Iling-Junior és Vlahović távozásáról cikkez a sajtó

iling-junior_samuel_sevilla_ellen.jpgA Sportitalia beszámolója szerint egyre több pletyka jelenik meg Samuel Iling-Junior kapcsán, és ezek szerint Roberto De Zerbi nagyon hisz a játékosban, és ezért meggyőzte a vezetőséget, hogy már januárban kivásárolja a fiatal angol játékost megközelítőleg 18 millió euróért. A pletyka természetesen egyelőre megerősítésre vár, azonban ennek a fejleménynek bizonyosan örülnének az Öreg Hölgynél, mivel Cristiano Giuntoli így forrásokhoz jutna, és minden bizonnyal a középpálya megerősítésére fordítaná ezt az összeget.

A La Gazzetta dello Sport úgy értesült, hogy a hétvégi döntetlen kellemetlen szájízt hagyott a torinói vezetők szájában, azonban aggodalomra semmi ok, hiszen jelenleg a megszerzett pontok átlaga meghaladja Antonio Conte első évében elért pontátlagot. A vezetőség ugyanakkor bizakodó a téli mercato tekintetében, az álom pedig Teun Koopmeiners lenne, azonban ehhez Matías Soulé és/vagy Samuel Iling-Junior értékesítésére lenne szükség, s további opciókat jelent a csatlakozásra rábólintó Kalvin Phillips, akinek a kapcsán csak az angol klubbal kell csak megegyezni a kölcsön és a bérfizetési hányad részleteiben, ezen kívül pedig felmerül még Manu Koné, Pierre-Emile Højbjerg és Georgij Szudakov.

A Corriere dello Sport arról számolt be, hogy a csatárok teljesítménye jelenti jelenleg a legnagyobb akadályt a hozott pontok tekintetében, és emiatt hiúsulhat meg a scudettós álom. Ezért Torinóban a vezetőség szintjén felmerültek a csatárokat illető kérdések, és ha Federico Chiesa továbbra is referenciapont, Dušan Vlahović kapcsán már egyre kevesebb a kérdés. Ha januárban ajánlat érkezne érte, a klub azt kész kiértékelni, és Cristiano Giuntoli már kiszemelte az utódot, aki a Bayen Leverkusen futballistája, Victor Boniface. A lap szerint a németek 40 millió eurót kérnek a futballistáért, és ezért a Juventus csak a szerb csatár januári vagy júniusi értékesítése után tehet lépéseket a nigériai futballistáért.

A Calciomercato szerint vannak érdeklődők Dušan Vlahović kapcsán, a listán előkelő helyet foglal el az Arsenal. Amennyiben pénzügyileg elfogadható ajánlat érkezik a csatárért, a Juventus nem marasztalná Dušan Vlahovićot, a klub kész akár januárban elengedni a játékost.

A Tuttosport is a szerb csatárról ír, aki miatt aggódik a vezetőség. A csatár bére a 2025/26-os szezonban megközelítené a 12 millió eurót, s ez a vezetőség szerint is messze túlmutat a pályán nyújtott teljesítménytől. Így maradás esetén az egyik megoldást a szerződéshosszabbítás jelentené, amely révén csökkenne a játékos bére.

Nem meglepő módon a Corriere dello Sport értesüléseiben felmerült Albert Guðmundsson neve, aki a Genoa egyenlítő találatát szerezte. A római lap arról számolt be, hogy a Juventus érdeklődést mutat a csatárért, Cristiano Giuntoli kedveli a játékost, a Genoa pedig kész elengedni a 26 éves izlandi csatárt, ám ehhez legalább 20 millió eurós ajánlatra lesz szükség.

Ugyancsak a Corriere dello Sport számolt be arról, hogy Federico Chiesa nem siet a szerződésének meghosszabbítása kapcsán, és a játékos bármiféle megegyezés előtt szeretné megismerné részletesen a klub jövő évi terveit, ami a technikai projektet illeti.

Viszont Nicolò Schira szerint egy másik játékossal hamarosan hosszabbíthat a Juventus, ez a játékos pedig Daniele Rugani, akinek a szerződése 2024 nyarán lejár, és ügynöke többször nyilatkozott egy esetleges hosszabbításról.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8218283227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2023.12.18. 08:12:00

Vlaho egy nulla. Minél hamarabb meg kell szabadulni tőle. Nem lehet a borzalmas a formáját csak arra fogni, hogy Allegri ultradefenzív taktikával játszik. Azért a labdát át kellene tudni venni, és tiziből is illene időnként betalálni, de neki még ez is kihívást okoz.

venember83 2023.12.18. 08:14:46

@Juventino86: erre mondják azt, hogy leépült, azt hiszem.

venember83 2023.12.18. 09:14:33

A Tuttosport szerint Pierre-Emile Højbjerget tavaly nyár óta nem Pini Zahavi képviseli, a középpályás inkább elhagyta a sztárügynököt, mert távozni akart a rendszeres játéklehetőség érdekében. Jelenleg a dán válogatott érdekeit egy jogász képviseli, ő tárgyalhat januárban egy esetleges váltásról, ha a Spurs beleegyezik egy opcionális kivásárlást tartalmazó kölcsönszerződésbe.

Ugyancsak a Tuttosport szerint közvetítőként Fabrizio De Vecchi szolgálhatja a Juventus ügyét, miután a tanácsadó Danilo átigazolásában is részt vállalt még 2019-ben.

SuperTrezi 2023.12.18. 09:47:46

"a hétvégi vereség kellemetlen szájízt hagyott a torinói vezetők szájában"

Csoda, ha fáradtak a fiúk? A pénteki döntetlent követően nem lehetett könnyű 1-2 nap múlva megint bajnokit játszani. :)

KokoSRB 2023.12.18. 10:02:28

En nagyon szurkoltam annak, hogy Vlaho robbanjon be nálunk és oldja meg a csatár posztot 10 évre . Ronaldo és Dybala project után sajnos a Vlaho project is megbukni látszódik. Forza

Rikoo 2023.12.18. 10:32:39

Egyre többen elkezdték írni az olasz közösségi médiában Vlahovicra, hogy a "szerb Piatek".
Reméljük nem ugyanúgy végződik a karrierjük, mert az óriási bukta lenne a klubnak.
De akár mondhatnánk Jovicot is, csak hogy egy szerb csatárt hozzunk fel példának.
Mindkét játékosnak volt egy jobb szezonja és a karrierjük érdemi része ennyiben ki is merült, utána viszonylag fiatalon elértéktelenedtek.

venember83 2023.12.18. 10:38:46

@Rikoo: nincs könnyű helyzetben a klub, ez azért nyilvánvaló.

Pavel1988 2023.12.18. 11:04:05

@Rikoo: Nagyon azt írják, hogy az Arsenal és az Atletico is akarja, remélem megússzuk kis bukóval ezt a transfert.

Közben Romano azt írja, hogy már tárgyalunk a Cityvel Kalvin Phillipsért, a játékos már áldását adta a váltásra.
A Juve opciós jogot szeretne a kivásárlásra, a City kötelezettséget akar.

babo0410 2023.12.18. 11:23:42

@Pavel1988: Ez a Philips olyan jó? Remélem igen. Iling meg ha megy, akkor a Tottanhambe. A PL-ben őket szeretem (De nem vagyok Tottenham drukker is)

SuperTrezi 2023.12.18. 11:30:13

@Pavel1988: Azért ennyire nem kell nekünk ez a világsztár, remélem, hogy kivásárlási kötelezettséget vállaljunk rá, s a nyakunkon maradjon egy vagyonért akkor is, ha nem érti meg a Mester csodálatos taktikáját.

venember83 2023.12.18. 11:54:14

@SuperTrezi: bruttó bére 8 millió font körül van, a pletykák szerint abban is be kellene segítsen a City. Nem látom, hogyan illeszthető be ez a Phillips transzfer a fiatalokra, komoly értéknövekedési potenciállal rendelkező, még kisebb fizetésű futballistákra koncentráló Giuntoli filozófiába.

Galbandi 2023.12.18. 12:32:39

@venember83: Ha választhatnék, én feltétlenül de Paul legazolását szorgalmaznám a középpályára (nem teljesen ugyanaz a szerepkör, tudom), de egyébként Højbjerg is erősítés lenne. De Paul gondolom már nem téma, ő elég rendesen meg is kapja a játékperceit Madridban, Højbjerg azonban úgy tűnik, nem tudja kiharcolni a helyét a kezdőben, mivel Postecoglou Sarrt és Bissoumát játszatja a középpálya közepén.

Ezzel együtt én csodálkoznék, ha a dánt csak úgy elengednék télen hozzánk, mivel Postecoglou 4-2-3-1-es rendszerében Højbjerg az egyetlen, akivel rotálni tudják Sarrt, miután a harmadik, védekezni is tudó középpályás, Bentancur február közepe óta összesen öt meccsen volt bevethető (nem vicc), ha nem számoljuk azt az egyetlen percet, amit még októberben a Palace ellen a pályán töltött.

Shaky79 2023.12.18. 14:26:41

Én inkább edzőt váltanék, és elkezdeném végre az érdemi építkezést a saját fiataljainkkal, akkor tényleg elég lenne csak a negyedik bl helyre koncentrálni! Az átigazolásokról szóló hírek egyre szörnyűbbek!

kidelpiero 2023.12.18. 14:29:13

Karacsonyi ajandeknak tokeletes lenne Vlahovic tavozasa. Nem is emlekszem hasonloan rossz igazolasra...

Galbandi 2023.12.18. 15:57:41

@kidelpiero: Azért Amaurit biztosan nem fogja alulmúlni, de én elnéztem a vasárnapi Fior-Verona meccsen Arthur Melot meg a passzait. Hát, komolyan mondom, az a csávó a konyhám ajtajából nem találná el a hűtőszekrényt labdával, pedig én nem a Buckingham-palotában lakom...

west30 2023.12.18. 16:09:49

Koopmeiners nem rossz kis jatekos,de valoszinuleg nem az Atalantabol kellne szemezgetni,mert 45/50 milliot nem er.

babo0410 2023.12.18. 16:43:44

@Rikoo: Szerintem elmenne olyan csapatba, ahol fociznak is, kivirágozna. Egy baja van. Olyan antifoci mellett, amit mi játszunk, esélye nincs gólokat szerezni. Ha van is támadásunk, az is felállt védelem ellen. Vlahovicnak az feküdne, ha gyorsabb, letámadósabb játékot játszanánk, ahol lenne terület kapura lőni.
Szerintem édes mindegy kit hozunk ide csatárnak, az ugyanúgy szenvedni fog. Itt nem támadókat kéne cserélgetni folyton, hanem játékfelfogást váltani.

Pavel1988 2023.12.18. 16:48:23

@babo0410: Nehéz megítélni most mennyire jó, 1.5 éve padozik. Nagyon jó volt mielőtt elment a Citybe.

SuperTrezi 2023.12.18. 17:10:58

@venember83: Nincs semmi baj. Vereségnek éltük meg legtöbben. :D

Rikoo 2023.12.18. 17:39:25

@babo0410: Az benne van, hogy elmegy máshova és szárnyalni fog, de ugyanúgy benne van az is, hogy totál flop lesz és valaki mögött ül majd a szezonban a padon, mert nem fér be a kezdőbe. Számtalan példát láttunk már erre.
1 hónap múlva lesz 24 éves és eddigi profi pályafutása során van 1 kiemelkedőbb naptári éve, ami után mi meg is vettük.
Igazából a kiegyensúlyozottság hiányzik a legjobban a játékából. Amit az egyik meccsen meg tud csinálni, azt a következőn már nem. Udinese ellen belövi a büntetőt, utána az Empoli és Monza ellen kihagyja, a Genoa ellen már inkább odaadja másnak, pedig ő van kijelölve. És ugyanez igaz a mezőnyjátékára és a helyzeteire.

Azért az sem véletlen, hogy még a szerb válogatottban is inkább Mitrovic az első számú csatár és nem Vlahovic.
Ráadásul még Kostic is csere ott.
Igen, ez a szerb válogatott kapott ki oda-vissza a magyaroktól, mert Te úgyis szereted szidni a magyar válogatottat a politika miatt.

Mindegy, számomra továbbra is szimpatikus és annak örülnék a legjobban, ha úgy tudná húzni a csapatot, mint Lautaro az Intert.
Abban mondjuk egyetértek, hogy ideje lenne játékfelfogást váltani és ahhoz támadó középpályásokat kell igazolni, mert van 5-6 védekező középpályás a keretünkben, akikkel a büdös életben nem fogunk támadóbban játszani, főleg nem kreatívan.

Rikoo 2023.12.18. 17:46:59

@babo0410: "Olyan antifoci mellett, amit mi játszunk, esélye nincs gólokat szerezni."

Ő vezeti a kihagyott helyzetek listáját a bajnokságban, szóval azért csak van esélye gólokat szerezni.
pbs.twimg.com/media/GBpGkhjXIAAwRYt?format=jpg&name=medium

Rikoo 2023.12.18. 17:50:00

Érdekességképpen a Juventus vezeti a kihagyott helyzetek listáját a bajnokságban is:pbs.twimg.com/media/GBo7EOkWwAAheVo?format=jpg&name=medium

Ezek után ne csodálkozzunk, hogy az Inter 15 góllal többet lőtt. Ez kb. önmagában Lautaro Martínez jelenléte.

Wizzurah 2023.12.18. 21:06:57

Ne adjátok már el Ilinget baxátok meg, napi téma ez...
Vlahovic a vak mehet.
Koné jöhet, többi nem.
A scudettó a sztáredző miatt hiúsulhat meg, nem a csatárok góltalansága miatt, hisz a mester nem tudja mi az, hogy támadó foci. Ő a világtalan, mehetne is télen, vak vezet világtalant.
Amíg ez a nyomorult az edző, addig bármilyen csatárt igazolhatnak bármennyiért, úgy le lesz építve, ahogy Vlahovic.
Ha valaki azt mondja, hogy annyira nem lehet mélyre süllyedni, ahonnan már nincs vissza út, akkor elég csak a szerbet megkérdezni és megköszönni a sztáredzőnek.
Meglepődnék, ha nem veszteséggel adnánk el Vlahovic-ot, amint klubot vált, fél, de maximum egy szezonon belül azt várom el tőle, hogy az adott liga egyik legjobb csatára legyen, hisz a Juve tud jó üzleteket kötni. Mindig jól jár a másik klub.
Chiesa-t kedvelem, így az ő érdekét nézve húzza csak az időt és ha van esze és nem rúgdossák el a nyomorultat, nem írnék alá semmiféle hosszabbítást. Végső soron... ha jót akarok Iling-nek, lehet jobb, ha elmegy, egy de Zerbi alatt szerintem brutálisan be fog érni.

venember83 2023.12.19. 05:42:10

@természetes alapú logaritmus: nem gyakori, hogy Kosticot valaki nem anyázások közepette említi a blogon. Miközben a mutatói egyértelműek.

Andras74 2023.12.19. 18:21:02

@Rikoo: ugyan, Te is tudod, hogy Allegri miatt hagyja ki a helyzeteit..

venember83 2023.12.19. 18:34:45

@Andras74: nyilván nem Allegri kérésére hagyja ki, azért ezt egyik oldal sem feltételezi. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása