj többet, tetszenek a meglátásaid, meg az adatokkal történő "alátámasztások"! Kicsit helyére teszel itt dolgokat és jól teszed. :-)

Srácok, a helyzeteink a számok szerint - még ebben az alapvetően védekező taktikában is - megvannak. Az, hogy valaki nem Juventus szint mentálisan, az ne az edző hibája legyen már! Ez egyértelműen kiválasztási -; pénztelenségi -, vagyis ezeket összegezve minőségi hiba úgymond. Egyszerűen nem elég jók, nem elég klasszisok a játékosaink.

Nyilván vannak mellényúlások is, mint pl. De Ligt vagy Vlaho, csak a fő problémánk az, hogy nem igazán engedhetünk meg magunknak ekkora mellényúlásokat. Amúgy én még mindig nem temettem el teljesen magamban Vlahot, mindezek ellenére nem ejtenék könnycseppeket akkor sem ha megválnánk tőle.

Amúgy meg Bonifacet nagyon megnéznèm nálunk, mármint ha lehet így fifázni gondolatban! Gyerekkoromban volt egy mesekönyvem, Filemon és Bonifác, egy fehér és egy fekete macska, Bonifác volt a fekete, nagyon szerettem! Jó előérzetem van vele kapcsolatban. :D Már ha belevihetek egy ilyen személyes vonalat is a kommentelésbe! :-)

Rocky80 2023.12.19. 22:04:27

@Thuglife!: ez is jogos, Chiesa hihetetlenül önző amúgy.

Elmagyarázom én neked szívesen!: egyszerűen kötelező pénzügyi és presztízs szempontból! Csapatunk meg így is lesz (van), valamint nem az Ajax vagyunk egyrészt - vagyis azonnali eredmények kellenek; másrészt meg inkább kapja meg egy már bevált edző a bizalmat, mint egy lutri. És úgy tűnik hogy jó döntést hoztak.

természetes alapú logaritmus 2023.12.19. 22:14:33

@Thuglife!:

Az hogy Vlahovic nem kap labdát az nem igaz. Lásd korábbi hozzászólásom. Nem írom le még egyszer. Meg 3-ból 1 11-est rúgott be. Ennél könnyebben „kihúzni” nem igen lehet. Vagy másik oldalról megközelítve. Egy másik állandó téma, hogy máshol ennyi, meg annyi gólt rúgna. De ezt fordítva is meg lehet közelíteni. Egy nagyobb csapatban is kapna ennyi esélyt vagy a kispadon találná magát? Egy PL klubban mennyi esélyt kapna? Meg szezon végén mi lenne vele?

Hogy miért fontos a BL-hely (nem most hanem mindig)? Talán azért a kb. 50 millió euróért amit a csoportkörért kapunk (+10 millió a nyolcaddöntő,ha túljutunk a csoportból). És elvileg az új lebonyolításban jövőre még több a pénz. És tegyük hozzá, hogy nemsokára nettó 12 millió euró lesz Vlahovic fizetése. Egyrészt minden centet megér, másrészt miből fogjuk fizetni.

Ezzel a fasza fiatal csapat mítosszal (vagy inkább vágyálommal) meg nem tudok mit kezdeni.

Rikoo 2023.12.19. 22:20:44

@Thuglife!: "Mikor Chiesa rálövi 10 fokos szögből ahelyett hogy visszagurítana Vlahovicnak...mutatta is a szerb hogy ilyenkor mi van?!"

Erről beszéltem már többször is, Chiesának fingja nincs az összjátékról. Ő egy agilis támadó, de amikor az olasz válogatottban ott volt a Jorginho-Verratti-Barella középpálya, kiegészülve Insignével, akkor ő extrán kilógott onnan.

"Valaki magyarázza már el miért volt ennyire fontos épp ebben az évben a BL hely?"
Ez egyértelmű. A gazdasági helyzetünk miatt illetve jövőre 30%-kal emelt BL pénzek lesznek és a TV-s díjak is jóval magasabbak lesznek.

A Juventus szurkolótábora a büdös életbe nem menne abba bele, hogy a 6. helyért menjen a csapat. A közönség folyamatosan fütyüli így is a gyengén teljesítő hazai játékosokat, gondolj bele milyen felháborodás lenne hosszabb távon. Csak nézd meg kik járnak a stadionba. Tipikus elit.

Rikoo 2023.12.19. 22:28:45

@kidelpiero: Sajnos ezzel egyetértek. Kíváncsi lennék, hogy Phillips kiszorítaná-e Locatellit, mert ugyanazon a poszton játszanak a védelem előtt.
Mondjuk én nagyon nem ilyen játékosokban gondolkoznék, de egy 6 hónapos kölcsönnel óriásit nem buknánk...

természetes alapú logaritmus 2023.12.19. 23:19:14

@Rocky80: " te honnan bújtál elő, már bocsánat a kifejezésért?! :D"

Függvénytáblázatból. :D

ggbuffon 2023.12.19. 23:34:16

Hagyjuk mar gyerekek, megis meddig kellene várni egy 80 millás csatárnál h hozza a gólokat?
Emlékszik meg valaki egy francia csatárklasszisunkra a 2000es évekből? (A kérdés költői)
Ő sem pörgette a fején a labdát, cserébe minden szezonban megrúgdosta a maga 15-20gólját, akárki is volt az edző.

Ez a szerb meg egy fizikai parharcot képtelen nyerni, nemhogy labdat fedezzen és tartson meg, labdával meg kegyetlenebb néha amit osszjáték címszó alatt előad.

A múltkor a Napoli ellen (hiaba nyertunk) figyelte vki Osimhent? Hat kb zongorazni lehetett kettejuk kozott a kulonbseget.

Én nem azt varom egy 80 millas csatártol h majd az 5ösön belülre szolgáljuk ki szépen mindent alárendelve ennek, ez nonszensz.

A támadásépíteseink nagyrésze is azért hal el mert tenyleg folyamatosan elnyomják, nem tudja a labdát levenni stb..igy ha fel is ernenek mögé, ugyan minek.

Ezt a Samardzicot mar sokadszor olvasom. Ő lett az ügyeletes megváltó? Nem egtunk meg még eléggé a szerbjeinkkel az utóbbi időben?

Rocky80 2023.12.19. 23:41:13

@természetes alapú logaritmus: lehet, hogy te vagy a mesterséges intelligencia és életre keltél geccch'!... :O :D Na mindegy, üdv, ha az AI velünk, ki ellenünk?! :D

NagyonJuve 2023.12.19. 23:41:55

Azért az is érdekes hogy allegri alatt ronaldo is alul teljesített sarri meg pirlo alatt termelte a gólokat. Lehet akármit mondani ronaldóról de egy gólgyáros azt nem lehet vitatni.

Rocky80 2023.12.19. 23:46:26

@ggbuffon: ja, vagy itt volt Higany, igaz, méregdrágán vettük meg mindig volt rajta 10 kiló, de két szezonban 50 fölött rúgorr!

venember83 2023.12.20. 07:00:58

@Rocky80: az 50 gól került gólonként 3-4 millióba bruttó bérrel együtt? Higuaín 149 meccs, 66 gól, 16 gólpassz. Vlahóval még viccesebb összeg jönne ki a 28 góljára/7 gólpasszára. Qrva drága dolog ez a futball. Mondjuk a szerb esetében még visszajön némi bevétel a távozásakor, ha végül lesz vevő.

Pedro32 2023.12.20. 08:49:21

Vlahovic 2méterről rugja bele a kapusba,3x a kapuval szemben a guruló labdát nemképes lekezelni,az összes 11est kihagyja.
Érkezik a megfejtés:Allegri a hibás.
Részben igy van ,de Vlaho 80 millio volt .Nála nemcsak megérkezéskor van meg a jo kezdés,hanem minden évben,aztán elveszitjük.
Az utolsó gólöröme,mikor nagynehezen betalált,már mutogatott a kritikusoknak ,meg ott szerencsétlenkedett,hogy Ő negyed évente betalál,ami nagyon visszás volt és kínos.azóta megint semmi.Ennyit Morata is tudott hozni golban,mezőnymunkában meg 2x annyit.Dybala is veszélyesebb volt,pedig sosem volt egészséges és nem is befejező.Allegri alatt is lehet góltszerezni ,ha az a csatár minőségi.Vlahovicnak sajnos csak az ára volt az .

venember83 2023.12.20. 08:59:08

Fabio Quagliarella nyilatkozott a Sky műsorában: „Dušan Vlahović? Ha egy csatár nem talál be, akkor depressziós lesz, krízishelyzetben érzi magát, és problémákat lát. Én olyan futballistát látok Vlahovićban, akinek az eltökéltsége nem kérdőjelezhető meg, azonban ritkán kerül olyan helyzetbe, amikor gólokat szerezhet. Ha egy játékos meccsenként kétszer kerül helyzetbe, az nem könnyíti meg a dolgát. Nyilvánvalóan a csapatnak kell megfelelő helyzetbe hoznia őt, és az is egyértelmű, hogy neki többet kell nyújtania a csapatnak.”

Bundesz 2023.12.20. 08:59:59

@természetes alapú logaritmus: Mi sokan ezzel a fsza edzővel nem tudunk mit kezdeni...
Ezzel a játékkal, függetlenül egy kerettől, megint elfog vérezni Allegri, az ideje múlt focijával! Jön megint valami makabi kakiba csapat, aztán ver nekünk vagy 3at!!!! Leverkursen a legjobb példa, hogy lehet egy nem penge csapatból, jól teljesítő fsza csaptot építeni! Megöli a csatárokat Allegri!! Szögletből megyünk 1 gólra, vagy lepattanóra... Az egész egy vicc, lehet példálózni a mennyi pontunk van dologgal, de ez egy nemzetközi porondon, csúnya bohóc futball lesz ismét! Aztán utána megint megy a picsogás, hogy szar ez a keret, és különben is sok a sérült, pénzügyi hiány van. Hagyjuk már! Soulet vissza, edzőt ide, aki akar fiatalokat ténylegesen beépíteni, és játszatni!! Taktikailag pedig egy valóságos, nemzetközi fociban is helytálló csapatot összerakni, játszatni!
Mehet Mister Bus parking!! Azért kíváncsi lennék másik edző alatt, pár jobb igazolás mellett, mit lehetne kihozni a szerbből, ahogyan sokan nevezik! Mennyire érdekes, hogy a közel múltból egyikőtök sem tud csatár nevet írni, aki termelne nálunk gólokat!!!! Egyet bitte,nem két három nevet. Ja nincs, mert megölt minden csatárt Allegri,Ronaldo sem csak a pénzért ment el..... Azért ezzel legyünk tisztában. Mindegy is, meddő téma marad ez, mindaddig, amig nem vérzik el a csapat egy közepesebb bl kalapból. Majd térjünk vissza rá akkor! Na addig is Forza!

Thuglife! 2023.12.20. 09:01:57

@természetes alapú logaritmus:
Úgy látszik te vagy itt az ügyeletes moneyball gyerek.
De láthattuk még a baseballban is fontos a játékosok lelkivilága.a foci nem csak számokból áll.mint ahogy simán nyerhet egy kiscsapat is kevesebb kapuralövéssel,labdatartással stb.
Vlahovicot pontosan a saját árcimkéje nyomja össze.olvastam itt az elöbb 80 milliós csatártól többet várnánk.nyilván.de ezt csak egy kommentelő írja, a csapat körül dolgozók szemébe nézni kihagyott tizikkel még nehezebb.én egy konkrét szitut írtam le nem azt hogy rendszeresen nem passzolnak neki.Az meg hogy egy másik csapatban hogy teljesítene és erre az edző hogy reagál,az csak feltételezés pont nem illik bele a számok nyelvébe.
Abban egyerértek mindenkivel hogy a fizetése problémás én nem is tudom megint hogy lehetett ilyen előnytelen szerződést kötni
@Rikoo: @Rocky80:
"
A Juventus szurkolótábora a büdös életbe nem menne abba bele, hogy a 6. helyért menjen"
Én azt írtam hogy "legfeljebb a 6.helyért mennénk" ez nem lenne előre eldöntve.kifuthat belőle több is...
Csak azért vetettem ezt fel mert mikor itt volt Ronaldo érthető lett volna hogy a világ egyik legjobb támadójával nem lehet csak a cél a BL hely.meg a csoportkörből való továbbjutás.de ha ebben az évben nem akkor soha nem lesz már alkalom gerincet kialakítani saját fiatalokból.mert igaz nem vagyunk ajax hisz ők legalább nagyon jó áron adnak el,de megtartani mi sem fogunk tudni senkit egy jó év után ha egy 12m-et már sokallunk.

Thuglife! 2023.12.20. 09:47:04

@természetes alapú logaritmus: az 50m csoportkörben szerzett pénz is csak feltételezés.16.5 jár a csoportkörbe jutásért és tavaly a maccabi elleni győzelmünkért járt 2.8m
Ki lehet számolni egy Milan csoportjában(hisz ők indultak helyettünk) hány milliót gyűjtögettünk volna idén.nem 50et.
Szóval szerintem fel kellett volna áldozni ezt az évet.
A következőt látom egy hasonlattal:
Van egy fuldokló:ez a mi klubunk és van a megmentőnk aki dobálja ránk folyamatosan a mentőöveket 300 milliós kozmetikázások ugye.
De a mentőöv mindig leereszt és várhatjuk a következőt.
De ennyi idő alatt már úszni is meg lehetett volna tanítani a fuldoklót.
nem a BL pénzek segítenének ki hanem a szórakoztató játék amit egy Bayern PSG amivel ledominálja a saját ligáját.ha ez megvan azzal jönnek az eredmények BL is.
Lehet itt az angol tv-s pénzekre írígykedni de hát érthető hogy mennyit fizetnek ezért a tv-k és mennyit nekünk.igen szakítani kellene az olasz foci hagyományaival ehhez.az angolok megtették.arab pénz,spanyol edző.ez az ő receptjük.az olasz edzők meg ugyanolyan fafejűek mint a Mezey tanítvány magyar edzők.

venember83 2023.12.20. 10:38:32

@Thuglife!: jövőre változnak a BL-díjazás összegei, ráadásul az elmúlt évek mínuszai után nem meglepő, hogy a vezetőség tudatosan nem akar feláldozni egy évet sem, főleg hogy ilyen komoly szerződés köti az edzőhöz, ami még inkább megköti a klub kezét. Kell a pénz, kellenek az eredmények, mellette pedig mehet a duma a fiatalokról.

Thuglife! 2023.12.20. 12:48:51

@venember83: igen de mikor nyakon öntött minket a szar, felajánlotta a lemondását,ki kellett volna használni azt a ziccert akkor most valódi resetről lehetne beszélni.azt a tudatos beáldozást lehetett volna mire fogni.de hát minden szép és jó másodikok vagyunk erős alap épül.sztem a BL pénzekkel esetleg a Lazio Roma Atalanta Fiorentina csapatokkal szemben szerzünk minimális előnyt a hazai ligában.Az európai középmezőny éléhez képest semmi ez a lóvé.majd eladjuk a fiatalokat hogy kapaszkodjuk a többiek után meg várjuk a BL pénzeket abból a 20 millióbol kit veszünk?és azt is elköltjük előre? Mert amit összeszerencsétlenkedünk belőle a csoportban azt csak a köv szezonra lehet realizálni.
Koopmeinersel meg Hojbizével.félelmetes kilátások.

Shaky79 2023.12.20. 13:52:59

Így van adjuk el ezt a senkiházi Vlahot, szar az xg-je, adjuk el Chiesat mert nem tud összejátszani senkivel, adjuk el Soulét mert Allegri nem tud vele mit kezdeni, adjuk el Yildizt is ő se játszik úgyis csak 10 perceket, mehet Illing, Miretti meg Huijsen is, sőt akkor a köcsög Faggioli se maradjon hisz botrány amit csinált.
Allegri maradjon, hisz sztár edző sztár fizetéssel, ő mindent is tud a fociról, látszik minden nyilatkozatán, minden csapatnál ahol eddig volt nagyon jó munkát végzett. Nem baj, hogy a bajnoki cím közelébe sem kerültünk 2 évig, nem baj, hogy kritikán aluli nézhetetlen a Juve játéka, nem baj, hogy nemzetközi szinten egy Macabi is beáraz minket. Ezért csak és kizárólag ezek a hihetetlen gyenge, rossz futballisták a hibásak egytől egyig, igaz neki igazoltuk még Vlahot is de akkor is takarodjon innen! Majd jön egy másik helyette, de ha most jól játszik a csapatában, itt meg nem megy neki akkor majd ráfogjuk, hogy nagy a kabát öcsém és húzz el innen mert gyenge vagy! Allegri mindenek felett, csak őt el ne engedjük, hisz akkor katasztrófa történne!!!

venember83 2023.12.20. 14:06:16

@Shaky79: majd talál a vezetőség kompromisszumot, az a dolga. A mi dolgunk meg a szurkolás. Ha szurkolóknak érezzük magunkat.

Shaky79 2023.12.20. 15:02:41

@venember83: Igen, így van, csak hát a szurkoló már csak ilyen, hogy mindig jobbat és szebbet szeretne...mondjuk nem mindenki...

Lanzafame 2023.12.20. 15:25:49

@venember83: Már nincs értelme erőltetni itt az Allegri-féle filozófia(hiány)ról szóló szövegelést, nem lehet erről vitatkozni. Hitvitává vált, mint anno pl. Dybala megítélése. Allegri most éppen hozza a pontokat öt védővel és a pontrúgásokkal, és úgy látszik, hogy ennyi elég, nem kell előrébb tekinteni.

@babo0410: igen, Vlahovicsnak jobban menne több kreatív játékossal maga mögött, nem olyan kvalitású csatár, aki egyéni villanásokkal gólokat tudna szállítani.

Én is erősnek érzem, hogy bűnbakká váljon, de tény, hogy nem megy neki és mentálisan sem tűnik túl erősnek. Egy kidolgozott, nem ad hoc jellegű támadójátékban jobban menne neki és Chiesának is (bárkinek igazából), de fogadjuk el, hogy olyan nem lesz egy darabig.

természetes alapú logaritmus 2023.12.20. 16:44:37

@Thuglife!:

Nos a Milan tényleg nem 50 milliót szerzett idén. De azért sokat nem tévedtem.
„A Milan a 2023/24-es szezonban eddig 42 millió eurót gyűjtött az UEFA pénzdíjazásából a részvételi díj, a történelmi rangsor, a csoportkörben elért eredmények és a market pool alapján. Ehhez jön még 18,8 millió euró a jegybevételből, így a klub eddig összesen 61,8 millió eurós bevételre tett szert a BL-szereplésből.”
Forrás: www.acmilan.hu/2023/12/07/nagy-beveteltol-eshet-el-a-milan-egy-bl-kiesessel/

„nem a BL pénzek segítenének ki hanem a szórakoztató játék amit egy Bayern PSG amivel ledominálja a saját ligáját.ha ez megvan azzal jönnek az eredmények BL is.”
Hát ez egy érdekes meglátás. Főleg a PSG-vel. Mert szerintem nem a „dominanciával” értek el eredményt, hanem azzal hogy egy arab milliárdos élőben akart FM-ezni és a klubra költötte egy kisebb ország GDP-jét. Szóval előbb volt a pénz és aztán „dominálás”, a szórakoztató játék és a sikeres BL szereplés. A Bayern esete is érdekes. Mert a 2000-es években nem volt semmilyen dominanciája. Aztán az évtized végén szinte az összes klub pénzügyi gondba került és visszaesett. A Bayern meg kihasználta. Rendre felvásárolta a Bundesliga legjobbjait, az eredményt meg látjuk.
De ha ezt kibővítjük, akkor ugyanez igaz a Barca-Real duóra is. Csak ott történelmileg „mindig”. Vagy ha a PL-t nézzük, akkor is. Ott is először a pénzöntés jött. Pl. Abramovic. De vegyük példának a City-t. Egy középcsapat volt, mikor nyakon öntötték pénzzel. Nem volt semmilyen „dominálás”. Azóta meg…
És felkészül (?) a New Castle.

Az hogy Vlahovic-nak épp mi okoz lelki problémát az egy dolog. De átigazoláskor ez megváltozik? Vagy ha mondjuk egy PL klub fizetett volna érte ennyit, akkor ott nem lett volna problémája? Főleg hogy ott még a kezdő pozíciója se lett volna biztos. Mondhatod, hogy ez nem számszerűsíthető. De sajnos egyes PL klubok hamar vásárolnak helyetted egy másik játékost 100 millióért. És erre láthattunk néhány példát.

venember83 2023.12.20. 17:27:34

@Lanzafame: jujj, ha belemegyünk, minek van és nincs értelme...

Thuglife! 2023.12.20. 18:05:36

@természetes alapú logaritmus: nekem már homályosak voltak az emlékeim úgy emlékeztem Zlatan, Silva és Cavani a Qatariak előtt érkeztek.de igen akkor megállapítható hogy a dominanciát megelőzi egy jókora invesztálás.de a 2015-ös Juve ennek ellentmond.
A díjazásnál csak a csoportkörbe jutást és pontok utáni pénzt számoltam nekem más forrásból jöttek az alap számok de a tiédbe még a merchandise kulcstartók eladása Bangladesben is benne lehet.na mindegy írigylem a szabadidődet ennyi infót begyűjteni.
Az ha az angolok fizetnek Vlahoért 80-at az azért nem vágná ennyire földhöz mert a mellette lévő játékosok is annyiért jöttek.
De igen simán leírják angliában ha nem válik be.pl.:Pepe Arsenal 80m most meg valahol törökben.
De egyébként Benito podcastjében épp Vlahovicról van szó egy Fioros szurkoló a vendég.
Külön ajánlom neked:@Rocky80:
youtu.be/mssZiA0I3g4?si=ORYgwREJi8urjqOT

Rocky80 2023.12.20. 18:27:52

@Shaky79: erről szó sincs, hogy mindenkit adjunk el, de visszakérdezek: ki kéne a referenciapont legyen egy ilyen klubnál aki újra a csúcsra vágyik? Nyilván nem az, akiben a potenciált látjuk, de még nem rakott le az asztalra semmit; hanem az, aki kétszeres BL döntős és a klub egyik legeredményesebb edzője. Ő már bizonyított, hogy ha megfelelő játékosai vannak, akkor top teljesítményt tud lerakni az asztalra. (Amúgy meggyőződésem, hogy Ancelotti és Allegri a két legnagyobb edző Olaszországban, de ez más téma.)

@Lanzafame: ki mondta hogy nem tekintünk előrébb? Csak jelenleg ez a járható út, mi csak azt mondjuk. Nyilván Európában több kell majd...

@természetes alapú logaritmus: @Thuglife!: ez ilyen: a pénz magabiztosságot és dominanciát ad. Könnyű úgy "álló f*sszal" közlekedni, hogy tele a zseb, mindenki más meg vakarózik az FFP miatt...

@Thuglife!: köszi, már hallgatom, imádom amikor már előre megkapom a karácsonyi ajándékot, gondolj rám máskor is! :D

természetes alapú logaritmus 2023.12.20. 18:45:00

@Bundesz:
Jó rendben. Megy Allegri. És utána? Marad a 3-5-2? Átállunk 4-3-3-ra? Vagy másra? És milyen játékosokkal?

Soule vissza. Rendben. Jöhet Yildiz (bár milyen posztra?), Iling. Miretti megtanul focizni. Szépen hangzik. De biztos 4 20 éves fiatal fogja megoldani a támadásbeli problémáinkat? Főleg 3 fronton.
Vagy a középpályát nézve. Rabiot, Locatelli, Fagioli, McKennie. 4 védekező középpályás. Egyikük sem lesz támadó középpályás egy új edzővel.
Ha 4 védős rendszerre akarunk átállni, akkor hogy lesz a védelem? Szélső védőnk alig (a minőséget meg hagyjuk). Középen egy Danilo-Bremer még ok (már ha Danilo nem megy nyugdíjba). De Gattit nemzetközi szinten megeszik.
„Azért kíváncsi lennék másik edző alatt, pár jobb igazolás mellett, mit lehetne kihozni a szerbből, ahogyan sokan nevezik!” - a kérdés milyen pár jó igazolás. Miből? Max. eladott játékosokból szerzett pénzből. Szóval sokra sajnos nem számíthatunk. Aztán ha nem jön össze „véletlenül” a BL a fiatal és támadó csapattal, akkor -50 millió euró megint. Aztán megint nem lesz pénz igazolni. És így tovább.

természetes alapú logaritmus 2023.12.20. 19:01:52

@Thuglife!:

"2011 júniusában a klubot megvette a katari Nasser Al-Khelaifi, aki a klub elnöke lett. A 2011–2012-es szezon kezdete óta jelentős összegekért vettek játékosokat. Az első ilyen igazolás az argentin Javier Pastore volt, majd érkezett 2013 januárjában a Chelsea FC brazil válogatott hátvédje Alex, az FC Barcelona egykori játékosa Maxwell, és az FC Internazionale olasz válogatott játékosa, Thiago Motta. A következő szezonban tovább erősödött a klub, érkezett Thiago Silva és Zlatan Ibrahimović az AC Milantól, valamint Ezequiel Lavezzi a SSC Napoli játékosa. Lucas Moura leigazolása a São Paulo FC-től a legdrágább brazil transzfer volt a labdarúgás történetében. 2013 elején a szezon végéig kölcsönben játszott itt David Beckham is. 2017-ben világrekordot jelentő 222 millió euróért megszerezték a brazil Neymart az FC Barcelona-tól, majd Kylian Mbappét az AS Monaco csapatától 145 millió euróért. " wikipédia

Sajnos a pénz megléte egy dolog. Az hogy azt hogy sikerült elbasznunk az meg egy másik. Meg "sajnos" a többi olasz klub is erősödött.

AZ UEFA fizet a BL-ben résztvevő kluboknak a tévés bevételek után is. A TV társaságok egy csomó pénzt fizetnek az UEFA-nak, ők meg ebből fizetnek a csapatoknak. Sajnos ha nincs BL, akkor ezt az összeget is bukjuk.

Thuglife! 2023.12.20. 19:33:56

@természetes alapú logaritmus: de vajon a Juve-real Sociedad vagy a nápoly-barca meccsét venné meg több tv?
Kicsit az az érzésem lenézed a játékosainkat.rám (is) szokták mondani itt hogy negatív vagyok.de ilyenkor azért látom hogy van számomra remény:)
Én nem félek a változásoktól inkább pozitív gondolataim vannak azzal kapcsolatban mi lenne Allegri után.arra sztem nagyobb esély van hogy ugyanezek a játékosok megtáltosodnak más edzővel mint hogy új játékosok hozzák azt a formát Allegrinél mint az előző klubjukban.
@Rocky80: nem biztos hogy tetszeni fog az ajándék:) de a nosztalgia vonaton jó volt kicsit utazni.

venember83 2023.12.21. 07:25:53

@Dimarzio Primo: kérlek, ne sértegessük egymást.

Shaky79 2023.12.21. 11:22:37

"Ő már bizonyított, hogy ha megfelelő játékosai vannak, akkor top teljesítményt tud lerakni az asztalra."
Itt írtad le a lényeget, és én ki is emelném ezt a mondatodat! Ha megfelelő játékosai vannak! Ki a megfelelő, sztárokra nincs pénzünk, nincs olyan játékosokra pénzünk akik már befutottak nagy csapatoknál és előbbre vinnék a Juve szekerét! Pontosan, azokból kellene főzni amink van, a fiatalok és tehetségek vegyítve egy-két idősebb tapasztaltabb laddarúgóval, egy teljesen más szellemben, játékrendszerben. Na ehhez szerintem allegri fogalmatlan, és ezt nem tudja megvalósítani. Engem az se érdekelne, ha tényleg a negyedik helyért küzdenénk a bajnokságban, mert az tök mindegy, hogy második vagy negyedik vagy, bajnok nem vagy, de a BL hely megvan!Ebben nem látok semmilyen előrelépést, a tehetségeink akikre annyira büszkék vagyunk, kölcsönben vannak meg padoznak, így nem lehet csapatot építeni!!!
Azért annak idején kiváncsi lettem volna, ha mondjuk az utánpótlás korú Pogbának allegri az edzője, vajon kapott volna lehetőséget, vagy örök tehetség maradt volna nála, vagy mondjuk egy Vidal aki szintén egy német középcsapattól érkezett mint Mckennie, bejárt volna e olyan kálváriát mint szerencsétlen McKennie, pedig csak a helyét kell megtalálni a csapatban, és ragyogó teljesítményre képes.

@termeszetes alapu logaritmus
"Soule vissza. Rendben. Jöhet Yildiz (bár milyen posztra?), Iling. Miretti megtanul focizni. Szépen hangzik. De biztos 4 20 éves fiatal fogja megoldani a támadásbeli problémáinkat? Főleg 3 fronton.
Vagy a középpályát nézve. Rabiot, Locatelli, Fagioli, McKennie. 4 védekező középpályás. Egyikük sem lesz támadó középpályás egy új edzővel.
Ha 4 védős rendszerre akarunk átállni, akkor hogy lesz a védelem? Szélső védőnk alig (a minőséget meg hagyjuk). Középen egy Danilo-Bremer még ok (már ha Danilo nem megy nyugdíjba). De Gattit nemzetközi szinten megeszik."

Pontosan így szoktak csapatot építeni, jönnek a fiatalok és a tapasztaltabbakkal együtt játszanak. Szerintem Faggioli egyáltalán nem védekező középpályás, Yildiz meg Soulé sok-sok évre megoldhatná a támadásainkat, kiegészülve Chiesaval meg Vlaho vagy akit akartok csatárnak. Nem értem allegrit, miért mindig ezek a középpályások játszanak, miért nem vegyíti a fiatalokkal, ennél gyengébb teljesítményt nem tudnánk produkálni, max az eredmények lehet nem 1:0-ák lennének, de ez ami most van ez nem csapatépítés.

"Szélső védőnk alig (a minőséget meg hagyjuk)."
Ki ragaszkodott DeSciglióhoz, Ruganihoz, Alex Sandrohoz? Segítek, allegri tartotta itt és tarja itt őket mint annak idején Sturarot! Ezektől már mind meg kellett volna szabadulni, évek óta erről papolok, de allegri még most is azt nyilatkozta, hogy pont elég védőnk van nem kell ide több! Ő Cuadradóból meg Kosticból akar szélső védőt csinálni! Akkor kinek a készülékében van a hiba?!

"De Gattit nemzetközi szinten megeszik."

Ezt nem így gondolom, de az olasz szövetségi kapitány sem, mert már olasz válogatott!

Rocky80 2023.12.21. 14:29:34

@Thuglife!: de, tetszett, köszönöm, mert az én fülemmel hallgattam és a magam igazságát szűrtem le belőle. :-)

Amúgy meg az olasz fociról meg rólunk szólt, meg a régi nagyokról, az is érdekes hogy mit lehet szeretni a Fiorentinában, na meg persze az is, hogy más hogy lát minket meg a dolgainkat.

@Shaky79: szerinted az fogalmatlanság, hogy pénz nélkül és igazi klasszisok nélkül második a csapat és egyedül nekünk van még esélyünk a bajnoki címre? Igen vagy nem?

Fiatalok: ezek nem Bellingham kaliberű zsenik és nincsenek is mellettük ezer tüzet próbált klasszisok, muszáj kölcsönbe adnunk őket mert nem tudnak megugrani egy ekkora lépcsőfokot amit mi jelentünk.

Fiatalok és tapasztaltak együtt: az a baj, hogy nálunk a tapasztaltak is bakegerek, már bocsánat a kifejezésért! Így végképp nem lehet kockáztatni, ha nincs senki aki helyrehozza ha komoly hiba történik. A csatáraink nem lőnek gólt, a BL meg a létszükségletnél is fontosabb, így nem lehet az általad áhított "bevállalósabb csapatot készíteni".

De, pontosan az amit látunk: egy óvatos, eredménycentrikus, kockázatot nélkülöző csapatépítés. Most erre van szükség én azt mondom.

Ki ragaszkodott téma: miért, ha nem ragaszkodik, lett volna pénz igazolni?... Akkor inkább azt nyilatkozom hogy elégedett vagyok mindennel és mindenkivel, és megerősítem a játékosokat a hitükben úgymond, még ha sz*rok is. Meg hogy szükségünk van rájuk.
Lehetne balhézni is mint Conte, meg 100 eurós éttermezni, de Allegri mindig is diplomata volt, ez sem újdonság.

Meg kellett volna szabadulni téma: na ebben egyetértek! Egyedül Rugóban nem, mert ő a tökéletes kiegészítő katona nálunk. Csak nem nagyon van lehetőségünk ugye, főleg ha pl. Vlahot is fontosnak éreztük és drágán befürödtünk vele, a pénz meg huss.

Gatti: tisztelem, becsülöm a csávót, de ez minősíti a jelen helyzetet illetve a merítési lehetőséget is. Amúgy meg oly korban éltem én e földön, hogy egy Torghelle Sanyi is válogatott lehetett. Ragozzam tovább?

természetes alapú logaritmus 2023.12.21. 16:45:21

@Thuglife!:

A TV társaságok nem meccseket vesznek, hanem közvetítési csomagokat. PL. a Sport TV vett egy csomagot, amiben adhat egy ¾-ed 7-es és két 9-es meccset (másodlagos választással). Ez a csoportkörben 36 meccs. Ezért fizet egy rakat pénzt. De ki és hogy számolná el melyik meccs mennyit ér? És átlagban nem hinném, hogy egy Juve-Inter-Milan 3-nál nagy marketing különbségek lennének.

Lenézem a játékosainkat? Ez is lehet egy nézőpont. De én úgy közelítem meg mi az a szint ami Juvéhoz méltó. Most nem írok le neveket, de az elmúlt 20 év mondjuk az egy mércét. És sajnos ahhoz mérek. Nálam mondjuk egy Juve top válogatott játékosokból és „középkategóriás” válogatott „sztárjátékosaiból” áll (legalábbis a kezdő biztosan). Erre mi van most? Védelemben Danilo-Bremer a brazil válogatottból. Középről Rabiot-Locatelli, szélről Chiesa. Gatti, Kean ha sok a sérült néha bekerül az olasz válogatottba, Miretti, Fagioli kapott néhány percet egy bari meccsen. McKennie, Weah amerikia középszer. Milik-Vlahovic-Kostic egy középkategóriás válogatott cserejátékosa.

Te is írtad korábban hogy dominálni a bajnokságban, mint a PSG, vagy a Bayern. Rendben, de nézzünk át Milánó kék-fekete részébe. Csatár poszton szembe néz egy Martinez-Thuram duó. Nálunk meg őőő… Náluk egy Barella-Calhanoglu szervezi a játékot. Nálunk meg mi az, hogy mit szervezni (és kivel)…

Más edzővel megtáltosodnának? Jelenleg sajnos Vlahovic-on és a kényszer irányító Locatelli-n kívül kb. mindenki maximumot nyújt. Attól hogy más edző lesz, nem hinném, hogy Locatelli (vagy bárki más) Barella lesz. Anélkül meg nehéz lesz egy domináns futballal kiszolgálni Vlahovic-ot (és formába hozni). A 4 védős átállás is elég nehéz lesz. 3 szélső hátvédünk van. Cambiasso, De Sciglio és Alex Sandro. És ezek közül kettő bár ne lenne. Bár egy Alex Sandro feltámadást szívesen megnéznék. :D

természetes alapú logaritmus 2023.12.21. 19:26:35

@Shaky79:

Hogyan kérdésre pontosan így válasz. Magyarul semmi nem írtál. Fagioli nem védekező? Hát nem is egy Barella. Soule-Yildiz megoldhatja. Talán. Milyen fiatal középpályásokat szeretnél látni? Yildiz csatár, Iling szélső, Huisen védő. Vagy képezzük át őket, mint Cuadrado-t?

Ki tartja itt őket? De Sciglio 2017-ben jött, Rugani és Alex Sandro 2015-ben. Allegri hülye, rendben. De közben volt egy Sarri és egy Pirlo is. Miért nem szabadultunk meg akkor tőlük? Sarri és Pirlo miért nem kapott alternatívát? De ugyanaz igaz Cuadrado-ra is. Hülye Allegri védőt csinált belőle. És utána? Bármelyik 4 játékos helyére lehetett volna igazolni, mégse történt. Szóval akkor mind a 3 edző hülye volt? Vagy netán a klubvezetésnek fontosabb volt Ronaldora kibaszni a világ összes pénzét, a többit meg leszarták? Azóta meg pislogunk, mint aranyhal a szatyorba.

Allegri meg mit nyilatkozzon? Igazolni nincs pénz. Azzal hogy a keret felét lebénázza nyilvánosan azzal meg mit ér el? Azonkívül hogy „jó” hangulat lesz az öltözőben. Persze lehet jobb lenne egy klubvezetéssel összevesző, keret miatt állandóan panaszkodó edző.

Gatti tényleg olasz válogatott. Ha Buongiorno, Acerbi, Mancini, Scalvini, Bastoni, Toloi nem elérhető akkor játszik. Megnyugtató. Bár én kicsit magasabban szeretném tartani a mércét...

Rikoo 2023.12.21. 22:43:07

@Shaky79: Nem igazán értem mi a célod ezekkel a felesleges Allegri ellenes vitákkal. Értjük és tudjuk, hogy mennyire utálod, de folyamatosan szélsőséges kommenteket írsz, még jóval szélsőségesebbeket, mint akik kedvelik az edzőt vagy épp nem kedvelik, csak elfogadják a jelenlegi helyzetet.
És mi lesz, ha a klub meghosszabbítja a szerződését?
Még évekig ez lesz a fő téma?

Ha már felmerült Pogba, akkor érdekesség vele kapcsolatban, hogy Sir Alex Fergusontól nem kapta meg a játéklehetőséget az utánpótláskorú Paul Pogba és ezért igazolt végül a Juventushoz, ahol az idősebb játékosok azonnal látták rajta, hogy ő más, mint a többi tehetség és végül Contetól megkapta a lehetőséget, aki pedig abszolút nem arról híres, hogy mennyire játszatna fiatalokat.

A Vidal és McKennie összehasonlítás még viccnek is rossz. A Leverkusen a második helyen végzett abban a szezonban, ráadásul Vidal 10 gólt lőtt és 11 gólpasszt adott és emellett is a liga legkiemelkedőbb játékát nyújtotta.
McKennie, viszont semmi extrát nem tudott felmutatni a szétesőben lévő Schalkénál, 3 gól lőtt és egy gólpasszt sem adott egész szezonban. Igaz a védekező statisztikái nem voltak rosszak, de Vidalt még abban sem lehet megközelíteni, mert minden mutatóban minimum 2-3x jobb volt, de ütközésekben pl. közel 5x jobb volt.

Nem igazán értem mire akarsz célozni azzal, hogy Gatti válogatott. Ezzel pont az Allegri kedvelők táborát segíted, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy egy 5 milliós játékosból lett egy 30-40 milliós játékos a kezei alatt. Fagioli dettó.
A Serie B 9. helyezett Frosinonetől érkezett, akik még csak nem is kevés gólt kaptak, mert 9 csapat rajtuk kívül kevesebb gólt kapott.
Na most nézzük meg hol tart most...
Ő nem nyújtott olyan kiemelkedő játékot, mint Bremer vagy Buongiorno. Nyílegyenes fejlődő tendenciát mutat, amióta a Juventusnál van.

Kostic ugyanazon a poszton játszik, mint Frankfurtban vagy a válogatottban. Láttad a hőtérképet, pontosan ugyanott van a legtöbbet, ahol korábban is volt.
Nem értem ezeket a példálózásokat.

Dimarzio Primo 2023.12.22. 00:15:21

@Rikoo: Azért nem érted, mert értelmet keresel a demagóg hablatyolásban.
A fazonnak elég egyszer elolvasni a hozzászólását és azt nyomja egész évben.
Tartalmilag legalábbis. Különböző regényekbe öltöztetve. Persze csak tippelek, mert nem olvasom (már), de gondolom valami ilyesmiről lehet szó, hogy allegri szar és dezerbi kell.
Egyébként mielőtt allegrifannak gondolna valaki, én telibefosom allegrit, nekem csak az számít, hogy minél több meccset megnyerjünk, ha lehet, akkor az összest. Akár 1-0ra akár 100-0 ra, nekem fostos mindegy, úgyis nézem.

Thuglife! 2023.12.22. 22:58:38

@természetes alapú logaritmus: a tv-s részben,
Miért a csoportkörökről beszélsz én egy fiktív nyolcaddöntőről beszéltem vs.egy valóssal szemben.már a kieséses meccsek is csomagban vannak?szép lenne ha az M4 nem választhatná a Bayern reál Barca meccseket mintha csak azokat szeretnék itthon.
Én azt írtam hogy ezekkel a játékosokkal kellene dominálni?nem.azt írtam hogy a nyáron egy új edzővel kellett volna kezdeni aki beépíti a fiatalokat.következő évben meg mehetnénk az BL -ért.és mint egy olasz nagycsapat hoz méltó dominálni kell a meccseken.
Amerikai válogatott középszer.ok.
A Thuram nem az.
Barella Calhaniglu irányít.nem.Elsősorban Inzaghi irányít.illetve szabadabb döntésjoga van 1-2 embernek.Hogy Allegrivel is így menne az Internek meg ennek a kettőnek ezt szívesen megnézném de azt mégjobban megnézném hogy visszatérne a cagliarihoz ahol ez a játékfelfogása kialakult.A török sem volt mindig ilyen jó a milanban.
Azért még nem gondolnám hogy az intert kell kiállítani mint követendő példát.
Úgy beszêlnek az emberek Martinezről mintha befért volna a 2002--03- vagy 10-es stb interbe.ha már itt húszéves távlatokról beszélünk.az Inter mindig is tele volt sztárokkal mi nem.nekik most van egy bátrabb edzőjük ennyin múlik.várjuk meg az ő megítélésüket ha nem olyan sorsolásuk lesz mint tavaly.

Thuglife! 2023.12.22. 23:00:54

@Thuglife!: Danilo is szélsővédő eredetileg.

Thuglife! 2023.12.22. 23:08:56

@Rocky80: "de, tetszett, köszönöm, mert az én fülemmel hallgattam és a magam igazságát szűrtem le belőle. :-)"
Mondom én hogy buborékban élsz :)

Rikoo 2023.12.22. 23:21:02

@Thuglife!: Mindenki buborékban él :)

Rocky80 2023.12.23. 01:17:34

@Thuglife!: lehet, de jó így. :-)

Inter mint példa: csak arra, hogy ők is mekkora minőségelőnyben vannak jelenleg hozzánk képest, mégis tartjuk velük (aránylag) a lépést. Illetve azért csak döntőztek a BL-ben, mi meg hogy örülnénk most egy ilyen szintnek. :-)

Az meg, hogy tartjuk a lépést ilyen keretkülönbséggel, mi, ha nem edzői bravúr?

Rocky80 2023.12.23. 01:22:00

Amúgy meg b*zdmeg miért kell nekünk állandóan vitatkozni? Hol Allegri, hol Dybala, hol Ronaldo! Mindig van valami amin összekap a banda és nem bírja szó nélkül megállni a másik oldal okfejtéseit. :-) :D Nem tudom, más csapat szurkolóinál is így van? Vagy csak mi vagyunk ilyen megosztottak?

venember83 2023.12.23. 04:39:40

@Rocky80: csak a mi közösségünk ilyen különleges.

venember83 2023.12.23. 07:56:44

@Rocky80: így karácsony előtt pár nappal/órával hadd ne fogalmazzak csúnyábban. :)

Thuglife! 2023.12.23. 08:36:01

@Rocky80: mondtam már korábban amíg Allegrinek tulajdonítjátok az 1-0ákat és mint siker könyvelitek ezt a keretet meg kutyázzátok addig nem lesz konszenzus.
De tudod mit? Lehet elviselném Allegrit még a 4.évében és nem szólnék semmit ha azt látnám hogy más felfogással játszunk a különböző ellenfelek ellen.felfogás és nem felállás.de hogy mindenki ellen visszaállunk...sztem nagyjából egy korosztály vagyunk.ilyenkor már meggondolja az ember mire szánja az idejét.de mindig leülni 2 órára szórakozni és mindig csalódni...hát ilyenkor összeadódnak a dolgok....
Nem tudok az eredménnyel mit kezdeni.egy bajnoki arannyal se tudok mit kezdeni,nekem távoli, megfoghatatlan nyilván ha heti szinten kijárnék tudnám értékelni fizikai síkon is.ahogy fiatalon még stuffoltuk egymást a munkatársakkal csapattagokkal ha valakinek a csapata kikapott vagy megverte a másikét.
De most csak annyit kérek hogy ne bánjam meg hogy leültem 2 órára a tv elé.
Cirkuszba meg nem megyek:) az még a Juve meccseinél is lehangolóbb.

Dimarzio Primo 2023.12.23. 14:39:22

@Thuglife!: Csak tudod az a baj, hogy a valóság egy kollektív tulajdon.Amíg miden hozzászólásodban a saját szubjektív véleményedet fejted ki 600X, attól annak még nem lesz nagyobb relevanciája.Sajnos a valósághoz hozzátartozik, hogy egy kis hülye gyerek vagy akinek nagyon bekattant valami.Ezzel egyébként nincsen semmi gond.Minden jogod megvan hozzá.Csak ne lennél ilyen szorgalmas, akkor kevesebb agyszaráson kellene keresztül vágnom magamat, mire rátalálok az értelmes érvekkel és statisztikákkal alátámasztott hozzászólásokra, amik nem valami hibbant elme szubjektív valóságértelmezése, agyömlésének a végterméke... De persze miattam ne változtass, írd még oda minden cikk alá, hogy ez az allegri micsoda egy rettenetes alak stb...

Thuglife! 2023.12.26. 16:03:36

@Dimarzio Primo: te szegény beteg elme.
Látszik hogy köszönőviszonyban nincs az amit ideírtál ahhoz amit én írok.írtál....?
Másoltál.
Látszik hogy ezeket neked írta valaki te meg egy az egyben átmásolod ide.még csak köze sincs a focihoz.szegény szerencsétlen.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása